Hirdetés
-
Mobilarena

Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át! (4 éve frissült utoljára, a rögzített postban lévő kérdéseket megválaszolva tudunk segíteni a megfelelő egér kiválasztásában)
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Megabyte
üzenetére
Pl. nálam a G400s, (MX518 leszármazott), anno is 21K-s egér, 6+ éve bírja. Ami az elmúlt 2 év során előjött: talp kopás/leválás (fillérekért orvosolható) és a felső két plusz pici gomb nyűglődése (mélyebb lett és sokkal kényelmetlenebb a nyomáspontjuk) ezt már csak forrasztással, a kapcsolócserével, mókolással lehet javítani. (Most nézegetek valami utód után, mert a görgőjéből már elegem van). Amúgy számomra forma és méret szerint az ideális egér mintatípusa.
-
Zigi
senior tag
válasz
Megabyte
üzenetére
Vannak gyártók ahol "jó" pénzért vehetsz még 3 évet a kettő mellé pl. Mad Catz, de általában a jobb gyártók is 3 évet vállalnak pl. Roccat. Régen a Logitech is strapa egér volt, de a mostani dobd el és vegyél újat korban, csak a drága egerenél van nagyobb esély, hogy tovább bírják a terhelést folyamatos nyúzás esetén...szerintem.
-
Zigi
senior tag
válasz
Megabyte
üzenetére
Egerek 10e~ körül, örülj ha kibírja a gariidőt.
20e~ körül ugyanez a helyzet csak világít v. lyukas és márkás.
30e+ itt már lehetnek elvárásaid
40e+ ezek bírják a legtovább, mert ez általában a zászlóshajó kategória 5+ év. Munka és játék? Egész nap nyomkodod, szerinted neked melyik kategóriából kellene választani? Ha meg nincs rá keret, akkor 2 évente 10e "szerszámra" nem nagy költség... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Valakinek van tapasztalata a Photonwire-rel?

-
Amerigo57
őstag
-
copass
veterán
válasz
khmmmm
üzenetére
alps encoder hangja milyen? hangos mint a zowie vagy halk mint xtrfy m4?
közben megtaláltam a választ hangos picit, de legalább nem recseg!
-
milan07
tag
"De ne várj a mostani egerektől se 2 évnél többet."
Akkor ezért írtátok, hogy ne vegyek alis egeret
Jó tudni. Azt hittem, a 2 év gari az semmi, simán fog menni 5++ évet is. Kiváltképp, ha az itt ipari hulladéknak nevezett 800 forintos tescos egerek is röhögve mennek 1-1,5, de néha 2 évet is.
Be is ruházok szerintem egy forrasztóra. Már régóta szeretnék úgyis. Ón meg van itthon egy csomó. Milyet érdemes szerinted, mennyit költsek rá min.? -
Zaied
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Egyik Logitech görgője se igazán jó...
-
nuke7
veterán
g-wolves sköll..?

-
Zaied
addikt
Miért kellet egy dög nehéz RGB világítós XM1? Miért?
-
marton.m
tag
A Logitech G703 elég jó áron elhozható most az Aqua-ból, én az imént rendeltem egyet.

-
Zaied
addikt
válasz
Megabyte
üzenetére
A számot azért nem szokták cserélni, de én már kaptam úgy vissza hogy érintetlen volt és rá volt plecsnizve hogy javítva.
A forma ugyan az minden más válltozott. Nem is elvárható az az időtállóság mint a régitől.
Zowie ami most a legstarpásabb talán. De ne várj a mostani egerektől se 2 évnél többet. -
khmmmm
tag
válasz
Megabyte
üzenetére
A saját sicámnál azzal kezdtem (viszlát gari
) hogy kapott alps encodert , kicsit jobb kábelt (persze itt bele kellett faragni és átvariálni a pineket), kailh silent mikrokapcsolókat (ez a csendes egerem) és talpat is. Jelenleg így néz ki belülről . Szerintem elég könnyen javítható, ha ismersz valakit aki tud forrasztani.
Nálam most az aktuális kedvenc a Razer DA v2 mini . Ezen semmit se kellett cserélni egyenlőre
. -
Zaied
addikt
válasz
frango13
üzenetére
Az Asus Sica nem egy MX518...
mester777
Szerintem nem volt 3 különböző egér, lehet trükköztek.
Sicanal én nem hallottam még ilyen problémát, de teljesen korrekt ideig bírta. Különben egy kifejezetten olcsó egér volt anno.A mostani új egerek rosszabbak ilyen téren, nézz szét a Zowie egerek között.
-
frango13
aktív tag
Azért na... Nekem pont 10éve van meg egy MX518. 9évig volt használva minden nap. A összes mmorpg-t azzal nyomtam és minden mást is az FPS-ek kivételével. Most a tesztasztalnál használom. Imádom, hogy kb. bármilyen felületen működik. Havernak is volt, anno és azt se hallottam, hogy tönkrement volna. Ha lehetne még kapni, kettőt tuti betáraznék belőle min. Nagyon össze van rakva ez az egér.
-
Megabyte
tag
ASUS ROG Sica tapasztalataim.
Javasoltátok az egeret, megvettem.
2017.02.08-án megvettem az egeret
2017.06.06-án cseréltettem mert néha ugrott egyet a görgő görgetés közben
2018.01.08-án cseréltettem ugyanezért
2020.01.31-én lejárt a garancia
2020.09.16-án azaz ma pedig most teljesen megadta magát a görgő egyik pillanatról a másikra, a görgő csak pörög körbe-körbe (mindenféle ellenállás nélkül, mint a Logitech MX Master-emen amikor "szabadon pörgő" módban van az egér) de semmi jelet nem érzékel a gép. (A görgőgomb még mindig működik, tehát lenyomni le tudom.)
Egyébként sajnos már a festés is lekopott a két ujj helyén, így zavaró volt a göröngyös/nem egyenletes felülete. Megy a kukába.Tehát 3,5 évet használtam ezt a típusú egeret ami idő alatt 2x cseréltek egy vadiújra, a legutóbbi 2,5 évig bírta. Egy "gamer", akkor 9000 Ft-ba kerülő egér, amitől azt vártam hogy legalább 5 évig semmi baja nem lesz, nemhogy ennyi.
Csak azért írtam le ezeket hogy megmaradjon azt utókornak hogy én ilyen egeret senkinek nem ajánlok se újan se használtam, mert silány.
Szeretném megérteni azt, hogy hogy lehet hogy ilyen silány egeret ajánlottatok még régebben (nem tudom hogy most még így van-e)? Nem hiszem el hogy csak nekem volt ilyen problémám, 3 különböző egyed is járt nálam és mind ugyanott vérzett el, az utolsó véglegesen. A tesztek során jól szerepelt?
Mielőtt bárki felkapja a vizet tudom hogy nem kötelező azt megvenni amit ajánlotok és Ti csak segíteni akartok stb stb amiért én hálás is vagyok, csak szeretném megérteni.
Szóval újat kell majd vennem hamarosan. Szerintetek egy informatikusnak mennyit érdemes rászánnia? Munkára/játékra használom (nem FPS), és akarok majd egy újat venni. Vagy úgy kérdezem meg hogy mennyi pénznél kezdődnek azok az egerek amik nem mennek tönkre pár év alatt? Előre is köszi.
-
milan07
tag
"A bal gomb funkciót nem tudod fölülírni, legalább 1 gombon rajta kell hogy legyen. Ez teljesen normális, hogy okéznád le ha nem lenne az egeren bal klikk
"Erre én is gondoltam, és hozzáadtam a bal klikket az egyik oldalsó gombhoz, de a bal egérgombot így sem tudtam felülírni.
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Asztali gép és TV-re kötött, dokkolóban lévő notebook váltott kezelésére keresek egeret. Kérdésem, amiben tanácsot kérnék: erre a felhasználásra csak a dedikáltan több gépes egerek alkalmasak, vagy egy sima bluetoothos is? Mennyi galibát okozna az eszköz újracsatlakoztatása, vagy ha esetleg mindkét gép bekapcsolva lenne (nem ez a jellemző)?
Triviális kiszemeltek: Logi M720, Rapoo MT550 (utóbbi valszeg szitokszó itt)
Egyébként:
Logi M720 ára, kb. 15e a lélektani határ / csak új / csak itthoni bolt / generic itthoni felhasználás, néha nagyon koca játék / palm / fentiek + min. 5 gomb (oldalt vissza-előre kell)Előre is köszi a segítséget!
-
milan07
tag
Sziasztok!
Valamiért nem működik a logitech egerem makró funkciója, amikor új parancsot akarok hozzárendelni a bal egérgombhoz. Ezt írja: "a parancs nem rendelhető hozzá, legalább egy gombot hozzá kell rendelni a kattintás bal gombbal funkcióhoz. Először rendelje hozzá a kattintás bal gombbal funkciót egy másik gombhoz". Keresgéltem neten, de nem igen találtam semmit sem! EGyébként eléggé hanyag ez a logitech gaming szoftver, hemzseg a bugoktól. -
copass
veterán
-
Noémi084
csendes tag
Sziasztok!
Néhány napja vásároltam egy Razer DeathAdder V2 egeret.
Olyan problémám lenne, hogy az egér jobb alsó része mozgatás közben kicsit mozog, kattog.
Ti is találkoztatok ezzel a problélmával ?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Årpi
őstag
Model O Wireless infók:
- 69g (+/- 1.5)
- 71 óra akksi idő (kikapcsolt RGB)
- 19000 DPI szenzor ( PixArt 3370?)
- 80$ -
Zaied
addikt
Model O Wireless
-
nuke7
veterán
Valakinek van infoja a Redragon titanoboa 2 egérről?

-
HdRew
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszi a gyors választ.
Nekem annyira nem dealbreaker a dolog, akkor hagyom így, majd az appon belül váltogatom a dpi-t, ha kell.
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
A logi g305 egeremnek a DPI állító gombja duplakattos lett, olvastam, hogy lehetnek problémák ezzel. Vigyem gariba, vagy a forrasztásos technika itthon is megoldható könnyen?
Köszi előre is a segítséget.
-
nuke7
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
VAN ! Gyere, Freelancer Discovery!
-
milan07
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Most lehet sokan nekem fognak esni, de aimbooster-en a logi g102-vel "csak" 20%-al jobb eredményt tudtam elérni (megszokás után) a 800 forintos tesco-s egérhez képest.
Ennyit tud, nem kell a jó egeret csodakütyünek, az olcsót pedig ipari hulladéknak beállítani. Olcsó egérrel is lehet jó az ember. Persze ez a 20% különbség 1v1-ben nagyon sokat számít. -
SunMount3r
nagyúr
Amikor még voltak Freelancer Server-ek, akkor toltam utoljára multit igazán. Na, valami Speedlink kb. 2000Ft-os egérrel 800dpi-n végig (ma már még formára is borzalom). És nem voltam "rossz" (persze hosszú betanulás előzte meg), de a klánban voltak egy páran akik gyakran (néha
) legyűrtek PvP-ben, ilyenkor jött a kérdés, hogy "még mindig nem cseréltél egeret?". És ez akkoriban csak úgy elrepült a fülem mellet, mert én is azt hittem, hogy csak gyakorlás, meg skill kérdése főleg a dolog, az egér meg szintre mind1. Ők persze Deathadder, meg hasonlókkal tolták. Ma már egészen mást gondolok. Hozzá se kezdjen valaki skill-ezni, meg ha annyira fontos a multi neki, egy rendes, gaming-re is ajánlott egér nélkül. De én még single player-re se vennék valami "irodai izét"... -
milan07
tag
-
copass
veterán
-
milan07
tag
Egyébként arra gondoltam, hogy kéne olyan makró beállítás, hogy megnyomom a bal gombot, és automatikusan lenyomja a jobb gombot, majd késleltetve a balt. Szóval nem kell jobb gomb + bal, hanem egy funkciót egyben. Ebben esetleg tud valaki segíteni hogyan kéne?
Régebben akartam norecoil makrót is, de lemondtam róla, mivel kb. senki sem használ a bf3-ban. Szerintem amit most akarok, az csak egy egyszerű beállítás, nem tisztességtelen. -
Zaied
addikt
válasz
milan07
üzenetére
Kb olyan 1000-1500 órám lehet CS 1.6-ba 1600x1200 fölbontáson IMO 3.0-val(400dpi), QcK/Allsop padokkal.
Elötte WMO, IMO egerem volt, első jó egerek amiket vettem, trust, a4tech és társai után.
Mostanában csak hobby gamerkedésbe R6 és Dota 2, inkább utóbbi. 2560 x 1600 fölbontás, 800dpi, XM1/Model O, Xtrfy GP4/QcK Faze.
Szerintem általánosságban kell egy 200-300 óra hogy ráérezz játékra, lövés technikailag is, meg játékmenetileg is. Meg a folyamatosság is szükséges. -
milan07
tag
Gondolom Ti a microsoft egéren tanultatok
Biztosan jó idők voltak, de nem bánom, hogy kimaradt. Meg nekem az alacsony dpi nem is jön be. 2000 dpi-ra van állítva, és érdekes módon pontosabb vagyok ezen, mint 800 dpi-n, pedig 1366x768 a monitorom. Az átállás nekem a logira volt nehéz, kellett hozzá 30 óra, amíg megszoktam.
-
milan07
tag
És ez mennyi idő alatt alakul ki?
A logi-val 110 órát gyakoroltam az elmúlt fél évben (számon tartom), ez úgy tűnik nem volt elég.
Egyébként mennyit gyakoroltál?? Az emagos ezer forintos egérpadom eléggé bejött, kb. összehasonlíthatatlanul jobb a 800 forintos alis padnál. -
Zaied
addikt
válasz
milan07
üzenetére
ezt úgy kell érteni hogy akkor van izommemóriát ha csukot szemmel fordulásból ellövöd a kép közepét, annyira benned van már hogy reflexből megy a dolog. Valahogy így képzeld el a dolgot, pontosan tudod mikor mennyit kell mozgatni. Szerintem egérpad se árt hozzá valami normálisabb. -
milan07
tag
De eddig direkt nem állítottam (az elmúlt 2 hétig), hogy kialakuljon az izommemória. 3 hónapot ugyanolyan dpi-vel toltam, aztán elkezdtem állítgatni, és semmi hatása nincs, ugyanolyan a pontosságom mint eddig.
Egyébként akármilyen dpi-t állítok be, az első 5-10 percben gyengébb a célzásom, de azután nincs különbség. Szóval lehet, hogy ennyi idő alatt alakul ki az izommemória, ami egyébként túl van tolva... -
milan07
tag
válasz
F-ECT$
üzenetére
Nekem ez az izommemória sehogy sem tudott beállni érdekes módon. Ugye folyamatosan aimboosterezek már egy jó ideje, és az utóbbi 2 hétben ráfeküdtem a bf3-ra. Na ott napi több órát tolok, mégsem változott a teljesítményem aimbooster-ben, pedig ez idő alatt a dpi-t is folyton változtattam (3 szint).
-
Y72
aktív tag
Köszi a válaszokat.
Az egyik linken voltak hosszászólások, ahol megkülönböztettek csukló és kar szerinti mozgatást. Ez nem hülyeség, nekem valószínű azért sem megy túl jól mert csuklóból mozgatom, ott is csak annyira hogy a szórakozás élménye meglegyen. Persze jobb lenne jó eredményt is elérni, de a kiegészítők szerintem másodrendűek ha valakinek nagyon jó érzéke van hozzá (autóverseny ugyanez).
Viszont ez rávilágít arra, hogy nem elég egy eszközből kiválasztani a megfelelőt, hanem a teljes rendszert meg kell tervezni olyan igények alapján amit nem lehet előre tudni (asztal, szék, bill., monitor, stb helyzete.) -
SpaceJam
aktív tag
Múltkor az olcsó, normálisabb méretű, belépőszintű vezetékes egér kérdésre tök jól bevált a Logitech MX100.
Most ugyanerre lenne szükségem vezetékmentes kivitelben. Van valami jóféle a belépő kategóriában?
-
copass
veterán
autóversenyzőtől hallottam egy jópofa mondatot ami illik ide:
"egy sportkocsival olyan gyorsan mész hogy élvezed a sebességet, viszont egy versenyautóval olyan gyorsan kell menni hogy már egyáltalán nem élvezed."
ha csak fun akkor mindegy. de ha eredményeket akarsz elérni, akkor küzdeni kell!
-
jaffa 2843
Ármester
https://www.mouse-sensitivity.com/
Megadod a régi játékod beállításait, aztán kiköpi, hogy az újat hogyan állítsd, hogy ugyanakkora érzékenységet kapj. -
F-ECT$
titán
Amíg aktívan FPS-eztem, addig próbáltam úgy beállítani a játékokat, hogy minden játékban egy ugyanakkora egérmozdulat kb ugyanakkora elfordulást eredményezzen. Persze nem lehet 100%-os azonosságot elérni, így kis gyakorlás minden játékhoz kellett.
Az igazán jó eredmények akkor kezdtek jönni, amikorra beállt az "izommemória", szóval érdemes 1 játékra ráfeküdni, nem nagyon váltani másra és jó sokat gyakorolni.
Arról nem is beszélve, hogy az Apex már nem mai játék, akik régóta játszanak vele, azok persze hogy le tudnak nyomni egy friss húst. -
Y72
aktív tag
Még egy kérdés, ez talán már off:
Apex Legends-el játszanék, ezelőtt még UT-vel nyomtan nagyon régen.
De most nem tudok "labdába rúgni" még közepes ellenfelekkel sem, mert nem megy a célzás. UT-ban nem volt gondom. Nem értem hogyan képesek olyan pontossággal célozni.
Ha leveszem a dpi-t akkor pontos lesz de forogni nem tudok, ha magasra akkor célozni.
Mi erre a megoldás? (nekem az egér alján van dpi váltó gomb, menet közben nem tudom nyomkodni). -
copass
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
fúj azok a pcb feliratok elég randák....
smd led nem nehéz.
de ezt fúrni kell. keményen. a fehér diffúzor műanyag elemet szerintem simán ki lehet venni belőle. -
Zaied
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha más nem a csuklód biztos érezni fogja.
Volt itt valaki aki rival 3 mat belezett így, ha visszakeresed kb megtudhatod mennyit jelenthet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Lenovo X1 Tablet Gen3 Intel i5 8350U Refurbished - Garancia
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

mik az egerek akkor..?

) hogy kapott
"