- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
igen, nagy kézben is meglepően jók a kis Nikonok
persze azokon föl sem merül kérdésként, hova kerüljön a kisujj, hiszen még a kis tenyerűeknél is csak a váz alá fér el, de oda legalább kényelmesen tehető,
míg a D80/D90-en egy nagyobb kéz kisujja már pont le-lecsúszik a markolatról - de emiatt a váz alá görbíteni sem olyan kényelmes hosszú ideig, mert messzebb vanha épp nehezebb a váz egy nagyobb obi vagy vaku miatt, ezért is igazán hasznos tud lenni ezeken a portrémarkolat (kirándulásnál viszont inkább anélkül)
-
Degeczi
nagyúr
indexen épp hirdetnek egyet
-
Degeczi
nagyúr
"sok fotó, félakt/akt"
semmiképp ne telét, hanem mondjuk 8-10 mm körülit, mert azzal jó közel kell menni!egyébként attól függ mi a cél, és mekkora a helyiség: lakásban az 50(ekv. 75) már valóban túl kis látószöget ad, nem lehet eléggé hátrálni, így teljes alakos portréhoz tényleg sokkal jobban beválik a 35 (ekv. 50). Fél-alakhoz még szintén elfogadható lehet, olyan képhez viszont a perspektíva már nem szerencsés, amit jórészt a fej tölt ki. Igazság szerint ahhoz még az 50-es sem ideális, a 85-ös sokkal inkább
-
Szten Márs
nagyúr
Attól függ, hogy a portré neked mit jelent.
Aktra/félaktra valóban a 35mm és 50mm között lehet gondolkodni. Teljes aktra inkább 35mm, félaktra 50mm. De a portré szerintem nem ezt jelenti, nekem legalábbis nem ezt. Klasszikus, csak fej, illetve nem sokkal több, mint csak fej jellegű portrékhoz egy 85mm-es fix a legnyerőbb:
[link] -
Degeczi
nagyúr
D70-en furcsa mód az volt a nyerő, ha vki sokat használta sorozat módban: dpreview fórumon volt egy hírhedt kutyatenyésztő, aki folyamatosan csak a sorozat módot használta, és még garanciaidő alatt 2x cseréltetett zárat, mindkétszer vhol 100e expó közelében,
míg a normális használat átlagos zárélettartama annál a típusnál inkább a fele -
Dare2Live
félisten
Szerintm ha az E410KIT 79K akkor a tükör/tükörakna/mechanikus zár nélküli G1 kit nem értem mért ne lehetne jövőre 69K.
és nem csak az ára miatt versenyképes a G1. pl akinál számít méret/súly.... (és ha nekem nehéz 3h utána aD80at cipelni akkor egy 60kgs hölgynél/őstúrásnál... megértem ha számít.)
Ettöl még nekem se kéne... de én el tudok vonatkoztatni magamtól.... :p
-
Clark_1
csendes tag
Miért csak Canon és Nikon (esetleg Pentax) gépek közül akarnak az emberek választani???
Itt is pedig olvastam már többször, hogy az Olympus is, és egyre inkább a SONY is jó gépeket csinál.
Én még nem tudtam dönteni, de nekem személy szerint az E-520 is tetszik.Na pont most lettem megcáfolva
De abból is az olympus kimaradt.
-
Szten Márs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- RAM topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest