Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
terror
tag
válasz
wasabi11 #4779 üzenetére
Hi Wasabi!
(írtam neked e-mailt és privit is itt a prohardveren, de nem válaszoltál).
Na én is vetem egy Sony HC51E videókamerát. Előtte Sony kamerákkal próbálkoztam ennek a típusnak az elődeivel (kölcsön kérve). Ezért döntöttem a sony melett.
Első kézbevételkor kicsit furcsa volt az anyaghasználat, a régebbi sony típusok mintha masszívabb műanyagból készültek volna. Elölről az a kis piros led nekem nagyon hiányzik amely világított és jelezte a felvenni kívánt alanynak, hogy megy a felvétel vagy nem.
A régebbi sony típusoknál ez rajta volt, erről már azt is lehagyták.Amit akarok kérdezni tőled vagy egyéb sony HC51 tulajtól, hogy nektek is izeg-mozog (lötyög) az optikai kereső alias "kukucskáló" (viewfinder) amikor kihúzzátok? Mert nekem nagyon lötyög. Tök idegesítő, mikor belenézek és fel le meg-mozgatom, a kép is mozog. Mintha egy gyerekjáték fényképező alkatrésze lenne, valahogy nem illik a képbe ez a hanyagság a sony-tól. A régebbiekben ez is atom stabíl volt.
És amikor a kukucskáló be van tolva nem is látsz semit csak egy nagy homályt, mindíg ki kell húzni, hogy látszódjon benne a kép. Az előző sony típusokban ez betolva is és kihúzva is mutatott képet. (Akku kímélés miatt használom az optikai keresőt a digitális LCD panel helett).Lényegépen ugyanazt tudja belsőleg mint a jól bevállt elődei a sony DV-s kameráknak, de az anyaghasználat egyre gyatrább szerintem sajnos.
Ámbár ez még akkor is made in japan és nem ratyi kínai.
De ez a viewfinder lötyögés....nem tudom hova tenni.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz
wasabi11 #4779 üzenetére
köszi szépen
hát még nincsen eldöntve hogy milyen legyen a kamera de nekem a panasonic szimpatikusabb márka mint a sony
(már csak azért is mert a sony aksikkal mindig baj van meg drága a sony cucc )de tényleg akkor minek rá az usb ? ha nem lehet arról áttölteni
100 perc ? az áttöltés, nagyon sokés a kazettásoknak miért marad jó a minőségük szerkesztés után is ?a sds nek meg a hdds nek meg a dvds nek meg miért nem ?
köszi
-
ISZOLE
senior tag
válasz
wasabi11 #4744 üzenetére
Egyfolytában a minőség miatt aggódsz miközben a digitális kamerád felvételeit VHSen keresztül másolod egy asztali DVD íróval, eladtad a régi kamerát csak azért mert nagy. Szerintem teljesen mindegy melyik kamerát veszed meg.
(Nekem FS100asom van, ha kicsit visszaolvastál volna tudhatnád, szerintem ilyent már nem kapsz mert kifutott típus.) -
ISZOLE
senior tag
válasz
wasabi11 #4742 üzenetére
Ha esetleg válaszolnál a kérdésre könnyebb volna segíteni, nem akarok mindig litániát írni (te emelted ki nagybetűkkel az asztali írót).
Szóval a kártyás-merevlemezes kamerák nagy valószínűséggel a DVD videoval kompatibilis módon készítik a felvételeket. Szinte biztosan szükség van egy számítógépre a felvett jelenetek lementéséhez (meg az esetleges formátumváltáshoz pl. Canon, JVC). Ebből következik, hogy ezzel a számítógéppel érdemes megírni a végterméknek szánt DVD-t, vagy szerkesztve DVD video formátumban, vagy csak adatlemezként az mpeg fájlokkal. Ezek után nézheted az asztali lejátszódon. A kamera analóg videokimenetét egy asztali DVD felvevőre kötni és így másolni ugyanolyan marhaság mint DV/D8 anyagokat hasonló módon VHSre venni. -
ISZOLE
senior tag
válasz
wasabi11 #4737 üzenetére
Ez tiszta volt eddig is, azt szerettem volna kérdezni hogyan is történne az a lemezre mentés. Amennyiben digitálisan közvetlenül a kameráról akkor nem biztos, hogy le tudod játszani egy DVD játszón, nem is beszélve a rengeteg fájlról hiszen minden snitt külön állomány.
Egyébként ha eddig egy VHS kazettára "mentetted" a D8 anyagokat ahelyett hogy elraktad volna a kamera kazettáját akkor a minőségi elvárásaid nem túl nagyok.[ Szerkesztve ]
-
Attici
őstag
válasz
wasabi11 #4729 üzenetére
Szerintem inkább Pana, mert kevesebb a probléma velük, de a Sonyk sem olyan rosszak csak az elkóik fáradnak el nagyon hamar.
A miniDV nagy előnye a mai digitlis felvevőkkel(HDD,DVD,SD...) szemben nem csak a kép minőségben, hanem a szalag tartósságában rejlik! Arhíválásra még mindig a szalag a legjobb!!!!
A gyártók pedig azért favorizálják a többi formátumot, mert sokkal egyszerűbb és olcsóbb az előállításuk mint egy precíz mechanikának![ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
válasz
wasabi11 #4729 üzenetére
Nezd meg ezt itt tesztfelvetelt keszitettek a cuccal. Illetve az f11-essel, de elviekben csak a tarhelyben kulonbozik.
Amugy megneztem egy HD felvetelt... a villamos ablakai hullamosak voltak:S
Az oldalon amugy va szinten canon HD tesztfelvetel. Minosegben jobb, viszont amit lattam tesztfelvetelt ott mozgokep tekinteteben messze alulmaradt... -
ISZOLE
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- Bestbuy játékok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban