- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
válasz
zfarkas #5523 üzenetére
A k-x jó gép, viszont a fényerős limited objektívek ehhez is drágák. Egy Sigma 17-70-essel el lehet evickélni fényszegény helyeken is, kb. 18-22-ig 2,8-as a fényereje.
Kevés fénynél az állványnak, ha nem használsz állványt, akkor pedig a stabilizátornak van jelentősége. A CMOS érzékelős vázakban szinte büntetlenül tudsz akár ISO 800-zal is fotózni, ez pl az Olyra nem igaz a nagyobb cropfaktor miatt. -
Allien
veterán
válasz
zfarkas #3177 üzenetére
Az obinak, amúgy.
Legalábbis, pár emberkétől hallottam, hogy az 50-300 AF-je kicsit lassabb (persze mihez képest, speciel egy Tamron 70-300-hoz hasonlították az AF részt). De amúgy sem mérvadó az MM-ben, mert telézni ekkorával relative sötétben esélytelen.
Képstabi ide, képstabi oda, kizárd dolog, hogy éles legyen, kivéve talán állványról.
Már, ha 300mm-nél nézted, és nem napsütéses időben szabadban.
-
Degeczi
nagyúr
-
rumos14
nagyúr
válasz
zfarkas #2421 üzenetére
nekem az ugrott be, hogy a felsorolt témák nagyrészéhez egy fényerős obira lesz szüskéged. ebből a legolcsóbb az 50/1.7 vagy 50/1.8-as szokott lenni, márkától függően 30-40k. D60-nál viszont az lesz a probléma, hogy nem lesz autofocus-od. Canon 400D vagy 1000D (ezek a legolcsóbbak) nem jöhet szóba?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
zfarkas #2426 üzenetére
Is.
Capture NX-ben van D-Lighting, ráadásul nem csak a kamera által használt gyorsabb (és butább, kevésbé jó minőségű) eljárás, hanem egy lassabb, de sokkal jobb minőségűEz szebben hozza vissza a sötétebb részeket, mint pl. a Photoshop hasonló funkciója!
Az újabb Nikonok "Active" DL-ja ettől abban tér el, h a csúcsfényekre jobban ügyelő expozíciót fog választani a kamera, azaz többnyire enyhe alexpót. Ezt persze a Capture NX automatikusan figyelembe veszi, más RAW feldolgozó programban viszont nagyobb korrekcióra lehet szükség.
-
-
Kazimír
őstag
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
zfarkas #2423 üzenetére
Jó kis objektív a Nikon 18-55, én szeretem. Az a baja, hogy a 3x-os átfogás hamar kevés lesz, és ha veszel helyette valamit, akkor csak nagyon aprópénzért tudod eladni (amikor én rákérdeztem, tán 10000 HUF körüli értéket mondtak a többiek. Annyiért meg megmaradt tartaléknak). Mellé meg egy 55-200 vagy 70-300 VR-es obi passzol, ami nem túl olcsó... Bár sajna most amúgy is elég drágák lettek a Nikon cuccok.
Akksi terén én azt mondom, ne ez legyen a döntő szempont. A gyári Nikok akksival 3-400 fotót simán tudsz lőni egy töltéssel (vaku nélkül még többet is), tehát tartalék nem nagyon kell belőle. A 20000 HUF árkülönbség már nyomósabb érv
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
zfarkas #2421 üzenetére
Amit leírtál, hogy miket fotóznál, azokhoz megfelelő objektívek kellenek, a váz majdhogynem mindegy lesz.
A K200D valóban masszívabb, mert fémvázas.
A K200D-ben van vázba épített képstabi, a D60-nál ha képstabit akarsz, képstabis obit kell venned hozzá. (Nikkor objektíveknél a VR jelzés jelöli a képstabit). A K200D-nek ezen kívül kissé jobb az AF rendszere: 11 AF pont, amiből 9 keresztszenzor. A Nikonnak 3 AF pont, a középső keresztszenzor. De sokan (többnyire én is) csak a középső AF pontot használják, így ez nem mindig lényeges.
Képminőségre nem lesz jelentős különbség a kettő között, magas érzékenységen sem.
A D60 is jó gép, hiába tűnik a most leírtakból esetlegesen úgy, hogy nem. És tényleg - az objektív igencsak sokkal többet fog számítani, mint a gépváz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest