-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
-
kovsol
titán
válasz
DUB Inc. #48242 üzenetére
Én kb 1TB videó anyagot csináltam, és egyszer nem kapcsolt ki melegedés miatt. Akkor most van, vagy nincs 4K felvételem?
Vannak hátrányok, de nem minden esetben kizáró ok.
Budapest parkban szoktam látni az egyik videós mindig egy Sony 6300 vagy 6500 és a 18-105 obival tolja végig. Igaz ott nagy részben szerintem külső kivetítőre megy hdmi-vel az anyag. -
kovsol
titán
válasz
DUB Inc. #48239 üzenetére
A melegedéssel még együtt lehet élni, viszont 4K felvétel közben a kijelző világítását is visszaveszi a sony a6300/6500 ezzel csökkentve a gép fogyasztását. Napsütésben ez eléggé zavaró tud lenni.
Szóval jobba ha tudod a hátulütőit is. Tökéletes gép nincs.
M50 -t meg nyugodtan képzeld full hd kamerának inkább, de annak jó választás lehet.
-
csacsi77
senior tag
válasz
DUB Inc. #48198 üzenetére
Így szép az élet. Kinek mi. Például fogásra nekem a legjobb valaha épült váz (persze amiket fogtam is) az a Nikon D90. Ami legjobban tetszett az a Nikon D5500. De legjobban a Canon 50D-t szerettem. A Panasonic meg mindig vonzott.
Vigyázni kell, mert belehülyül az ember, a pénztárca meg csak apad és apad.. -
válasz
DUB Inc. #48067 üzenetére
Ha kézből, jó gimbal nélkül is akar videózni, akkor stabi nélkül nem fog megélni. Mivel tudtommal a sima gh5 is használja a teljes szenzort, nem hiszem, hogy a 12mp-es változatnak akkora óriási előnye lenne sötétben... Leginkább a rolling shutter lehet jobb, lévén kevesebb pixelt kell kiolvasni
Szoftveresen is kapott egy lökést a gh5s, alapból tudja a vlog-ot.
-
80hun
addikt
válasz
DUB Inc. #48067 üzenetére
Ebben a topikban kérdezz rá
-
mikrofon
veterán
válasz
DUB Inc. #44106 üzenetére
Ha nem olyan sürgős most megvenned, akkor esetleg kivárhatsz januárig, mert ha megjelenik, az előbb linkelt G9 szerintem változni fognak kicsit vagy nagyon a használtpiaci árak. Elképzelhető, hogy többen akarnak majd váltani és lehet lesz olyan is, aki "gyorsan" így lehet, hogy lesznek nyomottabb áron vázak....
-
xXxian
senior tag
válasz
DUB Inc. #43652 üzenetére
Általános vélemény?
Szubjektív van csak. Nekem volt/van K-500.
Ez a váz (is) kimagaslóan sokat nyújt a kategóriájában:
-pentaprizmás kereső, 100% lefedettség
-stabilizátor
-fókuszmotor
-két vezérlőtárcsa
-ISO 51200
-6 fps sorozat
-aksi helyére (adapterrrel) AA aksi/elem tehetőNikon / Canon vonalon ilyet sokkal drágábban kapsz csak.
-Blendevezérlés maghalt párszor tízezer expónál. 35-40k a javítás. S hiába tesztelik 100-150k expóra a zárat, ha van gyengébb láncszem.
-Pentax viszonylag későn jött rá, hogy lehet villámgyors, csendes fókuszmotort építeni az obkektívekbe. Pár hónapja néztem utána, nem sok ilyen objektív van a piacon. A régebbiek meg lassú, zajos, vázról vezérelt kövületek.
-
törölt tag
válasz
DUB Inc. #43557 üzenetére
Sokaknak tetszik a túlszaturált, festményszerű megjelenés, mások pedig éppen az ellenkezőjére buknak. Itt van egy friss (Sony) vázból kieső képem, ez pedig a feldolgozása. Akinek szántam, az a feldolgozott változatot szereti.
A Fujisok közül többen pedig inkább deszaturálnák még az eredetit is, de keményen.
Azt azért vedd figyelembe, hogy ha hasonlókra készülsz, mint én az alábbi, kutyás képpel, akkor inkább a Sonyt vedd: előtte - utána
-
MrChris
nagyúr
válasz
DUB Inc. #43553 üzenetére
Az egy hosszú 5 másodperc! záridejű kép, emiatt a víz krémesre mozogja magát, emiatt furcsa éllel elkülönül az apró mintás parti kavicsoktól. Szerintem vedd azt a Sonyt mert a Panával elégedetlen leszel. A GX80 nem tökéletes váz, minden van benne és mindezt kiegyensúlyozottan teszi, de semmi kiemelkedő. Amiben kiemelkedőnek tűnne az inkább csak van benne és jól működik, de van nála abban is jobb. G6 után a következő svájci bicska
-
Tin_Shield
őstag
válasz
DUB Inc. #43553 üzenetére
Ez az ami erősen szubjketív dolog. Szerintem ez a Panás több szempontból - technikailag, kompozíció - sokkal jobb, mint ez a Sony-s, bár az utómunka kissé túl van tolva rajta az én ízlésemnek.
De ezeket a képeket semmi értelme összehasonlítani. És úgy általában sem, egy hosszú záridős nagylátós képet egy teleobjektívessel? Ez így nagyon félre fog vinni, teljesen mások az objektívek sajátosságai, az egyik "nyújtja a teret", a másik meg "összenyomja". És akkor ott van még az utómunka kérdése is, a Flickre felkerült képek szinte mind több-kevesebb beavatkozáson átesnek.
De nyugodtan választhatsz egyéni szempontjaid alapján gépet (ha Sony tetszik akkor azt), egyik géppel sem tudsz mellényúlni. Csak ne az ilyen képekkel magyarázd meg magadnak, mert becsapodod magadat, ez legkevésbé sem a vázakról szól, alapvetően a témaválasztásról és körülményekről, másrészt az objektívről, és nem utolsó sorban az utómunkától. -
MrChris
nagyúr
válasz
DUB Inc. #43551 üzenetére
Ez már tényleg személyes ízlés kérdése. Először csak a képeket láttam, pont fordítva gondoltam a típusokat
Azt látom, hogy a gx80-é igényesebben van elkészítve, míg az a6000-é csak egy szimpla turista kattintás, ebből semmilyen váz jósági dolgot nem tudnék levonni. Egész más a téma, látószög... hogy ténylegesen össze lehessen vetni.
-
jjeahh
nagyúr
-
Tin_Shield
őstag
válasz
DUB Inc. #43547 üzenetére
Ezt így a képek ismerete nélkül ember nem mondja meg neked. Ha ugyanakkor, ugyanarról a témáról, ugyanolyan látószöggel és beállításokkal, hasonlóan utómunkázott képeket hasonlítunk össze akkor esetleg. De még akkor is ott van a szubjektív benyomás amire nem feltétlenül van magyarázat.
-
xXxian
senior tag
válasz
DUB Inc. #43529 üzenetére
Nekem G80 (GX80 DSLR-like vázban) van, és egészen elégedett vagyok a váz képkidolgozásval. Hétvégén remélem lesz időm rá, hogy feltöltsek 1-2 képet, kíváncsi vagyok a többiek véleményére.
Annyit vettem észre (valószínűleg ez egy feature), hogy ha AF mód arcfelismerés, akkor mintha melegebb szineket használna.
-
Throme
veterán
válasz
DUB Inc. #43529 üzenetére
"azt kell eldöntenem, hogy melyik pozitívum fontos számomra"
Így van! Te döntsd el mi a jó neked, aztán az igényekhez/elképzelésekhez már kapsz jó ajánlatokat innen.
Első gépnél jól fog jönni a kereső, a stabi, az elérhető árú obik, külső vaku csatlakozó.
Aps-c szenzor előnye gyengébb fényviszonyokban, és azonos rekeszértéken a kisebb dof-ban mutatkozik meg szerintem, és leegyszerűsítve.
Másodgépnek egy kicsi panasonic mft gépet használok. Jó fényeknél simán elég, iso emelésével (fényviszonyok miatt) az aps-c is "zizisedik", csak nem annyira. Szóval az a zajmentesség is "attól függ" kategória.A színek és egyéb képi jellemzők egy képszerkesztő progival tovább módosíthatók az igényeknek megfelelően.
Nem, nem kell órákat ott ülni a sz.gép előtt. Azt a pár csúszkát gyorsan lehet állítani. Itt most nem esküvőkép retusálásról, meg bőrhibák eltüntetéséről van szó.szvsz
-
frankstork
aktív tag
válasz
DUB Inc. #43523 üzenetére
Én hasonló cipőben jártam mint te. A párom fotózik, és szerettem volna ha komolyabb elfoglaltság lesz, szóval bevásároltunk. Sok sok fórumozás után az Olympus mellett döntöttünk, mivel a videó nem fontos, ebben ugyanis elmarad a Panasonic-tól. Viszont teljesen használható jpg-ek esnek ki belőle, nincs vele meló annyi, mint akkor volt a panákkal. (Azóta ez a helyzet javult, a fórum társak szerint). Nekünk E-M10 van, az első széria, használtan nagyon olcsón lehet hozzájutni, és elég ügyes masina. Aláírásomban lévő weboldalon ezzel készült képeket találsz. Előnye: 1 olcsón lehet jó objektíveket kapni hozzá,plusz, adapterrel egy csomó, akár 50 éves obi is felmegy, és ezek mind stabilizáltak, révén a vázban van az optikai stabilizátor.
2 az említett jpg, ami kiesik szinte kész, persze ez ízlés függő
3 kicsi, kompakt, több objektívvel megpakolt táska sem életveszélyes, nem utálja meg cipelni.
4 van "kukucska", amin a készülékről képet látod, minden módosítással, állítással, jó minőségben
5 nagyon hasznos a wifi-vel működő távkioldó, amit bármilyen okostelefonnal tudsz kezelni, és emellett még tud néhány trükköt.
Hátrányok 1 viszonylag kis érzékelő. Ha megnézed a képeket, nem annyira érezni a hátrányt, de be kell ismerni, vannak határai, és ha rendszer szinten gondolkodsz, akkor ezt mérlegelni kell. Egyébként a Panasonic szintén ilyen méretű érzékelőt használ.
2 a videó az, nos, van. De nem az erőssége. Finoman fogalmazva.
3 egy dslr-hez képest kevesebb kép/akku (nem nagy kaland amúgy kettővel több akkut tartani). Minden milc egyébként ilyen, egyrészt más technológia, másrészt sokszor kisebb akku, a kompakt kivitel miatt.
4 fotós társak körében ellenszenv. Persze ez csak a konzervatív gondolkodás miatt van, és ahogy elfoglalják a helyüket a MILC-ek, alább fog hagyni.
Persze van még pro és kontra, de nem akarlak nagyon össze zavarni.Röviden a kis oly-k hölgynek kiváló masinák lehetnek, de érdemes megnézni a sony-t, hosszabb távon, ha cél a komoly fotózás, rendszer szinten talán jobb választás lehet, nem kertelek, mi nagyon a full frame irányába tartunk, és az ekkora érzékelők egyenlőre csak a Sony gépeiben vannak.
A helyzetet árnyalja erősen a Fuji. Aps-c méretű érzékelőt használ, (ez nagyobb mint a Panasonic/olympus, de kisebb mint a full frame), viszont zseniális ahogy a színekkel bánik, az is jó választás lehet, bár kissé drágább.
Remélem segítettem kicsit. -
bigsee
addikt
-
Throme
veterán
válasz
DUB Inc. #43519 üzenetére
Erre nincs egyértelmű recept. Mindenkinek más az igénye, a fotós szokások is eltérnek.
Ezért is mondtam, hogy nem könnyű a választás.A kérdező van a leginkább nehéz helyzetben, mert nem neki kell a gép, és így próbál jó döntést hozni.
Már csak azért is mert, akinek venné a nikon d5300-zat említette, itt viszont már a Milceknél jár.
Nem mondom, hogy rossz az irány, de arra is gondolni kell, hogy a kész érveket felülírhatja az, hogy esetleg nem fog tetszeni az ajándék, a szubjektív dolgoknak köszönhetően....szvsz
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
DUB Inc. #43462 üzenetére
G80 szerintem nagyon jó szolgáltatással rendelkező váz, csak nekem kissé drága, főképp abból a szempontból, hogy képben, videóban kb. ugyan az mint a gx80. Ha valami komolyabb hangminőséget szeretnél akkor a tascam dr05 hangrögzítő jó választás, sok zenész is használja, ~10e-essel több mint egy alap külső mikrofon. Jó minőségű mikrofonjai vannak és 24bit, 96kHz-en rögzít, amit annyira nem is tudnak a vázak.
Kérdés hogy mennyire van szükséged a jó videóra és jó hangra, mert ha mindkettő kompromisszum mentesen kell az elég sokba kerül és elkerülhetetlen némi utómunka. Ehhez jön még a stabilizálás problémája. -
MrChris
nagyúr
válasz
DUB Inc. #43446 üzenetére
Nem csúcs a mic de azért hangot rögzít, nekem nem nagyon van feltöltve olyan amiben van saját hang ez az ablakból készült városi zaj.
Meg van belső mikrofon teszt jutubon. Itt
még egy. Igazából nem ismerem milyen a többié, mert korábban csak külső mikrofont használtam és az értelemszerűen jobb voltA firmware frissítés jelentősen javított a stabi zaján. Viszont marha jól stabilizál
-
MrChris
nagyúr
válasz
DUB Inc. #43441 üzenetére
Gx80-nak nincs mic csatija, semmilyen módon nem lehet belevinni a hangot, csak a mikrofonján ami nem az a kristálytiszta hangzású. Még sorolom a további hátrányát,
a stabi csendes szobában halkan, de hallatszik a felvételen. A fogását aszem a MMben próbáltad, meg a kereső optikája kissé olcsóra sikerült. Meg már egy éve kb ugyan annyiba kerül
-
MrChris
nagyúr
válasz
DUB Inc. #43435 üzenetére
Ha csak egyetlen obi, akkor abból olyat kéne ami belefér a keretbe és elégedett lesz a későbbiekben is. Sonyt majd megírják a szonisták. Panához ha kicsi éles akkor a kedvencemet ajánlanám 12-32, hátránya a kivitel, vigyázós, kompaktos, nyitogatós, kicsi átfogás. Előnye a meglepően éles kép, kis méret és stabi. Már 1,5 éve meg van és nincs baja, persze odafigyelek rá. Használtan 40-45e körül mérik.
Másik amit vennék a nem pro 12-60, ez már 'normális' méretű, hasonló képű, lehet, hogy a stabija is erősebb és már egész nagy átfogású. Ritka, talán 75e körül van a piacon. A többi kitzoom is megfelelhet (14-42, 14-140), csak nekem fontosabb lenne a 12mm-es nagylátó, mint a kistele, tele tartomány, no meg a méret... Ha csak új jöhet szóba akkor árban bukta a 12-60, kitben talán nincs is vele, csak a 12-32.Econ:Jaj, olvass vissza, már írta, hogy pár oldalanként találkozott a (csúsztatós, valótlanságokat állító, hiteltelen, konkurencia és panafikázó) ajánlóddal.
-
Muerte68
addikt
válasz
DUB Inc. #43423 üzenetére
A panasonic szinei jpg-ben nem mindig természetesek(a legújabb tipusoknál már elég jók)-ezért a vázból kieső jpg-az oly-nál gyakorlatilag jó a panánál utómunkázni kell.
Aki nem akar utómunkázni annak az oly-vagy fuji jpg a legjobb mivel nem kell vele semmit csinálni.
Ez felhasználó függő is valakinek tetszik az alap pana szín is én nem bírtam megszokni-az oly jpg pld egyből jó volt.
Ugyanez van a Sony szineivel is sokak szerint nem természetesek,én megvoltam vele . -
tvamos
nagyúr
válasz
DUB Inc. #43395 üzenetére
Nekem Finepix S7000-em volt, de annyira megutlatam, hogy meg sokaig nem lesz Fujim. Meg semmi mas, ami lassu, mert a kicsit rosszul fokuszal, kicsit alexpos, kicsit beegett kepnel csak az rosszabb, ami el sem keszul... ha emlekeket akarsz, nem profi fotos vagy, nincs idod allitgati.
Igy lett Nikonom. A Fuji 10 ev utan, ugy 7000 kepnel adta fel, a Nikonnal mar 13 ezer kep keszult, masfel ev alatt, es sokkal szivesebben nezem vissza oket, mint a Fuji kepeit, amin mar reg mast csinal a gyerek, mint amit le akartam fotozni. Persze, aranyos...Ezzel csak azt akarom mondani, tenyleg gonold vegig jol, mit akarsz, mire is van szukseged!
-
Tin_Shield
őstag
válasz
DUB Inc. #43395 üzenetére
A Canon EOS-M rendszerbe amúgy sem túl sok értelme lenne beleugrani. Kb. semmit sem tud amit a konkurens gépek ne tudnának (akár sokkal) jobban, rendszerszinten pedig fényévekre le van maradva a többi Milc-től.
Ha vannak EF objektívjeid ami alá kell egy kisméretű váz akkor esetleg, de arra is inkább a 200D szerintem. -
cenzor
tag
válasz
DUB Inc. #43381 üzenetére
Az IBIS hiánya miatt a Panasonic G7 ki szokott maradni az ajánlott gépek listájából, talán joggal is. De ha ettől el tud valaki tekinteni, akkor érdemes megfontolni azt a gépet is. A DSLR-hez hasonló grip szerintem nagyon sokat jelent a mindennapi használat során. Az egyéb funkciók terén pedig abszolút megállja a helyét. (Vagy el lehet adni a családi aranyakat és szemezgetni a G80-nal.)
-
Tin_Shield
őstag
válasz
DUB Inc. #43390 üzenetére
Valamilyen videót láttam régebben az Olyról, úgy rémlik a felső lemez, az alsó lemez, és az előlap fém, a hátlap talán valamilyen kompozit, nincs olyan egybeöntött váza mint mondjuk az E-M1-nek.
A magnézium minőségibb anyag mint az alu. A GX80 nekem kifejezetten meggyőző volt, 200e körül szerintem nincs komolyabb építési minőségű gép. -
MrChris
nagyúr
válasz
DUB Inc. #43383 üzenetére
Általában képeken az ezüst váz jobban néz ki, kézben a fekete. Ezek a fém részek csak show elemek, nem szerkezeti tartórészek, műanyag váz pár vékony fémlapocskával. Nálam em10/2-ből az ezüst járt, nekem se tetszett ez a kivitel, meg az ezüst 12/2, ami mivel kopottas is volt még rátett egy lapáttal. Gx80 elsőre számomra játékgép érzetű volt főképp a programtárcsa miatt, viszont a súlya és masszívsága ellenpontozza. Az ezüst fuji xe1 is képen tetszett, de élőben olyan hatása volt a tetőlemeznek mintha öntött műanyag lenne. Nekem van pár régi OM2-esem ezüst is, azok valahogy egészen másmilyenek, nincs műanyag érzetük egy pillanatra se.
Aztán ott vannak még kérdésként az objektívek tubus anyaga, kivitele, pl Panához a kis kompakt kivitelű nyitogatós zoom, plasztik testtel, fantasztik képpel. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
DUB Inc. #43385 üzenetére
Én nem vagyok retró rajongó egyáltalán, de a Panasonic GX80 és Olympus E-M10 II közül nekem egyértelműen utóbbi a szebb. A vázon az ezüst részek nagyrészt fémből vannak, az objektívek általában műanyag borítást kapnak, de szerintem esztétikusan és igényesen van megcsinálva.
De tényleg ízlés kérdése.Hupsz, lassú voltam.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
DUB Inc. #43381 üzenetére
Beszélgettem a részlegen dolgozó manussal ő csak annyit mondott: minél nagyobb érzékelő annál jobb. Na puff!
Ez általánosságban amúgy igaz. A másik nagy igazság, hogy minél jobb minőségű az objektív annál jobb. Jelen esetben az egyikben a Sony a jobb (érzékelő), a másikban a Pana (objektív). Feltételezve, hogy első körben kitobjektívet tervezel. Ha más objektívben gondolkodsz a kéöbbiekben, akkor is mérlegelni kell a kínálatot, mert egy-egy objektív megléte (vagy nemléte), ára, minősége stb el is döntheti a kérdést.
Jól tetted, hogy a lehetőségekhez képest kipróbáltad a gépeket, a személyes bemnyomást semmilyen teszt nem tudja pótolni. Az számomra meglepő, hogy az OM-D ezüstben gagyi hatásúnak találtad, mert amúgy a legszebb fényképezőgép építési hagyományokat idézi fel, szerintem ízlésen ötvözve a retrot a modernnel. Persze az igaz hogy ezt a területet a távol-keletiek uralják, szóval végülis nem meglepő a keleti hatás
A távmérősre emlékeztető formavilág (a Pana, és kissé a Sony is, bár az inkább csak modern) európaiasabb.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
DUB Inc. #43374 üzenetére
Esetleg E-M10mIII? Jobb, használhatóbb videót kapott mint az elődök. Elvileg. Mondjuk nem értek hozzá, nem videózok, csak néha pár másodperces emlékeket, arra pedig az én szintemen elég a markI videója is (de azért látom a korlátait, a Sony vagy a Pana videóval szemben)
-
MrChris
nagyúr
válasz
DUB Inc. #43369 üzenetére
Legjobb kézben kipróbálni, mindegyiknek vannak jó tulajdonságai. Olympust a 'tedd próbára' akcióban el tudod vinni egy hétre mindenféle kötöttség nélkül. Másik kettőre meg megbeszélhetsz egy-egy találkozót.
Mivel csereobis gépek ezért érdemes körbenézned objektívek között is, melyekre van szükséged, melyiket tudod megvenni. -
Tin_Shield
őstag
válasz
DUB Inc. #43369 üzenetére
A Pana a 4k videóval, a szenzorstabival, és a nagyobb és jobb natív objektív választékkal tud többet, a Sony szenzora nagyobb, az autófókusza fejlettebb, és szélesebb körben adapterezhetők rá a külső objektívek.
A kezelhetőség szubjektív dolog és megszokható. Egy alapos fogáspróba azért nem árt, elég kicsi gépek ezek, lehet nem igazán fog tetszeni egy-egy méretesebb objektívvel a balansz. Általános használatra bármelyik gép képminősége bőven elég jó, de a Sony szenzorában több a tartalék, ha extrém utómunkázást is tervezel ezzel is érdemes számolni. A gépek színvilága olyan-amilyen, szerintem mindkettőt szokni kell és egyik sem ér fel az Olympus (vagy a Fuji) nyomába, de ez megintcsak szubjektív dolog, láttam már olyan videót ahol a Paná-t hozták ki a legjobbnak, és van olyan aki a Sonyra esküszik.
Ha erre téved Econ majd megkapod jól az a6000 "ajánlóját", sok hasznos info mellett Pana (mft) fikázással, (azzal résszel nem nagyon kell foglalkozni, erősen elfogult Sonyfan)
A GX80-nal kapcsolatban keresd meg az MrChris-t az mft topikban, ilyet használ, biztos tud segíteni a gépspecifikus kérdésekben.(#43370) Royo85
Jó ott a sima IBIS önmagában is, videóban az is elveri a legtöbb optikai stabit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Óra topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Jogász topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest