Hirdetés
- Ulefone Armor X31 Pro - vízálló, de elsüllyed
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrox
őstag
válasz
narumon #9130 üzenetére
Kinek mi a fontos. Mint említettem, számomra a zoom a fontos.
Ezt csak rohadt sok pénzért tudnám DSLR-el megvalósítani, ezért marad a kézi kamera. (meg sajnos a gyerek fél a DSLR-től, ezért marad a kompakt fényképezőgép, még)
Nekem még a tűélesség is fontos, ha már HD videórol beszélünk.
Esetleg tesztvideót tudnál feltölteni?
Kíváncsi lennék, mit tud a masinád.Itt mondjuk nem gyenge a digitális zoom.
[ Szerkesztve ]
-
wrox
őstag
válasz
narumon #9120 üzenetére
Egészségükre.
Egy percig nem vitattam, hogy nem készít jó képeket, videókat a DSLR.
Azt mondtam, hogy a zoom sokkal nagyobb a kézi videokamerában, illetve számomra jobb a kisebb méret, előnyösebb. (És gondolom azt mindenki tudja, hogy egy DSLR -t ha kitobival használunk, akkor csak "bohóckodni" lehet vele. A tudását egy normális objektívvel fogja megmutatni.)
(Egyébként van DSLR gépem, amit én fényképezésre használok, de néha helyette is kompakttal fotózok, mert csak azzal lehet.) -
wrox
őstag
válasz
Chrystall #9100 üzenetére
Figyusz.
Én azt mondtam az első hozzászólásomban, hogy a kamera zoomban verhetetlen. Én a max zoomra gondoltam (30-50x ,mivel azt tudja), nem a 10x-re. Az hogy videókészítésben szebb képet készít a DSLR, nem is vitattam.
Én a videó kamerától igenis elvárom, hogy messzire "lásson".(ez az én egyéni elvárásom)
Az meg hogy a suszter a kaptafánál: Nekem szimpatikusabb egy pici kamera, mint a böhöm nagy gép fél méteres objektívvel. (ezzel elég nehéz lenne filmezni a gyereket a játszótéren)
Egyébként a kérdésben nem is szerepelt, hogy kisfilmek, művészfilmek készítésére kell a kamera, hanem hogy jobb e a DSLR. (Kb 100-ból 1 embernek kell ezen a fórumon a kamera művészfilmek, kisfilmek készítésére, szerintem, egyébként hobbi, nyaralás, buli)
Szobában rosszabb fényviszonyok mellett jobb DSLR-el videózni. Szabad térben , napsütésben elég kellemes videót készít egy jobbfajta kézi kamera, ami átlagembernek elég.Szerintem zárjuk le a témát.
-
wrox
őstag
válasz
Chrystall #9098 üzenetére
Teljesen igazad van, amit írtál.
Amiben vitába szálltam veled, hogy:
A 100-200 ezres kamera zoomban verhetetlen.Erre írtad, hogy a DSLR-re is lehet zoomobit tenni. Ebben is igazad van, de akinek lenne rá pénze, az már normális kamerát fog venni, nem a 200 ezres kategóriát. ( egy normális zoomobi is drágább)
Mint megjegyeztem, akinek elég a 3x zoom, annak jó a DSLR, de a kiskamera számomra kényelmesebb.
Szóval egyet beszélünk, de több nyelven.
-
wrox
őstag
válasz
Chrystall #9095 üzenetére
Ezt ugye nem mondod komolyan?
A zoomobjektívet a DSLR-hez elsősorban fényképezéshez találták ki, nem videokamerázni.1. Mennyibe is kerül egy normális Zoom obi egy DSLR-hez?
2. Hol veszel te olyan objektívet, ami mm-ben hozza a FULL HD kamerák 20-30x optikai zoomját? És még egyszer, mennyiért, ha kapsz egyáltalán. Nem beszélve arról, hogy a fényképező lesz vagy 1 méter hosszú.Szóval DSLR-t videokamera miatt csak akkor "érdemes", ha elég a max 3x optikai zoom. (egy 18-55 alapobi kb ezt tudja). Egyébként az sem mindegy, hogy egy rendezvényen egy baszom nagy DSLR-t tartasz a kezedben, vagy egy kis HD kamerát.
Suszter maradjon a kaptafánál. A fényképező a fényképezésnél, videokamera kamerázásnál.