- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM
őstag
-
Micsurin
nagyúr
válasz
kesenyi #94585 üzenetére
Köszi
TUF B460M-PLUS de csere kesz az i7-el együtt B560M-PLUS-ra.
Hogy keresztben? Normálisan van fent, csak a ventit feljebb kellett toljam rajta mert az 1.-ső slotba belelógott.
Fortison kívül esetleg még valami? A 30-40 közti AIO-k játsszósak csak ugye? Szvsz felejtsem el őket. -
válasz
kesenyi #94583 üzenetére
Köszi a választ, és elolvasva a másik topikban írtakat is, még mindig nem kristálytiszta a helyzet.
Szóval, azt írtad, hogy "A venti rögzítővel adódhatnak gondok a spéci méret használat miatt a wingboostnál, (14centis venti 12es furatokkal)." A Brocken 3-as, jelenleg is használt WingBoostjával, annak a rögzítésével nincs gond,mivel évek óta ezt a gyárit használom, itt a kérdés arra irányult, ha ezt szeretném cserélni, akkor milyen ventik jöhetnek szóba.
Tehát, ha a rögzítési problémát Te, az esetleges csere okán, a BeQuiet Silent Wings 4 ventiére értetted, csak véletlenül elírtad, úgy a probléma ez a része érthető.
Ebben az esetben, akkor abban kérnék megerősítést, hogy a másik topik ezen hozzászólása alapján [link] , a Brocken3 jelenlegi Wing Boostja, simán lecserélhető lenne, a Noctua NF-A 15-ös ventiére, mert azzal nem lennének ilyen rögzítései gondok. -
messi6502
tag
válasz
kesenyi #94542 üzenetére
Szia,
köszönöm a segítséget!
Brockenből sajnos nem eco verzióm van, hanem még az eredeti, ahhoz meg elvileg nem jó a kit. [link]
Mindkét ajánlott jónak tűnik, illetve fortist 1 év, mugent 2 év garival találtam csak itthon. Fortis weboldalán valóban 6-ot ír, mugennél nem találtam ilyen információt.
Még vacilálok, de szerintem a Fortis lesz a nyerő, köszönöm a javaslatot! -
-
gabber01
addikt
válasz
kesenyi #94491 üzenetére
Igen, változatos infokat lehet találni, de szerintem a 160mm valós. Most lemértem, és még minimum 3cm van az oldal lapig (a kitüremkedés miatt) a Raijintek Aidos II fölött (ami hivatalosan 130mm magas, de van talán 4 is. Pontosan ugye nem tudok mérni, hiszen ahhoz rá kéne tenni az oldalát, de akkor hogyan mérek?
Tehát 160mm-ig szerintem be mernék vállalni valami jobb hűtőt simán, mondjuk egy ID-Cooling SE-224-XT Basic (154mm_AM4)-t.
-
lToulus
csendes tag
válasz
kesenyi #94496 üzenetére
Köszönöm szépen. Valóban.. De használtan lehet hogy lesz..
valahogy úgy tervezem hogy most következőnek egy használt 3060 Ti lesz vagy egy használt 2080 Super (esetleg abból is egy TI ha sikerül megcsípnem egyet 100-125 között) Aztán jőhet az új deszka, és végül a proci.
-
gabber01
addikt
válasz
kesenyi #94477 üzenetére
Ez egy Asus p8h61-m lx2 lap egy Zalman T5 házban.
Direkt nem akartam push pines hűtőt venni, azért nem ez a CM hűtő lett, valamint 4 hőcsövest akartam.
Erről az Aidos II-ről nem találtam infót, de az első széria rendes csavaros megoldással van megcsinálva. Bíztam benne hogy nem térnek el attól, erre ilyen szart csináltak belőle... -
makoss
veterán
-
makoss
veterán
válasz
kesenyi #94466 üzenetére
De ez is terhelés alatt mutatja vagy rossz a fordítás?
HőmérsékletekA hőmérséklet mérésére Noctua NH-U14S-t használunk. Az alkalmazási hőmérsékletek mérése a Blenderrel történik, amely egy rendkívül igényes renderelési terhelés, amely az összes magot teljesen betölti, de ez még mindig reális, és nem egy szintetikus stresszteszt, mint például a Prime95. A játékokhoz a Cyberpunk 2077-et választottuk, modern motorja többszálú, és a lehető legtöbb feladatot megpróbálja szétosztani a lehető legtöbb CPU magon, ha elérhető. Még akkor sem, ha egy játék több szálat használ, nem terheli meg olyan erősen az egyes CPU magokat, mint például a renderelés, így itt van némi energiamegtakarítási lehetőség.
Vegye figyelembe, hogy hacsak másképp nem jelezzük, minden processzort készletkörülmények között tesztelnek, és a teljesítménykorlátozás aktív, ezért néhány Intel hőmérséklet meglepően alacsony. Az Intel tervei szerint a CPU néhány másodpercre meghaladhatja a TDP-t, de hosszú távon betartják a teljesítménykorlátot, ami jelentősen csökkenti a hőmérsékletet. Mindkét teszt a steady-state hőmérsékletet jelzi hosszabb, legalább 10 perces futási idő után. A hőmérséklet delta T-n alapul, 25°C-ra normalizálva. -
thunder75
csendes tag
válasz
kesenyi #94449 üzenetére
Köszönöm, lehet egy kategóriával visszább lépek
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
50.000+2.: Milyen házba kerül?
Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass3.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS PRIME Z790-A4.: Processzor típusa?
INTEL CORE I5-13600K5.: Ramok típusa?
Corsair VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6200MHz DDR56.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Így esetleg ezek jók lehetnek?
DEEPCOOL AS500 PLUS,NOCTUA NH-D15S CHROMAX.BLACK -
makoss
veterán
válasz
kesenyi #94449 üzenetére
Köszi az infót!
Ha csak alapjáraton megy a rendszer egy ilyen nem volna jó? ALPENFÖHN Brocken 3 Black Edition
Feleannyiba kerül mint a Dark Rock -
eisento
addikt
-
Gyöször
senior tag
válasz
kesenyi #94370 üzenetére
7es freezer nem bírja csendesen hűvösen tartani a nem tuningolt ryzsa 5700G-t? 15 öt adtam meg keretnek, de ha nem kell nem ragaszkodom hozzá, hogy 12évig húzza a deszkát az a böhöm nagy izé. Mostaninak sincs semmi baja, meg az x4-965re ez szükséges volt ez a Hyper212+, rendesen tud porszívózni, ha fűti a talpát a Deneb. De ez mégiscsak fele Watt. Vélemény?
Ja merthogy ennek a hűtőnek semmi baja gyári lapát van rajta semmi hangja ha nem izgatják. Azon kívül semmi baja, hogy nincs hozzá AM4 lefogató. Ezt nem tudom rátenni normálisan sehogy, ugye?
-
1 among many
tag
válasz
kesenyi #94353 üzenetére
Köszönöm a választ!
Hidrofóbiás vagyok a gépem tekintetében, úgyhogy marad a levegő. Inkább mondok le esztétikai dolgokról. Ahogy néztem, a fekete Noctua NH-D15 jó lenne a lapra, meg rengeteg helyen ki van jelentve, hogy ez "A" legjobb léghűtés. Nem tudom viszont, hogy mennyivel tud többet, mint a Macho. Egyelőre csak régi teszteket találtam, ahol összehasonlítják őket, mindkét hűtő jó pár éves már, és ugyan nem 12-13 gen intel procikkal nézték, de azokban a tesztekben 1-2 fok különbségek voltak köztük. Szerintem be kéne szereznem egy olyan 1700 kitet hozzá, amit szintén linkeltél és legalább adni neki egy esélyt. (Meg közben olvasom, hogy lehet, egy ilyen keret is kellhet: LGA1700-BCF. Egyre jobb. Lassan megint elmegy a kedvem az egész fejlesztéstől... Évek óta halogatom a macera miatt.
) Fogalmam sincs, honnan lehetne rendelni olyan felfogatót. Proc rögzítő keret van dögivel pl. alin, de A1-es rögzítés a régi TR hűtőkhöz, azt nem találok.
-
EQMontoya
veterán
válasz
kesenyi #94362 üzenetére
HDD ketrec nincs, csak ssd van, szoval az nem lesz para.
De a vrm bordak es radik miatt beferni a borda tovehez eleg nehezkes, ami onmagaban meg nem olyan nagy gond, de ha ott valamit meg fesziteni is kell, hogy ra tudd csavarni a kis csavart, az mar eleg sok karomkodast szul.Szoval a hatlapcsere nem gond, De a helyet ugy kell elkepzelni, hogy a procitol balra ugye vrm borda, folotte radiator, jobbra ram, lefele pedig a vga es annak csovei.
-
EQMontoya
veterán
válasz
kesenyi #94357 üzenetére
Lap: X370 GAMING PLUS
Ramok: normal magassagu ddr4 modul, borda nelkul
Egyeb igenyek: [itt leirtam], be lehessen szerelni a vga kiszerelese nelkul, es ez ne legyen orbitalis sz...s -
kesenyi
tag
válasz
kesenyi #94357 üzenetére
Nincs nagy választék méretben, ezek közül választanék:
Meghaladja a 20kt, de Scythe Mugen 5 Rev C 120mm (SCMG-5200) vagy ID-COOLING SE-226-XT -
Icamingo
tag
válasz
kesenyi #94355 üzenetére
Jelenleg egy Stock 775-ös a vastagabb Intel hűtő van rajta (átalakítva 1156-ra), alapjáraton 50 fok, terhelésnél 80 fölé menne. Ha a turbo be van kapcsolva, akkor játéknál újraindul a gép. Ezért szeretném cserélni. A ház egy régi felsőtápos Fcpc, viszont bőven elfért benne az Arctic Freezer A32 dupla ventivel (12.7 széles, 15.7 magas, 9.9+2.5=12.4 mély). Az oldallapja és a hűtő teteje között kb. 1-1.5 cm hely volt.
Kb. ilyesmi méretűt keresek.
Az Arctic A32-t is kb. 7-8 éve vettem, az még mindig megy a másik gépben és még egy darabig fog is. A félpasszív mód amúgy tök jó benne, nagyon csendes, ami nekem fontos.
Köszönöm -
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kesenyi #94261 üzenetére
Szelídülünk CPU-ban R5-5600-ra végül, ma reggel dôlt el bennem. Nem kell jóapámnak egy erômû. (15 éves gépet váltunk le). A difibôl kijön a legjobb csendes CPU hûtô az elôzôk egyikébôl, a szellôzéstôl nem félek, voltak már ilyen piciházas projektjeim, de köszi az észrevételt. Bios-ban szépen a ventiket behangolom alacsonyra (temp függvényében persze), így néma susogásnyi zaja se nagyon lesz 21 fokban, nyárra meg egy kicsit emelkedett fordulat lesz, de az sem vész.
Egy passzív VGA mellé, voilá. Mehet a szintetizátorozás, midizés, tôtike, bármi. Még HDD sem lesz.. 1 nagyobb NVMe SSD és kész.
Köszi mindenkinek a témán csámcsogást, hála.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kesenyi #94258 üzenetére
Köszi ! Vannak itt egész olcsók is, Jonsbo, LC-Power ilyen heatpipe-osok...
A gyári AMD Wraith Stealth (Ryzen 5-ösök jellemzően) illetve Wraith Prism (Ryzen 7-9) gyári hűtők milyenek amúgy ? Ha már szóba jött.. BOX-os processzorhoz adnak ilyeneket is, ezek egyike is megfelelne szerintem, hmm ?
-
kukulec
őstag
válasz
kesenyi #94189 üzenetére
ma érkezett meg a Noctua NH-U12S az 5700x-hez. lecseréltem a régi 3600x hűtőjét. alig hallani. egy áldás, de az installálása azért nekem egy kis időt követelt. főleg, amikor az alapra rátettem a bordát, ott tököltem vele kicsit. amúgy a hőfokok nem alacsonyabbak, mert a kis stock is jól teljesített új pasztával, csak az állandóan pörgött, ennek meg elég néha ráaadni a kakaót és már hűt is. nálam wot a legkeménybb játék (cs:go és lfs van még), azt 55 fok alatt hozza. mindenkinek nagyon ajánlom. ja és a memóriát egyáltalán nem zavarja, simán elfér a venti.
-
Khaosz55
addikt
válasz
kesenyi #94216 üzenetére
Pontosan ezt a sorrendet állítottam fel magamnak. Már csak ott van a gond, hogy nem tudom melyik legyen.
Nézem a teszteket és gyakorlatilag az lenne a fontos hogy Ide és game alatt is halk legyen. Game közben közel sem 100%-on megy a proci. Renderelést meg VGA-val csinálom. Tehát nem maxi fordulaton menne a venti. Utolsó 3 között vacilálok. Ha árat nézem, akkor AK620 ha nem akkor Nh-15. -
Demertin
tag
válasz
kesenyi #94179 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ. A ramokat még csak délután rendeltem meg, holnap reggelig tudok akár változtatni (vagyis hétvége van, szóval gondolom akár hétfőig is), ott tudnék magasságban nyerni pár mm-t, ha ez valamit is segítene. Ha viszont nem, akkor megrendelem az általad ajánlott bq DR4-et.
-
Khaosz55
addikt
válasz
kesenyi #94157 üzenetére
5800X3D-vel allulfeszelve 62 fok a proci hőmérséklet, úgy hogy a ház ventiket visszavettem 650-re fordultra a proci ventit 1400-ra. Majd még ballagok lefelé megnézem, hogy melyik az venti fordulat aminél majd kezd kevés lenni. Ide alatt 300-at pörögnek a ventik totál némaság, az alaplapi progival nagyon jól tudom szabályozni. Értem, hogy nem jól szellőző ház az Fractal R4, de nem az a célom, hogy 50 fokos legyen a proci terhelés alatt, a 62 fok teljesen jó. Valimért szeretem az R4-es házat, egy tank, nem zörög,csörög stb. Játék alatt meg fülest használok, szóval egyáltalán nem zavar a hangja és még akkor sem hangos.
Persze közben napok óta nézem ház teszteket, Fractal Torrent nagyon tetszik, de nem szükségszerű megvennem pár fok miatt, nem a pénzt sajnálom rá, max ha valamivel meg akarom lepni magam akkor megveszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Energiaital topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Azonnali processzoros kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged