-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
Nekem a ház hátulján gumi rögzítővel van felrakva,előre csavarral mert a ház kialakításából adódóan csak úgy lehet.De éppen most tervezem,hogy teszek alá szilikon alátétet.Szerintem érdemes a gumival feltakni bár nem rezeg nagyon,de ezt háza válogatja mennyire veszi át a rezgést.Ártani semmiképpen sem árt.Viszont nem adnak,hozzá ilyet csak a sima csavarokat,a gumi tskéket külön kell megvásárolni.
RexpecT: hát ilyen mérettel és teljesítménnyel rendelkező hűtőt ennél alacsonyabb áron szerintem nem fogsz találni.A valamire való fekvő hűtők elég drágák. -
Henk
veterán
Igen de ez nem úgy van sorba kötve.Az AC-nek olyan a csatija,hogy gyárilag dupla és így egymáshoz tudod csatlakoztatni a ventiket.Azt írja a honlapja,hogy 5-öt össze lehet így kötni problémamentesen.Eddig én is a 3 tűs ventiket használtam csak macerás volt mert 6 ventinél nem volt a lapon annyi csati amire rádughattam volna és Y elosztókkal kellett megoldanom.A szabályzást is megkellett oldani valahogy.Most meg idle 500 rpm-en mennek ha melegszik a proci akkor meg automatikusan emeli a fordulatot.Nekem nagyon bejött.
-
Henk
veterán
Nem adják hozzá,de ugyanott kapható az is.Bár szerintem az Amd-s lapra ez nem szerelhető fel,de nézz utána esetleg.
PeachMan: ez a 4 hűtő mind egy kategória.Ha teszteket nézel akkor is hol ezt,hol azt hozzák ki jobbnak,környezet függő is.Maximum pár fok eltérés lehet köztük. -
-
elfelejtette
veterán
Scythe Ninja2.
Olcsóbb, mint a Z600, és ventit is adnak hozzá. Igaz, hogy sajna nem PWM-es ventit, szóval nem minden lap tudja szabályozni, bár jól szellőző házban felesleges, mivel a borda egy műremek. -
elfelejtette
veterán
Hy!
Mindkét gépbe 4 magos Phenom2 megy majd?
A Hyper Z600 passzív hűtés, ventit nem is adnak hozzá, bár jó szellőző házba nem is kell rá.
Tehát kérdés, hogy milyen házba mennek a cuccok?
A Hyper TX2 helyett a Freezer64 Pro-t szoktuk ajánlani, illetve a Thermaltake TMG A1 is esetleg belefér. Egy hőcsővel több van benne, mint a TX2/Freezer64Pro hűtőkben...
Üdv. -
old gray
addikt
Nagyon jó hűtő a Z600. Nekem most nincs rajta venti, 1db hátsó + 1db első 12cm-es Scythe Slipstream házventi oldja meg a hűtést, a jelenlegi E6850-mel így ~1,35V valós fesz. és 3733MHz (7*533) sebesség mellett, terhelés alatt 65fok körül van a cpu-hőmérséklet, ami bőven a TJMax érték alatt van.
Viszont: hiába a passzív cpu-hűtő ha a házventikre szükség van! Teljesen venti-mentes környezetben, zárt házban (jó, ott a tápventi, de az édeskevés) kizártnak tartom, hogy egy "lightosan" tuningolt E8400-al bármelyik hűtő is elbírna. Nálam 2db, a fentebb említett venti pörög a házban, az egyik (első) fix 800-as ford.számon, a hátsó a cpu-hőm. függvényében 600-1200RPM között. Megoldás lehet még: leveszed az oldallapot, és így nincs szükséged házventikre. Kipóbáltam: működik, elfogadható passzívan a Z600 ilyen módon, viszont sokkal halkabb nem lett a rendszerem a vga-n lévő venti és a hdd zaja jobban hallható ez esetben.
Orochi: már túlzás.....maga a hűtő csak kinézetre impozáns, viszont a hűtési teljesítménye 14cm-es 500on pörgő ventivel csapnivaló.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged