-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zozzo698 #15406 üzenetére
Alapszabály, hogy a kijelzőre SOHA nem hagyatkozunk. Eltérő minőségűek, eltérő kalibrálással, ráadásul alacsony felbontással. Ez így alkalmatlan egy fotó minőségének ellenőrzésére. A képkivágást és a fókuszt lehet rajta ellenőrizni, másra nem igazán alkalmasak. Otthon, megfelelő minőségű, színhelyesre (vagy közel színhelyesre) kalibrált monitorral vagy nyomtatott képpel érdemes végezni az összehasonlítást.
Mellesleg a Nikon D5100-ban egy igen jól sikerült Sony gyártmányú szenzor van (ez a D3200-ra is igaz, mivel a Nikon fő beszállítója a Sony), szóval én nem aggódnék miatta. Ráadásul a D5100 azt a 16 megapixeles szenzort alkalmazza ami a D7000-ben is van, én meg azzal dolgozom a legtöbbet (mármint a D7000-rel), ami meg már egy erős középkategóriás APS-C gép.
Persze megvásárolhatod a Sony-t is, akármelyik felsorolt géppel tökéletesen jó fotókat csinálhatsz majd. A Canon azért sem ajánlott, mert az 1100D elképesztően olcsó anyagokból felépített vajasdoboz. Ha az alapkitet adnák 70 ezer körül az lenne a reális ár érte. Kiöregedett, elavult, sok tekintetben nem képes versenyre kelni még az 550D vagy 600D vázakkal sem (amik még két-három generációval korábbiak ráadásul), főleg nem anyagminőségben, pedig ez utóbbiak is több műanyagot tartalmaznak a kelleténél.
A Nikon mellett szól még, hogy 3 év hivatalos garancia jár mellé.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
zozzo698 #15399 üzenetére
Egy dologra tudok gondolni:
Élőképpel (liveview) fotóztál. Ezek a DSLR gépek rettentő lassan fókuszálnak élőképen, helyette használd a keresőt. A Sony azért volt gyors, mert abban már nincs optikai kereső (és ő már nem is DSLR), hanem EVF + LCD, így ott mindenképpen meg kellett oldani a gyors fókuszt.
Hiába na, ma egyetlen DSLR gyártó sem töri össze magát azért, hogy gyors liveview AF-et dolgozzon ki. Azokat illik keresőbe kukucskálva használni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
élőképpel próbálgattad? iAutó módban jpeg-ben az áruházban expóztál? mire érted, hogy tökéletes eredmény? na meg hol vizuáltad le az eredményt? gondolom a gépek kijelzőjén...
és az obik is különbözőek...iso-ban a nikon biztosan veri mindkettőt... 1100d-t nem tapogattam, de 650d, a58 akad a haveri a köreimben, sztem, ha a képminőség elsődleges, a nikon a tuti befutó...
-
Balinov
titán
válasz
3200+18-105VR helyett (viszonylag friss model, tobbek szerint meg tularazott) D5100+18-105VR-t ajanlanek. Canont nem, duplakitt ide vagy oda. Sony Alpharol olvastam egy angol fotosmagazinban reszltes tesztet asszem, jokat irtak rola, de eletbe nem volt meg Alpha a kezembe, errol nem tudok nyilatkozni.
szerk: Canont nem, elirtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged