Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chrystall

senior tag

válasz Tomix24 #8424 üzenetére

Ezt a szín dolgot egyáltalán nem osztom. Talán ez az, amivel legjobban nem értek egyet veled, ha másban akár igen, is. Nyilván, a skála jó lehet itt, amit belinkeltél. De az csak egy dolog. Én pl. szeretem a 60-70-es években készült dokumentum-természetfilmek képvilágát. Sokkal jobban szeretek egy olyan filmet megnézni, mint egy mai, Full HD-ben a legmodernebb eszközökkel és mozgásbeállításokkal vett természetfilmet vagy dolumentumfilmet. És azok a régi kamerát, hát azok még sokkalta többször elmaradnak az általad pedzegetett színskála szinttől, mint akár a JVC HM300. De lám, én nagyon szeretem azokat a felvételeket, engem jobban inspirálnak. Tehát ez a szín dolog szerintem az egyik, ami legkevésbé a papírforma szerint működik.

Egyébként van olyan i-ben vevő kamerám, ami simán hozza ezt a fajta képet, amit belinkeltél. De most ugyanilyen tesztet nem tudok csinálni, mert nekem nincs kék kádam.
    De megnézheted ezt a felvételt:

https://www.wetransfer.com/dl/7pX1ICHa/1ca64865c95112b9dccf0596081707d268c22325db032ccba517c818cff5b62605cef97036969c4

Ez egy 5 éves FullHD kamera felvétele. Nekem teljesen megfelel. Egy virág van rajta. És i-ben van felvéve. A HDTV-n 5-ös élességgel és valamekkora színfokozással nézem, de utóbbi mértékét nem tudom, nem néztem mennyi az alapbeállítás a TV-n.

Új hozzászólás Aktív témák