- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
emiki6 #101204 üzenetére
Szerintem vegyél egy vezetékes Razer Vipert/Viper 8 kHz-et, esetleg egy Viper Ultimate-et, ha találsz valahol olcsón, de csak akkor, ha TÉNYLEG igen nagy a kezed (21 cm és felfelé).
Amúgy meg az olyan motyók valók ehhez a fogáshoz legjobban, mint például a G-Wolves HTX, a G-Wolves HSK/HTR széria, a Zaunkoenig M1K/M2K/M3K, az Xtrfy M42/M42 Wireless (a középen kimagasodó tenyértámasszal, hogy akadálymentesen behúzhasd ujjakkal a tenyered alá) és hasonlók.
Szóval viszonylag kicsi, szimmetrikus és lapos dögök, amiknek a tenyértámasza középen a legmagasabb, nem a far felé eső részén, tehát a hossz és a magasság egyáltalán nem lényegtelen.
Ergo a legolcsóbb korrekt alternatívád jelenleg az Xtrfy M42, ami kékben, retro szürkében és fehérben most csak 12 pénz a Pixelben. Amúgy a wireless verziója is lazán befér 30 alá. Igényesen össze van rakva, zsír hardver, és minden PnP állítható az egéren. A kábelesnek egy picit lehetne flexibilisebb a paracordja, de így sem az sodrony, mint ami régen volt.
-
válasz
emiki6 #70084 üzenetére
SP!T: én cougar műanyag padon használom így ilyen gondom nem volt
de még így is ez a legolcsóbb megoldás. Nekem Kone EMP-re kellett talp és amikor vettem az egeret még sehol nem lehetett kapni hozzá teflon talpakat. Így berendeltem ebayről. De valóban nem árt neki egy kis polír.
-
-
ribizly
veterán
válasz
emiki6 #69973 üzenetére
De amúgy, akkor tessék.
Ha így látatlanban kell ajánlani valamit, akkor kb ezt lehet.
Ezen kívül még ezek jöhetnek szóba, amik hasonló méretűek és formailag közel állnak:
Steelseries Rival 310
Logitech G403, G703
Zowie EC2-A, EC1-A
Minox CastorHa nagyon a nagy a kezed, akkor meg
Mionix Naos 7000
Steelseries Rival 300 (Acer meg HP is van rebrandelt)
Meg még jopár, de egérke, de pontos méretek nélkül tényleg vaktába kő csak a javaslatokkal az ember, mert nagyon sokat számít fél cm ide-oda. Tessék belegondolni (és utána nézni), hogy pl a Zowie ZA11, 12, 13 között mekkora a különbség mm-ben és cm-es eltérések kellenek kézméretben, hogy jó legyen egyik másik valakinek. -
ribizly
veterán
válasz
emiki6 #69934 üzenetére
Érdemes lehet rá jaffa-tól teflontalpakat szerválni. Abból baj még sose volt.
Ha arra gondolsz, hogy a görgő-nél azt érzed, hogy egyet lép, de mégsem úgy mozdul egy oldal vagy a scroll-ozás, akkor azon valószínűleg nem nagyon lehet segíteni, de az itteni Razer DA guruk majd ebben adnak helytálló választ.
A gumírozott bevonat az vagy teljesen levakarható (esetleg leoldható, nem tudom már ki írta, de valami autóknál használt anyaggal meg lehet oldani), vagy vehető hozzá másik shell. Még ami errefelé sokszor bejön az az ilyen-olyan bevonattal befedés (p800/p2000-es polírpapír kétoldalú ragasztóval, karbon fólia, stb.). Ha nagyon a szivedhez nőtt már, akkor én inkább egy komplett shell beszerzését lépném meg, ha meg belefér a keretbe, akkor egy Elite-re váltás, mert azt dícsérik. -
estikornel
tag
válasz
emiki6 #69934 üzenetére
1. Nem elég vastag a talp így leér a padra a hasa, nekem is nagyobbat kellett rá vegyek mert karcolta a padot valami. Az itt népszerű teflon talpból én 1mm-eset használtam, szuper lett tőle.
2. Enkóder cserével lehet fixelni, forrasztani kell az alkatrészt
3. Valami speciális szerrel le lehet teljesen szedni a burkolatról a gumírozást, talán sebbenzinnel vagy mivel. Bár akkor csúszós lesz a felülete, mert nem hiszem, hogy alatta matt a műanyag mert arra könnyebb felvinni a gumiborítást.Árakra keress rá azokra nem vagyok képben. Talp kb 700-1000, ALPS enkóder (erre kell megerősítés, hogy jó-e bele, én erre emlékszek mert sokszor van itt említve) és egy deathadder shellre lesz szükséged.
Nyilván ha ezek összege van annyi mint egy új egér akkor eldöntheted, hogy újat veszel vagy inkább javítasz. Ebayről/amazonról szokták ezeket rendelni, esetleg egy donor egérből apróról, -
-
-
-
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #22923 üzenetére
Mivel ez az első gamer egerem, ezért annyit tudok mondani, hogy jobb, mint az irodai dell
a két oldalsó kapcsoló lehetne előrébb, a dpi ledet tehették volna pl. nem a tenyér alá, így szinte felesleges.
A súlyokat én egy az egyben kivettem.Ha meglesz a DA, akkor kölcsönadhatom valamelyikőtöknek, hogy tudjatok róla véleményt mondani, mert mikor kérdeztem, hogy milyen, akkor láttam, hogy nem tudjátok, szóval ki lehet próbálni.
-
szurilo1
csendes tag
válasz
emiki6 #22775 üzenetére
Ez igaz. Általában RTS-el és FPS-el játszok,pl. WOT.
A fogási technikám pedig Claw grip-es.De talán egyszerűbb ha elmondom hogy eddig milyen egerem volt, mert egy hasonló pont megtenné, ő az:
http://www.logitech.com/en-us/support/827?osid=14&bit=64Egy ilyesmi jó lenne, talán picit lehetne halkabb a görgője, meg a gombok. Ha ennél többet tudna az új egerem az nyilván még jobb lenne, de ha nem akkor az se baj.
-
WolfheartGR
őstag
válasz
emiki6 #22720 üzenetére
Omg.
Más a felhasználói szokás és más az igénybevétel. Játék alatt szinte biztos, hogy erősebben nyomod le a mikrokapcsolókat mint egy excel táblázat töltögetése/szerkesztése folyamán.Másrészt mivel ezek józan paraszti ésszel kikövetkeztethető dolgok ezért megkérnélek találj magadnak egy másik topikot a hsz gyűjtögetésre. Köszönöm.
A Hama eszközök minőségére való kérdéseidre visszatérve, ha a hozzájuk tartozó cikkek hsze-it is elolvastad volna, akkor látnád azoknak az embereknek a tapasztalatait a márkával kapcsolatban akik nem ismeretlenül csodálkoznak rá. Igen nekem is volt Hama cuccom. A kábeleik megfelelőek/megteszik szintűek de ennyi. Ez van.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #22687 üzenetére
Tehát a, hogy Hama uRage Reaper 3090 "Gagyi" az nekem kevés. Valaki esetleg bővebben kifejtené mi a baj vele?
Ha nem tudjátok a választ nem kérdezem többet, de akkor nem tudom miért mondtátok...
szerk: értem, de hamár nyertem egyet - azaz nem veszek - tudjam már, hogy mi a baj vele. Há nem? Há de!
-
-
-
-
WolfheartGR
őstag
válasz
emiki6 #22566 üzenetére
Mi az a pixel? (Tudom mi az, célzás volt.)
Gondolom nagyobb az árrés mint a Razeren ezért a Rokkantot szorgalmazzák. Egy bolt mindig eladni akar neked. És leginkább azt amin többet kereshet. Ehhez egy kis józan ész kell semmi több. Ha meg tuti infó kell akkor nagykeres ismerős kell, ott is leginkább olyan aki gariztatással foglakozik. De az nem feltétlenül egyszerű dolog. Meg aztán amit tudsz azt sosem adhatod tovább.
Ha az nem tetszik amit mi mi mondunk akkor ESR. Overclocknet. -
-
WolfheartGR
őstag
-
-
WolfheartGR
őstag
válasz
emiki6 #22523 üzenetére
G400, Ikari.
Használtan MX518, Microsoft egerek.
Jópár egeret vettem már használtan, 5mm-rel kisebb a kezem mint a tiéd. Most egy Kana van a tenyerem alatt de a G9X is egy megfontolandó alternatíva.csasaKKP: Simán lehet venni, csak nem mindegy kitől. Van amivel befürödtem én is. De a legtöbbje teljesen korrekt. Szóval erről ennyit.
-
kristof123
őstag
válasz
emiki6 #22505 üzenetére
"Általánosságban claw / fingertip grip-hez a kisebb és könnyebb egereket szokták javasolni (pl. Razer Salmosa / Diamondback / Diamondback 3G / Krait / Abyssus, Logitech MX 300 / 310 / G1), míg palm grip-hez a nagyobb testű példányokat (pl. Logitech MX 500 / 510 / 518, Microsoft Intellimouse Explorer 3.0, SteelSeries Ikari Optical, Razer DeathAdder)." (Első hsz.)
Használt: hardverapró
Új: Ebay, bolt -
whYz
őstag
válasz
emiki6 #22454 üzenetére
Roccat-ot nem szoktunk ajanlani, inkabb keruld oket.
A razert meg steelseriest ajanlottam az elobb:
Razer DeathAdder (Black edition, 2013)
Steelseries Sensei RAW
G400-at is kiprobalhatod, de annak csuszni fog a gorgoje, mert nincs semmi bordazat rajta es nehezebben gorditheto mint a tobbi eger eseten, viszonylag hangos is es inkabb palmos fogasra valo, tehat ugy, hogy ratenyerelsz.En meg ajanlanam a steelseries kana-t is, de ott csak 1 gomb van mindket oldalon.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Kerékpársportok
- Motoros topic
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 CHIP / 16GB RAM / 512 SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest