- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arphox
tag
válasz
Arphox #105689 üzenetére
Végül ennek kapcsán egy MAD G MAX-ot rendeltem, és teljesen meg vagyok vele elégedve, ajánlom másnak is.
Nemrég próbáltam a MAD G verziót is (a kettőt párhuzamosan fogom használni két külön telephelyen), és infóként hozom, hogy ami különbséget kettő között én észrevettem, az az alábbiak:
1. A MAX-nak "feszesebb" a kattintása (eddig nem teljesen értettem, hogy hogy értitek ezt, de most már értem, mert érzem), tehát lenyomás után gyorsabban "visszapattan" a bal és jobb egérgomb. Ez nekem talán pozitívum, de elhinném, ha valakit zavarna.
2. A MAX-nak jobban hallhatóak (hangosabbak és/vagy más, számomra jobban hallható frekvencián hallhatóak) a kattintásai, mint a simának.
Külső burkolat tekintetében nem éreztem változást. -
4nick8
őstag
-
Santi22
aktív tag
-
4nick8
őstag
-
Arphox
tag
válasz
Arphox #105689 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap 4nick8 kollégánál kipróbáltam a WL Mouse Sword egeret (köszi!) , és megtetszett a formája ("Zowie EC2 forma"). Tudnátok ajánlani ilyen formájú vezeték nélküli egeret az FGG MAD G MAX alternatívájaként? Több leírás abban a hsz-ben, amire válaszolok.
(Szerk.: egérpad: Artisan Zero Soft)
-
-
válasz
Arphox #105702 üzenetére
A MAD G MAX baromi jó egér.
Írtam is róla. Szóval simán megvenném a helyedben.
FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér? - LOGOUT.hu Számtech bejegyzés -
Arphox
tag
válasz
Arphox #105689 üzenetére
Közben kinéztem még az FGG MADLIONS MAD G (vagy a MAD G MAX) típust is ajánlásra, ezeket hozzátéve a VXE R1 PRO MAX mellé, mit gondoltok?
A jelenlegi Endgame Gear XM1r-hez képest halkabb/tompább hangú kattintást szeretnék (bal/jobb gombok esetén) és ebben fogalmam sincs hogy melyiknek milyen a hangja.
Lehetne akár egy kicsit kisebb a mérete, szóval emiatt a VXE jobb választás lehet.
A MAD G MAXot viszont szétdicsérték review-n, szóval emiatt a MAD G is jól hangzik (gondolom hasonló a kettő, de javítsatok ki).Extra kérdés: a fenti három egér van jelenleg az opcióim közé, ezekhez milyen fekete egérpadot ajánlotok? Az AfterHours megtetszett és onnan szeretnék venni, itt a kínálat. 8 éve nyúzok egy Steelseries QcK egérpadot (31.5x27 cm) és az meg is felelt de örülnék egy kicsit jobban csúszó, új padnak. Itt az olcsóbbak közül keresem a legjobb ár/értékű terméket, 15-20k-nál nem szívesen fizetek értük többet.
-
Oposszum
tag
válasz
Arphox #105689 üzenetére
Szerintem XM1-ről könnyű átszokni a Superlight formára, és ha ennyit költenél rá akkor Lamzu Maya X. Nagyon dicsérik többen itt a fórumban, én is gondolkodom rajta.
-
Arphox
tag
válasz
Arphox #98505 üzenetére
Végül rendeltem egy Keychron M3 Mini-t, aminek épp fut a tesztelése a következő napokban, viszont engem szerintem zavarni fognak az egér két oldalán elhelyezkedő "caltrop"-szerű (Y-alakú) kicsi műanyag kiemelkedések, amik elvileg csúszásgátló célt szolgálnak, az én esetemben viszont simán csak irritálják az ujjamat (ha végighúzom rajta az ujjam, kidörzsöli; lehet nincsenek eléggé lecsiszolva, vagy nem tudom), tegnap pl. fél óra osu!-zás alatt picit kidörzsölte az érintett ujjbegyeimet.
Viszont amúgy minden más tekintetben elégedett vagyok az egérrel, a görgőt külön kiemelném, a bal-jobb egérkattintás viszont lehetne halkabb/tompább.A kérdésem tehát:
Tudnátok ajánlani alternatívát a Keychron M3 Mini-re? Olyan egér kell, aminek az oldalán nincs, vagy nem ilyen a "csúszásgátló", és örülnék egy 6. gombnak is.A szempontjaim nagy része abban a hsz-ben van, amire válaszolok, gripem pedig itt helyesbítettem: #98506
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Arphox #98550 üzenetére
Amíg van pl. ilyen, én annyira nem vesznék el ebben, mert az összképet nézve jó eséllyel jobban járhatsz hosszabb távon, de te tudod. : >
Visszavetítve, ha most az első hibánál ment volna bele japán Omron, meg egy Alps cakkpakkszállítás kb 3,5-ből, azóta többet nem küldted volna sehova, és elégedetten használnád.
És olyan főklikkjeid lennének, amit én rendszeresítenék, mert szerintemhúdejó. A kedvenc kattintási érzetem az MM710 + D2F-01F. Könnyed, nem túl tolakodó hang, közepesen taktilis, feszes kattintás.<3
-
Santi22
aktív tag
válasz
Arphox #98550 üzenetére
Mit kell ahhoz csinálni, hogy tönkrevágj egy egeret?
Lehet csak én vagyok szerencsés, de az én kezem alatt még sose ment tönkre a legolcsóbb ajtótámasznak való egér sem. Ha váltottam az technológia váltás miatt volt.
Egérnél: ps2 fapad 3 gombos egér -> usb fapad 3 gombos egér -> usb 5 gombos, dpi switches egér -> vezeték nélküli
Billentyűzetnél szintén hasonló sorminta: ps2 -> usb -> háttérvilágításos 6kro usb > mechanikus nkroEgyiknek sem volt semmi baja, pedig bőven volt mindben játékidő.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Arphox #98517 üzenetére
XM2we: jobban jársz, ha külföldről veszed. Amúgy aprón nem egyszer láttam már ~15-ért.
Én egeret szoktam venni, nem garanciát.
Csak most van húsz, de az elmúlt 16 évben sem csak tíz járt itt, viszont konkrétan két alkalomra emlékszem, amikor gariztattam;
a) A hulladékul összerakott Logi G100s-t, amit szó szerint ócskább állapotban kaptam vissza, mint ahogy elküldtem, mert nemhogy semmit nem csináltak vele, de még összecsavarozni sem tudták normálisan.
b) A SteelSeries Kinzu v1-et, amit téglázott egy gyári firmware frissítés. Itt közvetlenül a gyártóval ment a kontakt, és serial alapján három napon belül megjött a Kana v2 (asszem' Finnországból). Miután a supportos arcnak említettem, hogy nem egészen ebben maradtunk, újabb három nap múltán jött egy Kinzu v2 is, és mindkettőt megtarthattam, plusz a halott v1-et sem kellett küldözgetnem sehova.
Ezen kívül az egereknél döntő többségben mikrokapcsolóval, encoderrel vagy kábellel fordulhat elő inkább probléma, és mind olyan, hogy fillérekből jobbra cserélhető, mint a gyári, így az ember pénzt, időt (küldözgetés, várakozás) és idegeskedést is megspórol. Amúgy én sem tudok forrasztani, de ez a PH!-n nem jelenthet gátló tényezőt.tl;dr: Nem hinném, hogy a garancia időtartama komolyabb jelentőséggel bírna arra, hogy mit veszek.
Amúgy most nézem, hogy fingertip. Ezek clawra valók, csakúgy, mint az MM710.
Inkább ezen a vonalon érdemes nézelődni, ha ujjbegyes fogáshoz keresel valamit.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Arphox #98518 üzenetére
Akkor a Ninjutso Sora 4k verziót tudom még ajánlani, én az meg az X2H között vacilláltam sokat. Maxgaming-ről szerezhető be szintén, mint a Pulsar.
Egyébként az új szériás Pulsar-ok mind ezt a Kapcsolót használják, szóval ha a hangos kapcsoló nálad deal breaker, akkor ezek kiesnek. -
PAtr0n
addikt
válasz
Arphox #98505 üzenetére
Ugyanaz a fogásunk, még a kézméret is nagyjából (tied picit nagyobb, nekem kb 18-18.5cm)
Nemrég vettem egy Keychron M3 mini wireless-t, imádás a fogása Pincer Claw-hoz, írtam is róla pár sort: [link]
Az akkuidejét alulbecsültem, a szofver nem igazán mutatja jól, de napi 5-6 óra game-el simán bír 1 hetet (1000Hz-en), most már tanusíthatom.
Ha össze szeretnéd hasonlítani a formát az MM710-el itt megteheted, hasznos oldal:
[link]
Igazából nincs messze egymástól a 2 egér méretben, az ideális tenyértámasztás is megvalósulhat, sőt a Keychron hosszabb is picivel, annyi meg lehet pont jól jön a te tenyerednek. -
-FreaK-
veterán
-
Santi22
aktív tag
válasz
Arphox #98506 üzenetére
Na erre én is kiváncsi vagyok milyen ajánlást kapsz, mert ez szinte egy az egyben az én fogásom is, csak sosem mentem ennyire bele, hogy kielemezzem magam.
Lassan 1 hónap türelmi idő után kezdem azt érezni, hogy az én M3-am pl nem jó ehhez a fogáshoz. Elsőre azt gondoltam csak más egérhez voltam szokva, majd adoptálódok, de eddig nem sikerült és nem tudom időt adjak-e még magamnak vagy egyszerűen nem fit hozzá a gripem. -
Arphox
tag
válasz
Arphox #98505 üzenetére
Pontosítanám a grip--emet (megnéztem ezt a képet és ezt a videót): leginkább Pincer Claw grip. (A csuklóm az egérpadon nyugszik. A kis és gyűrűsujjam az egér jobb oldalán tartom szorosan egymás mellett. Az ujjbegyeim a görgő két oldalán helyezkednek el. A két MCP-mmel fogom az egeret, így az kicsit counter clockwise irányba fordulva van a kezemben. A kis és közepes egérmozgásokhoz el sem mozdítom a csuklóm az egérpadról, csak az ujjaimmal mozgatom az egeret, ilyenkor nyilván az MCP-imtől elrugaszkodik az egér. Hú de fura volt ezt így kielemezni.
)
-
Arphox
tag
válasz
Arphox #81014 üzenetére
Sziasztok!
Legutóbb a CoolerMaster MM 710 egeret ajánlottátok, amit:
- 2020.09.18-án megvettem, aztán
- 2021.03.17-én cserélték görgőhiba miatt, aztán
- 2021.05.19-én cserélték nyikorgó görgő miatt, aztán
- ebben a hónapban ismét nyikorgó görgő és rendetlenkedő bal klikk (bal klikk lenyomva tartás során is néha "elengedte" a nyomást, pedig fizikailag a gomb le volt nyomva) miatt ismét garanciára vittem de visszaadták az árát.Szóval sajna ez az egér is problémás volt (szériahiba, nem tudom), nem jött be a modell hosszú távra
.
(Egyébként az MM 710-et szerettem, csak azt nem hogy ez se volt minőségi és tartós sajnos.)Tehát ismét keresem az egerem, és tanácsokat kérek szépen!
A korábbi hsz-em (amire most "válaszolok") teljesen aktuális, kivéve hogy az árplafon most már 70k.
Ahogy mindig, ismét nagyon köszi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Arphox #81014 üzenetére
Szerintem a Cooler Master MM710 vagy a Logitech G PRO a te egered. High-end szenzorok, a CM-nek még a talpai is nagyon jók + parakábel.
Esetleg a Razer Viper Mini, ha nem kerget téged őrületbe a Synapse.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Arphox #80989 üzenetére
Pl. nálam a G400s, (MX518 leszármazott), anno is 21K-s egér, 6+ éve bírja. Ami az elmúlt 2 év során előjött: talp kopás/leválás (fillérekért orvosolható) és a felső két plusz pici gomb nyűglődése (mélyebb lett és sokkal kényelmetlenebb a nyomáspontjuk) ezt már csak forrasztással, a kapcsolócserével, mókolással lehet javítani. (Most nézegetek valami utód után, mert a görgőjéből már elegem van). Amúgy számomra forma és méret szerint az ideális egér mintatípusa.
-
Zigi
senior tag
válasz
Arphox #80989 üzenetére
Vannak gyártók ahol "jó" pénzért vehetsz még 3 évet a kettő mellé pl. Mad Catz, de általában a jobb gyártók is 3 évet vállalnak pl. Roccat. Régen a Logitech is strapa egér volt, de a mostani dobd el és vegyél újat korban, csak a drága egerenél van nagyobb esély, hogy tovább bírják a terhelést folyamatos nyúzás esetén...szerintem.
-
Zigi
senior tag
válasz
Arphox #80962 üzenetére
Egerek 10e~ körül, örülj ha kibírja a gariidőt.
20e~ körül ugyanez a helyzet csak világít v. lyukas és márkás.
30e+ itt már lehetnek elvárásaid
40e+ ezek bírják a legtovább, mert ez általában a zászlóshajó kategória 5+ év. Munka és játék? Egész nap nyomkodod, szerinted neked melyik kategóriából kellene választani? Ha meg nincs rá keret, akkor 2 évente 10e "szerszámra" nem nagy költség... -
Zaied
addikt
válasz
Arphox #80972 üzenetére
A számot azért nem szokták cserélni, de én már kaptam úgy vissza hogy érintetlen volt és rá volt plecsnizve hogy javítva.
A forma ugyan az minden más válltozott. Nem is elvárható az az időtállóság mint a régitől.
Zowie ami most a legstarpásabb talán. De ne várj a mostani egerektől se 2 évnél többet. -
khmmmm
tag
válasz
Arphox #80962 üzenetére
A saját sicámnál azzal kezdtem (viszlát gari
) hogy kapott alps encodert , kicsit jobb kábelt (persze itt bele kellett faragni és átvariálni a pineket), kailh silent mikrokapcsolókat (ez a csendes egerem) és talpat is. Jelenleg így néz ki belülről . Szerintem elég könnyen javítható, ha ismersz valakit aki tud forrasztani.
Nálam most az aktuális kedvenc a Razer DA v2 mini . Ezen semmit se kellett cserélni egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest