Hirdetés
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena

Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át! (4 éve frissült utoljára, a rögzített postban lévő kérdéseket megválaszolva tudunk segíteni a megfelelő egér kiválasztásában)
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
batai15
félisten
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Köszönöm. Elég sokat nézegettem az egereket , igazából első körben ha a súlyt el engedem plusz a több oldalsó gombot akkor már más a helyzet . Esetleg így lenne ajánlott ?
-
válasz
batai15
üzenetére
Nehéz ügy, főleg azokkal a kritériumokkal, amelyeket meghatároztál.

Én is gondolkoztam minap a One X egér és billentyűzettel való összeköttetésén. Párom Viper Mini-jét kötöttem rá, működött minden gond nélkül, viszont az az egér az egyik általad meghatározott pontnak sem felel meg.

A 10-20 ezer forintos ársávban nem is tudnék most mit mondani, ami az összes kívánt paramétert hozza.
A másik fele, hogy a pontos ajánláshoz kéne a pontos tenyérméret, illetve 99,9%, hogy azt a tanácsot fogod kapni, hogy inkább a könnyebb egerek fele indulj el. Én is ezt támogatom, mindezt úgy, hogy én anno egy G500S-el (121g) kezdtem az összes nagy gyári súlyával (6x4.5g) megpakolva, ami összesen így ~148 gramm volt. Most egy Orochi V2-t használok, ami AAA elemmel ~68 gramm (és már ez is "nehéznek" számít egyes usereknek
). Sosem térnék vissza a féltéglákhoz. -
batai15
félisten
Esetleg ha valaki rám is szánna pár sort.
-
ferni
őstag
válasz
mikk2000
üzenetére
Az szép, írsz egy kisregényt a semmiről, tele full lényegtelen dolgokkal, miközben kajak ott volt a reddites linkben, ami a lényeg, még direkt oda is volt írva, hogy Problem
Az előtte lévő vitáról ne is beszéljünk."Problem: The MX518 operated at 5v, 100mA. But newer integrated electronics tend to run at 3.3v, not 5v, and at much lower currents. In fact the reason some of these mice boast such long battery lives is because of their minuscule operating current. But this is below the wetting current of the Omron D2F switch. Well below it. Close enough that the mice work fine when brand new, or when operated in dry environments, but after a few months/years in a reasonably humid environment, the oxide layer that builds up is too thick for the circuit to actually register that the switch has been pressed, and the switch bounces."
De reméljük, hogy Zaied ezt a részt lefordította neked így már érthető lesz.
Mert rajtad kívül mindenkinek az volt eddig is, aki megnyitotta a reddit posztot. -
Zaied
addikt
válasz
mikk2000
üzenetére
A linkelt oldalon 3,3V van írva, ami kb. meg is állja a helyét. Anno lemértem egy G PRO Wirelessbe a ajánlott 5V helyett tényleg csak ilyen 3,3V körüli érték megy rajta keresztül.
Persze nem kizárt hogy mások is így csinálják, lehet ők jobb programokkal/algoritmusokkal dolgoznak.
A probléma szerintem egyszerűbb. A kapcsoló belső részében, az érintkezőkön keletkezik egy oxid réteg és a 3,3V nem mindig megy már át rajta, tehát nem jut át információ. Elég lehetne sok esetben egy takarítás is, csak nem arra lett kitalálva a kapcsoló

De olyan is van hogy eltörik vagy elhajlik belső rész és valamiért a páratartalom is befolyásoló tényező szokott lenni.Anno javítottam jó pár egeret én ezekre a tapasztalatokra alapozok.
-
mikk2000
őstag
Egy társalgásnak az a lényege, hogy emberi nyelven elmondjuk amit szeretnénk, te erre egyedüliként képes voltál, köszönöm. Mondjuk ez egy topikgazdától ez el is várható, hogy értse is, miről van szó.
Na még egyszer az általam értelmetlennek tartott idézet:
#88046 Synthwave:
"A Logi alulfeszeli a kapcsolóit, és ezért halnak le idő előtt."Eleve az hogy "alulfeszeli" teljesen értelmetlen ebben a kontextusban. Az "alulfeszelés" szót tuning során használjuk, ha egy aktív eszköznek kevesebb feszültséget (tápfeszültséget) adunk mint a specifikációja, pont azért, mert tesztelés során nem hibázik, így kevesebb a fogyasztása, melegedése stb.
Itt az érintkező által továbbított feszültségről (és áramról!) van szó, ami sok minden, csak nem tápellátás. Tehát én úgy fogalmaznék inkább, hogy az érintkezők által kapcsolt feszültség kevesebb, mint a specifikációban közölt minimum, és ez problémát okozhat. De hogy mikor, azt csak találgatni lehet. Ugyanis ha az alsó határ 5V (a D2F-01 működési specifikációját nézem), az nyilvánvalóan nem jelenti azt, hogy 4.9V-nál már duplaklikk információt fog az egér szolgáltatni. Sőt, ha 5-30V-ig van megadva a működési tartomány, akkor vélelmezhetően akár 1-2V-tól is teljesen működőképes lehet a kapcsoló, nem véletlen tehát, ha mondjuk 3V körüli értéket teljesen elfogadhatónak találtak az említett cég mérnökei.
Persze a ferde vonalat (Using Microloads ábra) tovább húzva az jön ki, hogy kevesebb feszültséghez növelni kell az áramot, amit a mérnökök nyilván megtettek, mert nem hülyék feltehetően, mondjuk te azt írod: "de a nyákon fölösleges ellenállások vannak beleforrasztva a kapcsoló áramkörébe". Hogy mi fölösleges, azt ne ragozzuk szerintem, mert ha kiforrasztod az általad "feleslegesnek" vélt ellenállást, lehet hogy 10 perc alatt kinyírod a jelet fogadó IC-t, mert az mondjuk kevesebb feszültségű jelet kér (azaz neki meg az a specifikációja). Tehát mindennek oka van.Visszatérve az idézetre, miután az "alulfeszelés"-t pontosítottuk.
A mondatban egy alany van, és az a kapcsoló. Tehát a "lehalnak" nyilvánvalóan a kapcsolóra vonatkozik. Ezért nyilvánvalóan felmerült bennem a kérdés, hogy miképp halhat meg egy kapcsoló, ha kevesebb feszültséget (pontosabban teljesítményt) kapcsol, mint a speckója? Nyilván éppenhogy tovább fogja bírni, tehát lehet linkelgetni ész nélkül youtube videót, ha már a kérdéssel sem vagyunk tisztában. Egy korrekt párbeszéd során tisztázódhatnak a félreértések, persze ha valaki érti, hogy egyáltalán miről van szó."Ezért van az hogy kiveszed a rossz egérből a dupla klikkes kapcsolót és másikba lehet hogy jó."
Elképzelhető az, hogy a kapcsoló természtes használati kopása (öregedése) következtében a paraméterei romlanak. Ezzel nincs gond, főleg ha a specifikációján belül még működőképes. A sepcifikációjában megadott tartományon kívül működtetve a kapcsolót, nyilván nagyobb az esély arra, hogy a kapcsoló helytelen klikkelési információt szolgáltasson, főleg az időközben leromlott paraméterei miatt.
Szóval a fenti idézetet pontosítva (bár nem vagyok meggyőződve arról hogy egy gyártóra vonatkozik csak):
"Az említett cég specifikáción kívül eső fesz/áramot kapcsol a mikrokapcsolók érintkezőjével, emiatt az öregedés/elhasználódás fokozottabban jelentkezhet nem megfelelő működés formájában. Annak ellenére, hogy az egérkattintás nem megfelelő (értsd: az egér nem használható megfelelően), maga a kapcsoló teljesen működőképes lehet, a specifikácikációjának megfelelő tartományban használva."
Tehát röviden úgy lehetett érteni az általam problémásnak talált idézetet, hogy maga a mikrokapcsoló hal le kevesebb feszültséget kapcsolva rajta, ami nyilvánvalóan értelmetlenség, és erre kérdeztem rá.
-
-
batai15
félisten
sziasztok! félve de segítséget szeretnék kérni, természetesen egér ügyben.
A csavar abban van hogy nem pc-hez keresem hanem series x-hez, így a pc szoftverrel programozható egerek szerintem ki esnek.(így elvetettem a logitech g502 hero-t is)A mostani low cost 6 ezer forintos trust egértől szeretnék némileg fentébb lépni, és annak a hiányosságain javítani.
Kritériumok
-vezetékes/ nélküli
- 10-20 ezer forint között szánok rá.
-viszonylag nagy tenyerem van
- 3-4 oldalsó gomb
-súlyozható, vagy nagyjából súlyban egy arany középút
-rgb ledes vagy valamilyen szimpatikus háttér világítással legyen
- ebben az árban ajánlott szenzor legyen benne
-és az utolsó. Dpi állító gomb, és annak a viszajelzése.
a mostani egeren nincs semmilyen fény vissza jelzés így ha néha meg esik hogy el nyomom.Meg mondom őszintén vagy 6 évvel ezelőtt egy a4tech xl74h egerem volt, na az ezeknek megfelelt. (súly méret , dpi visszajelzés stb)
-
ferni
őstag
válasz
4nick8
üzenetére
Sajnos ez igaz, hiába nyúzok Model O- egeret, Xtrfy rendben van nagyon minden téren.
De ha tudsz válogatni és ahogy ezt nevezni szokták szerzel egy cherry-picked egeret, amiket ugye általában a youtube reviewereknek is küldenek sok esetben, akkor a Glorious is van Xtrfy minőségű, csak hát nekem is 3 közül kellett ezt kiválasztanom, hogy kifogjak egy hibátlan darabot, mert a másik 2-nek érzésre voltak bajai és ezen is azóta kábelt kellett cserélni, mondjuk nem is vigyáztam a kábelre azt tegyük hozzá...

-
ThodEE
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
-
-
Zaied
addikt
válasz
mikk2000
üzenetére
Nagyon egyszerű a történet, aktualizáláshoz áram kell(mármint ha továbbítani is akarod az információt, mert nyilván üresbe is lenyomhatod). Minden kapcsolónak az adatlapján meg van adva egy tól-ig érték, de a nyákon fölösleges ellenállások vannak beleforrasztva a kapcsoló áramkörébe.
Ha szétszed valaki egy egeret lehet is látni...Itt van pl egy omron kapcsoló dokumentációja.
Ezért van az hogy kiveszed a rossz egérből a dupla klikkes kapcsolót és másikba lehet hogy jó.
-
-
-
válasz
jaffa 2843
üzenetére
Nem is mondok semmit, mert a végén, még tényleg úgy adja majd elő valami modinak a dolgot, hogy én vagyok a gonosz sátán, aki bántja őt.
-
ThodEE
őstag
Sziasztok

Logitech G502 HERO egérkét kaptam karácsonyra, egészen meglennék vele elégedve de nekem a görgője az kattanás nélkül úgy pörög mint egy örök mozgó
Ez normális állapota a készüléknek? Eldobok egy gránátot és fegyvert vált, az asztal alatt a mélyláda egy egy robbantás után képes megmozgatni a görgőt
-
válasz
mikk2000
üzenetére
Pontosan tudom miről van szó, csak nem hiszem, hogy felnőtt embereknek a szájába kéne rágnom az alapvető dolgokat, mint egy kisgyereknek. Látod egy kommenttel alattad minden további nélkül vette a fáradtságot a másik fórumtárs elolvasta és értelmezte a dolgokat.
Mondom nem szégyen, ha valaki nem tud angolul, de ezt a követelőzős stílust annyira nem komálom.
"Veled a továbbiakban nem kívánok foglalkozni, köszönöm." -> részemről az öröm.
-
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Engem is érdekelt ez a téma, köszönöm a linket! Valamiért azt gondoltam, hogy a kapcsoló mechanikus része megy tönkre. Nekem is van egy mx518-am egyébként a fiókban.
Viszont ez a dolog akkor felveti azt is, hogy hiába tesz bele az ember másik kapcsolót, az is csak alacsonyabb feszültségen és áramerősségen fog üzemelni, így az sem fog annyi ideig szolgálni, mint egyébként amire maga a kapcsoló a megfelelő körülmények között képes lenne. 
-
mikk2000
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs miről van szó, ezért nem tudod a kérdést megválaszolni, gyakorlatilag a ténykedésed egyszerű trollkodás, és ha tovább folytatod, moderálást fogok kérni, mert a ténykedésed kimerül egyszerű kötekedésben. Én fenntartom, hogy a "a Logi alulfeszeli a kapcsolóit, és ezért halnak le idő előtt." egy nem megindokolt állítás, és állok elébe ha valaki meg kívánja indokolni - magyar nyelven. Veled a továbbiakban nem kívánok foglalkozni, köszönöm.
-
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Olvasni több sort és értelmezni meg ilyesmi sarlatán dolgok? Nem gondoltad ezt te sem komolyan
Meg különben is, belém aztán ne fecskendezzenek csipszet.
-
válasz
mikk2000
üzenetére
Ott van a linken a kérdésedre a válasz. Ja, hogy lusta vagy arra, hogy elolvasd és értelmezd? Az már nem a mi problémánk. Btw a linkelt oldalon, van egy YT videó is, ami részletesen, ábrákkal elmagyarázza, hogy miről van szó. Gondolom azt sem nyitottad meg.
Senki nem fogja helyetted kikaparni a gesztenyét. Feltettél egy kérdést, kaptál, hozzá egy választ csupán annyi a teendő, hogy elolvasol kb 30 sort, értelmezed és megnézed a linkelt YT videót, majd az is értelmezed.
-
ferni
őstag
válasz
zolee0307
üzenetére
teljesen más a formája, köze nincs a 2-nek egymáshoz.
Én biztos M42t vennék és nem M4et.
Utóbbinek elég agresszív a formája a bal hüvelykujjnál, nagyon sok embernek kényelmetlen az egér emiatt, köztük pl nekem is, de akinek meg fekszik, annak nagyon fekszik.Minőségre az M4 is jó, de én M42 párti lennék.
"A linken levő szöveget nem lenne muszáj átnyálaznom, mert ez egy magyar nyelvű fórum, ergó szimplán pofátlanság egy idegen nyelvű hivatkozást adni válaszul. "
Még szerencse, hogy tele a net magyar nyelvű szakirodalommal az egerekben lévő switchek működéséről....

Ilyen réteg témában legyen már elfogadott egy angol nyelvű szöveg könyörgöm. -
mikk2000
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Nyilván hozzászólhat bárki, de ha nem tudsz értelmesen válaszolni, akkor minek szólsz hozzá?
A linken levő szöveget nem lenne muszáj átnyálaznom, mert ez egy magyar nyelvű fórum, ergó szimplán pofátlanság egy idegen nyelvű hivatkozást adni válaszul. Én azért rákattintottam, beleolvastam, de nem látom a következő megállapításra a releváns választ:
#88046 Synthwave:
"A Logi alulfeszeli a kapcsolóit, és ezért halnak le idő előtt."Szóval, ha érted miről van szó, akkor próbálj meg válaszolni (főleg hogy hivatlanul belemásztál a beszélgetésbe) köszönöm.
-
-
mikk2000
őstag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Szerintem nem neked írtam, de ha úgy gondolod hogy bele kívánsz folyni a beszélgetésbe, akkor inkább értelmesen magyarul mondd el hogy lehet egy kapcsolót "alulfeszelni".
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave
üzenetére
"szimplán csak a HERO szenzor energiahatékonysága piacvezető"
Meg a precizitása is. Kár, hogy ilyen kapcsolós/talpas sallangok rondítják az összképet, bár szerencsére mindkettő bőséggel orvosolható 3rd party; sajna a tökéletességet nem célszerű készen, dobozba csomagolva várni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
mikk2000
üzenetére
Azt, hogy kevesebb feszt kap, mint a gyári specje. Wirelessnél gondolom az akkuidőt akarják minél jobban kitolni (legalábbis remélem). Ami eléggé durván ki is van tolva, de kötve hiszem, hogy ennek jelentős szerepe van benne, szimplán csak a HERO szenzor energiahatékonysága piacvezető.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Krystal_s
üzenetére
Csak nem ismered kellőképpen a piacot (meg valószínűleg a véleményezők sem a helyes kontextust látják). A G305 15 pénz tájékán abszolút best buy wireless fronton, kérdés nélkül. HERO szenzor, Lightspeed wireless (olyan szintű vezetékmentes kapcsolat, amivel simánlazán játszom versenyszintű Quake-et) és megfelelő AAA-s elemmel 82 gramm.
Nyilván lehetne legalább egy bő 20 grammal könnyebb, de "régi" konstrukció.A műanyagjával nincs semmi probléma, ennyi pénzért nem reális teljes PBT burkolatot várni. Fullos kapcsolókat fillérekből vesz bele az ember, a talpak meg az összes Logitechnél elég gyatrák, szóval egy aftermarket Corepad/Hyperglide szett amúgy is ajánlott.
A Logi alulfeszeli a kapcsolóit, és ezért halnak le idő előtt. És még a 40-50 000-es G PRO X Superlightba is háromcentes Omron (20M)-eket tesz. Bele kell törödni, hogy az embernek két választása van a vásárlást követően:
1) Ha lehal a filléres kínai Omron kapcsoló, akkor össze-vissza küzd garanciával, küldözget, siránkozik, akár hetek is eltelhetnek, mire visszakapja a cuccát, amiben ugyanaz a fajta kommersz, filléres switch lesz, mint ami eredetileg benne volt.
2) Vesz 500 forintért két japán Omron D2F-01F-et, ~800-ért Kailh GM 4.0-t/TTC Gold Dustproof kapcsolókat, netán ~1800 pénzért egy pár high-end sláger Kailh GM 8.0-t, berak(at)ja a patkányba, és örül, hogy valószínűleg évekre megoldódott a problémája, amellett, hogy minőségbeli ugrást is eszközölt.
+1) Nem Logit vesz, de más gyártónál is simán belefuthat ilyenekbe. Sajnos manapság ott tart a piac, hogy egy-két kivétellel az igazán jó cuccok, kb. 20 000 forinttól indulnak, és ez nem csak a kábel nélküli modelleket takarja, sőt! 2021-ben a minőségi hardver pénzbe kerül, de igazából ez régebben sem volt másképp, ha nem apróról szerzi be a dolgait az ember.
Mekkora a kezed és hogy fogod az egeret?
-
Krystal_s
addikt
😮, pedig ez a képek alapján még Logitech, nem Logi.
Synthwave:
Lehet itt lovagolni az árakon, mert most pont akciózzák, attól még nem kéne 800 Ft-os kínai noname minőségnek lenni egy 6 és 20 ezres Logitechnek. Ami már csak Logi.
Tudnál ajánlani kicsi méretben minőségi vezeték nélküli Logi egeret?
A G305 óriási 12 cm hosszú tipikus férfi kéznek való. Nagyon kényelmetlen nekem.
és a vélemények is érdekesek róla:
"- gagyi műanyag
- középszerű switch-ek"
"Objektíven: eléggé kopogós műanyagból van, és minden része egy kicsit ilyen "olcsójános" kialakítás (a görgő, az oldalsó gombok, meh) , na, ehhez képest viszont már nem annyira olcsó a 14-16 ezer forint."
"Sajnos fél évig. Utána dupla klikkes később három klikkes lett. Most 1. 5 év után teljesen megadta magát. Előtte nem gagyi 3-4 ezer Ft-os egeret használtam 4 évig."Ezek szerint nem csak nálam van gond és nem is árfüggő a Logi minőség. 🙃
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Krystal_s
üzenetére
Arukereso tele van vele, 990 forintos szállítással is.
"Amúgy néztem 15-20 ezreseket is és ua a gagyi anyagból vannak. pl M535, M590."
Jó, hát ezek is túlárazott irodai vackok. Egy "gaming" egérrel nem csak játszani (vagy CAD-ezni) lehet, hétköznapi felhasználásban, böngészés/irodázás közben is jó dolog ám a precíz szenzor és a reszponzív kapcsolat.
"Szerintem senki nem vesz egy notebookhoz 30-40 ezres gamer egeret, aminek a mérete is túl nagy egy női kéznek."
Alapból semmilyen wireless egeret nem veszek Logitech G305 szint alatt, függetlenül attól, hogy mire kell.
Ha sokat használom, akkor meg pláne. Soha nem értettem, hogy miért szoktak spórolni az emberek olyan beviteli eszközökkel, amiket napi rendszerességgel, akár sok órán keresztül is használnak, és alapjaiban határozzák meg a felhasználói élményt.Méretből annyi van, mint égen a csillag, de noteszhez amúgy a vezetékes sem sokkal kényelmetlenebb, ha szépen fel van tekerve a kábele, és csak a szükséges hossz van leengedve.
-
válasz
Krystal_s
üzenetére
Szia!
Egér és egér közt is van különbség. Képesek egy m705-öt is így összerakni:
Emellett a baloldali gomb "cicereg" kattintás előtt: [link] Csendben elég zavaró tud lenni. Egy másik vadiúj ilyen egér tökéletesen egyformán a gombok és semmi cicergés. Szóval lehet a görgő maga hulladék, vagy a szerelés olyan amilyen, vagy mindkettő.

-
-
Krystal_s
addikt
válasz
Synthwave
üzenetére
Kár, hogy sehol nem láttam 3500-ért... vagy a szállítás is kb annyi lett volna.
Szerintem senki nem vesz egy notebookhoz 30-40 ezres gamer egeret, aminek a mérete is túl nagy egy női kéznek. Pláne nem vastag kábeles vezetékest. De azért valamire mégis szükség van.
Amúgy néztem 15-20 ezreseket is és ua a gagyi anyagból vannak. pl M535, M590... még a görgő is ugyanolyan.
Én úgy érzem a Logi név óta változott a minőség, pl a K400 plus-om is gagyi zörgős műanyag, a K360+ még jó minőség volt.Más:
Véletlenül, ha valakinek itt van ilyen egere, attól szeretném kérdezni, hogy az új M185-höz már tényleg nincs szoftver pl Options, SetPoints, ami kijelzi az elem állapotát? -
-
yoogie
aktív tag
Wireless egeret keresek, az elmúlt pár HSZ-ben említettétek a Razer Viper Ultimate dokkólóval az EMAG-ról, ez most akkor ajánlott egér? Látom az Egérajánlóban is benne van.
Vagy esetleg ebben az árban van ajánlottabb?
1. Mennyi a keret?
~ 30-35 ezer Ft
2. Használtpiac játszik?
nem nagyon szeretnék
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
nem
4. Mire használnád az egeret?
általános irodai felhasználás, néha játék legfőképpen FPS
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
palm grip
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
19 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
jelenleg egy Logitech G400-at használok, 1800 DPI-n
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
wireless (bluetooth előnyben) -
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, notebookhoz vettem egy wireless Logitech M185-öt és nem vagyok elégedett a görgővel sem. Túl laza, vagy hogy írjam le. Alig érezni görgő fogakat és előre hátra váltásnál kihagy egyszer. Ez csak a gagyi Logi minőség, vagy a magasabb kategóriás Logitech egerek görgője is ilyen érzékeny? Az anyagminőség is borzalmas, zörög az egész.
Érdekes, hogy a névváltás óta a minőség mennyire gagyi lett, ez a drágább billentyűzeteikre is igaz.
Már visszasírom azt az Asus-t, amit pár napja küldtünk vissza, mert az is zörgött. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
zolee0307
üzenetére
Hmmm...ennyiért lehet, hogy apróról jobbat kifoghatsz, mint boltból, és még egy kis pénzed is marad.
Első körben azt mondanám, hogy apróról egy G-Wolves Skoll Mini, bár itt a 6. gomb alul van, esetleg Glorious Model D-, netán egy ASUS ROG Keris (Wired). Szimmetrikusból valamilyen Endgame Gear XM1 (v1/v2/r); ez claw grip etalon, de szerintem 19 cm-es kézzel tudod palmozni is, ha meg nem ér hozzá az egész tenyered... Aztán ott van még az Xtrfy M4 is (újonnan ~18 pénztől lehet találni, csakúgy, mint az ASUS-t, az Endgame XM1r pedig ~17k boltban). Vagy ugye a "safe shape" G-Wolves Hati M (Classic vagy Ace Edition) – elég univerzális forma, így ezen a legtöbbek találnak egész kényelmes fogást.
Ezek patika állapotban jellemzően 10-12 pénz környékén mennek a használtpiacon.
-
zolee0307
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Azt gondoltam, hogy nincs nagy választék

1. Mennyi a keret?
max 15.000 Ft (hátha így valamivel nagyobb a választék)
2. Használtpiac játszik?
Igen
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
Nem
4. Mire használnád az egeret?
Főleg fps játékra (planetside 2, elite dangerous), de hébe hóba egy kis jurassic world is szokott lenni, illetve tervbe van egy rts játék is, ha megjelenik.
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
Inkább palm (churcill style-ban), bár a tenyerem nem teljesen fekszik fel az egérre
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
19 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
Jelenleg 600 dpi-vel, true sense 30,5cm/360°
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Min. 6 gomb, vezetékes (usb) legyen, világítás nem fontos. -
-
RaGi91
senior tag
válasz
4nick8
üzenetére
Megértem, hogy miért irritálhatott, elvégre ha valaki premium terméket akar vásárolni, akkor nem feltétlen az ár a döntő.
Szabtam magamnak egy lélektani határt 30k-ra, főként mivel az ünnepek előtt mind3 jelölt alatta volt vehető, amiről pont lemaradtam. Sors fintora, hogy utána adja meg magát az egerem (most egy 2000Ft-os wirless geius egeret használok, míg meg nem jön az új).
Végül arra jutottam, hogy nincs is nagyon választásom
A razer termékek régóta ellenszenvesek számomra, nem tudom miért, így érzek és kész, illetve a jobb oldali gombokat szerintem sokszor megnyomtam volna véletlenül a fogásom miatt.
A Glorious pedig a méhkaptár dizájn miatt esett ki, annyira nem tetszik.
Úgyhogy maradt a Logitech. Ezelőtt is logitech egereim voltak a G402-vel is nagyon meg voltam elégedve. Kíváncsi vagyok milyen lesz 105+grammos egérről váltani 60-ra.
Legszívesebben vártam volna akcióra, de most szabin vagyok még 1 hetet, megérdemlem (jó fiú voltam), szóval megleptem magam
Köszönöm a segítséget. -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
10 k körül milyen ajánlott egér van most? Az ajánlóban lévő logitech egereket néztem, de többször írják ezt a dupla klikk hibát. Elsősorban fps játékhoz kellene, 6 gomb a minimum. Cherry, razer?
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
4nick8
üzenetére
Engem inkább az irritál, hogy egy egérért 40-50 ezreket is simán elkérnek, és ebben az összegben nincs benne még a high-end mikrokapcsoló és a normális talpak sem, ami így plusz 5000, és a gari is ugrik.
tl;dr: Én se vennék ennyiért egeret, pedig nem vagyok casual. Amit meg igen, olyat nem fognak gyártani.
-
-
válasz
Csandi
üzenetére
Pedig a ProX-et beraktam ide a topikba is
én behúztam egyet, de nagyon tartottam tőle, hogy kicsi lesz, plusz kb nem is emlékszem mikor volt utoljára szimmetrikus egerem (talán '98-ban). A hozzáadott ragacsok nagyon durván sokat dobnak a kezelhetőségén, enélkül azért tud csúszós lenni. -
Mephike
őstag
válasz
RaGi91
üzenetére
Szia! Nem akarok senkinek sem reklámot csinálni, de itt van Glorious Model D Wireless 30k alatt. De van model O is, ha az kell.
Nálam jól teljesít már 2 hete, ez nem nagy idő, szóval inkább nem írnám még le a tapasztalataimat. Mindenesetre itt nincs kábel, ami ugye ennél a márkánál állítólag a legproblémásabb rész. -
Csandi
addikt
válasz
RaGi91
üzenetére
Van tapasztalat mindhárommal.
Viper: Formáját szerettem, gombjait kicsit nehéz lenyomni a többihez képest, súlya szerintem már kicsit sok a mai egerekhez képest. Nem venném meg ma.
Glorious: Nem szeretem annyira a márkát a pár hsz-el előbb kivesézett téma miatt de az egér maga amúgy jó, de rosszabb szerintem mint a másik kettő, csak a súlya szól mellette.
Logitech: A legjobb a háromból, baja, hogy a gyári switchei egy idő után hajlamosak duplaklikkelni, és a gyári talpai nem annyira nagyon jók, de azért nem rosszak. Én ezt venném.Amúgy pár hete 27 ezer-ért volt alzán superlight, előtte meg 30-ért emagon. Nem hiszem, hogy mostanában lesz akció, de megér annyit amennyibe kerül, főleg a többivel szemben. A viper nem ér annyit amennyiért megy, 30k-ért még oké de inkább superlightot vennék.
-
RaGi91
senior tag
Sziasztok!
3 egér között vacillálok. Lemaradtam a black friday, karácsonyi akciókról (most fingott ki az enyém)
Logitech G Pro X Superlight (akcióra kéne várni 40-et nem adok érte)
Glorious Model O Wireless (itt is akcióra várni 30 alá menjen a fekete)
Razer Viper Ultimate (csak az akció miatt opció, most emagon dokkolóval 29.9k, mindenhol máshol pedig 50k+)
Jelenleg egy Logitech G402 Hyperion-t nyúzok már 7 éve (kaputt).
Alakra mindhárom tetszik, nem tudok dönteni, esetleg valakinek tapasztalata velük, érvek, ellenérvek? Annyit láttam, hogy a Glorious darabok valakinek elég ellenszenvesek voltak rossz QC miatt, ez javult, vagy van még rá panasz?
Köszi!
-
Champipi
aktív tag
MIlyen egeret ajánlatánotok ami jobb, mint egy Logitech G403?
Ez nagyjából okés, és a régi helyett vennék egy ugyaniyet, de hátha van valami mégjobb?
Munkára kell és kattintgatok egész nap, napi 10 órát vele, szóval fontos, hogy finom puha legyen a kattintás. Ha túl erős, mint néhány Zowie egéren, ahol a gomb is egy anyagból van a házzal, na akkor megfádul az ujjam hamar.
A másik, hogy rohadtul precizen, gyursulás nélkül lekövesse a mozgást.
Alakra jó a G403, de lehetne kicsi kisebb esetleg.
Az is, jó, hogy a G403 "jobbra dől" kicsit, tehát a jobb gombja lejjebb van, elvileg a függőleges lenne a legjobb, de az MX Vertical nagyon nem jött be. De ha kicsit jobbra dől már jó.
Vezetékes lehet és mondjuk 40 000 Ft alatt, szóval elég tág a keret.
MS Intellimouse Pro-t is próbáltam, de a G403 mintha precízebb lenne.
Mik ugranak be?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Call of Duty: Black Ops 7
- iPhone topik
- Fejhallgatós találkozó
- Robotporszívók
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Vicces képek
- Kerékpársportok
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Cisco AIR-AP2802I-E-K9 - Access point - Több db - 5,2Gbps
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

Az előtte lévő vitáról ne is beszéljünk.

Ha sokat használom, akkor meg pláne. Soha nem értettem, hogy miért szoktak spórolni az emberek olyan beviteli eszközökkel, amiket napi rendszerességgel, akár sok órán keresztül is használnak, és alapjaiban határozzák meg a felhasználói élményt.
Már visszasírom azt az Asus-t, amit pár napja küldtünk vissza, mert az is zörgött.