-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
kesenyi
tag
Hatalmas változást szerintem nem ad a meglévő dolomit advancedhez képest, néhány fokot max, persze lehet opció ha mindenképp venni akarsz valamit.
34,9mmnél a teljesítmény vesztés olyan 0 leheta házad engedi fogja a mozgatást, szóval én nem aggódnék teljesítmény vesztés miatt még a 39,2nél sem. Egyik hűtővel sem jársz rosszul.
-
kesenyi
tag
A középen elhelyezett 14es ventivel nincsen gond, az elfér. Emiatt javasoltam D15S-t, ami egy ventilátoros. Előre vehetsz utólag 12centis pwm-es ventit + rögzítő kapocs. A memória látványát szintúgy el fogja takarni, de viszont több mozgási szabadságot kapsz a modulok felett ha szükséges állítani az elhelyezkedésen.
Aio-nál számolni kell a pumpa keltette zajjal, és a magasabb fordulaton működő ventilátorokkal. Az ARCTIC Liquid Freezer II 240 egy jó cucc, de nem tudom, mennyire férne be, mert vastagabb a radiátor mint az átlag és lehet a ramokig leérne. Plusz az alaplapi tápcsatlakozó is útban lehet. Sajnos semmi bővebb infó nincs az aio támogatásról fractaléknál ennél a háznál, szóval csak találgatni tudok.
szerk: lumen s24 van a képen, de azokkal volt valami meghibásodási gond, viszont cserélték őket gariban úgy emlékszem
-
kesenyi
tag
A jobb fajta 240esek pariban lehetnek teljesítményben, (kivéve zajban), a 360asok meg szerintem le is tudják körözni 100k+ árazással
. A sima D15öt csak amiatt nem írtam, mert az első ventilátor, biztosan felé takar a 2memória foglalatnak. Ez még a kisebb gond látvány szempontjából, de ramok 44mm magasak, és ha a noctuat 168mm magassággal használnád, azok nem férnének el, mert csak 32mm hely van. Ha a ház engedné, akkor lehetne tologatni fentebb a ventit a hűtőn, hogy több helyet nyerj a memóriáknak, de erre nincs lehetőség.
-
kesenyi
tag
Hello!
Olyan nagy választék nincsen, szinte minden kitakarná a memóriákat, legfeljebb 240es aio, vagy megpróbálkozhatsz egy NH-D15S chromax.black-el, 160mm magas, alaplappal kompatibilis, a házba is elfér. Itt megemlíteném, hogy a nem fekete verziót megkapod 34k-ért emagnál most. -
jim bcs
nagyúr
(#74927) (#74929) RazoR
Nem tartozik bele, semmit nem nevezünk át semmire, mindennek megvan a maga topikja, tessék elfogadni ezt a tényt! -> Kompakt vízhűtés
Megértésed köszönjük!
Egyébként meg nincs értelme cserélned, nincs az a játékvíz ami felér a Noctua NH-D14-el.
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Glaz-dozfhut
őstag
Fokozhatnád esetleg 140-es ventikkel ami kör profilú. Az még fel is szerelhető. Próbálkoztam ilyesmivel ugyanezzel a hűtővel. pl Meg is vannak a hozzávalók; 3x 4 pin kábel, 3. felfogató drót, hely meg minden, de végül nem üzemeltem be (,mert nem szorzózármentes CPU-m van). Legfeljebb 2-3 fokot nyerhetnél vele, mint amikor 1 venti mellé egy másodikat raksz, akkor se nagy a difi. Jobban múlik a házszellőzésen.
Hajts ilyet. -
oravecz56
aktív tag
Ha már lecseréled a ventiket ezek nagyon jok(2 Corsair SP120 Quiet Edition PWM)de akkor szerintem 2db 14-esre cseréld és nagyobb légnyomásura pl:Akasa viper 140 vagy termálrght TY-143 -ra ,szerintem.Igaz hangolabb lessz de javul a hütés egy kicsit.Én most csréltem BDRP2-őn 3db 14 -re kicsit hangosabb da valamivel jobb lett a hütés 4.8Gh-en.
Egyébként igazad van ezek egyforma teljesitményüek mind a 3 fajta de akkor már 3-at tegyél fel bármrjikből és 14-est tőbb a légszállitás pl:a termálrght TY-143 -nál a legtőbb Akasa viper 140mm utánna.
-
Potzee
addikt
Igen
vannak ilyenek.
...és Matterhorn / Gamer Strom vagy korábban Brocken / Ice Blade Pro, stb.
de lopásról szó sincs
Mindkét márka az EKL -hez tartozik és ugyanazzal a kínai bérgyártóval dolgoztatnak. -
chester91
senior tag
Ha Storm Scout 2-d van, akkor érdemes vizsgálódni, hogy le tudod-e kellően húzni majd a ventiket, ugyanis oldalsó ventilátor nélkül 163 mm-ig támogat (6,4 col), ventivel pedig 171 mm a hűtő. Ha le tudod annyira tolni, hogy a memóriákba ne ütközzön bele, vagy át tudod rakni őket, akkor jó lehet.
malphitee: neked is azt javaslom, mint az előző hozzászólónak, mérd le, számolgass, neked a magas bordás ramok miatt nehezebb dolgod lehet. HA tudod, cseréld le őket, megkönnyíti a dolgodat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED TV topic
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest