-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
válasz
haddent #36808 üzenetére
Valaki nem szeret kiadni annyit egy vacak fémdarabért meg 2 ventillátorért.
Meg lap és procifüggő hogy meddig lehet húzni egy procit, nah most ha elérik vele a maximumot, és nem melegedik annyira akkor teljesen mindegy milyen hűtő hűti ha a gyártó álltal vállalt hőmérsékleten belül van.
Mindenki aggódik ha 60 meg 70 fokos a procija ."Jó észben tartani azt is, hogy sem a szilícium, sem az alumínium, sem más áramköri alkatrészek nagy része nem olvad még meg 100 Celsius fokon se (lehet kávét főzni a CPU-n ha nagyon akarod…). Persze van pár alkatrész, melyek érzékenyek a hőmérsékletre (akár 60 fokon is túlzottan melegük lesz), de ezek rendszerint messzebb találhatók a nagyobb hőforrásoktól, a saját hőtermelésük elvezetéséről pedig szükség szerint külön berendezés gondoskodik."
Idézve innen.
-
ppeter89
csendes tag
válasz
haddent #33490 üzenetére
Az eredeti hűtő fent se volt rajta amint betettem a cpu-t egyből az arctic ment rá arctic pasztával. Sajnos most nem tudom megmozgatni a hűtőt mivel koliban van én meg otthon... :S De emlékeim szerint lötyögni picit sem lötyögött. Egyébként elég vastagon volt a hűtőn a paszta amikor megérkezett, picit furcsálltam is de gondoltam ők tudják... Egyéb tipp? Szerinted is kicsit magas a maghőmérséklet ugye? Mindenesetre vasárnap első dolgom lesz leszedni, letakarítani, vékonyan újrapásztázni és nagy figyelmességgel ugyanúgy behúzni mindkét csavart.
-
Gerisz
addikt
válasz
haddent #33372 üzenetére
Nem biztos, hogy mindenbe bele kellene szólnod egyébként.
Ebben az esetben az lenne a helyes megfogalmazás, hogy azok a bordák amiknek ritkább a lamellája azoknál hatékonyabb a hűtés még alacsonyabb fordulatú ventivel is.
Mert ugyanis egy 600rpm-en forgó ventivel szerelt Silver Arrow azt a teljesítményt nyújtja mint két 1000-es ventivel a Brocken, egy 4,5-en futó 2500K-n, de majd meglátod, ha kész lesz a teszt a D14-el is és Merlin közzéteszi. (Még nem fejeztem be ezért nem tudja közzé tenni) -
Speed®
titán
válasz
haddent #33270 üzenetére
Ha nem haragszol a kérdésért: neked ilyen Noctua F12 szolgál a hűtőn?
Ha nem, ill. akkor is, ha igen, nem kellene jelzőkkel illetni a másikatHovatovább nem tud kategóriákkal többet produkálni, mint pl. egy Swif2..
Nem arról van szó, hogy ezen kell spórolni..jobb bordát kell inkább venni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
haddent #33270 üzenetére
az sflex és a noctua kb egyforma tudású (fórumon több tapasztalt ember is összevetette), a noctua meg árban majd duplája az sflexnek. ha annyira szeretnél, vedd meg a noctuát, de semmivel nem jobb az sflexeknél.
másik irányból persze nézhetnénk azt is, hogy mit kapna még a Noctua árából: annyiért San Ace ventik vannak. vagy egy TY140 pushpull, és még elég pénz egy tubus MX2re.
legjobb venti meg nincs. adott felhasználásra legjobb van, de egy 8000rpmes 450m3/hs 120mmes Papst attól még nem lesz alkalmas otthoni felhasználásra, hogy magasan az szállítja a legtöbb levegőt 120as méretben. viszont egy 7000forintos (ventivel) bordára az égadta világon semmi értelme nincs venni egy Noctua ventit. szerintem.
a pwm meg jó, csak jellemzően az összes vezérlőpanel hárompines.
Másrészt nem kéne olyanról hülyeségeket beszélni amiről fogalmad nincs.:
rendben, győzz meg, hogy megéri az árát a noctua. milyen bordán nézted (felteszem, hogy neked viszont van fogalmad, azaz személyes tapasztod is talán?), milyen feszen, milyen fordulaton, milyen hőfokokat produkált és mivel vetetted össze.ha érdekel, az SFlexről nekem ezek a tapasztalataim természetesen megvannak, akár össze is vethetjük őket. (800, 1200, 1600, 1900rpm egyedül és párban is -öt 1900as darab alapján-, kontrollventik: UK2000, Papst4412F/GL, Papst 4312, Swif2 1200, Glacialtech 950, AC F12 pro pwm, CM "cosmos gyári", Scythe Kaze pwm, Antec 140 twocool egyedül és tandemben, Thermalright TY140 egyedül és tandemben, EPZI 3 140, Ace 120, borda passzívan).
-
Speed®
titán
válasz
haddent #33264 üzenetére
Ennyi pénzért 4db AC F12t vehet, amivel cirka 20 évig ellenne..ne viccelj ;p
Szerintem semmit nem tud felmutatni a Noctua, ami ezt az árat indokolná.
Hovatovább, ennyi pénzért akkor sem vennék ventit, ha csodát produkálna.
A Silverstone féle Air Penetrator legalább újító volt, de az is qrva sok pénz.
A CM 212 nem egy hűha borda, bőven átszellőzteti egy AC F12 PWM is.. -
Yeffy
veterán
-
Merlinclub
senior tag
válasz
haddent #33155 üzenetére
Természetesen nem tudok, és nem is akarok mindenkit, minden áron meggyőzni.
Ez a kinek a szőke, kinek a barna tipikus esete.
A Brockenre visszatérve, jelenleg BMW001 kollégához érkezett, tulajdonképp utána mehet hozzád.Ezzel a VándorBrocken dologgal nem ásom magam, csak azt akarom jelezni, hogy nem feltétlen a legjobb, és leginkább menedzselt cooler a legjobb. Én volnék a legboldogabb, ha a Himalaya alázna, mert az sokkal drágább
Ez inkább őszinteség szerintem.
A VándorBrocken pont azért van úton, hogy a teszt nem hazahúzását bizonyítsa, eddig sikeresen! -
Merlinclub
senior tag
válasz
haddent #33141 üzenetére
Nem reklám, csak a K2 jobb a D14-nél, legalábbis a saját és más tesztek szerint is.
A hozzászólásom célja, a Noctua bántása nélkül, hogy a D14 felett eljárt az idő, vannak jobbak. Akármilyen döbbenetes, és nagyon sokan nem hitték, de még a féláron vásárolható Alpenföhn Brocken is erősen szorongatja, sőt több tesztben meg is verte...
Lásd a PH-n a VándorBrocken teszteket teljesen független felhasználóktól, akik szintén azt mondták, hogy haza húz a tesztem. Hát megkapták, hogy próbálják ki maguk!
A VándorBrocken még úton van, szívesen átadom nektek is tesztre.
Reklámszagú? Szerintem az egyik legjobb léghűtést gyártó cég, a tulajdonosa pedig jó barátom. Talán ezért vagyok elfogult, de az eredményeik is meggyőzőek, nem?
Gerisz: Teszt mikor várható, nagyon érdekel már.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
haddent #33125 üzenetére
kupak intelnél pontos (egy fokon belül), magok eltérhetnek. kentisfieldnél (q6600) saját tapasztalat alapján olyan 55 foktól volt eléggé pontos.
90 fokig én soha nem engedtem fel procit. olyat viszont láttam, hogy a proci 150W+ot evett (3.6@9x400 1.46V), a borda viszont hideg/enyhén langyos volt. hűtő egyébként működött rendesen, passzívban korrektül átmelegedett az egész, természetesen ott jóval alacsonyabb órajel és feszek mellett.
(#33132) Merlinclub : a D14 előtt ott volt az IFX14, tudásban se tértek el nagyon. viszont Magyarországon nagyon nehezen beszerezhetőek a Thermalright hűtők, az IFX meg még a tetejében a piac talán legdrágább modellje volt a réz TRUE és a réz Ninja mellett. szerintem a három revízióból összesen volt kb 50-100 darab Magyarországon. a D14 szintén drága volt, de egyrészt adtak hozzá ventit, másrészt meg arra már nem kellett néha hónapokat várni.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
haddent #33139 üzenetére
Akkor biztos minden Alpenföhn mérnök tök hülye, majd jelzem nekik, hogy keressenek priviben.
Minden borda más-más ventivel működik jól. A K2 konkrétan nem jobb a D-14 ventijeivel, próbáltam ugyanis. Ez viszont is igaz. És az általad linkelt teszt is igazolta. Viszont saját ventivel szerelve mindkettőt, a K2 határozottan jobb!
A Phanteks 1-2 fokkal jobb a K2-nél, de drágább is- ergó ár-érték, ahogy írtam is, a K2 jó vétel
Kidolgozásban van jobb a sorjás ventivel szerelt Noctuánál. Volt már a kezedben Alpenföhn hűtő? Mondjuk egy Materhorn? Esetleg a K2? Azonnal tudnád miről beszélek.
Support? Az, hogy küldenek ingyen montage kittet. Az jön az Alpenföhntől is. Szintén ingyen...
Mindezzel nem a Noctua-t akarom letenni, csak annyit szeretnék jelezni, hogy a piac folyamatosan változik, és folyamatosan jönnek az új konstrukciók. A Phanteks valóban csak 5 csővel operál, de darabonként 10mm, stb
-
fagylalt
senior tag
válasz
haddent #33130 üzenetére
Az kemény!
Ennél jobb léhűtés procira található vagy ez a két abszolút csúcs. A K2 az szó szerint.
Merlinclub: A Merlinhardver-től van szerencsém? Mert, ha K2-tőt választok tőletek fogom venni.
Ja tavaly ilyenkor vettem tőletek egy Alpenföhn Matterhorn.
Tökéletes még most is. -
Merlinclub
senior tag
válasz
haddent #33130 üzenetére
Ha a az 51,2 kevesebb, mint az 52,5, akkor a 120-as Swif2 is többet mutatott, mint a 140-es Noctua a Te linked alapján. Bocs az OFF-ért, csak tény...
Megjegyzem még, hogy a default, azaz Wing Boost ventivel is jobbak ez eredményei, mint a Noctuákkal.A D14 nagyon jó VOLT, mivel nem volt ilyen kaliberű cooler amikor megjelent. Azóta sokat változtak az erőviszonyok.
A K2 átlagosan 4-6 fokkal jobb gyári felszereltségeket tekintvea D14-nélAkinek én K2 -őt eladtam, mindenki maximálisan elégedett volt a teljesítménnyel.
A kidolgozottság pedig nem összehasonlítható, a K2 lényegesen megmunkáltabb, kifinomultabb darab. Azért merem mindezt így leírni, mivel volt-van a kezem alatt a kérdéses hűtőkből, és teszteltük is őketDivi27
(fanatikus tag): Jelen pillanatban ha a tényeket nézed a K2 ár-érték arányban nézed ezt a kategóriát, jó vétel. Ha a tuning extrém kereteket ölt, rá kell akasztani egy 3. ventit is -
fenergie84
addikt
válasz
haddent #29238 üzenetére
hát a mezőny eléggé népes:
COOLERMASTER Hyper TX3
ARCTIC COOLING Freezer 13OOLERMASTER Hyper 212 Plus
ARCTIC COOLING Freezer 13 Provagy:
AlpenfönFent linkeltek közül az első kettő, lehet nem teljesíti az elvárt értékeket...a többi, meg megint próba-szerencse alapú...
Az Alpenfön termékei igen jók az árukhoz képest...mód: a Cooler Master hűtőin a ventik általában hangosak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest