- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Remélem
Olyanról még nem tok ami a látható fényen kívülivel dolgozna. (Elvileg ott még pontatlan is lehetne, de a technikai okát nem ismerem. Infra fotózásnál hallottam ilyet, hogy az infra fénynek már kicsivel odébb esik u.azon lencserendszeren a fókuszpontja, de lehet nemigaz.)Nagyon régen (30éve) volt olyan polaroid gép ami ultrahangot bocsátott ki és a visszavertet mérte, mint egy szonár. Láttam ilyet, gyors és sötétben is működik!
-
-
Ha szoftverfejlesztésdel foglalkozol, akkor a matematika nem áll távol tőled. Hamar meg fogod érteni az iso, záridő, rekesz, fény, zaj, szenzorméret, mélységélesség, gyújtótávolság, látószög fogalmakat, és ezek összefüggését, tehát a technikai alapokat. Amire több időt kell majd szánnod, az a kompozíció, színek, fények, minták, stb, tehát a művészeti alapok.
-
A Zéé
addikt
olvasnivaló1
olvasnivaló2
induló topic
+könyvesboltban keress valami fotózás alapjaival foglalkozó könyvet. Van többféle, pörgess beléjük, aztán ami szimpi vedd meg. Ez az első szint, ezzel kezdj. -
jjeahh
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Pedig ezek nem "kényszerkanyarok", hanem a tanulás fázisai. Legjobban - szerintem - úgy tudsz haladni, ha egy adott témáról egyszerre készítesz pártíz képet, áttöltöd PC-re, és gondosan elemzed őket, mikor még emlékszel, hogy melyiknél mit miért csináltál. Csak úgy általánosságok (persze lehet rajta vitatkozni):
- Ha nem sportfotózol, akkor lehetőleg Av állásban használd a gépet, így a legkönnyebb.
- Fókuszpontból csakis a középsőt, és élességállítás után "újrakomponálással" alakítsd ki a képet.
- Az ISO a lehető legalacsonyabb értéken legyen, persze ha nem áll fenn a bemozdulás veszélye (magyarul elég a fény). -
Balinov
titán
Lowepro-bol ha ez a Toploader csalad erdekel nezd meg a nemet amazonon. Ha szerencsed van, lehet meg olcsobb is, mint otthon.
Nekem Lowepro Nova 160AW van, d90+18-105VR siman belefer, alatta egy tasakban meg az 50/f1.8D is, sok zseb, memkartyanak, varialhato falak, tavkioldo, filter is elfer benne, meg oldalaba is csomo zseb. Mar 4eve hasznalok egyet es semmi baja.
Memkartyat is amazonrol, ha az amazon az elado, szinte 100%, hogy eredetit kapsz. Sandisk Extreme HDbol a 30/45mb-os C10-es sztem boven megteszi, ha mindenkepp nagy kapacitast akarsz, erosen javallot a 2x16GB.
-
A Zéé
addikt
tripont, artwork, digitcam, edigital, ezeken a helyeken lehet talán a legtöbb féle táskát nézegetni meg taperálni.
(#23436) I-sty
ha ilyen határozott elképzelésed van, akkor inkább az obik felől közelítsd meg a dolgot, mert az itt felsoroltak alsó hangon 2, de inkább 3-4 obit kívánnak meg. Kellene egy hosszabb, legalább ekv. 90-105mm körüli makró obi, amivel már portrézni is lehet, meg mondjuk egy 17-50/2.8, vagy hasonló obi, amivel már lehet értelmes háttérmosás mellett egész alakozni, vagy tájképekhez nagylátózni is. Először azt nézd meg, hogy milyen rendszeren vannak ezek az obik elérhető árban, aztán utána válassz vázat. -
A Zéé
addikt
16 gigás bőven elég, ha nem akarsz videózni, és sztem még több is ráfér, mint 600 (D3100-al 8 gigásra fér el 600 pár raw, sztem D5100 smán fel tud pakolni 1000 körül egy 16 gigásra)
Innen az ajánlottak közül válassz. Egy Sandisk Extreme karival nem nagyon tudsz mellélőni. SD legyen, ne átalakítózott microsd az a lényeg.szerk: még annyi, hogy Kingstont ne. Nikon nem ajánlja valamiért, és nekem is ment már tönkre egyik pillanatról a másikra a D3100-ban Kingston memóriakari, nem tudom miért, szóval azt inkább ne kockáztasd.
-
MrChris
nagyúr
a magas árú kis szériaszámú termékeknek valamelyest egyedi áruk van, pl azért mert egyedi igények léphetnek fel, rendszerbe illeszthetőség, egyéb egyedi eszközök, jelen esetben gondolom obik, szoftverek, különleges világítás, átalakítók amik szükségessek, visszatérő vásárlónak kedvezmény... Meg még olyan is szokott lenni, hogy rendelésre történik a gyártás. Persze jelen esetben fingom sincs mi a helyzet
-
MrChris
nagyúr
Slow motion? Amikor baromira le van lassulva a mozgás? Nagy sebességű kamerával akár több ezer képkocka/másodperc. Speciális terület speckó kamera. De lehet trükkel is előállítani. Dslr/Milceknél van lehetőség 50/60p-ben rögzíteni (jobbaknál 100/120) majd visszalassítva a lejátszást 24p-be, ez már hatásos tud lenn. Még szoftveressen meg lehet spékelni pl Twixtorral ami virtuális képkockákat számol ki a meglévők közé, persze ez nem lesz tökéletes, függ az anyagtól...
-
Stauffenberg
nagyúr
Ez nem anyaghiba. Mindennek van üzemideje. Az autó alkatrészeknek, a repülőgép alkatrészeknek, az ipari műszereknek és a fényképezőgépeknek is.
Egy fényképezőgép zárszerkezete más, mint egy videokamerának. Egy ilyen konzumer gépnél a tesztelt zár élettartam 100.000 expó körüli, ami fényképezésre használva bőségesen elég kell legyen nagyon sokáig. a timelapse nem üzemszerű használat és hamarabb is eszi a zárat.
Nem kell sok gógyi hozzá, ha egy átlagos pár perces timelapse videóhoz tízezerszám készülnek a fotók, akkor az a gép bizony hamarabb eljut Afrika nyomornegyedeibe elektronikai hulladékként, mintha csak fotóznál vele sokat.
Autóknál is így szokott szólni a garancia: X év és Y futott kilométer.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Már miért lenne az: ezek amatőr, hobbi gépek, nem rendeltetésszerű használat az, ha valaki mondjuk egy év alatt beletesz 100 ezer expót. Aki meg pénzkeresésre használja, annak van is pénze erre a célra alkalmas gépet venni, vagy időnként - zsebből fizetve - cseréltetni a zárat.
-
A Zéé
addikt
nem valószínű, hogy lehet, sőt...
Mivel a 3 év gari csak a Nikon Magyarországon keresztül az országba hozott, magyar garijeggyel, és magyar zárómatricával ellátott vázakra él. Ezt a 2 évet az eladó biztosítja a valahonnan a környékről (jellemzően Szlovákiából) beszerzett gépre. A Nikon Magyarország maximum az első évben fogja garanciában javítani a vázat (de azt is csak akkor, ha EU beszerzésű, ha USA, vagy Ázsia, akkor még akkor sem), utána csak a viszonteladódon keresztül intézhetsz garis javítást. -
-NRGyP-
tag
Szia!
Grat hozzá, jó gép, én is nagy örömmel használom, bár én a 18-105 -ös obival, köszönet érte ennek a topic -nak. Csak amiatt gondoltam, hogy belevau, hogy arra figyelj, hogy ennél az üzletnél csak 24 hónap garit ígér a gyári 3 év a vázra, 1 év az obira helyett.
Bár tény, hogy kicsit olcsóbb, mint ahol a gyári garit adják (hivatalos Nikon garipapírral), csak gondoltam megemlítem, hátha ezt nem figyelted, és befolyásolhatja a vásárlást. Ha már volt erről szó, akkor hozzászólásomat tekintsd tárgytalannak
Jó fotózást vele, ha meglesz, sok szép képet!
-
MC Pite
veterán
A legtöbb milcet nem úgy kell fogni.
Jól megmarkolni NAGY vázakat lehet csak, ami nem nagy dslr, szar a fogása általában, és általában a tégla testű milcek picike dudorral kényelmesebben foghatóak.De ezekre akkor derül fény ha élőben kipróbál az ember többet. Pana G2-nél ugyanezt szoptam be képek alapján, 'hogy annak normálisa markolata van' - frászt, markolni nem lehet, egy G3 sokkal komfortosabb!
-
Lassú Víz
addikt
Nekem az Olympus.
Mert számomra az építési minőség, objektívek rajzolata és kínálata, mérete és súlya, képminőség, váz szolgáltatása szempontokat figyelembe véve ideális. Az árról most ne beszéljünk
, mert valóban FF rendszert is lehetne annyiért építeni (szóval nem belépő), de azt cipelje akinek muszáj.
Nekem sokkal fontosabb szempont, hogy mennyire szeretek használni egy gépet, mint az, hogy ISO 3200 vagy 25600 a vége, meg hogy hány Mpixel a szenzor. A ma forgalmazott cserélhető objektíves cuccok képminőség szempontjából mind megugorják az elég jó szintet, így tényleg arra lehet figyelni a választáskor, hogy mit látsz a keresőben, hajlik-e az LCD-je, milyen könnyen váltasz az üzemmódok között, milyen az AF rendszere, hogy illik a kezedbe, mennyire szabható személyre stb.
-
Balinov
titán
Hat ez igencsak fogas kerdes. Fobb vonalakban talan..
Vaku: gyari vagy 3rd party. Nekem egy olcso Yanguno YN468II van, kb 80€-ert vettem ujan, amire en hasznalom, arra boven eleg. Valszeg van ettol jobb, tobb funkcioval biro rendszervaku mas gyartotol is, picit dragabban, de olcsobban mint a gyari Canikon vakuk.
Obik. Ezt meg sem kiserelem, talan egy olcso 50mm-est erdemes beszerezni a kitobi melle. Mind2 gyartonak van olcso es jo 50/F1.8-a, bar egyik vazban sincs fokuszmotor, igy az autofokuszhoz beepitett fokuszmotoros 50-es kell, azok picit dragabbak.
Allvany: olcsokat kerulni kell, minosegi gyartok termekeit kell keresni, mert hiaba irjak ra a dzsunka allvanyra, hogy 6kg, ha egy erosebb mormotafing feldonti az egesz cuccot. Tovabbi info. Allvanyos topik
Tavkioldo: jellemzoen parezer ftos kiegeszitok, van infras, vezetekes, egyszerubb es komplikaltabb model..
Szurok...hat, megoszto tema ez is, inkabb bele se megyek. -
-
Balinov
titán
en a Canon es Nikonos versenyzoid kozul a D5100-et ajanlanam (ha lehet 18-105VR kitben, de ez egyeni preferencia). Nikon szenzora sztem jobb, mint a Canone (ami nem mellesleg kb az 500/550D reszelt valtozata).
D5000-em volt, kihajthato kijelzo sokszor jott jol, D5100-rol is jokat irnak itt a tulajok. Ami meg a Nikon fele billentheti a merleget nalad az az extra videokamera, mert videozasban talan picit a Canon jobb.
-
Lassú Víz
addikt
Szia!
A lehetséges opciók közé betenném a D3200 + 18-105 kitet is. A többiek írják, ha hülyeség, de egy ballagásra (és néha máskor is) jól fog jönni a nagyobb zoom átfogás. Ezt az objektívet szokták itt javasolni, az is előny, hogy nem kell cserélni a portré gyújtótávolság környékén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL T40 EMC Szerver
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest