- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dudu5130 #98385 üzenetére
Szerintem ez a 65 fok nem gond és a Mastergel Maker egy jó típus. Ha mégis sokallod, akkor érdemes olyan dolgokra rákeresni, mint PBO, Curve Optimizer, Undervolt, stb. ezekhez egyelőre nem igazán értek, így nem tudok tanácsot adni.
Talán az AM4-ben tudnak segíteni: [link] -
válasz
dudu5130 #98383 üzenetére
Szia,
A CM konrétan melyik paszta? Abból is van minőségben alja, közepe, teteje. Jobb minőségű pasztával nyerhető pár fok, illetve a PBO/Eco-Mode beállítás az UEFI-ben is hozhat 5-6 fokot, akkor pasztát se kell venni.
De igazából teljesen jó így is. Nagyon jó az alaplapod is, a VRM-ek szépen bordázva vannak. -
Speed®
titán
válasz
dudu5130 #82581 üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag rá kell külön kérdezni, mert ha beragadt készletről kapsz régebbi gyártásút, kellemetlen meglepi érhet. Ráadásul már nem is elérhető az AM4 kit, ha jól rémlik, sokan szívtak emiatt.
1 venti rögzíthető a gyári 2 dróttal és az bőven elég is rá, lévén hátul a házventi szinte érinti az eltolt felépítés miatt. A ritka bordázat miatt nem is kell rá erősebb huzat, a gyári TY venti kiválóan alkalmas az átszellőztetésére és
minőségi darab. -
mgabi
senior tag
válasz
dudu5130 #82268 üzenetére
Ryzen 5 2600-ra ezek a hűtők nagyon overkillek. Ninja 5 jobb picivel (szerintem), de minimális a különbség, és felesleges rájuk Apache venti. Azt vedd amelyik olcsóbb, vagy elérhető. Mugen 5 RevB az 1200rpm-s ventivel még jobb is lehet picit, mert ezeken a ventik csak 800rpm-sek.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
dudu5130 #82149 üzenetére
Áh, nem annyira forrófejű az
Nem is biztos, hogy húznám, nem CPU limitem lesz egyelőre. Korábban egy Arctic i30 CO szolgált alap ill. húzott i7 K-im alatt, nonstop alap fordulaton ment szinte, de én játék alatt sem hallottam, ezért szeretem ezeket a torony batárokat.. kis fordulat, nagy lapát, heatpipe, megfújja alapon és béke.
-
-
Potzee
addikt
válasz
dudu5130 #53615 üzenetére
Igen, jobb a 212 mint a T4. AMD foglalatra is felszerelhető 4 irányba fordítva, a venti rögzítése is jobb a 212-nek, de magasabb is (160mm) szóval, a Vaya-ba nem fér be...
Nézd meg ezt a Thermaltake házat is [link]
Az M-Tech ház oldalán van egy bazi nagy venti...az lehetséges, hogy akadályozná a CPU coolert... -
Potzee
addikt
válasz
dudu5130 #53607 üzenetére
Bár, ha egy felül perforált házba teszed az AsRock 990FX Extreme alaplapot és a procira egy olyan coolert, ami felfelé fúj, akkor minden OK.
Egy lehetséges konfig a PCX-től: a már említet Modecom ház, AsRock 990FX Extreme, normál magas ramok, a kiválasztott proci, CM Hyper T4 vagy inkább 212 (árban nincs nagy különbség), ODD, HDD és egy normális táp (pl. Chieftec CTG 500-80P 11.8k) -
Potzee
addikt
válasz
dudu5130 #53601 üzenetére
Nem egy világszám, de a célnak megfelel.
Ha jól látom, kaposvári vagy...Merlinnél egy helyről összevásárolhatod, amire szükséged van (Bóly / Pécs) Ha valami nincs készleten, egyeztess vele és beszerzi.
Szvsz A magas északi híd miatt lehet, hogy egy másik alaplapot választanék...2x4GB normál, nem magas hűtőbordás memóriák, egy Merc Alpha ház + Alpenföhn Brocken...tökéletes alapja lehet egy AMD-s konfignak. -
-
Potzee
addikt
válasz
dudu5130 #53564 üzenetére
Miért ragaszkodsz a felső tápos házhoz??? Pláne, egy ilyen keskeny kis dobozkához?
Egy alsó tápos házba, AMD-re ár/érték arányban a legjobb egy EKL Cold Tower Merlin Edition (3.5k+1.3k futár= 4.8k) Szerencsére nem magas hűtőbordás ramokat néztél ki, így azok miatt nem kell agyalni...
Felső táposba Xigmatek Loki II (mert ezt fel tudod úgy tenni, hogy nem a tápba fújja a CPU hőjét, hanem hátrafelé) vagy Alpenföhn Sella, Thermalright True Spirit 90 / 90M
De, ha nagyobb és alsó tápos házat választanál, jobb coolert is tudnék javasolni(#53565) Zsolty001: Ez a CoolerMaster elég hitvány...Én egy Arctic Freezer 7 Pro-t javaslok [link]
-
Zsolty001
tag
válasz
dudu5130 #53564 üzenetére
Sziasztok!
A gyári hűtőt szeretném lecserélni a kétmagos Intel G630 procimhoz, tehát komoly hűtési teljesítmény nyilván nem kell, viszont a gyári hűtő nagyon hangos és minden hangos alkatrészt le szeretnék cserélni a gépemben! Később lehet lesz majd proci fejlesztés is, az sem baj, ha nagyobb procit is el lehet hajtani vele, de egyenlőre ehhez kell. A keretem olyan 5.000, de a halkság érdekében hajlandó vagyok még áldozni. Láttam ezt az egyszerű CoolerMaster RR-X117-18FP-R1 hűtőt, de ez csak a halkságon segítene valamit?
Mi lenne számomra a megfelelő választás?
dudu5130: bocs, nem neked akart menni válaszként, csak véletlen sikerült így.
-
Potzee
addikt
válasz
dudu5130 #53561 üzenetére
A proci FX-6300, ok.
Milyen a ház? Mennyi hely van a coolernek? Alsó vagy felső tápos?
A memóriák magas hűtőbordásak vagy normál?(#53559) Darkness6
Igen, jó az a TY-120-as venti
Ha ragaszkodsz az Elite Knight 350-hez (148mm) akkor ebben a "méretben" jobbat nem találsz! Esetleg a topflow coolerek közt pl. Be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1, Scythe Grand Kama Cross Rev.2. -
Potzee
addikt
válasz
dudu5130 #53534 üzenetére
+1 az Xtreme Rev 2. borzasztó lefogatására! Nagyon gagyi műanyag keret, ami nem bírja a cooler tömegét...
Ha már Arctic és AMD, akkor A30! Hátlapi merevítéses, fém felfogatás, cserélhető venti (igaz, csak Arctic F12-re) 10kHa jól tudom, a Matterhorn ventije a CPU hoz közeli memória slot fölé lóg...csak normál ill. low profile ramok férnek el alatta, a magas hűtőbordás ramok esetében nem használható ez a slot
-
and1ao
őstag
válasz
dudu5130 #53534 üzenetére
A lefogatás pocsék venti csere mecerás, még csak nem is szabvány azt hiszem. Én kihagynám.
(#53535) banderasz77.: Metterhorn Pure alá nem adnám, vagy használtan valami jószágot, pl olcsó Brocken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Óvodások homokozója
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest