- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pandur99
aktív tag
válasz
Játékos #35479 üzenetére
Én csak a 14-150-es m.Zuikót hasonlítottam össze a 12-50-essel, és lényegi különbséget nem láttam. A 14-150 igazából 100mm felett kezd el romlani, ott már ráver a 40-150. Általános obinak mindkettő jó, a választást szerintem az határoztatja meg, hogy mik a prioritásaid: nagyobb látószög, ami város- és tájfotónál számít, esetleg beltéri képeknél is, szeretsz-e makrózni, mert akkor megint a 12-50 van előnyben, vagy kell a nagyobb gyútáv, sokat telézel-e. Én praktikusság miatt a 12-50 + 40-150 duót választottam, ez árban szinte pont ott van, mint a 14-150 egyedül, sőt, kissé alatta (ha a használt árakat nézzük: 45 + 30 versus 80, ez a régi kb. ára, az újról -mk II - ne beszéljünk most, mert az kb. 140e). Ha melléjük még beszerzel egy nagy fényerejű fixet, szinte minden meg is van. Már ha számít a pénz. Mert ha nem, akkor vehetsz 12-40 + 40-150/2.8-at is
-
MrChris
nagyúr
válasz
Játékos #35479 üzenetére
Erről nem tudok nyilatkozni. .mf kollégának (m4/3 fórum) van mindkettő meg még sok másik és összevetette, de már nem emlékszem mi lett a vége. Én inkább a fényerős fixeket gyűjtöttem be, mert marha kicsik, de szinte csak a 20mm-es van fent
Igaz nyáron a fényerő nem annyira elsődleges...
-
MrChris
nagyúr
válasz
Játékos #35477 üzenetére
Nekem a döntögethető elég lenne, korábban is volt olyanom most forgatós G6. A wifi-t párszor használtam, marhára szívja az akksit, és mivel a közvetített kép nem nagyfelbontású ezért sokra nem használtam, csak távkioldásra. Arra meg jobb egy célszerszám. Viszont az Olympus színvilága nagyon hiányzik a G6-ból, pedig tekergetem a rawokat rendesen. G6-ot inkább videózásra vegyél abban sokkal jobb mint az Oly/Nikon.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Játékos #35475 üzenetére
Oda-vissza 100% kompatibilis az Oly és Pana m4/3. Az Oly 14-54 nem m4/3-os, hanem a DSLR 4/3-os!! Ilyeneket ne akarj rátenni, egyrészt nagy, másrészt adapterrel lassú a fókuszálás.
G6-ot nem javasolnám csak fotózásra, abban gyengébb mint a Nikonod. Inkább az Oly EM5/10 lenne a nyerő. Obiból ultra zoom csak a 14-140/150 van ami ekvivalens 28-300. -
aldebaran
addikt
-
Messer22
senior tag
válasz
Játékos #7284 üzenetére
HI
Igen, a Kx jó választás, főleg ha érdekes a videó (bár csak manuál fókuszod lesz videóhoz és nem sok belenyúlási lehetőség, egy régi manuál m42-es obi sokat segít ezen)
Ha nem fontos a videó oly 520 duplakit se rossz választás, főleg ha használt is szóba jöhet.(canonba használt 500D, nikonba D5000 vagy D3100 de ezt ki kell még várni mert csak most jelent meg)
-
FEDman
addikt
válasz
Játékos #7243 üzenetére
Majd rájössz, hogy a képminőség sokkal összetettebb ennél.
Nem vita téma az általad említett Canon 1000D lapkája magas iso-n jobb az emlegetett Panáknál.
Ugyanakkor ha például belsőben kell fotóznod műfény mellett és a Canon-on egy fényerős EF 50/1,8 MkII van, a Panán meg egy Lumix 20/1,7-es, akkor máris fordul a kocka. A Canon MkII-es fixe ilyen körülmények között teljesen kiszámíthatatlan és elkezd öszze-vissza fókuszálni és csak a vakszerencsén múlik hogy nagy ritkán 1-1 képnél betalál e.
Addig ugyanitt a Pana teljes nyíláson is makacsul pontosan teszi a dolgát.
De hogy tovább görgessem a gondolatmenetet az a pár Canonos képed amin nagyjából betalált a fókusz annyival lágyabb életlenebb, hogy nekiállsz utólag élesíteni, amitől viszont egyből bukod a kicsit jobb zajteljesítményt.Ezzel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy a Pana a jobb választás. Csupán annyi, hogy érdemesebb rendszerben gondolkodni. Gondold át jellemzően mit akarsz fotózni, milyen obikkal és ha ez megvan, akkor utána jöhetnek a vázak és ezek kombinációi.
-
Darkness1
aktív tag
-
Messer22
senior tag
válasz
Játékos #7239 üzenetére
HI
Miért épp ez a 2? mire kell?
A G2 jobb, de iso 800 felett már lehet hogy a canon lesz jobb.
G2 technikailag fejlett kis gép, a canon fapados, legelső a sorban.
Obik: pana kevés, de jó és nem épp olcsó, canon: sok obi, többség kukaszökevény a jó obik itt is drágák. esetleg 3rd party obik, de fókuszproblémákkal számolni kell.
Ha mégis canon tetszene inkább 450D-t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest