-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dißnäëß #96650 üzenetére
Házas topikban érdeklődtél-e? Biztos tudnak valamit ajánlani. Nekem első gondolatom az mATX lapos kockaházak voltak. Pl. [link]
-
Zamma
őstag
válasz
Dißnäëß #96382 üzenetére
Ez a hűtő simán overkill neked alapból is... Ha írtad volna hogy mihez kell spórolhattál volna kb. egy ötöst.
De ha fejleszteni akarsz akkor meg lesz benne potenciál...
Hogy hangja nem sok van a hűtőnek az fix - mármint amire te használod - kvázi nem fogsz semmit hallani... -
blp85
senior tag
válasz
Dißnäëß #96382 üzenetére
Nekem egy Ryzen 5700X-et hűt, terheléses tesztnél nem a CPU hűtő a leghangosabb, pedig a 3D Markot hagytam lefutni rajta, annál a processzor és VGA egyaránt 70 fok alatt maradt, amit jó eredménynek könyveltem el. A ház hűtése természetesen nagyon sokat számít, hogy mozogjon a levegő, így a CPU hűtő sem dolgozik annyira.
-
válasz
Dißnäëß #96381 üzenetére
Noctua hűtőt jelenleg én csak használtan vennék, kivéve, ha olyan méretű hűtőről van szó, ahol egyértelműen ők vannak az élmezőnyben, máskülönben nem tud a konkurenciával labdába rúgni. Az új, frissített NH-D15 viszont jó lesz majd, ha piacra kerül, gondolom szintén csillagászati áron.
Noctua ventilátort egyébként gondolkodás nélkül vennék használtan, annak a csapágyazása tartósra sikerült. -
jeni
félisten
válasz
Dißnäëß #96377 üzenetére
ehhez a 4650G nem kell batári hűtő.
amúgy az SE nem sima teteje de 0,3mm-e kisebb,
154,7 helyett 154,3
nálam a ID-COOLING SE-207-XT SLIM SNOW fehérben,de feketében is kapható.
pluszban hozzá a Arctic ACFAN00171A
ezzel a FAN hűtővel további 6 fokot tudtam csökkenteni,előtte előre a sárga lapátosat tettem a Coolink SWIF2 120P 120mm. -
blp85
senior tag
válasz
Dißnäëß #96374 üzenetére
Én nem bántam meg a Phantom Spirit-et (a sima, nem SE változat), mivel már összerakott gépbe került, így a videokártya is bent volt. A hűtő és a kártya védőlemeze között kb. annyi helyem volt, hogy épp befért az ujjam, hogy a rögzítőt fixáljam ( az alaplap ATX méretű, úgyhogy nem kicsi). Persze, ha a videokártyát kiszedem, akkor kényelmesebb a szerelés, de azt sem akarom mindig (a kártya rögzítő pöcköt is az erre a célra rendszeresített kínai bambusz evőpálcikával lehet kioldani
).
-
Zamma
őstag
válasz
Dißnäëß #96365 üzenetére
Úgy van ahogy blp85 írta, itt nézz rá a német amazonos aktuális készletre #96334.
Az itthoni garanciás vásárlás meg szeptemberben várható, októberre nem valószínű hogy átcsúszik. Az ára kb. hasonló lesz mintha kintről vennéd, "egyebed nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki!" -
blp85
senior tag
válasz
Dißnäëß #96365 üzenetére
Szia!
Zamma írta, hogy Amazonról honnan érdemes rendelni. Itthon elvileg fogják forgalmazni, de eddig még nem sok hír van róla. Én és többi fórumtárs is egy héten belül megkaptuk a német Amazonról rendelve. A Phantom Spirit (7 hőcsöves változat) szállítással együtt volt 21500 Ft.
-
guftabi96
addikt
válasz
Dißnäëß #96365 üzenetére
1-2 oldallal visszább írta egy kolléga, hogy most szeptembertől lesz ismét hazai forgalmazás. Nem tudom miért hagyták abba, régen lehetett itthon is Thermalright hűtőket kapni és akkor is jó ár-érték arányúak voltak.
Egyébként igen, nagyon el lehet veszni a kínálatukban, 40-50€ ársávban van vagy 6 dupla tornyos hűtőjük, ha nem több...
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dißnäëß #94270 üzenetére
A kérdés, hogy mire kell ilyen proci erő. Játszani úgysem fog senki ezzel a géppel. Támogatva az RX550 nem igazán lesz túl sokáig, talán már 11 sem támogatja, hát még tovább. VGA sem azért kell, mert erős, hanem mert tud funkciókat. És sajna egyre inkább úgy néz ki az alsó ház IGP only. Bár most Intel kb a legjobb ebből a szempontból úgy emlékszem DVGA terén. Szóval nagyon előre nem tudsz tervezni. Vagy "szerencséd" lesz a választással, vagy sem. Szerintem azt csinálsz amit akarsz
-
kesenyi
tag
válasz
Dißnäëß #94259 üzenetére
LC-Powert ne. Amihez jár a gyári hűtő, ott működhet kompromisszumokkal, (de ehhez nem adnak, mert csirke
), megfelelően átszellőztethető ház mellett plusz ventillátorokkal. Terhelésnél hamar felkúszna a hőfok és tartósan 90fok környékén is maradna. Figyelembe véve a házad méretét, izzadni fog minden komponens. Alul feszelés mindenképp javasolt biosban.
-
oroszLajos
aktív tag
válasz
Dißnäëß #94255 üzenetére
Szerintem semmi fura nincs a Shadow Rock TF2 ventijében, formára a Dark Rock 3 Pro-ban is ilyen volt, biztos lehet pótolni könnyedén
A két Aerocool-t én elfelejteném, de ez az én véleményem..
Ezeket viszont még megnézném [Big Shuriken 3] [Noctua NH-U9S chromax.black] -
Speed®
titán
válasz
Dißnäëß #91862 üzenetére
Ami neked kell, az az alaplap tartozéka, 2db műanyag hoki és 4db csavar. Ha használtan vetted a lapot, az előző gazdánál keresd, ha boltból, rajtuk. Végső esetben aprón is lelsz vagy írj.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Dißnäëß #91852 üzenetére
Hát Urak, megjött a proci, a kis gyári lapos maku hűtőjével, viszont az alaplapnak nincs ilyen körme, amibe belekapaszkodik. Csak a 4 lyuk és a szigetelt oldalú hátlap, ami az alaplap alá megy és feljön 4 lyukon tuning hűtőkhöz vagy ilyesmihez.
Szóval kéne nekem valami AM4 hűtő felfogató keret vagy ilyesmi ?
Gondolom ez szabvány, van ilyen vhol ?
(ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac).
-
dudu5130
őstag
válasz
Dißnäëß #82144 üzenetére
Ezzel a magassággal a Scythe Mugen 3 rev.b. lehet a legjobb választás. Sajnos kicsit több mint 10, de nagyon jó hűtő és a torony el van tolva, hogy bármekkora ram beferjen elé. Elvileg a csomagolásban két ventihez adnak felfogatot, így ha később akarsz még rá tudsz rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged