- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
forguet
senior tag
válasz
csucsbicep #92380 üzenetére
Az egy eleg jo huto, elmeletileg 220w tdp-ig (n-ilvan nem ajanlott 200w tdp felett) ez meg egy 65w tdp proci. i70-75 fok amugy nem tragedia terheles alatt. Erdemes lenne megnezni mennyire jo a legaramlas a hazadban, milyen a venti setup.
Amugy a 25k meg a nem orbitalis meret nem konnyen feloldhato parositas.
1 tierrel erosebb a fortisnal a scythe fuma2, az be is fer a keretedbe.
A leghutes top tierje a noctua nh-d15 de az 40k (illetve majdnem masfel kilo), esetleg a deepcool assassin 3 ami most 30k alatt van iponon. De az is q nagy masfel kilo... -
Televan74
nagyúr
válasz
csucsbicep #90674 üzenetére
Ok, köszi a választ. Akkor elég az olcsóbb is. Lehet visszatérek mATX méretre. Ez lesz az első és legfontosabb lépés. Mugen 5 már volt,nem is tudom miért adtam el.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
csucsbicep #90656 üzenetére
150W-nál csak nem megy tovább.
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #90647 üzenetére
Pontosan.
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #90638 üzenetére
Azon a procin mindegy melyik, csendes/hűvös lenne..
Egyébként picit gyengébb a Fortis3, de halkabb mellé. -
Gomez1984
aktív tag
válasz
csucsbicep #90638 üzenetére
Én Shadow Rock 3-at néztem először 10700 ra, de ide is nézz fel.
[link] -
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #90399 üzenetére
Csak nem ezt linkelte.
Amúgy okés lehet, ha. -
Brekkk
őstag
válasz
csucsbicep #88449 üzenetére
Szia,
Köszönöm a válaszod. Nekem is R5 3600-at kell majd hűtenie, egy PHANTEKS Enthoo Pro TG házban. Megerősítettél amit a tesztekben is láttam, hogy halk és teszi a dolgát. Marad ez.M
Köszönöm mindenkinek.
-
Chaser
legenda
válasz
csucsbicep #88274 üzenetére
3 tseket nálam splitter nem vezérelte, csak közvetlen lapról lehetett vezérelni őket, azokkal azért óvatosan
pwm-es látok még bestmarktnál - ilyen van a ninjához kettő, mugenhez 1200rpm-est adnak -, egyébként alzán néztem, szinte mindent onnan veszek, 1 hete még biztos volt dögivel, már semmi -
Chaser
legenda
válasz
csucsbicep #88259 üzenetére
full fekete és szép hűtő a dark rock 4 pro - bár szubjektív -, nagy választék sajnos nincs ezekből
mugen 5 felment 20e fölé, majdnem 22, a ninját "kuponozással" 15-ért vettem ( : anélkül 19e körül volt...pfffffff
gondoltam veszek még flex ventit, nekem bevált, egy darab nincs már :d
esetleg megnézheted a bq! dark rock tf-et, top flow, 220v-nál napokban még 27e ft-ért volt, az se keskeny, de nem is olyan magas mint a tornyok
két 14-es sw venti van hozzá, valszeg' eggyel kényelmesen elmegy egy 3600 akár borda alá betéve
na az full fekete ( : és a vga-t sem "árnyékolja" le, de a backplatet levegőzteti, ha alap tetején van vrm akkor azt isgrizlisandor
alp. hűtőket nem ismerem
freezer 33/34-nél sztem teljesen felesleges a 2. venti, max design miatt lehet "ütősebb", nem az a kategória ahol érdemit hoz a push-pull
ha design nem fontos van a natúr verziója, az olcsóbb is, gyuri bácsi szerint jobban is hűt - lehet benne valami, nem tudom ezeket festik/eloxálják-e, de valamennyit lefoghat a hőleadás mértékéből -
tud zero rpm módot is, ha 7-8e-ért tudsz lőni belőle az elég jó ár érte -
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #88259 üzenetére
Gyártója/darabja válogatja, de amúgy mind szabályozható,
általában szükség is van rá, hogy csendesebbek legyenek.
Top léggel összevetve nincs is értelmük, ha totál kuss kell.Az 1 ventis használt B3B teljesen jó vétel, ha kell a fekete..
2. venti totál felesleges rá, 1 átszellőzteti halkan, erre való.
