- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
válasz
Dagidög #57621 üzenetére
Én A6400-on használtam Metabones III vagy IV adaptert.
Az obik Canon 10-18 STM és 50 mm f/1,8 STM volt.
Fotó módban nagyon gyorsak, pontosak voltak, mintha gyári obik lettek volna. Videózásnál azonban csak a manuál fókusz működött.
Én mindenképpen natív objeltíveket vennék egy Sony vázhoz. -
tvamos
nagyúr
válasz
Dagidög #57621 üzenetére
A Sony-s topicban jobban meg tudjak mondani, de en ugy tudom, hogy eleg jol mukodnek az uj vazakkal. (Az A6400, es az A7III ota sokat javult a dolog. Gondolom a vazakon is csiszolt sokat a Sony, hogy jobban mukodjon az adapterezes.) Persze pontosat nem tudok, csak akkor lehet utana nezni, ha pontosan az obi tipusara keresel ra. Ugy emlekszem, hogy a Metabones adapterere eleg jokat irnak.
-
rekid
addikt
válasz
Dagidög #57322 üzenetére
Nemrég gondolkodtam pont egy hasonló szetten amit via-ferrata közben övtáskából elő tudnék húzni minimum APS-C-vel.
A telét elengedtem mert úgy sem csereberélgetek és azzal mindenhogy nagy a szett.
A megoldás FUJIFILM X-S10 (vagy xt-30) + XF16mmF2.8 R WR lenne, de dobtam ez egészet az ár miatt. -
MittuDomain_
őstag
válasz
Dagidög #57326 üzenetére
Ilyen hevedert használok:
https://www.aliexpress.com/item/32854948006.html -
Neck
veterán
válasz
Dagidög #57322 üzenetére
Én a helyedben vennék egy RX100-at. Ettől kisebb nem nagyon lesz egyben, jó "all-in", jó autofókusz etc, tud 4k-t, és a VI generáció pl már nagy átfogást tud. Egyedül a nagyon fényerős fixet nem váltja ki.
Cserébe biztos lehet hozzá olyat tokot kapni, ami mindentől megvédi, és elő lehet kapni belőle.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Dagidög #57322 üzenetére
Én visszafelé mennék, és "kompakt" lenne a cél:
Sony RX100 Mk IV pl.
kicsi-könnyű, fényerő "rogyásig" (arányaiban)Én kiváltottam a nyakba akasztót egy állványmenetbe tekerhető hevederrel, most voltam 12 napot külföldön, nagyon kényelmes volt vele a kirándulás. (nem mászás...)
-
silmatauki
őstag
válasz
Dagidög #35898 üzenetére
Drága ám az FF… én amúgy a helyedben kivárnám a Pentax K1 megjelenését – most ápr. 28-ra teszik (nemtom, csúszik-e majd ez is). Na az nagyon jó vételnek tűnik, legalábbis papíron, és ha az embernek nem kell akkora obiválaszték, mint a CaNikonnál. Persze nem épp 100e Ft-os kategória, viszont FF gépből max. 6D-t vagy D600-at kapsz annyiért.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest