- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
guftabi96 #98352 üzenetére
Az MM710 egyenesági utódja az MM712 lehet, bár néhány grammal nehezebb (brühühü). Viszont teli burkolat + wireless. Meg optikai kapcsoló; sokan szeretik, nekem nem a lieblingem.
Viszont ha tudsz forrasztani (vagy van benned egy kis kísérletezési kedv, és rábíznád valakire a manővert), szerintem érdemes kipróbálnod az MM710-ben a japán Omron D2F-01F kapcsolókat. EZT a klikk feelt sztenderdesíteném.
Feltéve, ha szereted a könnyen aktuálható, nem túlzottan taktilis vagy hangos klikkelést. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
guftabi96 #97683 üzenetére
Endgame Gear XM2we szintén top pick, ahogy a Lamzu Atlantis is. Esetleg még Pulsar X2 / X2 H.
Elsősorban ezek, de ergo vonalon is van pár, ami jó lehet clawhoz (pl. az NP-01 vagy Pulsar Xlite nekem eléggé bejött így, 20,2 x 10,5 cm-es kézzel. 18 cm-es vagy kisebb csülökkel ezek mini változatai). -
fLeSs
nagyúr
válasz
guftabi96 #82152 üzenetére
Ismerem a RJN videóit, csak az a bajom, hogy a Techpowerup-os arc aki szintén komolyan nyomja az egérteszteket illetve az rtings.com vagy éppen a gearsearch.gg sok egérnél más értékeket mért. Szóval gondoltam ha vkinek szószerint kéznél van az adott egér szánhatna rá 2 mp-et hogy lemérje és beírja ide az eredményt.
Ha már az MM710-et hoztad fel RJN 5,45 mm-t mért, a TPU viszont 6,06-ot, az rtings 6,1-et, a gearsearch pedig 5,7-et...igencsak nem mindegy. 5,45 az nagyon kicsi nekem, a 6 viszont már jó lenne.
Btw 20x10-es lapát kezem van cingár ujjakkal.Régen volt egy MX300-am (ami Synthwave-nél landolt
), visszanéztem régi Q3 demókat és olyan dolgokat nyomattam vele (flickek, 360-ak) amiknek a közelébe nem érek amióta a DA3.5G-m van, csak amikor ezt megvettem még fogalmam nem volt az egeres dolgokról. 7 éve szenvedek ezzel az egérrel, máig nem találtam egy értelmes fogást rajta az én kezemmel. Próbáltam erőltetni palm/claw hibridet, de a karommal nemtok célozni, mindig visszatértem fingertiphez, csak ahhoz ez nagy és nehéz is.
-
-
-
-
-
-
Vanir
veterán
válasz
guftabi96 #60857 üzenetére
Vegyél/csinálj KinzuAdder-t!
Rival 100, KPM jó lehet. Aprón van valami bemutató példány KPM 12 rongyért. De ha pestországi vagy, akkor tudsz tapizni Pixelben egerentyűket.
Sőt, a helyedben megvárnám az új Kone Pure-t, áprilisban érkezik.
Amúgy még a G303 is játszhat szerintem ezzel a kézmérettel és fogással. Meg a Zowie szimmetrikus patkányai is esetleg. -
ussseal
tag
válasz
guftabi96 #60857 üzenetére
Roccat Kone Pure Optical-t vagy Military-t nézd meg, szerintem elég kényelmes lesz a gripeddel.
Vagy Rival 100, ami bár nem magasabb mint a G100s/G102, de a kialakítása lehet mégis jobban bejön (nekem legalábbis így volt és hozzád hasonló problémám volt a G100-as szériával mindig is). -
guftabi96
addikt
-
holozis_HUN
addikt
válasz
guftabi96 #59270 üzenetére
Láttam azt a bekarikázott részt, hogy egy kicsit fel van púposodva az oldalánál, szar illesztés... Nagyon zavaró? Illetve ezzel a kis hibával simán visszaveszik?
Mondjuk 2 hétig visszaküldhetem, szóval... De ahogy írod, ezek szerint nem mindegyik egeret érinti. Lehet bepróbálom, aztán majd visszaküldöm.
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96 #58963 üzenetére
Na, a képet meg elfelejtettem feltölteni:
Homályos, de egyszerűen nem tudtam sehogy ráfókuszálni. Valamennyire azért látszik.
Elég idegesítő, meg gondolom a pad se szereti annyira. Kár, mert amúgy formára szvsz nem rossz. Most kipróbáltam Bf4-ben, ott se rossz.
Szerintem visszaküldöm. Érkezik elvileg Jaffától 1mm-es WMO talp, de nem akarok vele szórakozni, mert ha meg ugyan úgy rossz azzal is, akkor meg már kicserélni se tudom.
Fel-le mozgatva egyébként nem is érződik, hogy valami még leér a padra, csak ha oldalra mozgatja az ember.
Szóval akkor áll továbbra is a korábbi kérdésem, miszerint ezeket meg szabad-e rendelni:
[link] [link] -
Vanir
veterán
válasz
guftabi96 #58957 üzenetére
Köszönjük!
Jobb esetben a talpak szarok, és karcolják a padot. Rosszabb esetben Abyssus-szindróma, minimális megdöntésre a burkolat már le is ér, és azt hallani.
Amúgy gyűlölöm a világító egereket, de az az alsó megvilágítás baromi pofás.A G100s-ben milyen kapcsolók vannak? Gyári? Milyen összehasonlítva a klikk-feel?
-
gtamate2
veterán
válasz
guftabi96 #58847 üzenetére
Hajrá! Várom a beszámolót, nekem is nagyon szimpik a cougar egerei, én egy 400m-en fantáziáltam sokáig.
Más: Az mennyire gáz ha az egérnek nem középen van a kábele? A Cougar rendszeresen oldalra teszi ezt, nem pedig középre, ez design miatt lehet gondolom, de nem zavaró használat közben?
Pedig ez a Revenger is nagyon jó formát, szenzort, kapcsolót kapott, csak a kábele nincs középen.. -
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96 #58741 üzenetére
Tyű, de hozzá lehet szokni azokhoz a Jaffa féle talpakhoz.
A g100s után (amiből a súlyt is kiszedtem) nagyon furcsa.
Annak meg mutassanak már egy logitech dobozt, aki az amúgy is merev, szovetkabelt egy kis gombolyagba feltekeri a kabelt. Itt simogatom mar 10 perce, hogy ne akarjon magatol osszegubancolodni.
(Ekezetekert ismet bocs, megint bugzik itt a chrome)
-
-
\/ulp
csendes tag
válasz
guftabi96 #58500 üzenetére
Más:
Rég írtam ide, azóta már egy Strix Claw társaságában osztom (na jó, inkább kapom)a HS-eket. Úgy látom, hogy csupán palm-ra szoktátok ajánlani, én nem értek ezzel teljesen egyet, ~18,5 cm hosszú kézzel csak fingertip meg claw grippel, esetleg egy fingertip-palm hibriddel vagyok képes kényelmesen fogni.
-
sepsi0
őstag
válasz
guftabi96 #58492 üzenetére
Egy az egyven SS Kana V2, nekem van itthon mindkettő. Kana + GX1-Pro, GX1-Plus még nincs...
Nekem a Pro-n 1mm-es van, méghozzá az Apróról ajánlott, ja és nem a gyári forma, hanem MS egerekhez való. Ha elküldöd a gyári talpat akkor legyártják az újjat.
A GX1-Pro (G302) felülete elég izzadós, de szokható... -
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96 #58492 üzenetére
Ó de hülye vagyok, a lényeg, amiért elkezdtem írni a hsz-t lemaradt...
Milyen vastag talpakat érdemes rá venni?
Illetve mivel Jaffánál konkrétan ehhez az egérhez nem látok talpakat, ezért kérdezem, hogy melyik egérhez való talpakat lenne rá érdemes rakni? (Imo talpakra gondoltam) -
ADAM1337
nagyúr
válasz
guftabi96 #58199 üzenetére
Egy linket kérhetnék ?
Így nem mond semmit.Plusz egérpadot mit ajánlanátok hozzá ?
Jelenleg egy ozone pad van alatta a nevét meg nem mondom, de valami sens típusút használok, elég alacsony sens-el játszok.( 3-4 húzás egy fordulás a 40 cent széles padon).
Előtte Razer mantis control-om volt de azt már nem kapni, max 5k körül szánok a dologra. -
TeebyKay
őstag
válasz
guftabi96 #57965 üzenetére
Kapcsoló hibával olyan 2000 Ft, ha azt javítod akkor 3500-4000, szerintem.
Egyébként. -
-
zodo
nagyúr
válasz
guftabi96 #55334 üzenetére
Úgy tudtam hogy ott is 7k felett van plusz szállítás.
Na meg ha lehet akkor legyen két plusz gombja.
Ilyesmi formát, kialakítást tudnék elképzelni mint a Asus Cerberus csak olcsóbban. -
válasz
guftabi96 #55205 üzenetére
Az is jó lehet persze. Mindenképpen jobb szerintem, mintha a kapcsoló pöcköt reszelnéd, mert nekem előfordult, hogy az egeren lévő pöcök, ami lenyomja a mikrokapcsolót, már ki volt kopva. Ha ez esetben a kapcsoló pöckét reszeled síkra (gyárilag ívelt a teteje), akkor a két felület egymásnak feszülése nyomáskor érdekes hangot eredményezhet.
Csak vigyázz, mert ha sokat reszelsz, pótolhatod a szintkülönbséget valamivel.
-
-
-
Jazz
veterán
válasz
guftabi96 #54868 üzenetére
Szerintem tudatosan csinálják, hogy ne legyen tökéletes termék. Az nem túl jó egy egész piacot lefedő cégnek. IME-nél "hibáztak", talán már ki is rúgták már azóta a mérnököt aki tervezte. Túl jó lett. Be is fejezték a gyártását.
Néha bejön egy-egy "baki", és kijön egy-egy igazán jó ár/telj. arányú termék, legyen az monitor vagy bármi. A kereslet megnő, és ennek ellenére hipp-hopp leállítják a gyártását. Vajon miért? ("Túl jó lett"). Aztán kezdődik a vadászat, hátha itt-ott még fellelhető, aztán már az sincsen. -
ot93
senior tag
válasz
guftabi96 #43420 üzenetére
Pedig nekem határozottan hangosabb... csak azt nem tudom akkor melyik a normális hangerő... de mondjuk így nem is olyan rossz mert a bal gombot használom ugye többször és az a halkabb... egyébként a bal gomb jóval finomabban kattan, mintha más kapcsoló lenne benn... nemtom... egyébként én az extreme digital--nál vettem 6990-ért most ingyen szállítással és szintén 2 év gari, de ahogy látom már ez volt készleten az utolsó mert most azt írják rá, hogy rendelésre
Vanir: nem azt jelenti, mivel csak egy dpi értékre lehet elfogadtatni ezt a beállítást és ez alapján akkor az nem lehet...
Ezt írják a Logitech oldalán de nem jöttem rá mi ez:
"Assign Shift (Módosítás hozzárendelése) – (Opcionális) A Shift DPI (Módosított DPI) egy ideiglenesen, a DPI-módosítás gomb megnyomásával aktiválható DPI-szint. A Shift DPI (Módosított DPI) beállításához válasszon egy narancs színnel ki nem emelt DPI-szintet, majd nyomja meg az Assign Shift (Módosítás hozzárendelése) gombot. Ez szükség esetén különlegesen nagy pontosságot vagy egérsebességet biztosít. Az egér a gomb felengedésekor visszavált a korábbi DPI-szintre." -
ot93
senior tag
válasz
guftabi96 #43418 üzenetére
Kb 1 órája nekem is megjött egy g100s (mert végül e mellett döntöttem, nem valami olcsó mellett
Érdekelne, hogy másnak a jobb oldali gond nem hangosabb-e? mert nekem igen, bár nem zavaró számomra de észrevehető a különbség...+ még az is érdekelne, hogy a dpi beállításoknál a "módosítás hozzárendelése" gomb mit jelent. nézegettem több helyen de nem jöttem rá az értelmére
-
törölt tag
válasz
guftabi96 #41428 üzenetére
Én X4-et használok és imádom. Olyasmit, amiről írsz csak 1x tapasztaltam, de kimostam trisós vízben, kinyomkodtam, kiraktam a délutáni rekkenőben 15 percre az ablakpárkányra száradni oszt elmútt
Bár hozzáteszem én hyperglide-al használom szóval.. Viszont azzal 6 egerem sem tapad rajta, helyette csúszik, mint az álom. Szerintem mosd ki te is (a szappan valamiért nem jött be, mintha nem komálná én szerintem) a gumis oldalával egyetemben, oszt ha megszáradt fújd be valami jobbfajta szilikonnal (ha bátrabb vagy teflon spray-el, de az drágább és vadászni kell a jobbakat) és persze jaffa talpak megsatöbbi. Nekem egfyébként úgy tűnik, hogy a gyártás során (véletlenül, vagy szándékosan, tudjisten) a gumi részre is kerül valami cucc, mert elsőre nekem sem tapadt igazán, de miután lemostam róla tapad az asztalhoz, mint állat, meg sem lehet moccintani
Ha 2-3mm-el vastagabb lenne, kávét főzne, ágyba hozná és full fekete lenne és ingyen jeges hideg sör járna hozzá hetente: tökéletes lenne
(#41404) Vanir : Egy ideje nem járok. Túl sok a jóból megárt
-
dobragab
addikt
válasz
guftabi96 #41330 üzenetére
Szerintem 0,5 mm-est. Nem az ára miatt, a különbség elhanyagolható. Szövetpadokon (legalábbis a puhábbakon) jobban csúszik, és nem tudom, az egered LOD-ja elviselné-e az 1 mm-est. Ha jól emlékszem, A4Tech szabvány tappancsai 0,5 mm körül vannak.
QcK Mini-n döbbenet, mennyit számít a tappancs formája. Az Optical Mouse Blue-ra való talpak a legjobbak eddig. GM-M6800-ra olyat raktam (meg Blue-ra is), és jobban csúszik mindkettő, mint a náluk könnyebb G100s saját formájú talpakkal. Az A4Tech szabvány talpak is jó formájúak.
G402 és G400s ugyanazt az anyagú, szabvány Logitech talpakat kapta, ugyanolyan nehezek, és G400s öregebb fél évvel, de jobban csúszik, mint a G402.
-
dobragab
addikt
válasz
guftabi96 #40480 üzenetére
BF4-ben szinte minden scope-hoz külön tudsz in-game érzékenységet állítani. Jobban jársz vele, mint a manuális állítgatással. Egyébként meg szerintem G100s, aminek ráadásul az érzékenységére szkriptet is lehet írni. (Nekem van rá.)
Ja és nem érdemes 1600-on használni egyiket se, hanem in-game utánaállítani, de ez mindegyik egérre igaz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- weiss: Pant* rant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Megújul a Facebook mobilalkalmazása
- World of Tanks - MMO
- Mobilinternet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest