- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
válasz
hotibi #34765 üzenetére
"18-200mm vagy Nikkor 18-105" volt a kérdés, szó se volt 35mm fényerősről. A másik az, hogy a 18-105 árban a harmada a 18-140-nek és annyival valóban nem jobb.
Pandur, igazad van egy jó obi mellé veszünk vázat, de olvass vissza, nem erről volt szó, nem ez volt a kérdés. -
Tin_Shield
őstag
válasz
hotibi #34575 üzenetére
Akkor már ne hagyjuk ki a GX7 előnyeit sem: magnézium váz, érintőképernyő, dönthető EVF, váztabi, 1/8000 zár, e-zár stb.
Szerintem fej-fej mellett van a két gép, döntsél bátran a szimpátia alapján, ne vidd túlzásba a feature-farok méregetést, kivéve ha valamelyik egyértelműen billenti a mérleg nyelvét. És én is azt tanácsolnám amit Econ,
ha vannak elképzeléseid a váz+kitobi kombón túl is, akkor nézd meg melyik rendszer mit, hogyan és mennyiért kínál. -
törölt tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hotibi #34543 üzenetére
Na, legalább néha valaki megfontolja néha a tanácsomat
Szerintem a HX9V-hez képest videó minőségben az lx7 is előrelépés lenne, de azért egy gx7 más liga. Amúgy a g6 is azt hozza videóban amit a gx7, csak forgatható a kijelzője, van mikrofonbemenet rajta és persze rondább, nagyobb meg műanyagabb, de legalább olcsóbb. A többit is átnézheted amit írtam, gm1 és gm5 pl. egészen picik, mégis ugyanakkora szenzor van bennük, mint a gx7-ben, íme egy méret összehasonlítás.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hotibi #34525 üzenetére
Na akkor pár viszonylag kis méretű videós gép: panasonic lx7, lx100, sony rx100 III vagy IV, panasonic gm1, gm5, gx7, g6, g7, sony a6000, ezek elvileg vállalható autofókuszt tudnak videó alatt (gm1, gm5, gx7, g6, g7 biztos) és a kis sony után valószínű bármelyikkel le fog esni az állad az állókép meg videó minőségtől is. Na jó, lehet, hogy mégsem, de tuti elég durva előrelépés lesz
-
MrChris
nagyúr
válasz
hotibi #34517 üzenetére
Ha igazán jó, éles cserélhető obis videóst akarsz még megfizethető áron az a Pana G7. 4k-ból renderelt fhd-ja élességben, moiréban mindent körbever (kivéve a 3-6x drágább vázak)és így még zajban is nyer vagy ½-fét. Nekem G6-van és videó alatt jól boldogulok a fókusszal, sokat segít a tapifókuszos kijelölés, meg arcfelismerés.
Mit szeretnél lekövetni? -
jjeahh
nagyúr
válasz
hotibi #34519 üzenetére
Videó szempontból vannak fontosabb vgy legalább olyan fontos dolgok is mint a szenzorméret, pl. moiré, élesség, felbontás (valós fhd felbontás, 4k), manuális beállítási lehetőségek, „rolling shutter” effekt, banding, ráadásul az újabb m4/3 szenzorok meghaladják a canon meg samsung apsc szintjét, szal ne zárj ki semmilyen szenzort szerintem, ezzel csak korlátozod a lehetőségeidet, ma már egy csúcskompaktal is lehet jó minőségű képeket lőni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged