- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagibandi
csendes tag
válasz
Burt1793 #76151 üzenetére
20körül lehetett...1értelműen nem nyári viszonyok között futott le egyik teszt sem...
augusztus közepén tuti mást mutatnak majd a szenzorok...Volt csak SSD-vel is tesztelve...alapórajelen...silent módban...és itt Nekem már "jóformán hangtalan"
5ésfélévig hallgattam 24/7ben az i3,majd i5gyári ventijét...ami a végén már a vinyókat is túlkerepelte...
azok után ez a megváltás kategória NEKEM... -
Speed®
titán
válasz
Burt1793 #76079 üzenetére
Gyári hűtőhöz szokott avatatlan szemeknek ez is az..max. még fehér filccel rárajzol pár halálfejet
Viccet félretéve, azért az igény érdekesnek hat abból a szempontból, hogy valójában a cél egy 100k feletti proci hűvösen tartása, miközben el is kell férjen a magas RAMoktól. Nem lehet elengedni a szakmaiságot ennyire szerintem
wyattthoearp
Fentebb leírtam a véleményem..max. egy Macho X2vel cifráznám. Volt fent 1db 12ért aprón, sajnos boltban közel a duplája. A magas RAMokkal eléggé behatárolod a "drabálitást" amúgy..de én a helyedben megfontolnám az Ashurát..csinos/hatékony. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Burt1793 #76059 üzenetére
Burt1793 és inf3rno
Urak, ezek már az adott topikokba tartoznak és nem ide. A nagyon offot mellőzétek már ha megoldható, maradjunk a topik témájánál. Köszike!
(#76060) .:ZS:.
Ablakos verzióba 155mm fér be, normál változatba 160mm, nem tudom neked melyik van mert nem írtad.
be quiet! Pure Rock (155mm)
Thermalright Macho 120 SBM (150.15mm)
Thermaltake Riing Silent 12 Blue / Red (159mm)
Scythe Mugen 5 (154.5mm)
Scythe Kotetsu (160mm)
Zalman CNPS10X Performa Plus (151mm)(#76062) jasonka
"olyat szeretnék, ami legalább csökkent mondjuk 10-15 fokot"
Esélytelen, se léggel, se vízzel, nem megoldható.(#76063) (#76070) hegegabi80
Én toplowt tennék rá ha ez segít. Amíg át nem fúrod a hőcsövet, vagy ki nem lyukad addig nincs min aggódni. Évek múltával ha karcos a talp már ha van, akkor egy polírt kaphat.(#76064) yoze
Összefoglaló -> Kompakt vízhűtés topik(#76073) Peddy789
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)(#76074) wyattthoearp
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) -
inf3rno
nagyúr
válasz
Burt1793 #76066 üzenetére
Hát nálam nemrég még nem stimmelt a CPU mikrokód, és a lap 100°C-os Tjmax alapján tolta a throttle-t a CPU-ra. Az Aida64 ezzel szemben a helyes 85°C-os Tjmax-al dolgozott. Szóval szerintem ez alapján elég megbízható eredményt ad. De meg lehet próbálni realtemp-et is meg hwinfo-t is, aztán összehasonlítani, hogy melyik mit mond. Nem hiszem, hogy lesz különbség, max hwinfo tévedhet ezek közül, ha nincs beállítva rajta a Tjmax.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Burt1793 #76059 üzenetére
TDP alapján bőven jó az a hűtő arra a CPU-ra. A core-t vagy a cpu temp-et mondod. Az utóbbi 10-15°C-al alacsonyabb nálam is. A core-t érdemes nézni...
Van valakinek ötlete, hogy miért nem indul el a ventillátor boot után, ha manuálisan minimumra állítom? Ha már forog, akkor 200RPM-re áll vissza, viszont ha úgy hagyom minimumon, és újraindítom a gépet, akkor csak lengedezik, de nem forog. A smart fan ki van kapcsolva a bios-ban.
szerk:
Ohh, közben rájöttem, hogy passzívra van állítva a hűtési házirend. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Burt1793 #75981 üzenetére
(#75981) Burt1793
Köszönjük a visszajelzést(#75982) vyce21
Nem ezek szintjét kell nézni, egy jobb 1 tornyos hozza azt a szintet amivel biztonságosan lehűti az adott procit. Van egy 125W-os procid aminél az üzemi hőfok 61°C, erre vereted az OC-t pluszban, több órás nagy igénybevétel után tartja ezt a hőmérsékletet, szerintem nincs gond, de ha szerinted igen akkor kompresszoros hűtést kell venni. A Pure Rock 150W-ig tud dolgozni, problem solved. Azt nem várhatod el, hogy a paraméterek alapján OC-val 45°C-os legyen a 125W-os procid, sose lesz. 170mm-ig gazdálkodhatsz, nézz valamit az összefoglalóból ami neked szimpatikus. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Burt1793 #75900 üzenetére
(#75900) Burt1793
Jónak jó, de a felsoroltak sokkal jobbak. Leszabályzott ventivel mind hangtalan.(#75902) mateszloo
Én a simát venném vagyis be quiet! Pure Rock, ha olcsóbban kell akkor mehet a be quiet! Pure Rock Slim.(#75903) CHIPman
Meg amíg be nem omlik a rendszer és ezt én most itt le is zárom, ebből itt nem lesz vita.(#75905) Bmw318tds
Alpenföhn Silvretta(#75907) zolka95
Paszta X-be, minta az összefoglalóban, mindhez jár.
Zalman CNPS10X Optima
be quiet! Pure Rock Slim
Scythe Byakko
Cryorig M9i(#75912) holozis_HUN
Te most el olvastad amit írtam? Ez meg a sajátom -> B-s lap + Non-K i5 go bios go auto tuning, majd nézd meg, ha kezedbe kerül egy hasonló páros. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Burt1793 #75897 üzenetére
(#75897) Burt1793
Nézzünk ventiset 20k alatt és nem rakod rá a ventit, ugyanott vagy
Thermalright Macho X2 Limited Edition
Thermalright Macho Rev.B
Thermalright Macho Direct
be quiet! Shadow Rock 2
Thermaltake Riing Silent 12 Pro Blue / Red
Scythe Mugen 5
Scythe Mugen MAX
Deepcool Lucifer V2
Raijintek Ereboss(#75898) hegegabi80
Igen. -
Ribi
nagyúr
válasz
Burt1793 #71199 üzenetére
Csak biztos akartam lenni, hogy tényleg passzív a passzív, mert amúgy felesleges 1-2 ventit kihagyni, ha más venti van benne. Vagy winyó. De így már tényleg halk lesz. 5letem nincs sok. Proci hűtőnek biztos elég lesz. 1 kiló elvileg nem gond ha nem hurcibálják a gépet. Illetve érdemes utánakérdezni a proci meghajlítás miatt. HTPC topikban érdemes esetleg olvasgatni, de teljesen passzív gépet inkább csak kisfogyasztásút használnak.
-
Dalzarus
tag
válasz
Burt1793 #56862 üzenetére
Nekem kettő van elől és egy alul ami fúj és egy hátul ami szív. Még még nem biztos, de majd nyárra lehet kerül bele 1-2 szívó fentre (ha befér a cpu coolertől) + kettőt betudok rakni az oldal panelba, hogy fújjon a vga-ra. Bár szerintem az már overkill lenne
Felőlem motoros fűrész hangja is lehetne, úgyis mindig a fejemen van a fejhallgató, ha megy a gép
-
Burt1793
veterán
válasz
Burt1793 #56854 üzenetére
Az alaplap leírás azt írja, hogy rá lehet kötni, de nem tudja szabályozni sajnos. Az csak 3 pines, míg a cha connector 4 pines.
Sajnos csak a processzorhűtő connector maximális teljesítményét írták le (24W), a cha connectorét nem. Lehet, hogy az is tud 24 W-ot és akkor elbír a 3 db 8 W-os házventivel). -
bombibmw
veterán
válasz
Burt1793 #56836 üzenetére
A PWR Fan konnektorral tudtommal nem lehet szabályozni.
Nekem a Sabertooth-on OPT Fan néven van,de nem lehet vele,viszont Y kábellel ketté lehet osztani a jelet és így egy konnektorról tudsz kettőt is szabályozni,de én már hármat nem tennék rá.
Azt hiszem a CPU fan kon. 24W-ot bír el,a többi 13-at.
Ezt még régebben olvastam,de nem vennék rá mérget.
Az a biztos,ha csak kettőt kötsz egyre.(#56837) Dalzarus:
Kotetsu,ennyi. -
bombibmw
veterán
-
Dalzarus
tag
válasz
Burt1793 #56513 üzenetére
Igen, csak elég meleg van nyáron a panelban. Ezért akarok valami erősebbet, mint a gyári hűtője. Csak egyszerűen nem veszi be a gyomrom, ahogy ezek a 15-16 centis böhöm hűtők kinéznek. Ezért akarok valami kisebbet, vagy valami fektetett profilút. De lehet, hogy nyárig beteszem az intel gyáriját, nyárra meg összespórolok egy ilyen 1 ventis kompakt vízhűtésre.
Potzee: Ezekből kb a Panorama HTPC amire rábolintanék a fektetett profil miatt, de a száll. költség miatt jelenleg az is kiesik a keretből.
-
bombibmw
veterán
válasz
Burt1793 #56417 üzenetére
Volt annyi hűtőm,mint égen a csillag,fogalmam sincs,hogyan kell már felrakni az Ashura-t,de célszerű mindent a leírás alapján végrehajtani.
Ne rángasd meg a csavarokat,csak érzéssel húzd rá!
Pasztát először száraz zsepivel töröld le és amikor már csak egy kicsi van rajta,akkor jöjjön az alkoholos!
Pasztából ne kenj túl sokat,de keveset se,elég egy borsószemnyi.
Én úgy szoktam,hogy középre egy kis pötty és a négy sarokba egy-egy pötty.
És nem kell kapkodni-idegeskedni,csak szépen lassan,mint az öreg bika.
Lényegében ennyi.(#56419) vjozsef :
Nekem az én megoldásom mindig jól sikerült és szépen eloszlott.
De ez nem létkérdés tényleg,valaki így,valaki úgy.
Ja és nem borsószemnyit rakok mindenhova,az csak akkor kell,ha középre teszi az ember. -
bombibmw
veterán
-
Unteroff
aktív tag
válasz
Burt1793 #56409 üzenetére
Akkor lehetséges, bár kicsit nehezebb lesz a hűtő beszerelés.
Más dolog. Pár napja felraktam egy Macho 120-ast egy FX-8320-asra, kicsit furcsálltam, hogy a nincs merev fém talp a hűtőhöz, a képen a 6.-ossal jelölt... Az baj, vagy az alaplapit kellett volna használni? Az összeszerelési rajz nem tartalmazta, és a neten sincs, de másik verziónál meg adnak hozzá.
-
bombibmw
veterán
válasz
Burt1793 #56360 üzenetére
A mai kompakt hűtők pumpái már nem hangosak,viszont a ventit mindegyiken cserélni kell.
Én mondjuk épített vízre váltok.(#56361) Henk:
Valakinek bejött ez az elrendezés.
Ha a VGA is vizezve van,akkor tök mindegy,a ramokat,lapot meg nem éri annyival több hő,hogy károsodni tudjanak.
Ha csak a proci van vizezve,a VGA-nak egy plusz 5 fokot számolni kell azért általánosságban,de mondom,valakinek nem volt gáz a VGA hő így sem. -
-
Burt1793
veterán
válasz
Burt1793 #56139 üzenetére
Kb 16-17 centi van az alaplaptól a ház másik oldaláig...
(nem tudom, hogy pontosan honnan mérjem?!)
Első körben ezt a két hűtőt néztem ki, de ezek gondolom nem állnak le: NOCTUA NH-U12S, SCYTHE Ashura.
Az ár nem számít, melyik a jobb? (csendesebb?) Az, hogy az ashura-nak nagyobb a ventije gondolom nagy előny, de nekem az számít igazán, hogy terhelés nélkül (i7 2600k) minél csendesebb legyen (jó persze nem árt, hogy bírja a strapát).Az amit ajánlottatok, hogy passzívban is működik - tehát leáll mindkét ventilátora - nem biztos, hogy befér, illetve nem biztos, hogy kell egy ilyen ahhoz, hogy az 1-2%-os terheléssel üzemelő procit hűtse.
Ez volt az. Persze nagyon csábító, hogy leáll (bár ezt nem írták sehol). Ez már 23 ezer forint, ha a Noctuához hasonlítom, nem sokkal drágább, tehát ha tényleg leállnak a ventilátorai, akkor ezt veszem. Légyszi erősítsétek ezt meg, illetve, hogy szerintetek megéri-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged