- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Zaied #105105 üzenetére
Értelmes reakcióknál mindig hajlandó az ember tovább segíteni, meg válaszolni.
Én is amikor elöször idejöttem tanácsot kértem, kaptam választ és ha valamit nem értettem valamit vagy kételyem volt kérdeztem. De nem puffogtam, meg győzködtem a szakit.
Sosem értettem meg az ilyen hozzáállást.
Az árakkal meg nem lehet mit csinálni. Azok sajnos mennek föl. Értelmes hozzáállással megérti az ember, hogy nem azért kerül annyiba valami, mert a szaki ragaszkodik hozzá, hanem mert ennyi az ára. Ez van. -
válasz
Zaied #105102 üzenetére
Az egér ajánlót is törölni kéne a fenébe. Lassan tényleg senkinek nem lesz kedve ajánlgatni az idetévedőnek mert nagyrészt okosabbnak hiszik magukat. Érdekes módon akik megfogadják az itt kapott tanácsokat nem járnak vissza panaszkodni.
Jönnek ezek a 30 gombos makrózható 5D irányban billenthető görgőjű szörnyszülöttekkel. Aztán megy a sértődés amikor nem kapnak rá érdemi ajánlást.
-
joey04
titán
válasz
Zaied #104994 üzenetére
Köszi, ezek közül a VGN jön be a legjobban.
btw most este jelzett az aerox, hogy van frissítés. Azóta használhatatlan, mert random elkezd laggolni a kurzor. Volt reset, az appot is leszedtem meg vissza, de a laggolás maradt. Hozzáteszem a világítás vezérlése is összeakad másik egér szoftverével, ez is ismert gond. Szóval szerintem Steelseries többet nem.Amit még néztem Maya X. Úgy látom arról is jók itt a vélemények.
-
Speedy007
őstag
válasz
Zaied #104851 üzenetére
FPS játék nem az én világom, nem tudom fel venni azokkal a kesztyűt akik kézzel-lábbal játszanak éjjel-nappal illetve különböző "trükköket" használnak a lehető legjobb eredmény érdekében. Inkább szimulátorozni szoktam (ETS2) meg az új címekkel játszani amik felkeltik az érdeklődésemet God of war ragnarök és ehhez hasonlókkal.
Köszönöm szépen még egyszer a segítséget
-
Speedy007
őstag
válasz
Zaied #104848 üzenetére
Akkor már értem hogy miért volt dadogós az egér. Értem ezalatt a G305 miután "bemelegedet" bármennyi ideig nem használtam ha megmozgattam egyből vette a lapot minden féle röccenés nélkül. Ellenben az M3 meg-meg röccent "kihagyott" mire vette a lapot hogy én mozgatom. Eleinte be tudtam annak hogy akksi vs elem (tudom ez is egy féle akkumulátor) más az nergia gazdálkodási séma de úgy tűnik hogy az előbb felsoroltak közül volt a felelős ezért.
Köszönöm ezt a részletes le írást -
Speedy007
őstag
válasz
Zaied #104844 üzenetére
Win 11-ben is 10
Full gyári beállításokkal használtam max annyivolt a mókolás hogy ki kapcsoltam az RGB-t és le frissítettem mindent.
"Valamint a ripple controllt és a Motion syncet(főleg 1k alatt) is" Ezek mit okoznak ha ki és be van kapcsolva?? Nekem ez új ennyire nem mókoltam még egeret szoftveresen. Minden tanácsot meghallgatok szívesen -
válasz
Zaied #104380 üzenetére
Igazából egyik legszarabb egerek a piacon, brutál szar build mind és idővel kb. csak egyre rosszabbak lettek. Volt nálam pár javításra, utálom őket. Dísznek jók maximum... Volt 1-2 saját is de azokkal is volt gond, moddolás nélkül egy se volt jól használható kb. Sose tudtam megérteni, hogy ezt a szart hogy a fenébe vásárolják újra emberek. A forma évek óta nem változott, biztos atomstabil forma (szerintem az se a legjobb de ugye ez kinek mi egy mondjuk azt safe shape) de ez amit csinálnak hogy ugyanaz a forma hosszú évek óta csak kicsi közpes, lyukacsos, így festett, úgy festett + egyre könnyebb és szarabb... És ennyi elég bizonyos embereknek hogy újra megvegyék azt az egyre jobban recsegősebb ropogósabb szart amiből max dísz lesz úgy is egy idő után.
De biztos hogy ez csak a marketingnek és a limitált számuknak köszönhető. Ezt a kereskedelmi módszert így találták fel, létezik ez más termékekbe is nem csak egerekbe és mindenhol működik ugyanúgy. Nekik elég volt csak követni ezt a trendet és kiadni egy újabb termékvonalat ezzel a módszerrel és kész.
Jókat szoktam derülni 1-1 újabb megjelenésnél meg aztán mikor elkezdik használni ezeket a "díszeket". A másik alapelv pedig, hogy amikor veszel valamit drágán akkor ahhoz úgy is állsz és sok ember nem azt fogja rögtön keresni benne hol a hiba, ha veszel egy olcsó kínai-t akkor rögtön azt keresed ugye mert nem akarod elhinni hogy annyi pénzért használható terméket vettél (jó, nem azt mondom hogy azok a legjobbak, ott is nagy a szórás) de egy drágát próbálsz kiélvezni mert sokat költöttél rá, próbálod elhinni hogy annak jónak kell lennie és az különleges... Persze így is kegyetlen sok a rossz vélemény róluk, nem véletlen miért... -
Enton
addikt
válasz
Zaied #103976 üzenetére
Nálam egy OGM Cloud landolt 10 napja, egy 4 éves(Hardver cheates[duplakattos]) logitech m500-at váltott, ami bőven kiszolgálta az idejét. Azt a tizenpárezerforintot megérte anno.
Az első hét után ahogy megszoktam elkezdett zavarni, hogy a wifi-n nem mindig olyan sima a játékmenet(Tudom wifin nem játszunk csak ha muszály!), hiába 99%ban elég jól működött, le kellett kábeleznem a gépet és megint egy kategóriát ugrott a lövöldözési élmény.Ha cloud nem tetszene formára van a maxgamingen jóáras omg pro is akár. Erről se láttam/olvastam nagyon rosszat.(Max a teliárukat nem érik meg de ez meg mindenkinél más, mi az ami még belefér vagy már sok, ebbe kár is bele ke....)
Eddig nincs okom rá panaszkodni, 1k-n high speed mode on-al 63%-on első töltés óta.
Szépen siklik, pihe könnyű(m500 ~120,91g, cloud ~58.10g). -
válasz
Zaied #103976 üzenetére
Hehe, nagyon minőségi cuccok amúgy + jól is néznek ki, stb. stb. sorolhatnám...
. Könnyen ki tudod amúgy próbálni, van még 1 eladó kb. új Cloud-om
ha Sensei Ten/DM1 forma bejött akkor ez is megnyerő lesz. Majd szólsz ha úgy van.
Ja, tudom... Hát teljesen nagyon nehéz leszállni a témáról ha már mélyen benne voltál 1x... -
válasz
Zaied #103959 üzenetére
1000 köszönet az eddigiekért Zaied "mester"
, itt és hasonló témákban is!
Sokat tettél a közösségért!
Amúgy borzasztó nehéz tartani a lépést a technikával, megjelenésekkel, ajánlással, szinte lehetetlen mert annyi termék lett és mindenről tudni ugye nem lehet...
És a mai világba mindezt bírni idővel hát na, tudjuk... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Zaied #103842 üzenetére
Az.
Szerintem el is engedem egy időre ezt a topikot megint. Fárasztó ám leírni több százszor ugyanazt, mindezt ingyen és bérmentve, pusztán jófejségből, hogy aztán időről időre menjen a pultból kikapkodás a nagy semmin, by random ofc.
Hasznosabban vagy szórakoztatóbb módon is el tudom tölteni az időt, főleg, hogy a COVID óta nagy itt az öröm, mert alsó hangon napi 10-14, de van, hogy 16 órában folyamatosan, megállás nélkül tépik az agyamat, de olyan szinten, hogy 2,5 év alatt szó szerint megőszültem.
Kinek kell ez?
-
ityam
őstag
válasz
Zaied #103843 üzenetére
a wirelesseknek nem néztem jobban utána mert az nem szimpi nekem. a vezetékeseket youtubeon meghallgatva mind szokványos hangos kattogós egér
"mostanid kifejezetten hangos én úgy tudom, valószínű bármelyik halkabb lesz ezek közül."
árúkeresőn olvastam hogy valakinek ez nem csendes. maradjunk abban hogy nekem a mostanim csendes. ilyesmit szeretnék.
összehasonlítás normál egér vs csendes egér:
[link]ez az egér
Felkeltette a figyelmem, de nem találtam meg magyar webshopban.Amazonról nem akarnám ennyiért megrendelni. valakinek van tippje hogy idehaza normális áron beszerezhető?
Más tényleg csendes egér pitt esetleg? -
ityam
őstag
válasz
Zaied #103843 üzenetére
köszönöm szépen megsasolom őket.
Árúkeresőn én is olvasom erről az egérről amim van hogy egyesek szerint hangos. Hát a normál egérhez képest csendes,nincs az a kattanáshang csak egy kis tompa kattintáskor.
Próbálok valahol élőben sasolni a felsoroltakból, aztán meghallgatom, megtapizgatom -
maximilian4
addikt
válasz
Zaied #103810 üzenetére
Fél napos használat után úgy érzem jól választottam. Kicsit még szoknom kell, de cod-ban is nagyjából hozom a számokat, plusz fellett avatva a stalker 2-vel. Azért az előzőt csak majd 10 évig használtam.
Plusz ahogy nézem yt-on elég komoly tuning potenciál van ebben a g305-ben. Akár súlycsökkentés terén, akár kiegészítők terén.
-
milan07
tag
válasz
Zaied #103659 üzenetére
Nem, és szeretném is kihagyni ezt az élményt, ha lehet.
A többieknek igaza volt, hogy kamu a logitech, nekik köszönöm mégegyszer! Pedig tavaly mennyire bántam, hogy lemaradtam az akciós g102-ről kb. ugyanilyen áron...
FireKeeper úgy gondoltam, hogy a viperbe az optikait, a g102-be a mechanikait.
-
nyunyu
félisten
válasz
Zaied #103479 üzenetére
Nem tudom, a Logitech Kidz Mouse megvolt-e, ahol szó szerint az egér farka volt a madzag.
-
letsgomnml
csendes tag
válasz
Zaied #103479 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Így már tisztább lett a kép, jóval
.
Xtrfy M8 : igen, ennél néztem 1 videót, ahol mutatta a töltést, de ezáltal autentikusabb is
még versenyben marad mindenesetre, még a az Orochi v2 és a Keychron M4-el-> [link] ? egyetemben.
A Zaopin azért esett ki, mert az a két szín ami jelenleg csak ebben a két színben van, 4nick8 kolléga is jelezte, hogy nem is lesz már másban.Lamzu Atlantis mini pedig jóval drágább mint a sima, ezért most ez is kieseik, így is sokba lesz a komplett pc
.
Várok még velük még picit, hátha valaki bedobná valamelyiket BF-re
Ezer hála! Már csak egy padot kell kinéznem
-
-FreaK-
veterán
válasz
Zaied #103388 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Olcsóbbnak tuti olcsóbb (nem néztem utána).
Amúgy mostanában gondolkodom az ultimate megoldáson, amiről szerintem nem is hallottatok még (ha csak nem írtam már
).
Az volt az elmélete a 4etech csatornás emberkének (a német egeres channel amit szoktam linkelni néha, az előbbi táblázat is onnan van), hogy az lenne a legtökéletesebb glide élmény, ha az egér és a kezed súrlódási együtthatója a lehető legközelebb lenne egymáshoz és nem változna annak függvényében sem, hogy milyen erővel nyomod az egeret vagy a kezedet.
Szóval az volt az ötlete, hogy mi lenne, ha egy üveg egérpadot használna, arm sleeve-el, és hogy a súrlódás azonos legyen a sleeve és az egér között, ezért az egérre filc szövet talpakat rakott. És működik!
a filc azért még nem a legjobb anyag a célra ezért még keresgél, hogy hogyan működik a legjobban, szóval lesz majd folytatás. Azt mondja valami cordura anyag lenne talán a legjobb.
Videó emitt, persze a szokásos német, szóval ne is kattintson akit zavar.
-
-
RAMyMamy
tag
válasz
Zaied #103354 üzenetére
1 mm-es alatettel amugy lehet mindegyiket magasitani, ugy mar 7-12 mm-ig le van fedve. (En erre tok magamtol jottem ra amugy, aztan lattam gyarilag vmi Asus gamer egerben.)
FireKeeper, ez a Kailh GE is dustproof? Kepen nem latszik.
En is szoktam ebbol a store-bol vasarolni, nagyon megbizhatoak es 2 het alatt nalam szokott lenni a cucc, mindig alaposan becsomagolva.
-
-
-
Tin
veterán
válasz
Zaied #103052 üzenetére
"Due to the customs policy of different countries, we CANNOT guarantee if there is a tax for you. Our product price does not include VAT or import tax of your shipping destination. But we’ll try our best to declare a comparatively reasonable value for the product, please let us know if the customs reach out for anything, we may provide our suggestion if possible."
Eszerint az árra rájön még az Áfa. Nem véletlenül kerül a hivatalos viszonteladójuknál másfélszer annyiba.
-
Tin
veterán
válasz
Zaied #102949 üzenetére
Kelleni nem kell. Az MX Keys S billentyűzet kell, és az volt a valódi kérdés, hogy bundle-ban behúzzak-e mellé egy MX Master 3S egeret 60€-ért sajátnak (céges ugye van). Hogy megéri-e megvenni ennyiért, vagy ha nem, akkor van-e olyan, ami hasonlót tud, és megéri. Ha nincs ilyen, és nem jó vétel az MX3S sem, akkor nem veszek semmit.
Igazából én azt gondolom, hogy jó vétel ennyiért, látva, hogy mit lehet kapni a piacon és mennyiért. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez ugyanúgy évekig elketyeg, mint az elődei, vagy akár a képen látható egerek.
-
Tin
veterán
válasz
Zaied #102941 üzenetére
Köszi, a Keychron-t nem először kapom, utánanézek majd. A Razer Pro Click nem tűnik rossznak, de kerek kétszer annyiba kerül, mint az MX Master 3S, és microUSB-s. Ennyit ilyenért nem.
Néztem pl. a Razer Basilisk V3 pro-t is, de az még drágább.
#102942 Csandi: az elsőt nem zárom ki, a Razer DeathAdder V3 Pro is duplaannyiba kerül, és hát egy görgő + 2 plusz gomb, bluetooth sincs. A Pulsar meg egy gaming egér, hiába jó, de az összeszed minden koszt, plusz töltheti az ember 3 naponta.
-
Tin
veterán
válasz
Zaied #102933 üzenetére
De tudom, hogy milyen az egér, mivel itt van az asztalomon egy 3S, és használom már vagy fél éve. A munkahelyemmel vetettem a céges laptophoz. Az elején fura volt ez a rövid klikkelési út, de megszoktam. Csendes, kényelmes, az akkuja 2x lett feltöltve azóta, de olyan 60%-ról, tehát alig merül.
A "saját" egerem amúgy egy G602. Az előző 5-6 év után halt meg nemrég, de még évekkel ezelőtt bespájzoltam belőle, szóval ez most "új", és biztos bírja majd évekig, csak ez nem tud több eszközhöz csatlakozni.
A több eszközhöz csatlakozás miatt egy MX Keys S billentyűzetet akarok venni magamnak, és gondoltam, hogy akkor megveszem inkább bundle-ban az MX Master 3S egérrel, úgy az egér 60€-ra jönne ki (az egész csomag meg 140€-ra).
Erre volt az a mondás, hogy ne vegyem meg, mert vacak. Szimplán csak érteni akarom, hogy miért, és hogy van-e ennyiért, vagy esetleg némileg drágábban alternatívája, ami ezt tudja. Csak mert a neten nem látom azt a tömeges lehúzást, nekem sincs semmi rossz tapasztalatom vele, és ahogy írjátok, nagyon versenytársa sincs.
De oké, és akkor mi van, ha elengedem az egynél több eszközhöz való csatlakozás lehetőségét? Meg gondolom akkor az oldalsó görgőt is el kellene engednem, meg a több hónapos akkuidőt, mert ezek a modern gamer szenzoros súlyra optimalizált egerek 1-2 hetet bírnak, de akkor voltaképpen miről kellene lemondanom, és mi is az ajánlott wireless irodai egér?
Szóval értitek, mi a gondom...
-
krono.
tag
válasz
Zaied #102578 üzenetére
Ha arra használja az ember amire ez való, teljesen felesleges 125Hz-nél több, de javíts ki, ha nem így van. Nyilván érezhető különbség, de akkuidőben is nagyon, sőt sokkal jobban érezhető ugyanez a különbség, ami egy jó plusz (emellett nyilván kézzel is le lehet venni egy 1000Hz-es egeret 125-re).
Több eszköz közötti váltás, ugyan szerintem hülyeség, hogy pont az alján a gomb, de kényelmesebb mint a 3 állású kapcsolókkal bíbelődni..
A görgő szerintem jó feature, kényelmes, részben hogy két tengelyen is tudok vele mozogni, illetve gaming egereknek ehhez képest mindig sokkal határozottabb egy-egy lépése, ami nekem munka közben kényelmetlenebb. Automatikusan kiakasztja, ha nagyobbat görgetek, ez is egy olyan feature, amit szeretek és használok.
A bevonatát is szeretem, nyilván én is láttam már használtaknál, hogy milyen ocsmány módon meg tud kopni (?), nálam szerencsére nem ilyen és jól néz ki.
QC tekintetében én kettőről tudok közvetlen tapasztalatot mondani, azokkal nekem nem volt semmiféle QC problémám, kettő pedig közvetetetten barátoknál van, nem panaszkodtak.
Ha most kéne vennem én sem valószínű, hogy ezt venném, de mikor ez hozzám került még sehol nem volt a Keychron, és hasonló egerekből sem volt elárasztva a piac (meg most sincs).
#102579 koxx - tisztában vagyok vele, csak valami kellően nagyot akartam mondani a saját "leosztod mennyit használod" példám ellenében.
-
Nobbigstein
tag
válasz
Zaied #102448 üzenetére
Én főleg az ár miatt írtam. De nem azt írtátok nemrég, hogy most már a pulsar mindenkinek 2 év gyári garanciát ad?
A maxgaminges pulsar akció szeptember elején kifutott, most mindegyik x2v2/x2h 110 euro. A pulsar holnapján viszont most 70/80 euro az x2v2 mini/normal, míg az x2h 55 euro mindkettő (gondolom a v3 bejelentése miatt lett akció, mert eddig nem volt).
-
Nobbigstein
tag
válasz
Zaied #102337 üzenetére
Hát arra, hogy ha nem használom a "Wireless Receiver adapter"-t, hanem egyből a gépbe megy az usb-a "Wireless Receiver", akkor abból van bármilyen hátrányom?
-
ridiculous
aktív tag
válasz
Zaied #102337 üzenetére
Vagy mérd újra a kezed, lehet annak a mérete is változott nem csak a fogásod...
Azt lemértem, nem nő már sehova..
De ahogy Santi22 is írta a mini lesz a te embered, de ha G305 öt kicsinek érzed akkor nem tudom
.
Lehet lerendelek egy simát és ha kényelmetlen akkor visszaküldöm és veszek egy minit.
-
Nobbigstein
tag
válasz
Zaied #101994 üzenetére
Én már annak is örülnék, ha type-C kábelt adnának az egérhez, akkor sem kéne az extra átalakító. Az lenne az igazi egyébként, ha egy (C) receiver mellé nem kellene még külön az adaptert is használni, laptopnál ez sokkal macerásabb, mint egy asztali gépnél.
Kipróbáltam az elmúlt pár hétben két pulsar egeret is, és a minőséggel eléggé meg voltam elégedve (a klikkelés érzete különösen tetszett), de a formával kevésbé (talán a bekapcsoló gomb az még, ami lehetne nyomós inkább). Végül maxgaming helyett amazonról rendelve, mert ott könnyebb visszaküldeni.
Az X2H minivel az a gondom, hogy nekem túl alacsony az eleje, nem férnek el rendesen az oldalán az ujjaim (19 cm kéz, vegyes fingertip/mcp claw fogás, bár itt a hump miatt inkább claw lesz mindig).
Kipróbáltam az xlite v3-ból egy mediumot is, ott meg (a számomra szokatlan ergo forma mellett) az volt az érzésem, hogy kicsi nekem az az egér (ami fura, mert ugye nagyobb, mint a másik). Gondoltam rá, hogy az x2v2 minit is kipróbáljam, de az eloshapes alapján attól tartok, hogy az eleje annak sem lesz magasabb, max. 1mm-rel, de talán az ideálisabb lenne nekem.Ha nem használom az adaptert, csak a receiver megy (az átalakítóval) a laptopba, akkor az milyen hátrányt jelent pontosan? A pulsar szoftver akkor is 1kHz-t ír a polling rate-re.
-
ridiculous
aktív tag
válasz
Zaied #102334 üzenetére
Akkor inkább spórólj egy Lamzu Atlantis minire vagy egy simára.
LAMZU Atlantis M305? Ahogy látom van V2 is csak az már drágább.
-
ridiculous
aktív tag
válasz
Zaied #102332 üzenetére
Lényegtelen, ne ragadjunk le ennél..
Igazából most ránéztem a fogásomra, az is változott.. fogalmam sincs mikor változott meg az elmúlt 4 évben de mostmár fingertip.
Néha kicsinek is érzem a G305 - öt.
Ránézek ezekre, köszi!
Esetleg Glorious Model O Pro Wireless nem lenne számomra megfelelő? -
-
ridiculous
aktív tag
válasz
Zaied #102323 üzenetére
Bocsi, első hozzászólásomban ott van minden. Annyi változott hogy külföldi rendelés is játszik.
17cm
claw -
Santi22
aktív tag
válasz
Zaied #102238 üzenetére
Vagy Mchose G3 Pro, ez mintha egy az egyben egy G305 copy lenne, van is fenn belőle egy aprón is.
-
Ixion77
addikt
válasz
Zaied #101723 üzenetére
Megvettem másfél hete a Keychron M6-ot. Mivel itt kaptam a jótanácsot, cserébe itt a visszajelzésem az eddigi tapasztalatokról:
Méret
Összehasonlító alapján nem tűnik sokkal kisebbnek mint a Logitech MX master, amit váltott. Pedig az. Élőben sokkal vékonyabb. Az MX-hez szokott kezem először úgy fogta meg, hogy két ujjam is a jobb oldalán volt. Most kezdek lassan átszokni arra, hogy hüvelykujj bal oldalt, egy ujj a bal gombon, egy a görgőn, egy a jobb gombon, és egy jobb oldalt. Tulajdonképpen elég praktikus, csak meg kell szokni.Súly
Sokkal könnyebb mint az MX. Ez azonnal észrevehető. Az MX sem tűnt különösebben fárasztónak, de ez egyértelműen még kevesebb izommunkát igényel, és kisebb a tehetetlensége.Felső görgő
Klikkelős állásban az MX görgője sokkal kulturáltabban mozog. Könnyű, finom lépésekkel, lötyögés nélkül. Az M6 görgője erősebben akad, és kicsit lötyögősebb is. Cserébe a görgővel kattintás sokkal jobb az M6-on. Az MX-é simán elforgott mikor megnyomni próbáltam, utáltam is ezért. Az M6-é kiválóan kattintható.
Szabadonfutó állásban elég hasonlóak, jól pörög mindkettő. Az M6-é talán túlságosan is, mivel ha megemelem, néha elforog. Nem kell emelgetni...
A módválasztó kapcsoló az MX-en sokkal kisebb utat tesz meg, viszont hamar tönkre is megy. Remélem, az M6-és tartósabbnak bizonyul, ha már ilyen furcsán mélyre kell nyomni. Mintha nem mikrokapcsoló lenne alatta.Oldalsó görgő
Nem használom, ezért számomra mindegy hogy milyen. A gombok viszont az MX-en egymás fölött voltak, ami nekem valamiért könnyebben használhatónak tűnik. De lehet hogy csak azért mert úgy szoktam meg.Kapcsolat
Az MX-et BT-n használtam. Az M6-ot egyelőre dongle-vel használom, bár nagyon kevés a portom. Igazán kedves tőlük hogy USB-C dongle-t is adnak. Stabilabbnak is tűnik ezzel a kapcsolat, de ez sem teljesen tökéletes. Néha "nyúlik" a követés, mintha kimaradások lennének az adatátvitelben. Valami helyi probléma lehet, mert az MX-é sem volt az igazi. Egyrészt semmilyen más BT eszközt nem használhattam, mert akkor nagyon akadozott, másrészt néha simán elveszett az egérrel a kapcsolat, és ki-be kellett kapcsolni hogy helyreálljon.Üzemidő
Erről egyelőre nincs elég tapasztalatom. Mindenesetre elég béna dolog, hogy egyetlen led szolgál a töltöttség kijelzésére.Driver
A Logi driver egy böszme nagy és felesleges cucc. Eleinte használtam, aztán egy újratelepítéskor nem raktam fel és nem használtam többé.
A Keychrom driver is 70Mb, ráadásul nincs is aláírva így a Windows határozottan tiltakozik a telepítése ellen. Ki tudja milyen kínai kémprogramokat vállaltam be vele... Kicsit lassan indul el, de amúgy használhatónak tűnik. Szükség is van rá, mert csak itt látszik valamelyest a töltöttség egy piktogram formájában. Sajnos százalékot már nem mutat. Pedig a gyári kép szerint kellene neki. Olyat meg főleg nem tud, hogy a a taskbaron a keychron logo helyett a töltöttségi piktogramot jelenítse meg.Tappancsok
Jól csúznak, de nagyon könnyen karcolódónak tűnnek. Az MX-é több év alatt is alig gyűjtött karcokat, ezen meg már most van néhány.Minőségérzet
Az MX egyértelműen drágábbnak, minőségibbnek érződik. Kidolgozottabb forma, jobb minőségű anyag, kisebb hézagok.Javíthatóság
Minthogy az M6 alján nem látható csavar, ezért feltételezem, hogy a tappancsok alatt vannak... Nem értem, miért csinálják ezt így a gyártók. Miért fáj nekik ha a user le tudná csavarozni a felső részt, hogy rendesen le tudja takarítani és fertőtleníteni
Az MX is ugyanolyan. Azon két csavar szabadon elérhető, de további kettő ott is a tappancsok alatt van, ezért már tök mindegy.Ennyi jutott eszembe, ha még érdekel valakit valami, kérdezzetek!
-
Valkűr
addikt
válasz
Zaied #102186 üzenetére
Ok köszi leesett, tehát nem maga a vezetéknélküli technika ami laggol, hanem ezek közül azok amik csak bluetooth kapcsolattal rendelkeznek. Igy tiszta...Amugy mi lehet ezek közt a különbség ami miatt egyik ajánlott a másik nem? HA jo a szenzor jó a forma az még nem jelenti, h jó az egér is? Olvastam, h van amit 1800 dpi felett nem ajánlanak pld. De én 3-4 ezer közt is szoktam használni
-
válasz
Zaied #102182 üzenetére
Most az is le van akciózva az alzan. Rendelj be egyet, legfeljebb visszaküldöd.
Glorious Model D 2 PRO Wireless, 4K/8K Polling Fekete - Gamer egér | Alza.hu -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest