- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
válasz
bbkmachine #27618 üzenetére
Általában ez lenne a lényege a wifinek
, az enyémnél igen.
-
válasz
bbkmachine #25691 üzenetére
Értem én, hogy nem tudsz semmit a MILC kategóriáról, de ekkora böszme nagy zöldségeket összehordani tanácsként, amit az elmúlt napokban neked sikerült, az nem semmi.
eosM-re valaki rászúr egy 70-200 2.8L IS obit
Annak elment a józan esze. Meg annak is aki a MILC kategóriát az EOS M-mel példázza. Ez olyan, mint a Kodak tükrösökkel mutatni, hogy mekkora baromság a DSLR. A Canonnak pont annyira fája a MILC kategória, mint annó a Kodaknak a DSLR. Pont ugyanannyira is cseszték el a kivitelezést. -
Studi
veterán
válasz
bbkmachine #25697 üzenetére
Totál hülyeség az a mondat, mert az objektívek minősége és a milc/DSLR technológia használata között nincs ilyen jellegű összefüggés. Ez tény.
-
madgie
titán
válasz
Jó, akkor támaszd alá valamivel a magas ívű kijelentésed.
Ha neked nem ér el egy bizonyos minőségi szintet a Zeiss 55/1.8, M Zuiko 75/1.8 vagy épp a Fuji 56/1.2, akkor tényleg megértem a nagy mellényt... csak azt nem tudom, mikhez vagy szokva? Nikon D810, Otus-szal?
-
silmatauki
őstag
válasz
Bocs, de tényleg igaza van. He elolvasod a lenstipes, photozone-es, slrgear-os (és a DPReview-t meg hasonló, az obikat szintén hellyel-közzel tesztelő) testeket, magad is láthatod, hogy a MILC-es csúcskategóriájú obik nem adnak rosszabb képminőséget, mint a csúcs DSLR obik. Legfeljebb nem mindegyikből van időjárásálló és/vagy világos – de ezt a hátrányt minden komolyabb MILC gyártó (főleg az m43-as bagázs és a Fuji) egyre jobban lefaragja. (A Sony obijai nem nagy számok általában, az EOS M, Nikon 1 meg Pentax Q rendszerről meg jobb nem is beszélni. Nem is róluk beszéltem fent.)
-
madgie
titán
válasz
bbkmachine #25691 üzenetére
"A MILC-ek között azonban egy bizonyos szintnél megáll az obik minősége, a DSLR-nél viszont a határ, a csillagos ég"
Érik az aláírás, eddig 2015 legnagyobb failje.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #25670 üzenetére
Egy apróságnak tűnő dolog is közre játszott. Amikor az első DSLR gépemet vettem, akkoriban a konkurens márka gépein a gumiburkolatokkal gáz volt a markolaton. Sokan panaszkodtak, hogy lekopik, lemálik. Ma ezt már javították, de akkoriban ezt én nagyon gáznak tartottam és a fejlesztések terén is le voltak kissé maradva.
-
-FreaK-
veterán
válasz
bbkmachine #25667 üzenetére
Igen, ezt valahogy éreztem hogy e témában is hatalmas a hitvallás miatti vita lehetősége
Pedig nem lenne egy nagyon nehéz dolog egyesíteni ebben a kategóriában a két fél legjobb tulajdonságait.
Ezt talán a Nikon meg is teszi majd az utóddal, de ahogy az előbb olvastam, 2015 elején fog jönni a 700D utódja is.
A Nikonnak adott a nagyon jó hardveres alap, így nekik csak egy érintő részt kellene implementálni, ami manapság már filléres dolog, meg a UI-t hozzáigazítani, és kicsit csiszolni rajta, ez megint nem egy nagy ördöngösség.
A Cannonnak viszont az érzékelőt illene lecserélnie egy modernebb darabra, ez már komolyabb dolog.
Már ahogy én így laikusként látom.Annyit azért árulj el kérlek, hogy mekkora szerepet játszott a döntésedben a próbálgatás?
-
MrChris
nagyúr
válasz
bbkmachine #25554 üzenetére
a profik profi gépei más tészta. Itt a többségnek nincs 6-800ezre nagy OVF-es gépre. Volt szerencsém beletekinteni a canon 600, (használni) 700d vázak keresőibe, meg a nikon párjaikba. Ezeket veszi a többség akinek max 200ezre van dslrre. Hát azoknak hosszú cső, végén pici kukkerrel a keresője, őszintén szólva még komponálásra is csak muszájból. Döbbenet hogy a látó tér 1/4-ét de lehet még annyit se fed le a keresőkép. Az 50 éves szovjet Zenitemnek különb méretű a keresője!
Talán egy nikon 7000 vagy canon 7d már jobb lehet, de azokat nem ismerem, van e akkora képük hogy kényelmesen lehessen élességet ellenőrizni, de legfőképp élvezetes legyen a komponálás. -
Lassú Víz
addikt
válasz
bbkmachine #25554 üzenetére
Mit ahogy minden amatőr D800, D4, 5D és 1D vázakkal szaladgál. Hát persze.
Ha szereted az optikai keresőt, küzdjél vele. Te ügyed. Sosem értettem ezt a győzködést. Van elég OVF-es és EVF-es váz a piacon ahhoz, hogy mindenki tudjon választani. Egyébként meg nem kellene olyan tényekkel vitatkozni, hogy az OVF-ben csak azt látod amennyit lefed, az EVF-ben meg akár a kép 14x-es nagyítását is láthatod, az egyéb információkról nem is beszélve.
-
HagaNRG
őstag
válasz
bbkmachine #25548 üzenetére
Ezzel természetesen én is egyetértek.
Én is féltem az EVF keresőktől, mert tavaly ilyenkor még optikai keresős Konica Minoltám volt.
De megszokás kérdése. Én már nem látom a különbséget, vagy nem észlelem, hogy LCD monitort nézek. Sötétben persze zajosodik, cserébe állítólag többet lát, mint az optikai.Lényegtelen dolog, mert elenyésző az olyan esetek száma, amikor sötétben fényképeznék.
Cserébe az af rohadt gyors a Sonyn.Viszont én egyáltalán nem kívánok belemenni a Sony-Canon-Nikon vitába, mert semmi értelme, mindenki szeresse azt, amilye van.
Én inkább azzal kapcsolatban kérném a segítségeteket, hogy a Nikon D3300 és D5300-as gépei milyenek a gyakorlatban?Megmondom őszintén, semennyire nem követtem a DSLR piacot, mióta megvan a Sony (január óta). Akkor még az EOS600-700 és D3200/D5200 között variáltam.
Ugye jól gondolom, hogy mind a 3300, mind az 5300 esetében vadiúj modellekről van szó?
Az 5300-at most egy boltban közelebbről is szemügyre vettem. Az ára 600 euro alatt volt kicsivel egy fix 50-es objektívvel, de talán így is kiemelkedő vétel lenne.Persze vannak 3200-asok, 5200-asok, sőt régebbi modellek is vannak még sok helyen csomagban objektívekkel, táskával.
A 18-105-ös Nikon kitobi egyébként ajánlott kategória? (nem beszélve a 18-140-esről, amit némely csomagokba adnak)Köszi!
-
MrChris
nagyúr
válasz
bbkmachine #25546 üzenetére
mikor belenézek egy dslr keresőjébe először keresi a szemem mit is kéne nézni. Aztán meglátom az alagút végén a fényt, hú de messze van és milyen pici kép kuksol a végén! :? Így nehéz lesz felismerni ki-kicsoda olyan kicsi. Majd megnyomom a fókuszálást, obi forog de változást azt nem látok, max mikor végtelenről 1 méterre áll... Aztán a monitoron látom, bakker rossz helyre állt a fókusz, vagy frontbackfókuszos a rendszer?
Csinálok tesztábrát, okos leszek... indul a nyűglődés
Jó OVF-et utoljára filmes vázon láttam, esetleg egy új FF váz, csak hát azt nem kapni fél milka alatt...
-
válasz
bbkmachine #25546 üzenetére
Dettó, ha egy szokásosan vacak OVF-be nézek. De hogy jön ez most ide?
-
válasz
bbkmachine #25514 üzenetére
Kivéve, ha a "rendszer" nála (is) megállt a kitobinál.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
bbkmachine #25498 üzenetére
Igen, azt néztem, de van bolt ahol nélküle is megkapom a másik üzletben kínált kedvezményes árért. [link]
Még annyi kérdésem lenne, hogy a 600D és 700D között van észlelhető különbség. Obi már eldőlt, már csak a két gép között vacilálok.
Összehasonlító tesztet néztem, de ez alapján nekem még nehéz eldönteni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
bbkmachine #25489 üzenetére
akkor eldőlt a vita, Canon a legjobb! ;DD
Viszont Olympus milcre felmegy a Canon EF, Canon FD, Nikon, Pentax, Minolta, M42, CCTV obik, bármilyen üveg még sörös is, sőt az isteni Leica is -
jjeahh
nagyúr
válasz
bbkmachine #25487 üzenetére
A kérdés az volt, hogy "a manuál obik a DSLR gépek keresőjével hogy működnek?". Erre írtam én is, hogy dslr-el a kijelzőn szoktam manuálozni, mert ovf-ben nem az igazi. Canonra csak OM meg M42 megy fel asszem, ami még nem gond, de ő nikonokkal szemezett ha jól emlékszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Ford topik
- E-roller topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest