- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matska
senior tag
válasz
Bullitz #51788 üzenetére
Érdemes keresős gépet venni, sokkal könnyebb berázás nélkül kitartani hosszabb záridővel, mint a kereső nélkülit. Sony A68-at szintén nem választanám.
MFT-n emészthetőbb árú az objektív kínálat, Sony A6000-re meg gyárt a Sigma is, adapterrel meg mindenféle olcsó Canon obit felpakolhatsz rá (persze a drágákat ugyanúgy).
Mindkettőre van bőséges kínálat. -
Matska
senior tag
-
válasz
Bullitz #51773 üzenetére
Szia!
"táj, égbolt (viharok) fotózása, amihez úgy hallottam talán a legtöbb felszerelés kell"
Szerintem nem, sőt pont ellenkezőleg, ehhez szerintem aránylag kevés dolog kell, összehasonlítva mondjuk egy madárfotózással, vagy sporteseményekkel. Ezt szerintem relatíve könnyen meg tudod úszni. Én egy kitobis milc-cel és egy állvánnyal elégnek tartanám az indulást.
-
grigo
őstag
válasz
Bullitz #51773 üzenetére
A keret alapján kiesik a gyártók nagy része. Ha még bizonytalan vagy akkor én egy tanuló olympus vagy lumix gépet vennék. Sok használt obi megfizethető áron, kis méret. Ha mégse jön be vagy nem ilyen lovat szerettél volna akkor nem buksz sokat, lehet veszteség nélkül ki tudsz szállni. Ha pedig tovább lépnél akkor úgyis zsebbe nyúlós. Ha nem utómunkáznál az olympusnak szép színei vannak.
Azért arra számíts hogy ebből a keretből nem leszel natgeo címlapos viharvadász.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Bullitz #51773 üzenetére
Szia!
Egy amatőr válaszol egy amatőrnek, a többiek maximum majd kijavítanak.
Ha a videó nem szempont és statikus témát (portré) ill. statikusan (vihar) fotóznál, jó irány a MILC.
Én az m4/3-ról sem beszélnélek le, ár/érték talán ott kapod a legjobb üvegeket. Én E-M10 szériát néznék onnan. (Mk II-III, mondjuk)
Ha klasszik aps-c/ff milcben gondolkodsz, ezekre a dolgokra a Canon vagy a Fuji lehet a jó; nem használnád ki a Sonyk af rendszerét, sem a Pana-k videós képességeit.
Személy szerint a Canont ismerem. Jól adapterezhető, az 50mm/f1.8 "tejfölösdoboz" ideális portré üveg rá, 80as gyutávot ad ki a crop factor miatt.
Fényerő is van benne, ha az égboltnak csak egy szűkebb szelete a cél, jó lehet.
Ha szeretnél többet látni a világból, a 22mm/f2.0 ef-m nagyon jó üveg - kompromisszumokkal akár még csillagfotózásra is, bár lehet ezért a mondatért itt meglincselnek - , nekem is fáj rá a fogam, csak még nem szántam rá magam.
Kérdés, kell-e neked kereső vagy elég a képernyő. (Vihart fotózni elég lenne, de portrézni sajnos kell...) Ha tudsz élni nélküle, egy használt M100 elég lehet.Amit még számolj bele: állvány-táska-kártya. Ebből az állvány a legfontosabb a viharhoz. Ez a 3 tétel 20-25e lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Alkoholista nevelde
- Gitáros topic
- Futás, futópályák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged