- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotibi
aktív tag
válasz
Tav-Csoves #34742 üzenetére
A mostani milc előtt D3300 volt. Ha teheted nikkor 18-140 et vegyél. És mindenképp egy fényerős 35 fix nikkort.
-
zed juron
aktív tag
válasz
Öö, speciel nem tudok arról hogy DSLR-hez gyártottak e valaha műanyagból lencsét. Szerintem itt vmi félreértés van.
A 18-105-ös műanyag abban az értelemben hogy műanyag a bajonett és a ház ami azért rossz mert könnyen reped és törik pláne ha leejti az egész cuccot az ember.
Dehogy műanyag lencse lenne ...
-
fireman123
őstag
válasz
Tav-Csoves #34749 üzenetére
Egy tamron teszt , bár nem összehasonlító ......de azért hátha segít. (én csak gugli fordítóval beleolvastam
)
-
törölt tag
válasz
Nikkor.
Passz.Én nem venném a Tamit (legalábbis e kettő esetében). Csukott szemmel Nikkor.
-
sideburns
aktív tag
válasz
Tav-Csoves #34749 üzenetére
Van objektíves topik, ott jobban értenek hozzá.
(Egyébként valószínűleg a Nikkor.) -
sideburns
aktív tag
válasz
Tav-Csoves #34747 üzenetére
Mint minden (rendes) objektívben, ezekben is üvegből vannak a lencsék.
Miért fontos ez neked?
http://www.nikonusa.com/en/nikon-products/product/camera-lenses/af-s-dx-nikkor-18-105mm-f%252f3.5-5.6g-ed-vr.html#
http://www.tamron.co.jp/en/data/digital/a14.html -
Throme
veterán
válasz
Ha az átfogásbeli különbség nem számít, akkor a 18-105 az olcsóbb megoldás, mert valószínűleg van 3300 + 18-105 kit és így a kitobi olcsóbbá válik, mintha külön vennéd. Tami értelem szerűen nincs kitben nikon vázzal...
Szerintem üveg lencsés, de ez tipp.
-
80hun
addikt
válasz
Tav-Csoves #34568 üzenetére
Jobboldalt lejebb látható a +1 év biztosítás. De ez fizetős
-
csacsi77
senior tag
válasz
Tav-Csoves #34568 üzenetére
Semmilyen plusz évet nem fogsz kapni regisztrálással. Vázra három év, obira egy év. Ez a Nikon Magyarország ajánlata a hivatalos kereskedőknél. Amit az EDiditalnál írnak, az a saját garanciájuk, amit drága pénzért megvehetsz, aztán ha baj van, akkor valamilyen kifogással tutira nem kapsz pénzt vagy cserét.
-
hotibi
aktív tag
válasz
Tav-Csoves #34533 üzenetére
D3300 volt nekem is. Szeretni fogod! 18-55VRII jo, de Jobb a 18-105! De hogy nem unatkozz, vedd figyelembe a 18-140 et is. Én elégedett voltam vele nagyon.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #34527 üzenetére
Én is Nikon D3300at szeretnék venni, ÉS ha már egy picit erre elterelődött a téma, tudnátok kollégának, és nekem egy linket adni, amin össze tudnánk hasonlítani a 18-55mm-es és az általam áhított 18-105mm obikat.
Azért kellene eme teszt, hogy kiderűljün, milyen a két különbözüö objektív felbontóképessége?
A 18-105mm-s obiban 11 lencse van. -
80hun
addikt
válasz
Tav-Csoves #34527 üzenetére
Igen 5év garancia.
Úgy gondolom a legtöbb obiban üveg lencse van és a burkolat és mehanika műanyag.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #34510 üzenetére
A nikon d3300 jobb zajban, újabb, jobb szenzor és ha nem létszükséglet a kis méret, forgatós lcd és adapterezhetőség akkor a nikont vedd. TL-et szerintem 5X hamarabb megunod mint hogy bekrepáljon a zár.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
No igen, az olcsó ttl YN vakuk mellett talán ez az egyetlen és nem elhanyagolható szempont amiben a nikon azért sokkal jobb, az a gyengefényes helyzetek, magas iso. De ez az objektíven is múlik és kérdés, hogy mit akarsz éjszaka fotózni. Ha kézből mozgó témát, akkor kelleni fog a lehető legjobb szenzor és fényerős obi (a nikonnal sem érvényesülsz ilyenkor kitobival), ha beltéren fotóznál, akkor egy plafonra irányított vaku életmentő lehet, ha meg statikus témát, tájképet, városképet, meg mint írtad villámokat, akkor szinte mindegy a szenzor, ebben az esetben inkább egy állvány fog kelleni.
Szerk: igen, szerintem is nagyon ronda a g6Engem inkább az zavar, hogy műanyagos a felépítése, mondjuk ez a nikonra is ugyanúgy igaz.
-
80hun
addikt
válasz
Pana G6 kit 2 + 3 év regisztrációhoz kötött garancia.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #34498 üzenetére
Panasonic g6...
Ez az egyetlen TL + eshutteres gép ami a keretedbe belefér. Nekem is van, jó váz az, csak ritkán használom mert van mellette más is. De te tudod, én nem erőltetem tovább
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #34498 üzenetére
G6-ot olyan rondának láttam mikor megjelent, hogy kizártnak tartottam azt vegyek. Aztán kiderült hogy rengeteg funkciót tud elég jó képminőséggel, jó áron, így dslr és 3 másik milc pár hónapnyi próbálása után ennél maradtam már 2 éve. Egyik legjobb fhd videója van, forgatós lcd, manuálozásra jól használható evf, paraméterezhető TS e-zárral, igaz e-zárnál max 1sec a záridő és max 1600 az iso.
Meg még rengeteg apróság, sok programozható kezelőszerv, imádom a kis kétirányiú funkciókarocskát... -
jjeahh
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #34494 üzenetére
Ha ennyire kell a timelapse, a timelapset és e-shuttert tudó gépeket miért nem fontolod meg?
-
A Zéé
addikt
válasz
Tav-Csoves #34494 üzenetére
szerintem nagyon. Nekem is az van. Az 55 hamar rövid lehet, a 105-tel akár még a teleobi is kiváltható. Mellé még egy AF-S 35/1.8, vagy egy AF-S 50/1.8, és meg is van a kezdő amatőr objektív szett
-
A Zéé
addikt
válasz
Tav-Csoves #34488 üzenetére
engedd el azt a két obit...
D3300+18-55 VR jó, vagy ha esetleg találni még megbízható forrásból D3200+18-105 VR kitet, az szintén.
De ha tényleg timelapse is lesz, és nem csak egyszer érdekességből, akkor tényleg egy elektromos záras milc, de abból én nem tudok konkrét típust. -
A Zéé
addikt
válasz
Tav-Csoves #34484 üzenetére
F-bajonettesek, szóval felmenni felmennek minden vázra, a kérdés inkább az, hogy érdemes-e. A 70-300-ban nincs AF motor, szóval D3x00 és D5x00 vázakkal nem lenne vele autofókusz. A 18-55 helyett meg ha kitet veszel egy jobb obit kapsz már, szóval ez a két obi miatt nem érdemes a többi rendszert kizárni. Ha vannak más kiegészítők is (ttl vaku pl) akkor érdemes lehet, de így nem.
-
A Zéé
addikt
válasz
Tav-Csoves #34477 üzenetére
a time lapse eszi a zárat. 100.000 expó környéke a várható egy átlagos használatnak kitett váznak. Ennek ellenére lehet, hogy kibír 300k-t, de az is lehet, hogy csak 80-at. Egy egy perces time lapse minimum 1500-1800 kép. Könnyen kiszámolhatod hány perces videót készíthetsz egy vázzal mire esélyes lesz a tönkremenetele.
Ezért mondja azt jeahh, hogy time lapse igényhez elektronikus záras váz kell, mert ott nem csapkod a redőnyzár. Ha tényleg time lapse-t akarsz gyártani, akkor valami e-shutteres milc kellene neked.Amúgy a D3300 nem rossz, de nézd meg esetleg a D3200+18-105 VR kombót is.
btw milyen obik azok, amiket tudnál használni? -
jjeahh
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #34477 üzenetére
A mechanikus zárak a belépő gépekben általában 80-100k képig bírják, ha kímélve vannak akkor tovább. A time lapse felvételek meg pont arról szólnak ugye, hogy sok-sok képet lősz, aztán összefűzöd... no ezért kell az elektromos zár erre a célra, hogy a mechanikus ne használódjon el idő előtt. A linkelt nikon sem rossz gép, de tudtommal nem tud time lapse felvételt és elektromos zárat sem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #34473 üzenetére
Time lapse-t nem sok gép tud ennyiért, főleg elektromos zárral ami ehhez muszáj ha nem akarod fénysebeséggel tönkretenni a zárat.
Iso80 is nagyon ritka.
Makró viszonylag olcsón megúszható konverterrel, közgyűrűvel stb.
Portréhoz ha rendesen hátteret akarsz mosni külön portréüveg fog kelleni, ami minimum 50k... esetleg 3-6k-ért próbálkozhatsz régi manuális üvegekkel, ezekkel is lehet frankó képeket lőni, de nincs autofókusz, tehát manuálisan kell fókuszálni.
Villám fotózáshoz nem kell "gyors reagálási idő", azt hiszem azt hosszú záridővel szokták, de lehet tévedek.
A 60fps videó általában usa only, nálunk 50fps van helyette. 4k ennyiért nincs...
Digit nikon obikat tudsz adapterezni milc-ekre, de nem igazán érdemes... akkor már bagóért inkább egy rendes manuális obit vennék.Összegezve ami leginkább megfelel az igényeidnek az a panasonic g6: van 50fps, timelapse, akár össze is fűzi, tudja raw-ban is, van elektromos zár benne, tehát addig lövöd a képeket vele amíg akarod, a zár nem fog tönkremenni... 4k-t viszont nem tud ahogy semmi más sem ennyiért és a minimum iso az 160.
-
konyi79
addikt
válasz
Tav-Csoves #34473 üzenetére
Itt azért pár sort ki kell törölni, vagy számot átírnod, azt ugye érzed?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged