- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
Murloc #13585 üzenetére
Digitcam, Mediker, Edigital (ezzel lehet nem mindenki értene egyet), Artwork.
Én ezektől vennék csak gépet, a listából szemezgetve.
Az Edigital mikor hogy ad 3 év itthoni garit (vázra, az obi mindenhol csak 1 év), de a többiek hivatalos márkaképviseletek.
Igen, ők kb 15k többért adják.... de nem fogsz befürödni. -
Byk01
őstag
válasz
Murloc #13585 üzenetére
Az év elején emlékeim szerint kb. 20 Ft-tal volt olcsóbb az euró, mint most, ez biztos belejátszott. Aztán lehetett valamilyen karácsony utáni akció is esetleg (bevallom őszintén, nem néztem az árakat akkoriban).
Azt, hogy érdemes-e várni, ne kérdezd
Ha tudnánk, hogy egy-két héten, esetleg egy hónapon belül hogyan fog mozogni a forint az euróhoz képest, nem lennének anyagi gondjaink
-
Byk01
őstag
válasz
Murloc #13566 üzenetére
Azt mondják mostanában az okosok, hogy kezdésnek a legjobb ár/érték arányú gép a D5100 a 18-105 VR-rel.
De amikor hosszú távra gondolkodik az ember, akkor nem ennek kell számítania.
Ha nem akarsz régi objektívekkel foglalatoskodni, akkor gyakorlatilag mind1, hogy Canon vagy Nikon. Ennek a két márkának gyakorlatilag annyival nagyobb objektívparkja van a többieknél, hogy azok ki is estek. Viszont, ha játszhat régi üveg is, akkor a Nikon hátrányban van, mert az M42-es obikkal csak lencsés adapterrel van végtelenben is fókusz, de ez meg ront a képminőségen. Viszont itt bejön a képbe a Pentax, mert a legnagyobb kompatibilitást adja a régi üvegekkel.
És hogy ne menjünk el a Sony mellett: a fix tükrös gépeik eszméletlen gyors sorozatra képesek, és talán jobbak videóban is a többieknél (ha ez számít).Ja, és amit mindig elmond mindenki: ha van már jelölt, menj el egy olyan boltba, ahol meg lehet fogdosni őket, és próbáld ki, mennyire kényelmes, esik kézre!
-
Throme
veterán
válasz
Murloc #13562 üzenetére
Páran úgy gondolják kinőtték a belépő kategóriát, de technikailag tudnak csak továbblépni egy haladó vázzal, képalkotásban, látásmódban nem.
Sokat számít a fotós.
MA már szvsz a belépőkkel is elég sok mindent meg tudsz csinálni, max kényelmetlenebb a használata, vagy lassabb bizonyos funkciók elérése.
Ok, esetleg nincs benne olyasmi amire kezdetben nincs szükséged, csak később mikor már a hiánya feltűnik, de addig sokat fogsz kattintgatni.Én azt javasolnám, hogy a neten nézz szét, leírások, tesztek, összehasonlítások közt.
Szvsz aki úgy jön a fórumokra, hogy felteszi a nagy kérdést " mit vegyek? " annak elég hosszadalmas és fáradtságos, de remek hsz gyűjtögetős útja lesz.
Ezt csak azért írom, mert ilyenkor mindenki a saját elképzelését fogja leírni, a saját értékrendjének és fotózási szokásainak megfelelően. Nem biztos, hogy neked erre van szükséged.
Minden hsz-ben találsz majd igazságot. ezért nem tudsz majd dönteni, ha nincs némi ismereted a különböző vázak és obik tulajdonságairól, amit netről fel lehet szívni.
Valamint nagyon fontos, hogy neked mi tetszik. Az ízlésed a tiéd. Hiába ajánlanak valamit, ha nem tetszik.
Nézz körbe széleskörűen. Nem csak nikon meg canon létezik. Van sony, pentax is pl.Én kizárólag újban gondolkodtam anno.
Nem sznobságból. Inkább gyűjtögettem még + 2,3 hónapot. Vagy ott volt a 18-55 vs 18-105 kérdés (nikon).
Inkább vártam még és az utóbbival vettem meg. Mai napig használom a kitobit nagy megelégedéssel. a 18-55-el csak szívtam volna.A másik a pénz. Induló szettet össze lehet kaparni, de ha esélyed nincs mondjuk 1 éven belül bővíteni a szetted (obik, kiegészítők...), akkor nehéz életed lesz. Biztos, hogy akarsz majd más obit is, mint a kezdeti...
. Szóval ezt is meg kell fontolni. Ez nem bridge all in one kategória, hogy megveszed és van mindened.
DE ez mind tényleg csak "szerintem".
-
Zozzer888
addikt
válasz
Murloc #13562 üzenetére
Ha csak dokumentálgatsz akkor nem fogod kinőni se a Canon 600D-t, se a D5100as Nikont.
Amúgy a Tamron 18-200 50ezer forint 5 év (!) garanciával, szerintem megéri.Ha 150ből akarsz kijönni akkor szerintem:
Canon vonalon: Canon 1100D + Tamron 18-200 = 90+50ezer - amennyiért eladod a kit obit, mondjuk 5-8ezer
Nikon vonalon: Nikon D3100 + Tamron 18-200 = 100 (?) + 50ezer minusz kit obi itt is, bár én mind két gép kit obiját megtartanám, jó az "tartaléknak".A Nikon mellett szól az, hogy 3Év garit kapsz a vázra, ami azért eléggé megnyugtató dolog.Mondjuk 1100D-t is lehet találni 2év garival.
Az hogy melyik jobb, arról iszonyat sokat lehetne érvelni, meg vágdosni miatta egymás torkát,van amiben egyik jobb, van amiben a másik, de összességében egyikkel se jársz rosszul.Én Canonos vagyok, de a Nikon mellett bitang nagy érv a 3év gari.
-
cattus
addikt
válasz
Murloc #13560 üzenetére
Esetleg MILC nem játszik? Szerintem a kicsi mérete és tömege miatt alkalmasabb lehet életképek, pillanatok megörökítésére.
Szerk.: A "kinövéssel" kapcsolatban: attól függ, mit akarsz fotózni, kell-e oda magas ISO, gyors sorozat, stb. Szerintem amúgy a 600D/D5100 remek kezdőgépek.
-
Throme
veterán
válasz
Murloc #13560 üzenetére
Neked szvsz jó lenne használt váz és mellé használt 18-200. Kompaktnál jobb minőséget kapsz és nem kell cserélgetned obikat, hisz nem is akarsz kreatívkodni csak - úgymond - dokumentálni egy utazást, eseményt.
Komolyabb dolgokhoz amúgy is zsebbe kell nyúlnod....
Canionban:
Használtan:
D3100, D5000, D5100, esetleg D90
500D, 550D, 600DObiban már nehezebb, mert a tami/sigma 18-200-ak olcsóbbak, de én ilyeneket nem vennék.
Canikon meg már sajna drágább
Mondjuk az új canon 18-135 IS vagy nikon 18-105 VR is jó utazó obik, ha a 18-200 nem férne bele...Mindezt persze értsd úgy, hogy szerintem....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest