- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kátú
őstag
válasz
Szabaka #38219 üzenetére
Hát a megapixel szám minden képpen siralmas, de viszont esti képeknél jó dolog, mert hatalmasak a pixelek, de ugye 6 mp ből a vágás gyakorlatilag nem is igazán merülhet fel mint lehetőség a képből, meg írtad, hogy a kompakt ság lenne a kitétel, ez meg egy nem olyan karcsú DSLR váz. De a többiek biztos tudnak.még mondani ezt azt róla, nekem csak ennyi jött le a hirdetésből
-
Golota
aktív tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Szabaka #38210 üzenetére
Szerintem ha nagyon szűkös a kereted (és az, nem szégyen, ez van, én is 25k-s vázzal kezdtem és most is 35k-ssal nyomom
), akkor érdemes inkább milc fronton nézelődni, mert akár 18-40k-ért is ki lehet fogni egész használható és megkímélt milc vázat, dslr-ből ennyiért csak koros/elavult vagy lestrapált gépeket kapsz jó eséllyel. Ha picit megemeled a kereted, akkor már dslr fronton is vannak jó cuccok (d90, 50d), de azok nagy batárok és neked az egyik feltételed, hogy kis méretű legyen.
-
kátú
őstag
válasz
Szabaka #38210 üzenetére
A Panasonic és az Olympus MILC eket csinál, de régebben az Olympusnak volt rükörreflekszes gépe is, a Panáról nem tudok régebbről infót. a Canon és a Nikon inkább DSLR t, de a Canonnak van az M széria a Nikonnak meg az 1 es ugye ezek MILC ek. A Sony csinál MILC et és félig áteresztő tükrös MILC et is aminek én személy szerint nem látom értelmét
Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lenne értelme, csak én nem jöttem rá a mivoltjára
A Fujifilm és a Samsung (a samsung kivonul magyarországról kamera fronton) is MILC eket csinál és még a pentax ot érdemes megemlíteni, de ő DSLR vázakat csinál és a lenti kategóriában ennyi a gyártók listája amit tudni kell. Ha valahol hülyeséget írtam majd kijavítják a többiek, ez csak egy ilyen gyors összefoglaló volt
-
konyi79
addikt
válasz
Szabaka #38196 üzenetére
Ekkora keretből nem könnyű gazdálkodni, de azért 5s-t meg lehet ütni minőségben. Mocorgó gyerekhez jó fókusz fontos lenne később, ami ennyibe kis méretben nem fér bele. Vagy valami használt dslr-t kellene kinézni, vagy beérni a lassabb fókusszal. Nagyon annak határa a kereted már kapj egy újabb 16Mp-es ooympus pen vagy sony nex modellt, amivel azért már el lehet boldogulni. Az aprón pl van egy használt nex-5n 65-ért, alkuképesnek írják. Valami hasonlót vadássz, a keretednek megfelelően megegyezve.
-
Rapid136
őstag
válasz
Szabaka #38198 üzenetére
Nem gyengék, de ha valaki nem ismeri a gépet és nem tudja kihasználni, akkor nem lesz élvezet a fotózás.
Meg akarsz tanitani valaki vezetni és azt mondod jó lesz arra a Lada. Na most egy nőnek tekergetni a Lada kormányát és naponta beparkolni az ovi elé hogy elhozza a gyereket, hát akkor inkább lehet hogy BKV-val jár majd :-)
És nem a Ladával van a baj, mert elvisz A-ból B-be, csak épp némi pluszpénz beleölésével szinte bármelyik nyugati kocsi kényelmi szintje veri...
Szóval ha a nejed nem tud fotózni és nem ismeri az alapelveket, akkor az első 10-15 bemozdult rossz kép után elő se fogja venni a gépet többet és inkább a mobillal fotóz.
És a beltéri gyerekfotózás pont nem a legegyszerűbb feladatok közé tartozik, nincs fény és még mozog is, egyre gyorsabban ráadásul. Ott még a profik is inkább vakuznak, de van is mögötte komoly tudás hogy az ne legyen feltünő.
Játszótéren, napos időben nem gond a fotózás, bármi jó lenne. -
Rapid136
őstag
válasz
Szabaka #38196 üzenetére
Ezekkel a keretekkel az szokott a baj lenni hogy megveszed az első gépet ami annyiba kerül aztán rájössz hogy elvileg igen, gyakorlatilag meg nem lehet megcsinálni vele azt amit szeretnél, úgyhogy eladod (ha el tudod) és veheted azt amit tényleg megfelelő...
Egyébként ere a célra nem biztos hogy cserélhető objekitves tükrös kell. vagy épp egy MILC is lehetne.
Gyereket fotózni lehetőleg vaku nélkül illik, ahhoz meg vagy új generációs érzékelő kell, vagy fényerős objektiv, na ezek egyike se olcsó. Vagy vakuval plafonra deritve, de az ujabb plusz kiadás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Fuji 33mm f/1.4 WR obi
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest