Hirdetés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz villifog #91323 üzenetére
nem, amit én keresek az 140x140mm és nem Noiseblocker...
Thermalright TY-147A Addig kerestem, amire rájöttem mi az.
Apropó, hol kapható? Merlinnél szokott lenni, de nincs.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Régebben ajánlottatok egy boltot, ami sok mindent be tud szerezni, ha a júzer kéri. Úgy rémlik egy szegedi boltról van szó...
Ajánlottatok itt régebben nekem egy nagyon halk cpu coolert, ami jó házhűtésre is. Fehér színű a lapát fekete keretben, és akkor került szóba, hogy az a bolt szinte bármit megrendel, amit a vásárló kér, nem csak ventit.
Aki tudja megírná a bolt nevét? Köszönöm. -
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
A haver gépébe keresünk hűtőt, csak 80mm-es ventis fér el, amit hűtenie kell egy 75-80W TDP-jű AMD cpu-t.
Ja és kettő van egymás mellett, tehát ezért is fix a 80mm szélesség.
Ezt néztem ki, kérdés van e tőle jobb?
köszi.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
sógor-jelölt a szerver alaplapjában két darab cpu van, valami AMD.
Van rajta gyárilag két darab 70x70mm-es venti gyári hűtőbordával.
Ez így elég hangos. Arra gondolt, hogy vesz két ilyen keretet, és akkor tudna rá venni két halk(abb) AMD hűtőt.Itt a keret linkje
Az írás alapján Socket Compatibility: Socket C32, Base 939, Base 754, Sockel 940, Socket F
de én ehhez nem tudok szólni, mert "intelezek" , AMD-ről 20 éve átpártoltam intelre
Milyen hűtőt javasolnátok neki? kb 10ezret szánna rá, használtat is venne gond nélkül az apróról.köszönjük a help-et.
-
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #78452 üzenetére
Jim, tavaly láttam egy bequiet bemutatót egy mágneses ventiről, csapágy mentes volt. A venti lapátjait csak a mágneses vonzerő-taszítás tartja középen.
Megvalósult mára? Kapható, árulnak ilyet? Mert még nem láttam a webáruházakban.
Esetleg nem tudod miért nem valósult meg a projekt?
ui.
Sunon Maglev néven a ferdeszeműek már évek óta gyártanak ilyet, az előző cégemnél használták, mert direkt poros környezetbe való ventit kerestek és nagyon megörültek amikor rábukkantak.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz Speed® #78341 üzenetére
szia
Nos, ez be fog férni. Azért az oldallap belsejére felragasztok egy kétoldalas ragasztót, hogy nehogy a ház oldalát megnyomva hozzáérjen. Csimm-bumm cirkusz ne történjenui.
Elég 1 hűtő rá, vagy szükséges a hátsó felére is ventit szerelni, hogy azonnal húzza is ki a levegőt a házból?
köszi.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz Speed® #78333 üzenetére
szia
Alaplaptól tudtam mérni, onnan 175mm a ház oldallapja. Hány mm-re van a proci teteje az alaplaptól, kb 5mm?
Tehát 170mm-től magasabbat nem tennék bele, de pont ott van az oldallapi kivágás, és ha oda teszek ventit (nem tudom amúgy mi értelme van) akkor kb 150mm a max, de nem használom ezt a lehetőséget,
így max 165-170mm magasságig el fog férni a hűtő.
A gép teljes szélessége amúgy 202mm.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
-
tpeter77
addikt
válasz Speed® #78312 üzenetére
szia!
Küldöm a választ, csak siettem tegnap.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? kb 10K
2.: Milyen házba kerül? Chieftec Dragon torony (~210mm széles, a beszerelhető hűtőmagasságról nincs infóm, de szerintem a 160mm elfér)
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte H81M-S2H
4.: Processzor típusa? intel Xeon E3-1220 v3 gyári TDP 80W
5.: Ramok típusa? kb. 23mm magasságú DDR3, nincs rajtuk külön hűtőborda
6.: Egyéb igények? nem kell ledes, legyen minél halkabb (4 pár hőcsöves), és csavarokkal rögzüljön.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
105w tdp intel xeon procihoz keresek hűtőt (néhány tesztben azt irják maxon hajtva felmehet 120-130w-ig is).
lga1150 alaplapba kerül de hamarosan zajcsillapitott és porszűrős házat veszek.
A cél a halkság, nem a tuning.
milyen cpu hűtőt ajánlanátok?
köszi[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #78266 üzenetére
Kaptunk egy tippet, h cseréljük le a ventit Noctua 80mm-esre, tipust nem tudom de az a szürke keretes és ventilapátos, hogy azzal halk lesz a gyári hűtő is, és mivel 60W-os tdp-jű cput veszünk arra talán elég is lesz hogy hűvösen tartsa.
vélemény? jó lesz ez igy szerinted? -
tpeter77
addikt
válasz tpeter77 #78254 üzenetére
jaj a házat kihagytam, egyelőre még nincs eldöntve, de a Deepcool Dukase V2 a kiszemelt.
202mm a széelssége, vajon mekkora magasságú torony CPU hűtő rakható bele? Az adatlapon külön nincs feltüntetve, csak a vízhűtő 160mm magas lehet. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
két darab AMD Opteron 2352 procihoz keresek hűtőt, ami halkan dolgozik,
mert egy szerver alaplapról van szó amiben két cpu dolgozik.
Lap: MSI K9ND Speedster2
Proci TDP-je 115W de valahol 95W-ot is olvastam már.
Lehetőleg ne legyen túl drága a hűtő...
Várom az ajánlatokat, köszönöm szépen.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #75180 üzenetére
elnéztem az adatokat, nem tudom ebbe a házba mekkora hűtő fér...
A másik háznál volt megadva a 155mm magasság. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
i5-6500 cpu-ra keresek hűtőt. Jól szellőző házba kerül (Zalman Z9 vagy Aero-800) amibe 155mm magasságú hűtő fér be.
mit javasolnátok? CM TX3 EVO, BenNevis, Gammaxx 300 vagy elég egy BQ PR Slim? -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #74241 üzenetére
sziasztok,
igaz nem CPU, de passzív hűtőbordát keresek az alaplapomra.
déli híd?! a gyári "hűtőborda" felfogatási furatpontjai az alaplapon 30x40 mm-re vannak egymástól (átlóban ez pont 50mm).
tudnátok ajánlani? Túl széles és magas nem jó, mert akkor meg a VGA kártya nem fér el tőle...
köszi -
tpeter77
addikt
Tisztelt szakértő urak!
igaz nem cpu, de venti téma.
2011-ben vettem a Seasonic S12 II 430W ATX tápegységet. Nemrég el kezdte hallatni a hangját, arra tippeltem hogy cpu hűtő.
Nos az nem, mert a tápegység ventije zörög, csikorog időnként forgás közben.
Sajnos nem tudom milyen adatokkal bírhat a táp ventije, azt sem hogy mekkora. Szedjem szét, vagy utána tudtok nézni anélkül is?
légnyomás, levegőszállítási paraméterek nélkül gondolom nehéz bármit is mondani.HALK ventit vennék bele, amivel közel néma lenne a táp hangja.
Légyszives ajánljatok nekem egy ventit a táphoz.
köszi szépen!
ui. Ha nem jó ebben a topikban a kérdésem, bátran töröljétek a hsz-t.
üdv! -
tpeter77
addikt
válasz dokee78 #73158 üzenetére
van rá mód, hogy mérj egyet?
CPU foglalat tetejétől a ház oldaláig hány mm magas hűtő fér el? pl. max 140mm, vagy 160mm?
Ha a házad 180mm széles, akkor 140mm-ig biztos befér a hűtő, de ha 205mm széles akkor 160-as is elfér.
vagy top-flow ventit raksz bele, az csak 5-6-7 centi magas. -
tpeter77
addikt
A procid alap órajelen 65W-t fűt terhelésnél. Tuning esetén ez mennyire mehet fel?!
mondjuk 100-120W? - ebben segítsetek, szakik. köszönöm.
A mostani hűtőd a gyártó szerint 130W-ig elég. Ha a fenti gondolatmenetem jó, akár maradhat is.
Ha nem akkor Shadow Rock 2 (180W) vagy a nagyágyú Dark Rock 3 (250W) tutibiztos elbír vele...[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz core i7 #73057 üzenetére
milyen procihoz keresel pasztát? tuningolod-e?
MX-2 MX-4 szinte egyforma, talán van tőle jobb de nem mindegy hogy tuningolt AMD vagy gyori frekin 50W alatti teljesítménnyel dolgozó intelt használsz.
utóbbi esetén bőven jó az MX2 MX4, agyon tuningolt AMD-re Coollaboratory Liquid Ultra pasztát vennék.
Laptop szervizes AMD-s gépekben ezt használja, állítása szerint legalább 5 fokot számít ugyanazzal a hűtővel. -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #73017 üzenetére
megnéztem az adatlapjait a hűtőknek. A zajt hogy mérik?
Létezik egységes mérési leírás van minden gyártó maga méri olyan távból ahogy akarja? mert nagyon eltérőek a mért zaj dB-es eredményei, pedig a hűték méretében és venti légszállításában, méretében, fordulatszámából nem erre lehet számítani, azok annyira hasonlóak.
Ezek méretre hasonlóak, mégis ilyen eredményeket közölnek:
Thermalright Macho 120: Rated Speed 300 - 1300 RPM , Noise Level 21 - 33dBA , Air Flow 12.88- 55.81 CFM
CRYORIG H7: Rated Speed 330 ~ 1600 RPM ±10 % , Noise Level 10 ~ 25 dBA , Air Flow 49 CFM
Be Quiet Pure rock: Speed @ 100% 1,500 RPM , Noise Level @ 50/75/100% : 19.1 / 22.1 / 26.8 dBA , Air Flow 51.4 CFM
Tapasztalatod szerint melyik a leghalkabb? -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #73012 üzenetére
jim,
Celeron G sorozat gyári ventijét le lehet szerelni? Tudod mennyi a légszállítása a gyári ventinek?
nem lesz tuning. Elég lesz egy venticsere első körben, hogy halk legyen és ne is melegedjen túl a proci?
ha igen, akkor melyiket javaslod be quiet Pure / Shadow / Silent Wings 2 ? -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #72995 üzenetére
szia
Pure Rock Slim - megnéztem, ez egy kompakt méretű kisebb teljesítményű cpu-khoz ideális.
Tom's hardwaren annyit írnak 2016. harmadik negyedévben jelenik meg (addig a gyári hűtővel használhatom)
A venti 92mm-es PWM Pure Wings 2-nek tűnik.
A borda is 10mm-rel keskenyebb, mert elhagynak 1 hőcsövet, és csak 90mm magas.
A súlya is jóval kevesebb lesz, ezáltal nem kell lefogató hátlapi merevítőkeret, hanem a szokásos műanyag tüskés átnyomós megoldással rögzül.A Pure Wings 2 venti hangja miben különbözik a Shadow Wing 2-től?
-
tpeter77
addikt
válasz tpeter77 #72984 üzenetére
megtaláltam a linket itt tesztelték a Ph-n jópár éve.
gigantikus ventilátorteszt -
tpeter77
addikt
válasz Melorin #72985 üzenetére
szia
Ezen tűnődtem én is már. Talán a Pure Rocknak van egyedül full réz talpa 15k-ig, ettől jobban vezeti a hőt, ezért kisebb légszállítás is elég, de lehet a ventije picit halkabb a többitől? illetve talán neki a legszellősebbek a lamellái, ez így mind-mind egy kicsivel halkabbá teheti a többinél.
Olyan ez mint a hangfal teszt, ott is meg kell hallgatni mindet, mert a hangszórók paramétere önmagában nem mondja meg 100%-osan hogy melyik szól majd a legjobban.
Ezért is kérdeztem, hogy hallotta-e már valaki a szóban forgó hűtőket, mert úgy lenne az igazi az összehasonlítás. -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #72982 üzenetére
szia!
Módosítottam a tervemen. a mostani alaplapot megkapja a sógrom, ezen lesz a Gammaxx 300
én viszont vennék majd egy másik lapot (775-ös, P35-ös chipsettel) és hozzá egy nagyon halk hűtőt 10k körül.
mit ajánlanál?
Megmértem, hogy a Chieftec Dragon DA-01 házamba 156mm magas hűtő még befér a 160 már nem hiszem.
Neked van tapasztalatod a hűtők hangjait illetően?
Az alábbi hűtőket néztem ki, de adatlap alapján nem tudok dönteni, mert nem hallottam őket még.
Alpenföhn Brocken ECO, Alpenföhn Matternhorn Pure, Alpenföhn Silvretta
be quiet! Pure Rock, Cooler Master GeminII M4, Deepcool Gammaxx 300
ID-Cooling SE-213v2, LC Power Cosmo Cool LC-CC-120, Scythe Tatsumi Type IMindenképp olyat vennék, amit csavarokkal kell az alaplaphoz rögzíteni.
Vettem már néhány ventit, de csak 1-2 olyat találtam ahol a venti forgásból adódó morgást, zúgást nem hallom, csak a légáramlatot nagyobb fordulaton.
Fotó alapján talán a Pure Rocknak a legszellősebben a lamellái, így ennek halkabbnak kellene lennie a sűrűbben lemezelteknél ugyanolyan venti esetében, és akkor még hozzá jön az is hogy a különböző gyártók mennyire halk ventiket tudnak készíteni.
Egyszer olvastam önálló venti tesztet, sokféle ventit elemeztek ki 8, 9, 12, 14 centis méretekben de azóta volt egy HDD csere és pont ez a cikk elveszett... elfelejtettem lementeni formázás előtt.
üdv! -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #72969 üzenetére
egy kérdés
Ben Nevishez kapni olyan alátétet, amivel a LGA775-höz fel lehet szerelni?
mert csak LGA115x-től felfelé írja a gyári weboldal a szerelhetőséget/kompatibilitást.
Arról hol olvashatok hogy hány mm-re vannak a lyukak az egyes tokozásokhoz? LGA775, LGA115x amik érdekelnének.
köszi. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
sógornak adom a mostani alaplapom és vettem neki egy erős 2 magos cpu-t.
Gigabyte G31M-ES2L az alaplap és LGA775-ös E8400 a proci.
Milyen hűtőt javasoltok? Topflow, vagy álló?
Álló toronyhűtő esetén a 140mm-es még befér, a 150mm már lehet hogy nem, ezt meg kellene mérnem, de hátha nem kell ekkora brutál hűtő egy ilyen procira.
Húzva nem lesz, de játszani fog majd vele.
Használt hűtőt is szívesen veszek rá, nem csak újat. köszi előre is! -
tpeter77
addikt
sziasztok,
kinéztem egy jó HP alaplapot, csak az vele a bajom, hogy a gyári hűtőn kívül, ami magasabb ~120-140mm magasságú, abból hol találok olyat, ami illeszkedik a HP egyedi foglalatának lyukjaihoz?
DC8300CMT lap esetében a lyuktávolság 71x101mm tehát téglalap alakúak a lyukak.
Hasonló lehet az LGA775 esetén is? Most nem tudom megmérni, csak a jövőhéten, de hátha ti ezt tudjátok fejből
Tudna nekem ebben valaki segíteni milyen hűtő illeszkedne a DC8000CMT laphoz? -
tpeter77
addikt
válasz hegegabi80 #72872 üzenetére
én meg fordítva vagyok pont bekötve, mint Te
ez a gyári rögzítés a 775-ön valami förtelem, bedug, elfordít... az egyik már lötyög. Most cseréltem CPU-t a haver gépében, és javasoltam neki másik hűtőt majd a jövő hónapban, mert ez nem teljesen stabil.
Miért nem lehet gyárilag egy tartó keretet adni az alaplaphoz, hátulról beletenni a csavart, rá a keret, felülről meg egy anyával rögzíteni. Az stabil lenne... és lehetne könnyedén hűtőt cserélni, mert az ebbe a tartó keretbe pattanna bele.
Jó, tudom, költséghatékonyabb a gyári kialakítás, de akkor is... fémbe dugni műanyagot ami majd vetemedik... háát... -
tpeter77
addikt
sziasztok,
ismeritek ezt a két pasztát?
Coollaboratory Liquid Ultra
IC Diamond 24Pár tesztben jobb eredményt értek el még az Arctic MX2-MX4 sorozattól is.
-
tpeter77
addikt
válasz rantotthusi #72825 üzenetére
A hűtést általában úgy tervezik, hogy a légáramlat elölről hátrafelé megy.
A gép elején biztos vannak rések, onnan szívja be a (hidegebb) levegőt a venti és fújja át a hűtő lamelláin hátrafelé a meleg levegőt.
Tehát neked 90 fokot fordítani kell a bordákon. A két ventit meg úgy szerelném fel, hogy az első szív és fúj rá a lamellákra, a hátsó venti pedig a borda felől szív és fújja ki a meleget hátrafelé.Azt megkérdezném a szakiktól, hogy amennyiben elfér, tegyen-e a ház hátára egy ventit, ami a cpu hűtő felől szív és fúj ki hátul, vagy felesleges.
Leírva bonyolult, de az áramlási irányt biztos el tudod képzelni. Minden venti oldalára rá szokott lenni rajzolva a levegőáramlás iránya.
Ha ezt átépíted ahogy mondjuk, biztos nyernél 5 fokot. -
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #72795 üzenetére
erről egy videót készítene/mutatna valaki?
ez olyan meghatározhatatlan dolog, hogy mennyi pasztát kell felhelyezni. Vannak tesztek ahol az X alakú pasztázás után csináltak egy fotót, de én fele annyit szoktam használni. Most akkor én teszek keveset, vagy a cikk írója rakott sokat
illetve én be szoktam kenni vékonyan a cpu és hűtő azon felületeit, ahol majd találkoznak egymássl, és nem csak egy X formát nyomok a proci közepére.szóval ha van normális videó szivesen megnézném.
cinemazealot
itt nagyon szépen rendszerezve vannak a ventik. Biztos megtalálod, amit szeretnél.[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz szakmaster #72762 üzenetére
Gammaxx 300
-
tpeter77
addikt
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Kinéztem az Alpenföhn Ben Nevis hűtőt, de most látom, hogy LGA775-höz sajnos nem lehet használni.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? max 8.000 Ft
2.: Milyen házba kerül? Chieftec Dragon DX-01SLD
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte GA-G31M-ES2L
4.: Processzor típusa? LGA775-ös Core2Duo 2.2GHz
5.: Ramok típusa? normál magasságú Kingston 2x2GB150mm magas hűtő biztosan elfér a házban, de ennél nagyobbat (magasabbat) nem raknék bele.
A gyári hűtőt cserélném le egy tényleg halk hűtőre, mert este zavaró a mostani búgása. Olyat keresnék, ami tényleg csendben van, lehet mellette aludni és halkan tv-zni.
A memóriákat megtartanám, nem szeretném alacsony profilúakra cserélni, inkább hűtőből vennék olyat, ami alá beférnek a mostani RAM-ok.üdv
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #69191 üzenetére
szia
LGA775 foglalatú 4 magos CPU-ra tenném a hűtőt, aztán ha jövőre lesz elég money, veszek i3 vagy i5 procit alaplappal.
Nem tuningolok, de a nagy órajel @ kis energiaigényű CPU számomra a tökéletes választás, majd ilyet vennék jövőre.
Halk hűtő meg nálam alapfeltétel
tehát ha az igaz amit mondasz, lényegében a Ben Nevis is bőven elég lesz. -
tpeter77
addikt
Egyik munkatársam talált olyan ventilátort, ami nem csapágyas, hanem tekercs indukciója lévén kezd el forogni, nem érintkezik semmivel forgás közben és kb 5ezer pénzbe kerül egy ilyen venti.
Azt mondta, az az előnye, hogy nem ragad bele por, ezért poros környezetbe ideális, ilyet kerestek már régóta. Ha meg port szívna be, az simán átszalad rajta nincs mibe beleragadnia.Láttatok már ilyen csapágyat? Ha igen, érdekelne a linkje, most szabin van az illető csak 1 hét múlva találkozok vele, hogy megkérdezzem a ventiről.
-
tpeter77
addikt
válasz pzolika9512 #68749 üzenetére
push pull cooling
-
tpeter77
addikt
válasz bobababa #68672 üzenetére
szia
Gammaxx S40 hűtőhöz mit szólsz?
Sajnos 143 magas (120mm széles és 81mm mély). FAN 900-1600 és ez is 12 centis ventit kapott.
igaz, túlléped a 7000-es limitet, kb 9ezerért árulják.
Ha ez befér a házadba, biztos jó lehet. Ha magas bele a 143mm, akkor Raijintek Aidos, vagy Gammaxx 200 marad.
De inkább az előbbi...... azt napi szinten ajánlják errefelé[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz Potzee #68426 üzenetére
szia
most néztem meg a Ben Nevis adatlapját, és pont ideális lenne az alaplapomba,
ámde nekem LGA775 van, azt ez a hűtő viszont azt nem támogatja
Ismersz olyan hűtőt ami 120mm ventivel van szerelve, de a borda keskenyebb 120mm-től?
120mm-es venti az pont az alaplapom széléig lóg ki és nem szeretnék ettől szélesebbet. -
tpeter77
addikt
sziasztok
Freezer 7 Pro hűtőt ismeritek? ha hangtalan, akkor elgondolkoznék rajta.
E8600-at vagy inkább Q6600 körüli 4 magos cput vennék, és tanakodok milyen hűtőt válasszak.
4 csövesek jók, halkak hatékonyak, de 120-130mm szélesek, és neccesen férnek el
ez a Freezer 7 Pro hatékony hűtő? Mert ha jó, akkor inkább ezt választanám. -
tpeter77
addikt
válasz Potzee #68078 üzenetére
szia!
Úgy van ahogy mondtad! Nem fér bele 150mm-nél magasabb hűtő, már a Brocen ECO is neccesen fér el.
A memória kb 30mm magas, az alaplaptól mérve 35mm-re van a teteje (a memóriamodulba szerelve).
De a hűtő nem ér el a memóriáig, ez nem gond.Északi hídon lévő borda 22mm magas, a venti meg 23-ra van a cpu tetejétől, elvileg ezek sem fognak összeérni.
A hűtő szélessége és magassága az,a mit még meg kell nézzek, mert rátettem az alaplapra a hűtő alulnézeti képét és 3-4mm-t de lelóg az alaplapról a borda, tehát felfelé kell ennyi helynek lennie az apalpap felett, szerintem van még ott egy kis hely.
A magasságát pedig mégegyszer megnézem, hogy a táp alatti vízszintes tartóelem nem ér-e bele.
Nem is gondoltam volna, hogy a nagy Chieftec toronyházba így kell majd méregetnem, pedig annó azért vettem, hogy jól szellőző házam legyen amibe lehet halk ventiket rakni és akár egy jó nagy hűtő is elférjen a procin.
-
tpeter77
addikt
válasz Potzee #68061 üzenetére
szia
HALK hűtők közül az
Alpenfohn Brocken Eco és az Alpenfohn Matterhorn Pure Edition is támogatja az LGA775-öt, és 1000Ft köztük az árkülönbség.
Ha ebben az ársávban nincs jobb/halkabb, maradok ezeknél, azt meg du-n megnézem, melyik fér el jobban a házban. Bár lehet, a kisebb is bőven elég... -
tpeter77
addikt
válasz Potzee #68061 üzenetére
szia, holnap válaszolok mindenre.
a fene se figyeltem, hogy nem a friss hsz-t hozta előre ez a fórum....
kösz a tippet, jól néz ki ez a hűtő. 775-ös E8600-at kellene úgy lehűtenie, hogy csendben maradjon a gép.
a ház egy Chieftec torony, a RAM magasságát majd lemérem milyen magas és a hűtő alaprajzát ráteszem az alaplapra, hogy rendben elfér-e majd. A hűtő magasságától nem félek, szerintem a 150mm simán elfér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Delta Force (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Gaming notebook topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Képregény topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest