- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
Nerazim #77857 üzenetére
Nekem is a scythe-n gyárilag 10-es van, anno kemény 5K-ért vettem.
Hajtogattam rá egy másik venti lefogatót, így 120-as is mehet rá. Na majd rápróbálom még a TY147A-t, oszt beteríti majd az egész alaplapot, meg vga-t.
Sőt korábban még a TY 13mm vastag 140-es piros ventijét is néztem a cpu bordára. -
pengwin
addikt
válasz
Nerazim #77774 üzenetére
Halgass a mesterre, jót akar neked!
Az a Noctua 10-12-ért nagyon jó vétel!(#77777) Nerazim
Kár ezen spórolni 1-2 ezer forintot amikor ilyen jó ár-érték arányú cuccot talál az ember. Az a Noctua hoszzú-hosszú évekre megoldaná a hűtő-kérdést számodra, és kb. akármilyen CPU-t le tud hűteni, esetleges fejlesztésnél sem kell lecserélni.jim bcs & Speed(R)
Utólag is nagyon köszönöm a segítségeteket top-flow hűtő ügyében!
Én is szemeztem azzal a Noctuával, de végül kicsit elszaladt velem a ló és egy be quiet! Dark Rock TF-et sikerült vennem itt aprón 16 ezerért.
Szerintem ennyiért nagyon jó vétel volt 2 nagy bq! ventivel. -
Speed®
titán
válasz
Nerazim #77774 üzenetére
Posta 500Ft, az sok?
Bőven megéri annyiért, gyári 14es Noctua venti van rajta, az magában is horror árú. Nekem a sima C12P Piranha ventivel volt 12k, de bőven megérte, hangját sem hallom és hüsi alatta minden. Szerintem ne szekszualizáld a fillért, ha jó topflow hűtőt keresel, ennél jobbat nem kapsz ennyiért
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Nerazim #75032 üzenetére
(#75032) (#75034) Nerazim
Ez kb. megint a nesze semmi fogd meg jól, ebből nem tudom meg mekkora hűtő fér be. Még mindig ID-Cooling IS-50 mert az tuti befér, ettől olcsóbban az aprón nézelődj.(#75035) Divi27
Dupla tornyosok alapból feleslegesek a mainstream-re, én nem cserélnék, nincs értelme, de te tudod.
be quiet! Pure Rock
be quiet! Shadow Rock Slim
be quiet! Dark Rock Advanced C1
be quiet! Dark Rock 3
Thermalright Macho 120 SBM(#75036) harusakura1
ID-Cooling IS-50
ID-Cooling IS-60(#75037) bapeti23
be quiet! Pure Rock
Zalman CNPS10X Optima -
jim bcs
nagyúr
válasz
Nerazim #75030 üzenetére
ID-Cooling IS-50
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) -
Speed®
titán
válasz
Nerazim #73465 üzenetére
Nm. G31M lapba gondolom Xeont akarsz majd..E/L szériáig jó vagy (X sok), azokra meg nem kell ordenáré megoldás (egy kis L5408 2.66GHzre lőve se eszik annyit, mint az E6850 pl.). Ha nem akarsz sokat költeni, de a gyárinál jobb kell: CNPS90F / 7700AlCu. Utóbbi minimum állásban a fent említett L5408on 3.2GHzen..hangja semmi.
-
Speed®
titán
válasz
Nerazim #73456 üzenetére
Képeket elnézve ez a kecó hasonló ahhoz az Inveshez, amibe előszeretettel építettem 1156 konfigokat anno. 7 cm hely van kb., az oldallapon a proci felett meg rácsos, topflow elven működő hűtő mehet oda. Mivel a proci filléres darab, elvan egy magas gyárival is, esetleg ha bekerül egy quad xeon és rászánod a pénzt, Big Shuriken 2 egy jó alternatíva lehet..szokott lenni aprón. Nekem a gyári slim helyett normál 25mm ventivel volt és pont elfért. Persze akadnak hasonlók is, szét kell nézni.
Ja és érdemes állva használni a kecót, felül a táppal, az és a mellé szerelt venti megoldja a szellőzést, alul behúzza a friss levegőt a procihűtő.
Ilyen elrendezés mellett nem volt gondom i5-750@4GHz procival egy LP 750TI VGA mellett. Táp mondjuk egy SS300TFX volt, a gyári 250es FSP elég ergya 12Von. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Nerazim #73444 üzenetére
(#73444) Nerazim
A ház alkalmatlan passzív hűtésre.(#73445) dni
Alpenföhn Panorama
Alpenföhn Silvretta (kapható, rendelhető, nincs gond)
Raijintek Zelos (később tuti venti csere)
ID-Cooling IS-VC45
ID-Cooling IS-60
(#73449) A Noctua NH-L9i azért jóval erősebb és csendesebb mint a stock, de árban nem kell addig elmenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest