- Mobil flották
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
válasz
hoffman_ #84904 üzenetére
Esetemben úgy jártam el, hogy levettem az oldallapot, egy vízmértéket (ha nincs, akkor valamilyen egyenes, hosszabb tárgy, vonalzó) tettem a gép oldalára a levett oldallap helyére és megmértem a régi hűtés teteje és a vízmérték közt távot.
Gyönyörűen kiadta, hogy "bőven" befér a Dark Rock4, és így is lett.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
hoffman_ #74232 üzenetére
Megmondom az őszintét hogy semmi bajom ezzel csupán csak annyi hogy a ventilátora kezd elég jól hangoskodni. És el tudnám passzolni most 5ezer ft-ért így annyit kéne hozzá raknom mint amiért vennék egy normális ventilátort rá. Így akkor gondoltam lecserélem az egészet és kész, minden modernebb lesz
Köszönöm jim bcs neked is!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
hoffman_ #70369 üzenetére
(#70369) hoffman_
nem kell ezt annyira felfújni. Fél borsónyi a kupak közepére, hűtő rátesz majd picit lenyom és picit jobbra-balra mozgat, hűtő rögzít, kész.
(#70373) Ysoton
Noctua-t annyiért nem kapsz, talán használtan. Ház típusa???
Alpenföhn Ben Nevis
Deepcool Gammaxx 200T
Alpenföhn Brocken ECO
be quiet! Pure Rock(#70374) blaca83
Ezekből a Raijintek Tisis, bár ez felesleges az i5-re. A CNPS-9900 MAX-on ha meghal a venti akkor max. passzívra tudod használni, az FX100 a non-k i5-re elég.(#70377) Zola01
Szerintem se.(#70378) petyus_
A ház is kellene a magasság miatt, 10-12k elég a 20k neked felesleges de legyen.
Alpenföhn Ben Nevis
Deepcool Gammaxx 200T
Alpenföhn Brocken ECO
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
be quiet! Pure Rock
be quiet! Dark Rock Advanced C1
be quiet! Dark Rock 2
be quiet! Dark Rock 3
Phanteks PH-TC12
Noctua NH-U12S -
Ribi
nagyúr
válasz
hoffman_ #69932 üzenetére
Nem lehetne ilyen gond.
Furatok ahogy néztem körszimetrikusak.
Melyik rész volt ahol elakadták a felszereléssel?
Hátlap elvileg mind1 hogy megy fel, talán a felső rész amit ha 90 fokkal elforgatva akarsz felrakni akkor a környezeti bigyók miatt nem fér valamitől, de ez sem valószínű. -
Riccsiz_h
aktív tag
válasz
hoffman_ #64333 üzenetére
sziasztok !
Egy gyengébb "gamer" configot rakok össze és az lenne a kérdésem hogy egy Intel Q6600 (4 magos) elmegy-e biztonságosan egy gyári hűtővel vagy mindenképpen érdemes cserélni ? Most ilyen 45-70 fok között produkál, frissen van pasztázva
Micro ATX házban van
Valahogy így néz ki a hűtő:
-
-
-
-
Kal-El
senior tag
válasz
hoffman_ #40192 üzenetére
Igazából nem tudni, hogy mennyivel csökken a hőátadó képesség.
Ezt letesztelni meg senki nem fogja, hogy melyik paszta mennyivel kevesebb hőt ad le x év utánTehát cikk sem várható belőle.
Egyébként annak a nagy passzív hűtőnek szerintem még ilyen 30-40-ért is lett volna piaca.
Nézd meg szab.tam műveit is, kb azok vannak azzal a hűtővel egy szinten és 80-90-ért árulja azokat.
Nyilván benne van rengeteg munkája, de akkor is rengeteg pénz egy CPU hűtőért. -
kromatika
veterán
válasz
hoffman_ #40156 üzenetére
Ok.Válts Gaia-ra,még mindig az egyik legjobb ár érték arányú hűtő,és a hozzá adott venti 800-on nagyon halk.
A Fractal Design házban egyébként simán elég a Gaia is.Még I7-hez is tuning nélkül..Sokan félre értik,és azt hiszik hogy az I7 annyi hőt termel,hogy ahhoz már csak 10 000Ft körüli hűtő jó.Hangsúlyozom ,ha nincs tuning,akkor a gyári hűtő is jó.Csak ugye hangos.
-
kromatika
veterán
válasz
hoffman_ #40150 üzenetére
Szia.Ha halk " közel néma" konfig a cél akkor nem igazán ajánlott a 9cm-es ventivel szerelt cpu hűtő. I3-hoz simán elég a Loki,de értelem szerűen egy 12-es venti alacsonyabb fordulatszámon mozgat meg ugyan annyi levegőt,mint egy 9cm-es venti.De szerintem nem lesz hangos a Loki,kb pariban lesz hangban az MSI 4850-el.Gaia -val jobban jártál volna mert jóval halkabb. I3-hoz 800-on pörgö ventivel szinte hangtalan.Egyébként nem értem az utolsó mondatod.I7-et is lehet halkan hűteni,főleg ha nincs tuning,és jól szellőzik a ház. PL nekem volt rajta Matterhorn ,Hyper 212 Plus, Brocken is.És szintén 800RPM-en pörgő venti elég volt neki a nyári melegben is.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #24378 üzenetére
Végigböngésztem az utolsó 2 oldalt, meg az összes Gaia-s postot, plusz neten néztem pár tesztet. Több kérdésem nincs
Jövőhéten megyek megveszem a Gaia-t, köszönöm a tippet
mod:
Nem tudja valaki, hogy ezen, és a bajtársain anno milyen stock cooler üzemelt? És hány rpm-en ment max?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hoffman_ #24376 üzenetére
Xigmatek Gaia: 4k, 120as torony, gyári venti se hangos (hydro bearing, 800-1500rpm), de cserélhető. SFlex 1200al is még 9k alatt lennél. alapból a CM Hyper212plus szintjén van, tehát jól hűt, elég jól húzott quadra is.
ha maximalista vagy, akkor Prolimatech Megahalems, 9.3kért. ez ventivel együtt már 11-13k körül lesz, de az viszont tényleg a légen elérhető egyik legjobb darab.
árak depo/iponosak. mást nagyon nem érdemes venni, a Mega árából egy Mugen2/Ninja3 jön ki, azokat meg a Mega veri. a 4ks Gaia meg hozza a 7ks Hyper212plusot (és alig gyengébb a Ninjánál). kisebbet ne vegyél, HTs négymagosra teljesítmény is kell.
amire ügyelj: 159mm mindkettő, háznak megfelelően szélesnek kell lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest