Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Yettel topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
fondorlatos
aktív tag
Üdv.
Azt szeretném tudni, hogy Pana SD60 vagy Samu H200 HD. Visszaolvastam ugyan, de még nem minden tiszta. A fő kérdésem arra vonatkozik, hogy:1. Nem gond-e a firewire hiánya az SD60 nál, mert DV kamerákkal szívtam miatta?
2. A felvételeket szeretném szerkeszteni tetszés szerint "Vegasszal" aztán DVD formátumba konvertálni és tárolni a lehető legkevesebb minőségromlással.
Az SD60 úgy tudom nem tud 720x576 ban rögzíteni tehát 1080 ban kell felvenni az anyagot vagyis többet foglalna a kártyán ergó nagyobb kártya kell stb.A formátumok-konvertálhatóság-minőség témát nem vágom annyira.
Köszi előre is -
peter_k
tag
Azért írok megint, mert 2-3 napi tömény szopás után végre sikerült normális videófilmeket készítenem a Pana HDC-Sd60 kamerával. Nagyon elkeseredtem, amikor Pc-n nem az elvárt minőségű ( azaz ritka randa, csíkos, remegős) videókat tudtam csak elkészíteni. Írtam ebbe a fórumba és gyors segítséget kaptam. Az általatok ajánlott splash a nyers m2ts videókat nagyon szépen lejátszotta. Video editálásra, hosszas keresgélés és próbálgatás után a Cyberlink powerDirector 9-es progjamját kezdtem használni és a végeredmény számomra 100%-os lett. A kimeneti file, minden tulajdonsága egyszerűen paraméterezhető és nagyon szép végeredményt ad. Az avi vagy mpg filok nem vibrálnak és nem csíkozottak. A vágás, szerkesztés, pofonegyszerű. Érdemes kipróbálni...
üdv és még egyszer köszönöm a segítséget..... -
air
nagyúr
válasz
rumos14 #6191 üzenetére
Elsőre a belső tároló meglétében, ami 16GB és nem flash memória, hanem SSD.
Másodsorban nem csak egyetlen (FullHD, 1920x1080/50i) felbontásban képes rögzíteni, hanem HD 1280x720/50p-ben és SD-ben (720x576/50p) is. Ezeken kívül van benne touch focus és tud "time lapse" felvételt. Illetve a slashcam véleménye szerint élességben és alacsony fényviszonyok mellett jobb a felvétele. Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy 1-2 dologban a Pana jobb. De mint tudjuk tökéletes készülék nem létezik. -
tothn
tag
Sziasztok! Szerintetek melyik érné meg jobban:
Panasonic HDC SD1 60ezerért használtanvagy
Panasonic HDC SD10 újonnan 79ezerért?
-
Tomix24
addikt
-
Dzsiforsz
tag
Sziasztok!
Kamerát szeretnék venni, de a keret rá eléggé szúkös, max 60 ezerig tudok elmenni, de abba SD kártya is belevan számítva. Főként a casládi eseméynek felvételére használnám, meg kirándulásokkor. A felvételeket gépen szerkeszteném, vágás, csatolás iylesmi, sokak komolyabb dolgokat nem csinálnék, viszont nemtudom, hogy a gépem mennyire kezelné gyorsan a HD tartalmakat. CPU. Intel E2140 , 3Gb DDR2 ram, Gf 8600Gt(videokari nemtom mennyit számit filmszerkesztésnél) SD videokkal nem volt gond. HD videokat milyen formátumban érdemes tárolni, gépe, hogy tól sokat nem foglaljon, de a minősége se romoljon nagyon le? Ezeket megfontolva jutottam arra, hogy kb két választásom van: Vagy veszek valamiylen SD felbontású kamerát abból van jópár típus, igazából ahogy néztem youtubon mindegyik eléggé rossz minőségú volt, most nemtudom ez azért van-e miert a youtube lerontja a képminőséget, de akkor is, nemvoltak elég élesek a felvételek. A régi minidv-s samsungom amíg működött jobb felvételet csinált, de tényleg leeht hogy cask amiatt van hogy youtube lerontja a minőséget. Jó lenne látni valami nyers videót amiket ezek a kamerák készitenek. Viszont tetszik, hogy jó nagy zoom van mindegyikbe.
Másik, hogy esetleg iylen olcsóbb HD-s kamera, gondolok itt Sanyo Xactira, vagy esetleg Toshiba kamerák, bár a Toshibák minősége nem tetszett, a Sanyoé jobb volt, visoznt nagyon kicsi a zoom és olvastam, hgoy talán a sanyo olyan formátumban rögzít amit nem könnyű szerkeszteni a gépen.?
Optikai képstabilizáslásra van esély ebbe az árkategróiába? Tudtok ajálnai egy igazán jó típust (SD se nagy baj, eddig is elvoltam minidv minőséggel, csak akkor az tényle legyen éles meg normális minőségű) (vagy olcsóbb HD kamera)?? Ja és jó lenne ha a számítógépem azért ezeket az alapabb filmszerkesztési műveleteket bírná rajta mert mit érek HD felvételekkel, ha semmit nemtudok rajtuk dolgozni, (legalább vágás+csatolást) bírja.Nagyon köszönöm a segítséget!!!!!
-
air
nagyúr
válasz
nova001 #6180 üzenetére
Ha mindenképpen e két márkából akarsz választani, akkor esetleg Pana TM60 (~120e, 16GB mem.), Sony-ból CX116 (~100e, 8GB) vagy CX155 (~130-140e, 16GB). De ezekben a Sony-kban nincs optikai képstabilizátor! Nézd meg a slashcam-en, hogy miben különböznek.
De a legjobb ár/érték aránya szerintem a Samsung kameráinak vannak.[ Szerkesztve ]
-
-
Tomix24
addikt
válasz
gulyasa #6176 üzenetére
Air-t kiegészítve(és teljesen egyetértve), a Samsung tud úgy is fókuszálni(az automatikuson kívül), hogy az érintőképernyő bizonyos részére élesít csak, amit az érintőképernyőjén keresztül mi magunk állítgathatunk a felvétel alatt, a kívánt rész megérintésével. Tud a Samsung is DVD, 720p, 1080i funkciókba felvenni, és ezeken belül a minőséget is 3 fokozatban állíthatjuk. Ami kiemelheti a másik két hasonló kategóriájú kamera közül, az a kamerán az összeillesztés, vágás funkciója. Úgy tudom a "rivális" 2 márka nem tud ilyet. Helyette persze tudnak mást, vagy jobb kicsit a képük éjszaka.
Véleményem szerint minimális külömbség lehet 120.000FT-ig a Samsung-Sony-Panasonic kamerák között az eddig látott samplek alapján. Aki a Sony-t kedveli vegye azt, aki a Pana-t, az azt vegye,stb.
-
-
gulyasa
őstag
válasz
nova001 #6173 üzenetére
Annyival egészíteném ki az előttem hozzászólót, hogy a Sony-knál lehet választani HD és STD minőség között. HD-ben MTS formátumba ment, az STD (szabvány) minőséget viszont MPEG2 formátumba menti (hagyományos DVD).
Megj.: Engem is kiokosítottak erről, csak továbbadom az információt.
Plusz a Sony-k is tudnak egy-két alap dolgot (vágás, trimm, képkocka kimentése JPG-be, stb.), és természetesen van érintős kijelző is.
És azt nem fókuszálásnak hívják, hanem zoom-olásnak. A fókusz automatikus.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz
nova001 #6173 üzenetére
Viszont ez már nem fér bele a 200-ba.
Vinyósat szerintem sem érdemes venni.
Ezek a kamrák általában AVCHD formátumban rögzítenek, (kép AVC; H-264 kódulású, a hang AC3) illetve a Samsung nem teljesen AVCHD kompatibilis, mert a képet ugyan AVC-vel kódolja, de a hangot AAC-vel. Ettől nem lesz sem sokkal jobb, sem kevésbé rosszabb, csak más.
A Panának van beépített memóriás változata a TM60, vagy a Samsung HMX-H204, amiben ráadásul SSD van.
De ha van lehetőséged, nézd meg, tapogasd meg mindegyiket, nézd meg a szolgáltatásokat (pl. a Samsung már a kamerán tudja vágni és összeilleszteni a videókat, ha jól tudom ezt más típus nem támogatja, szintén a Sansungnak van érintőképernyője, ami tud érintés alápján fókuszálni - azt hiszem ez is egyedi funkció) de végül is neked kell eldönteni.[ Szerkesztve ]
-
lasvegas
tag
nekem egy sony cx305 öm van veled csak az a baj,hogy ahogy elnézem más cikkek alapján itélkezel ahelyett,hogy használnád a kamerákat és az alapján mondanál vélenényt,"sonyt csak a sonybuzik vesznek" mondod te, te meg panasonic buzi vagy akkor ekkora baromságot mondani,sokan meg ilyen fogalmatlan emberek véleménye alapján vesznek kamerát meg más több százezer forintos készülékeket,még szerencse,hogy vannak itt normális emberek is.
még szerencse,hogy én nemcsak forumba irogató elfogult emberek véleménye alapján vettem kamerát,tisztelet a kivételnek szerencsére ilyenből van itt több.
Ja elnézést ha erős voltam csak ez kikivánkozott belőlem,de nembírom ha valaki sony buzizik miközben maga meg elfogult 1 másik márka iránt,nem a panával van gondom tv nekem is van csak a hozzászolásoddal[ Szerkesztve ]
-
nova001
senior tag
nekem memo kari a lényeg arra akarok venni...nem tudom milyen formátumba vesznek fel ezek ? illetve a vinyora milyen formátumba ?
vinyosat nem akarok mert könnyen elromlanak...
szval akkor sony kilöve xted ?? pana hdc-sd60 ? de ez csak 100.000ft valami komolyabb nincs ennél ?? -
nova001
senior tag
sziasztok
véleményeket várok illetve pro kontra dolgokat a következöre
HD kamerát szeretnék venni 150.000-200.000 ft ért
nekem a Sony Xr széritát ajánlották...na most ebbe érdeklödnék hogy melyiket érdemes megvenni ??? és miért -
gulyasa
őstag
"Konyhanyelvre" lefordítva:
A "p"-progressive videó egymás utáni egész képkockákból áll. Pl. ha egy film 25 képkocka/másodperc, az másodpercenként 25 db egymás utáni teljes képkocka.
Az "i"-interlaced, amit "váltott sorosnak" vagy "félképváltásosnak" is csúfolnak. Ebben az esetben a "25 fps-es" videó úgy áll össze mozgóképpé, hogy másodpercenként 50 db félképet rak egymás után. Nem nagy logika, itt egy képkocka két félképből áll. Pontosabban két különböző sávokból álló félképből van összerakva. Mintha először csak a teljes képkocka páratlan számú sorait jelenítené meg, aztán a páros számú sorokat. Ezért "váltósoros" a neve.
Jellemzően akkor ismerhető fel, amikor intenzív mozgásoknál vízszintesen csíkozódik a kép - legalábbis legtöbbször ezt látod ilyen esetekben.Ha az interlaced videót tovább tömörítjük, ez a csíkozódás/töredezés még jobban feltűnővé válik.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Az 1080i és 1080p teljesen más. A felbontás ugyanaz, de az P az progressive, az I váltósoros.
[link]
Leírás a tévédhez.
Video format input 480p , 720p , 1080i , 480i , 576i , 576pAmit te írsz 1360 x 768 az a rákötött pc felbontása..
Admitted computer resolution 1024 x 768 (XGA) , 640 x 480 (VGA) , 800 x 600 (SVGA) , 720 x 400 , 1360 x 768Meggyőzés vége...
[ Szerkesztve ]
-
truefx
aktív tag
válasz
Tomix24 #6167 üzenetére
Azert vagyok megzavarodva ez ugyben, mert az 1080i az 1920x1080 felbontas, mig a TV leirasaban vilagosan szerepel hogy ezerharomszazvalahanyszor valahany a max felbontasa. Hogy tud akkor megis megjeleniteni barmit, ami tobb mint 720p?
Nem arrol van szo, hogy nem hiszek neked, csak meg meg kene gyoznod valahogy.
A HDMI kabelt valszeg megveszem, mert a komponens bemenetet mar elfoglalta egy Nintendo Wii, nem szeretem huzigalni, meg dugdosni ezeket
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Nekem is ilyen tv-m van csak 37 collal. Ez és a te tv-d csak az 1080i-t tudja... Nemhogy ne tudná..
(persze tud kissebb felbontások is, de 1080i-s lényegében). A kamerához kapott kábellel(ami tipjeim szerin komponens, megy az 1080i), de vehetsz HDMi kábelt a kamerához, ha akarsz kiadni még plusz pénzt
-
rumos14
nagyúr
válasz
peter_k #6163 üzenetére
ha a movie maker nem tud mit kezdeni az mts-ekkel, akkor azt ne nagyon használd.
Corel VideoStudio, Cíberlink Powerdirector, ezek egyszerűen használható, de viszonylag nagy tudású szerkesztő progik.
ha csak konvertálni akarsz, nekem arra a Xilisoft Video Converter vált be. -
peter_k
tag
A playert letöltöttem és tényleg nagyon szépen működik!
-
air
nagyúr
válasz
peter_k #6160 üzenetére
Használj megfelelő playert! Pl. Splash player és eszedbe ne jusson deinterlace-elni az anyagot, mert akkor "elveszted" a felvett anyag felét!
Szerkesztésre ne a movie makert használd, hanem normális progikat. Sony Vegas, Pinnacle Studio, Adobe Premier stb. -
dave_gahan
aktív tag
válasz
peter_k #6160 üzenetére
Üdv,
ezen a linken hasznos infók vannak:
http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=2185&st=0#entry139553Valamint itt is, az elején SD-60 teszttel:
http://blog.videovagas.hu/?page_id=15/milyen-kamerat-vegyek-milyen-kamerat-ajanlanek-masoknak/panasonic-hdc-sd60-teszt/ -
peter_k
tag
Sziasztok!
Én 2 napja vetten egy pana hdc-sd60-as kamerát. Nagy problémám van vele. A windows movie makert használom szerkesztésre és nem sikerült eddig olyan formátumot konvertálnom a m2ts videóból, ami jó minőségű és a program fogadná. Sőt, bármibe konvertálom a felvett anyagot az eredmény mindig pocsék lesz. Ez abban nyilvánul meg, hogy gyors mozgásoknál a kép darabosodik és érdekes csíkozottság is megfigyelhető. Ez, utánaolvasva a sorváltás miatt van. Tud valaki egy olyan konvertert, amiben kötegelve átalakíthatom a m2ts videókat avi vagy wmv-be és nem esik szét a kép. Már próbáltam vagy 5-6 programmal, de az eredmény nagyon nem elégít ki. Érdekes, ha a m2ts videókat a saját HDwriter programján keresztül nézem, csak akkor 100%-os a kép. A VLC lejátsza, de tördeli és csíkozza ezt is.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Noobszi
csendes tag
Milyen vicces
Az előző hozzászólóhoz hasonlóan nekem is ma érkezett meg a kamera SD600 és én is csak karácsonykor kapom meg, de azért készült vele pár kép és videó, eddig ez is nagyon jó
.
-
truefx
aktív tag
Sziasztok most kaptam meg az SD60-amat, koszi mindenkinek itt a forumon a segitseget, nagyon igeretes! Egyelore csak nagyjabol teszteltem, unnepelyes publikus kibontas, tapizas karacsonykor!
Egy hulye kerdes. HD Ready tv-m van (Samsung LE32R72B), ami nem tud 1080i-t. Ha osszekotom egy HDMI kabellel a kameraval, attol meg tudom nezni? Az SD60 ugye nem tud lejjebb menni 1080i50-nel.
-
air
nagyúr
Attól függ mit csinálsz többet. Képet vagy videót? Ha képet, de szeretnél jó minőségű 1080p30-as fullhd videót, és emellett nagyon jó minőségű képeket, akkor ehhez az SX30-nál nagyságrendekkel jobb, de olcsóbb és hoszabb garanciaidejű fényképezőgépet ajánlok. Fujifilm Finepix HS10! Nézz utánna! Nagyon jó vétel, hihetetlen funkciókkal.
Itt össze is hasonlíthatod a 2 gépet.
Ha inkább videózol, akkor vegyél egy Samsung H200-ast, vagy egy Pana SD60-at, és hozzá egy alsó-középkategóriás ultrakompakt fényképezőgépet! -
tschab
csendes tag
Üdv!
Szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogy egy azonos árfekvésű bridge-fényképezőgép és egy digitális kamera videófelvétele között van-e lényeges minőségi különbség.
Konkrétan a Canon SX30 IS fényképezőgép és a Panasonic HDC-SD60 kamera között vacillálok, árban nagyjából egyformák, a Canonnak 35-ös optikai zoomja, optikai stabilizátora is van és tud 720p-ben is felvenni. És ugyebár fényképezni is lehet vele, a kamerával viszont nem (na jó, lehet, de azt inkább hagyjuk
Mi az a plusz, ami miatt érdemes lenne a videókamera mellett dönteni? -
truefx
aktív tag
Avplanet és társainál vásárolt már itt valaki videókamerát? Lásd argep.hu -nál a legolcsóbb találatok általában. Miért ilyen olcsó (pl SD60 97.000-ért)? Szürkeimport gari nélkül?
-
Geresics
addikt
Sziasztok!
Digitális videokamera vételét tervezem. A kritériumaim, hogy:
- 1080p képet is folyamatosan, és gond nélkül vegyen fel, minimum 30FPS-sel, de inkább többel,
- memóriakártyára dolgozzon (DVD és társai kizárva),
- megbízható legyen (nem hátrány ha 3 év a garancia),
- a készített videókat gond nélkül tudjam Sony Vegasban szerkeszteni.
Tippek? -
rumos14
nagyúr
válasz
andorra #6149 üzenetére
mindkettőnek 25x az optikai zoom-ja. 35x az ún. i.Zoom, ez azt jelenti, hogy mivel a szenzor a full hd-hoz szükséges 1920x1080 pixelnél több pixelt tartalmaz, a 25x optikai zoom-on felül van még 1,4x nagítási lehetőség, de így már nem a teljes szenzort használa. ez nem digitális zoom, ami gagyi, csak interpolálja a képet, elvileg jó fényben nem ront a képen, kevés fényben talán vmennyi zajtöbblet látható.
-
andorra
őstag
Ezt értem. De vonatkoztassunk most el ezektől a lényegtelen körülményektől, mint magyar menü és beszerzés ! :-)
Nagyjából hasonló az ára a két típusnak, holott a 66-os-nak 35*-ös a zoomja. Vajon miért, ha egyébként más paraméterek alapján ugyanaz a két gép? Vagy mégsem ugyanaz? -
-
Dr.OG
tag
Minimum class4-es sebességű kártya kell, erre figyelj oda, a többi elnevezés (Extreme, Ultra...) márkánként változik, és inkább csak parasztvakítás. Ha ennél gyorsabb, az nem baj.
A legjobb minőséggel (HA, 17Mbps) 8 gigás kártyára bő egy órányi anyag fér. Általában a gyári aksi hamarabb lemerül, főleg, ha intenzíven ZOOMolsz, gyakran indítod-állítod le a felvételt.
-
poweradi
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam sokat a fórumon mikből választhatnék, eddig a JVC Everio GZ-HM300 és a Samsung HMX-H200 van kiszemelve! Ti melyiket ajánlanátok jobban? És miért? Néztem a videókat, de Samsungnak nagyon mosódott képe van ahogy fordítják a kamerát:S Ha esetleg ebben az árkategóriában még tudnátok ajánlani megköszönném!! -
andorra
őstag
A HDC-SD66-nak van valami hátránya a HDC-SD60-al szemben? A nagyobb zoom miatt, az árkülönbség kevésnek tűnik, ebből következtetek arra, hogy mégsem ugyan az a kettő, ha mégis a HDC-SD60 itt a favorit.
-
gulyasa
őstag
Az ilyen kamerákba SDHC Class6-os kártya ajánlatos (de még a Class4-est is elfogadhatónak tartják), és most már nem is olyan drágák. Ezeket 32GB-osig lehet kapni.
A 64GB-osak már SDXC megjelölés alatt futnak, Class10-esek és nagyon drágák.Nekem Sony van. Ennél FullHD-ben (17Mbit/s) 16GB-ra kb. 2 óra fér.
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Anyám szeretné meglepni apámat egy videókamerával karácsonyra, a Panasonic HDC-SD60-ast néztük ki, valszeg ő is lesz a befutó.
A kérdésem arra irányulna, hogy milyen SD kártyát és főleg mekkorát érdemes hozzá venni? Bármilyen kártya megfelel vagy kellenek ezek az extreme meg ultra megnevezésűek? Hiszen fullHD-ban való rögzítéshez azért kell a gyors kártya, nem?
Láttam, hogy van, aki rendelkezik ilyen kamerával a topikból, tudna nekem arról infót adni, hogy mondjuk egy 16gigás karira mennyi videóanyagot lehet rögzíteni 1080-ban? Úgy láttam 720p-ben nem tud rögzíteni a kamera, de a bit rátát lejjebb lehet venni.
Előre is köszi!
-
Noobszi
csendes tag
Az elmúlt pár komment érdekes volt, de akkor jobb kategóriában ( Panasonic HDC-SD600 <-> Sony HDR-CX305) már a sony jobb az exmor miatt vagy még itt is jobb a panasonic ?
-
rumos14
nagyúr
válasz
dave_gahan #6126 üzenetére
a 39,5mm már nagyon durván rossz nagylátó.
a Sony CX305, igaz, még drágább, asszem 175k 3 év garival, 30mm alattról indul, én nem tudok ennél olcsóbban ennél nagylátóbb optikájú kamerát. -
rumos14
nagyúr
válasz
Tomifromspac #6109 üzenetére
Super Video Converter kulcszavak gugliba való írása egy ingyenes, jól paraméterezhető progithoz vezet.
a másik, amit használok, a Xilisoft Video Converter 6-os változata, de ez nem ingyenes.exportálhatsz pl. DivX/XviD formátumokba, számítógépen való visszanézéshez ideális.
szerk: ezek csak sima konvertáló progik. DVD és egyéb lemez íráshoz komolyabb szerkesztő progikat ajánlok, én a Corel videoStudio-t és a Cyberlink PowerDirector-t használom.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
dave_gahan #6132 üzenetére
Nemjól számolsz. Birátában 48.000-ig elég a Class6. De ez a kamera ugye meg sem közelíti.
-
Dr.OG
tag
válasz
gulyasa #6129 üzenetére
Slashcam szerint ott is győz a Pana...
Én a Sony új modelljeit nem ismerem, de ha csak a technikai speckókat és a plusz tudást nézzük, akkor is jobb a Pana (nagylátószög, optikai képstabilizátor...) a 100.000 körüli árfekvésű modellek között. Sonynál ebben a kategóriában az Exmor inkább csak parasztvakítás, a 3-szenzoros kameráknál már nem ez a helyzet. A 24Mbps meg a Leica objektív előnye nem jön ki a tesztek során, gondolom mindennapi használat esetén sincs szembetűnő különbség.
-
djnice
veterán
válasz
dave_gahan #6125 üzenetére
Szia! Ne a paramétereket nézd a slashcam-on hanem a képminőséget... Egyértelműen a Panasonic a jobb (régebben ez nem így volt, de a Canon nagyon elrontotta az új kameráit).
-
Tomix24
addikt
válasz
dave_gahan #6126 üzenetére
"Pana bitrátája 17 Mbit/sec, a Canoné 24 Mbit/s? Számít ez vmit? "
Kellene, de nincs külömbség."Néztem hozzá SDHC kártyát is, ez azt jelenti, hogy pl. a Canonbe ne 20 Mbit/s írás/olvasás képességűt vegyek, hanem jobbat mert különben a kamera nem fogja tudni kihasználni a saját 24 Mbit/s-os paraméterét?
"
Class6-os bármilyen kártya jó.. -
dave_gahan
aktív tag
válasz
dave_gahan #6125 üzenetére
Ja igen, a Pana bitrátája 17 Mbit/sec, a Canoné 24 Mbit/s? Számít ez vmit? Sztem nem olyan nagyon...
Néztem hozzá SDHC kártyát is, ez azt jelenti, hogy pl. a Canonbe ne 20 Mbit/s írás/olvasás képességűt vegyek, hanem jobbat mert különben a kamera nem fogja tudni kihasználni a saját 24 Mbit/s-os paraméterét?
Még annyi különbséget láttam a két kamera között, hogy a Pana vmivel szélesebb látószögű, ha jól látom (35,7 kontra 39,5). Utóbbi érték már nem számít jónak? -
dave_gahan
aktív tag
Sziasztok,
én is kameravétel előtt állok, kicsit visszaolvastam, hasznos volt.
A főbb szempontjaim:
- 100-150 ezer Ft
- nagy látószög
- optikai képstabilizátor
- bőven elegendő az 1080i-s felbontás
- SD kártyás legyen (de nem árt egy minimális belső tárhely sem - sokszor előfordul, hogy az sd kártya éppen a laptopban van, de azonnal kellene felvenni)
- 10x-es zoom már elég lehet, bár talán egy 15x-ös még optimálisabb lenne
- könnyű kezelhetőség
- autofocus és lehetőség szerint arcfelismerés
- hosszú akkuidőSokan ajánlottátok a Pana HDC-SD60-at, én egy Canon-t néztem ki (Canon LEGRIA HF M36), viszont utóbbi majd másfélszer drágább (150e), vajon mennyivel tud többet? Megnéztem a slahcam-en mindkettőt (pontosabban a Panatól csak a HDC-SD66-ot találtam), kb azonosak a paraméterek, de hátha nem veszek észre vmit...?
Szívesen veszek más márkától is ajánlatokat, igazából jobban örülnék, ha 100 ezer felé billenne inkább az ár és nem a 150 ezer felé... -
gulyasa
őstag
válasz
Noobszi #6123 üzenetére
Az én Sony-m FullHD-ban (17Mbitps) a 32GB-os SD-re kb. 4 órát tud felvenni.
A Panasonic-ról (a TM60-asról) nem tudok nyilatkozni, de mivel a leírás alapján az is .mts-be ment, valószínűleg annál is hasonló lesz az adat.De egy jótanács (amivel szerintem a nálam jobban hozzáértők is egyet fognak érteni):
Ha már eleve azt tervezed, hogy memóriakártyát veszel bele, akkor fölösleges belső memóriás kamerát venni. Az általad kinézett Panának is van csak SD-s változata (HDC-SD60), amely kameraként tudásban ugyanannyit tud, viszont a belső memóriáért kifizetett árkülönbséget is ráfordíthatod egy nagyobb SD-re (a jelenlegi árgépes összehasonlítás alapján - a legolcsóbb találatokat összehasonlítva - kb. 15e a különbség).
Igazából már én is csak utólag vagyok okos, csak amikor a kamerát vettem (nyáron), még jóval drágábbak voltak az SDHC-k, így az enyém is eredetileg 8GB belső memóriával rendelkezik.Az akksiról ismét nem tudok nyilatkozni, az megint a használattól függ, mennyi ideig elég.
De annyi biztos, hogy a specifikációkban leírtakat egyik kamera sem teljesíti.[ Szerkesztve ]
-
Noobszi
csendes tag
válasz
gulyasa #6122 üzenetére
Köszi, még most eszembe jutott egy kérdés, hogy 16 gb belső memória van benne. Erre kb mennyi videót tudok felvenni? Illetve az akkumulátor mennyit bír normális használattal? Tervezek hozzá venni egy 8 gigás SDHC kártyát, de nem tudom hogy megéri-e azért kérdezem, hogy mennyit tud felvenni időtartamban és akkumulátor teljesítményileg.
-
Noobszi
csendes tag
Sziasztok,
nemrégiben írtam hogy panasonic hdc-tm60 vagy sony hdr-cx155. Panasonicot mondtátok, de ilyen árban(+/- 10.000) a panasonictól van jobb ? És még egy kérdés, hogy a panasonic magyar menüvel van ellátva ?
Előre köszönöm válaszotokat.
-
Tomix24
addikt
válasz
Tomifromspac #6115 üzenetére
Samsung zajos- Mármint nincs neki elnyomott hangja mint a Panasonic-nak. Tiszta éles hangok vannak, ami túl tiszta is, de van rá firmware ami a panasonic szintjére "butítja" le a felvétel minőségét. Már bánom hogy frissítettem azóta.
-
Tomifromspac
tag
Edigitalban, persze máshol olcsóbban is meg lehet venni, de nem bírtam már várni
Én is a Samsungra hajaztam, de ahogy néztem a YouTube-os videókat, meg a PH-es tesztet, igazából nem voltam elégedett. A PH-es tesztben kimondottan homályos volt az egész, nem voltak az arcoknak élei és ettől nagyon megijedtem :\
Igaz, hogy a Panasonic 20-30 ezerrel drágább, attól függően, hogy hol veszed, de ha a Samsung 75 ezres árát nézzük, akkor az a plusz 20-30 ezer forint annyira nem durva többlet (max még egy hónap gyűjtögetés). Hozzátenném, hogy a Samsungot nem láttam, nem fogtam szóval őszinte véleményt nem tudok róla mondani, de engem az SD60 lenyűgözött. Hazafelé a kocsiban összeraktam, volt rajta 7 percnyi gyárból maradt akksiidő, úgyhogy a hazautat felvettem. Mire hazaértünk egész jól kezeltem, a zoomja nagyon odab*sz, a képe tűéles, nekem a hang is nagyon rendben volt. Logitech Z4-es hangrendszeren szépen visszaadta a hangom öblét, Samsungnál úgy hallottam viszont, hogy nagyon zajos, itt csak az autóba szűrődő zajokat hallottam.
Az SD60-nal amúgy csak HD-ben lehet felvenni, ez kicsit szívás. Mondtam is ismerősöknek, hogy néha a több kevesebb, kicsit furcsa érzés, hogy pont ez teszi kényelmetlenné, de tegyük hozzá, hogy ez azért leküzdhető dolog és ez legyen a legnagyobb baja
Szóval én nagyon elégedett vagyok, a képstabilizátora is rendben van (Acer Liquid-emmel kb. 10 alkalommal kell fotóznom valamit, mire nem lesz homályos a mozgó kezem miatt), Az SD-nél remegés semmi nincs. Totál beleszerettem és nem bántam meg, hogy ezt vettem meg (mondom tényleg annak fényében, hogy a Samsungot nem láttam élőben). Jah igen, a kijelzője is nagyon szép, a beépített LED pedig jól funkcionál, bár zseblámpának kicsit drága
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz
Tomifromspac #6111 üzenetére
Akkor a Vegasnál valamit nagyon elrontottál az opciók megadásánál. 700MB->10GB az esetleg tömörítetlen (raw) avi lehet, vagyis nem állítottál be tömörítési eljárást.
-
truefx
aktív tag
válasz
Hmm kezdek visszariadni... Hol vetted egyébként?
Samsung HMX-H200: ő milyen formátumban tud menteni?
-
-
air
nagyúr
válasz
Nem tudom eddig miket próbáltál, de a Pinnacle Studiot, a Sony Vegast és a Adobe Premiert nézd meg, ezek a legjobb amatőr editálók. A kimeneti fájlformátumot igazából az határozza meg, hogy milyen eszközön akarod lejátszani. Ha csak DVD lejátszód van, akkor ez eléggé lekorlátozza a lehetőségeidet. Ha PC-n akarod megnézni, vagy a géped képét rakod ki a TV-re, netán van médialejátszód akkor szinte bármilyen formátumot választhatsz.
-
Tomifromspac
tag
Sziasztok,
Ma vettem egy Panasonic HDC-SD60-at és nagyon elégedett vagyok vele, alig várom, hogy nekiállhassak megcsinálni azt, amire szántam
Viszont beleütköztem a több néha kevesebb dologba: Iszonyat szép képe van, tűéles, egy szavam sem lehet, de számomra ez a FULL HD felbontás egy kicsit sok. Ti milyen programokat használtok a videók felbontásának downgrade-jére? Párat kipróbáltam, de borzalmas eredményeket hagyott maguk utána. Az is érdekelne, hogy milyen formátumba érdemes exportálni.
A válaszokat előre is köszönöm
Üdv, Tomi
-
truefx
aktív tag
Köszi a Samsunggal kapcsolatos válaszokat.
A Pana SD60 lenne a másik jelölt, de az árkülönbség elgondolkodtat. Tényleg nem lehet 720p-ben menteni vele? A HDMI kábel mennyire speciális? Csak a Panasonic-tól tudom a továbbiakban beszerezni, vagy bármelyik műszaki üzletben, tehát szabványos?
-
air
nagyúr
-
truefx
aktív tag
Sziasztok, Samsung HMX-H200 ellen mi szól leginkább? Vagy van nála jobb vétel a 75-85e Ft-os kategóriában? Leginkább családi videók, beltérben, de szabadidős dolgokat is videóznék vele, akár kirándulást, akár sportversenyeket is.
Köszi.