Maximum hátsó házventiként van értelme befogni a 2.-at,
közös csatiról vezérelve egyből megy is ki a proci melege.
Nem olyan para egyébként, RAMok teljesen tisztán előtte,
csak a VGA felé kell figyelni, hogy legyen elegendő helye.. -
Chaser
legenda
válasz
csucsbicep #88253 üzenetére
ha a halkság fontos aio-kat nyugodtan felejtsd el, de sztem a komolyabb vizeket is
viszont csúnya dolog a fizika ( : amennyiben fél passzív jellegű dolgot akarsz, terhelés alatti csendet/némaságot, ahhoz nagy hőleadó felület kell és bizony egy drága venti, ami 500rpm alatt is tud értelmes légszállítást
magam részéről a sw3-akat is hallom 800rpm-en, amit eddig próbáltam mindent, 3-400rpm-en viszont kb semminek nem hallottam a hangját 20cm-től messzebb - max ha hitvány a motor azt hallom -
"korlátozott" mérettel ezt nehéz megoldani, ami viszonylag visszafogott méretű de tisztességesen hűt, értelmes ventije van gyárilag, az pl a mugen 5, viszont kuvadrága' lett, amennyiért most adják én annyiért vettem a ninja 5-öt
szélesség engem is zavar, de kb mind szélesebb lesz a freezernél ami már tényleg viszonlyag alacsony hőmérsékleten/csendesen-kvázi némán meg tudja oldani a hűtést
dark 4 sem rossz, de világot nem vált meg, összességében a pro 4 nem drágább, mivel eleve kettő venti van hozzá, ezek darabja 7-8e ft, hőleadó felülete sokkal nagyobb, 3600-ot lazán vinné a középső 140-es ventivel 3-400rpm-en
igen, 30e ft, az igényeknek ilyen szinten már ára van, bármit is akarsz venni, és nagyobb lesz mint a freezer
vagy ha tetszika cryorig, lősz mellé egy értelmesebb ventit, de akkor is ott vagy 23-5e környékén -
Chaser
legenda
válasz
csucsbicep #88250 üzenetére
nézegettem nemrég, adott árért sztem korrekt - feltéve ha nem kamu a pclandos készlet -
egyébként nem feltétlen overkill, 7nm/6 mag, nagyon kicsi érintkezési felület a mag és ihs közt, ha halkan/"hűvösen" akarod hűteni nem árt a combos hűtő hozzá, hiába a viszonylag alacsony fogyasztás
ha extra halkan akarod hűteni akkor nézz másikat, itt a min rpm 700 gyári adat szerint, külön jó 140-es ventit venni rá már 25e körül vagy
nyilván ha nem zavar a magas min. fordulatszám akkor jó vételszerk:
az a kérdés mit szeretnél?
alacsonyabb hőfokot, de nem zavar hogy hangosabb a hűtés
magasabb hőfok is oké, de alacsony zajszint mellett
alacsony hőfok/alacsony zajzszint párost
illetve mit szeretnél látni az alaplapból és mit nem, víz sokkal többet enged látni mint egy nagy dög léghűtés ( :
ebből ez a víz kb az elsőt tudja teljesíteni, egy jobb lég a harmadik verziót is, cryorig r1 ultimate pár ezerrel több ennél a freezernél, dark rock pro 4 is, de ott vannak még a noctuák is, d14, d15 -
Bodz
nagyúr
válasz
csucsbicep #86282 üzenetére
Volt B3 tulajként mondom, hogy nem gyengébb az Enermax. Hangra már nem igazán emlékszem, de csendes, a jelenleg a házban lévő 140-es Pure Wings 3-ak jóval hangosabbak.
Phantom jó cucc, egyik rokonomnak van, húzott 2700X-et röhögve lehűti. -
Paxker315
veterán
válasz
csucsbicep #86280 üzenetére
-
jim bcs
nagyúr
válasz
csucsbicep #85997 üzenetére
Erre akkor térjünk vissza, ha kialakult a végleges hardverlista, addig felesleges totózni.
-
Paxker315
veterán
válasz
csucsbicep #85997 üzenetére
Brocken Eco 3?
Enermax ETS-50 Axe Silent? -
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #81472 üzenetére
Mugen 5 Rev.B.
-
mgabi
senior tag
válasz
csucsbicep #81454 üzenetére
Átlagos hűtő, régen jó volt a Freezer 33, de a konkurencia felnőtt hozzá, sőt... Ventije gyengus, és picit hangosabb, mint az átlag. 8 ezer alatt nagyon szűk költségvetéssel oké, de inkább használtan venném 3-4 ezerért. A Windale 4 egy ezeressel drágábban sokkal jobb választás. Mondjuk az 150mm helyett 158mm magas, de a ventije és a hatásfoka jobb.
-
mgabi
senior tag
válasz
csucsbicep #81428 üzenetére
Mugen 5 rev B nem pici, közepesen nagy.
Vékony slim coolereket kihagytam:
Thermalright TRUE Spirit 120 Direct, 10 ért ez sem rossz, csendes pici compact hűtő, mindennel kompatibilis
Thermalright TRUE Spirit 140 Direct a 120 nagytesvére, ilyen van nekem, brutál jó, méretét meghazudtoló teljesítmény, a legcsendesebb a piacon.
Tipp: ez a két cooler nem síkba csiszolt heatpipos, de egy kis kézügyességel ha megcsinálod, akkor brutál jók lesznek.
-
mgabi
senior tag
válasz
csucsbicep #81426 üzenetére
Mindenhol 160mm-t írnak, és nem 165, ahogy mondod. Vagy mérd le, de ha 12e-nél nem szánsz rá többet, akkor felesleges, mert ebben az ársávban nincs értelmes 140-es hűtő, csak használtan, vagy extrém akciósan, illetve a 160mm magasság is komoly akadály.
FSP Windale 4 - jó ár-érték
be quiet! Pure Rock - csendes
ARCTIC COOLING Freezer 33 eSports One - színes design nagy teljesítmányű venti, viszonylag csendesPicit drágábban: Mugen 5 Rev.B - nagy teljesítmény, compact, csendes, örök darab, bármit elvisz később is
-
mgabi
senior tag
válasz
csucsbicep #81424 üzenetére
160mm cpu hűtő magasságig fogad a ház, de a neten elég kevés az info róla. 120-as torony hűtő lenne az ideális. Mennyit szánsz rá? 2600X-nek nem árt a drágább hűtő, mert nagyon kajál, és stressz teszt alatt képes 130-150W körüli fogyasztást produkálni. Illetve az XFR 2 nagyon érzékeny a hőre, így egy jobb és drágább coolerrel akár 150Mhz-cel gyorsabb lesz a proci. Például a 2700X-nél:
-
elfelejtette
veterán
válasz
csucsbicep #71984 üzenetére
Jó kis hűtő. Nekem a Ninja1-es a maga 660g-os tömegével 37%-kal nagyobb nála...
-
jim bcs
nagyúr
válasz
csucsbicep #71574 üzenetére
Haswell-hez képest picivel vékonyabba a nyák, de nem kell tőle berezelni. Nem lesz semmi, a 480g az nem sok, nem kell agyig rántani ez nem 27-es csavar, a lényeg annyi, hogy a 700g-nál nehezebb modelleket szállításkor érdemes a biztonság kedvéért leszerelni..
-
thomeef
őstag
válasz
csucsbicep #71568 üzenetére
Van itthon kotetsu, esztétikailag is kifogástalan, és a ventijének 0 hangja 580rpm-en (nekem ennyire engedi az alaplap leszabályozni).
-
csocs
tag
válasz
csucsbicep #71525 üzenetére
Szia, ez keskeny kivitel, nekem ez van fenn: [link].
Alaplap: Asus Z170-A, proci: i5-6600k. -
jim bcs
nagyúr
válasz
csucsbicep #69434 üzenetére
BE QUIET! Pure Rock
-
eventus
veterán
válasz
csucsbicep #66107 üzenetére
Kompakt vizek ára nagyon felment. Egyem is 8-9 forintot dragult, most 39 ezer. Leghutest javaslok, azok ára annyira nem szállt el. Maradhat neked is a Dark Rock 3.
-
eventus
veterán
válasz
csucsbicep #66096 üzenetére
20 alatt neked sem javaslok kompakt vizet. Be Quiet Dark Rock 3, ez 20 alatt van. Csendes, de valóban az és még jó is. Nem nagy, igenyes.
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
csucsbicep #61327 üzenetére
A Himalya 2 egy nagyon jó hűtő, szerintem jó vétel. Egyébként hamarosan jön hozzánk a Cryorig nevű márka, ami még új név, de volt szerencsém egyet kipróbálni és nálam nyert, bár más árkategória lesz, de Noctua teljesítményt tudja... [link]
Egy szó mint száz a Himalaya 2 jó hűtő, mert a viszonylag magas memókat is tolerálja... Keskenyebb nem nagyon van, max ha 15 mm-es ventit veszel hozzá, de a keskenyebb hűtők már csak 120, vagy 90 mm-es ventivel vannak...
-
bombibmw
veterán
válasz
csucsbicep #57845 üzenetére
Ha jó állapotban van,olyan 9-10k körül.
(#57844) Over567 :
Szívesen -
*Tata*
senior tag
válasz
csucsbicep #48756 üzenetére
Ebben a tesztben mind a három szerepel:[link]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #45846 üzenetére
ok, ennyiért már tényleg jobbak a Scythek. pár hónapja még 10kt alulról súrolta a Brocken, annyiért nehezen volt ajánlható a Mugen3/Mine2 kombó, de ezek mellett az árviszonyok mellett jogos, amit mondasz.
köszi a kiegészítést, magyar árlistákkal kapcsolatban nem mindig vagyok napra kész
-
blaca83
őstag
válasz
csucsbicep #45773 üzenetére
Teljesen átlagos ram:
CORSAIR Vengeance DDR-3 8GB/1600 mhz
@ Potzee :
-Köszi, átolvasom...Egyenlőre ár/értk alapján jónak tűnik a CM 212.
-
kromatika
veterán
válasz
csucsbicep #45040 üzenetére
A True , az a
Thermalright Ultra 120 Extreme.Erre gondoltam.[link] -
kromatika
veterán
válasz
csucsbicep #45038 üzenetére
brockent(tehát a matit is)1200rpm fölött veri 2-3 fokkal.én is teszteltem.
kb a TRUE val van egálban hűtési teljesítményben 1200rpm-en vagy a fölött.
-
kromatika
veterán
válasz
csucsbicep #45035 üzenetére
esetleg ALPENFÖHN HIMALAYA ha még bele fér a keretbe?14-es venti,bármilyen magas rammal kompatibilis,szintén nagyon szépen ki van dolgozva,csak úgy mint a mati.
-
Potzee
addikt
válasz
csucsbicep #45033 üzenetére
A Matterhorn-nál a heatsink csaknem ugyanaz mindegyiknél.
A Pure esetében nincs nikkelezve a talp és a hőcsövek, a normál Matterhorn-nál van nikkelezés, a Rev.B-nél LGA2011 felfogatás, a Shamrock pedig szintén nikkelezett és 2 db zöld Alpenföhn Föhn120 Wing Boost ventivel van. -
kromatika
veterán
válasz
csucsbicep #45033 üzenetére
így igaz.brocken amd-n sokkal jobb mint a mati.de 1155-ön is jobb a shamrock-tól.1155 esetében,a pure van a legközelebb a brockenhoz teljesítményben.pure a shamrock-ra 3-4 fokot is ráver.
-
Potzee
addikt
válasz
csucsbicep #45025 üzenetére
A cooler kiválasztásánál fontos tényező a Vengeance ramok mérete is.
A Macho 120 elcsúsztatott felépítésű, de alacsonyabb, mint a nagytesók (HR-02 vagy a Macho Rev.A BW [link] de az elcsúsztatott kialakítás miatt lehet úgy forgatni, hogy a heatsink és a venti nem nyúlik a memória slot fölé.A Matterhorn-nál a hőcsövek nagyon szorosan, egymáshoz közel helyezkednek el (a hőleadás szempontjából ez nem a legjobb...), a bordázata eléggé sűrű, oldalt zárt. Ennek az átszellőztetéséhez magasabb fordulatszámon kell majd járatni a ventit, mint pl. a Macho esetében, tehát a Matti hangosabb viszont nagyon szép kecses, nyúlánk. Jól elférnek a magas ramok...
A True Spirittel szintén jól megférnek a magas memóriák. A heatsink szellősebb felépítésű, mint a Matti. A hőcsövek egymástól távol vannak, a bordára történő hőelvezetés és a hőleadásuk így hatékonyabb. A 140 mm-es venti nagyon halkan dolgozik.
A Scythe Ashura-ról korábban linkeltem egy computerbase test -et. Szellős heatsink, nagyon jó elrendezésű hőcsövek, 140 mm-es halk venti. Kecses felépítés, jó barátságot ápolva a magas ramokkal...bele sem lóg a ramok útjába.
-
kromatika
veterán
válasz
matterhorntól a brocken jobb teljesítményű.főleg ha tuning is van akkor inkább a brockennel jársz jobban mint a matterhornal.(matterhornból a legolcsóbb változat,a pure hűt a legjobban,mert az olcsóság jegyében elhagyták róla a nikkel bevonatot,viszont ennek hatására jobb lett a hűtési teljesítménye.) macho 120 nagyon jó, és 1000 rpm-ig jobban is hűt mint a brocken.de 1200rpm fölött már kezdi verni a brocken.szóval ha felszemeléses tuning lesz,akkor ár érték arányban a brocken.ha pedig alap feszes tuning,és halk működés akkor macho.asuraról még nem tudok nyilatkozni,de úgy néz ki,elég eltalált model
-
Zan
aktív tag
válasz
Én tesztet nem tudok linkelni, csak a személyes tapasztalatomat osztanám meg gyorsban így bepofátlankodva. Én nekem is pontosan ugyan ilyen procim van és én Alpenföhn Matterhorn rev.a-t raktam rá. Az is tökéletesen végzi a dolgát. A proci 4.5 ghz-re van feltolva, üzemi hőmérsékletem eddig nem ment még 55-60 fok fölé.
-
>Deego..
senior tag
válasz
csucsbicep #45021 üzenetére
Matterhorn Shamrock
-
bombibmw
veterán
válasz
csucsbicep #45021 üzenetére
Szerintem mindenképpen Thermalright ezek közül.
Én tesztek alapján a 120-at vettem volna,de két hetet kellett volna rá várnom,így Macho Rev.A. lett.
12500-ért alkalmi vétel volt.
Szóval szerintem 120.
De majd a hozzábbértők kijavítanak,ha nem.
Én csak tesztekre apellálok.
Egyébként korábban kértem szépen egy grafikonos tesztet a Macho-ról,ami tényleg hiteles.
Valaki tudna linkelni nékem egyet,please! -
Potzee
addikt
válasz
csucsbicep #44924 üzenetére
folytatva a sort...
Scythe Ashura
Nem lóg rá egyetlen memória slot-ra sem, nagy teljesítmény, halk üzem (140 mm-es venti)
computerbase tesztScythe Mine 2 - 9.9k
Ár/értékben az egyik legjobb! -
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #40089 üzenetére
Erről mi a véleményetek, mert szerintem nekem teljesítményre bőven elég(elvileg hozza a Freezer 13 Pro szintet), lenne hely, olcsó, kidolgozott, jól néz ki.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
csucsbicep #40089 üzenetére
Milyen magas cooler fér el a házban, ha csak 9cm-es venti fér el hátul?
Ez kicsit gyanús.... -
hoffman_
nagyúr
válasz
csucsbicep #40079 üzenetére
Már régóta szeretnék egy hűtőt, ami kereszthuzatot csinál, egy "rendes, nagy" coolert. Találtam i3-at, de nincs hozzá hűtő, szóval mindenképp vennem kell. Vagy 1-2k a gyári, vagy 5k a Xigma Loki, szerintem jutni fog rá pénz. De köszönöm a tippet
-
Beretvás
veterán
válasz
csucsbicep #39930 üzenetére
Igen, ebben az árban nincs jobb..
-
4nick8
őstag
válasz
csucsbicep #39776 üzenetére
Thermalright True Spirit 120
-
Diocles
aktív tag
válasz
csucsbicep #39776 üzenetére
Alpenföhn Brockent fognak ajánlani.
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #39099 üzenetére
Nem szabad. Először miniITX-et akartam.
-
válasz
csucsbicep #38632 üzenetére
-
válasz
csucsbicep #38629 üzenetére
Jó hát kezdjük:
Kontra: Szintén a műanyag lefogatóval van gondom
A gyári csavarok nem fogatták oda rendesen,így kellett kerítenem másikakat
A keret lefogató kis fekete pöckök amiket belekell nyomni a fehérekbe...egy eltört
Akárhogy próbáltam lutri volt felszereléskor,hogy hűtött e vagy nem,15. felrakásra jó...
Nemlehet ráfogatni + ventit,csak ha vízszintesben van(ráfekteted)Pro: 212+-nél sokkal jobban bírja a tuningot
Több az anyag benne hozzá képest(ÉS MŰANYAG KERET EHHEZ?HÜLYÉK EZEK...)
Halk és jól néz kiEnnyi a véleményem róla,ha most jönne a nyár már cserélném is le,de mivel hűvösebb idők jönnek (már most -10 fok idle és load-ból is) ezért még maradhat a hűtő.Akik sokszor szétszedik a gépet nekik nem ajánlom,mert ez a gagyi műanyag bármikor szétroppanhat.
-
Hunork
veterán
válasz
csucsbicep #29301 üzenetére
Hát igen, méretes egy hűtő.
Én azért választottam a Freezer 7 Pro-t, mert valamivel kisebb. És nagyon baba. Erről amúgy írtam is egy cikket, rákereshetsz a logout-on, ha érdekel. (mondjuk most már hüsi van, de ebben a pillanatban a CPU így néz ki Aida64-ben: 32,35,35,36,35 fok...)
"-Örülünk, Vincent?" -
Hunork
veterán
válasz
csucsbicep #29295 üzenetére
Örülök, hogy sikerült!
Éljen az Arctic!
(tényleg jó cuccokat csinálnak, pláne, ha tuningol az ember)
-
Hunork
veterán
válasz
csucsbicep #29288 üzenetére
Szia!
Hát sajna sok nem jut eszembe, nekem a Freezer 7 Pro van. Annyit talán, hogy ne állítsd Silenre a Bios-ban, hanem legyen normál, és az alaplapod segédprogramjával csinálj egy beállítást, ami a Windows indulásakor érvényesül. Ez akkor amúgy is átállítja a te általad kívánt értékekre a fordulatszámot.(Asrock alaplapnál pl. AXTU) Hátha akkor nem lesz gond.
Remélem, ez segíteni fog! -
bsh
addikt
válasz
csucsbicep #29181 üzenetére
-
bsh
addikt
válasz
csucsbicep #28141 üzenetére
mi ebben a fura? a szilícium lapka kábé 1 gramm és kicsi a hőtehetetlensége. az ihs meg jó hővezetéssel egybegyógyítva egy fél kilós fémtömeggel, nyilván lassabban fog reagálni a magban létrejövő hőingadozásokra.
tegyél fel egy villanyrezsóra 1 percig egy 5 forintos érmét, majd egy 10 literes lábasban vizet. melyik lesz melegebb? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #28141 üzenetére
igazából felesleges. a venti nem világbajnok, de halk. ameddig meg hőfokok okésak, igazán sok értelme nincs cserélgetni.
ha a magok ilyen hamar melegednek, az fura. anno core2esekről tudom, hogy a kupak és a magok közötti hőátadás szinte tökéletes volt, egy fokon belül kellett lenniük. a többi eltérés a félremérés miatt volt.
azt tudom, hogy pár újabb lap össze-vissza mér, viszont a helyzet nem egyértelmű.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #28138 üzenetére
lap+proci topikjában nézz körül, ez lehet bios is. mostanában pár lap 20 fokokat mér félre.
meleg borda meg annyit jelent, hogy a venti elégtelen. mondjuk keretnélkül AC, szóval ez annyira nem meglepő
. mondjuk magában a langyos borda még nem baj, csak annyit jelent, hogy a hűtő dolgozik.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #28111 üzenetére
Vki?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
csucsbicep #28035 üzenetére
Igen
-
válasz
csucsbicep #28009 üzenetére
Noctua NT-H1
-
lizRRR
őstag
válasz
csucsbicep #28009 üzenetére
Én még mindig az MX2 mellet voksolok.
-
lizRRR
őstag
válasz
csucsbicep #28006 üzenetére
Ott valami elég sz@r lehet vmi..
Nekem a másik procimon 1.440 V i5 750 az ezelőtti procim 65 fokig ment max.
Az aláírásomban szereplő proci hütővel.
-
válasz
csucsbicep #28006 üzenetére
Elvileg igen, nekem picit magasnak tűnik, egy újrapasztázást megér a dolog.
ui.: Olcsó ezüst pasztát kerüld!
-
válasz
csucsbicep #25908 üzenetére
Remélem, na majd meglátjuk hogy mi lehet kihozni belőle leghalkabb üzemmódban.
-
válasz
csucsbicep #25905 üzenetére
Értem, bár főleg alapon fog menni, csak net + film és egyéb hasonlóságok, de néha egy-egy tesztet megnézne a tulajdonosa. Lehet marad alapban, azzal remélem elbírja abban a "házban".
#25906 proci985: A Freezer 7 Pro-t elvileg odaveri, a többit meg fent olvashatod.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #25821 üzenetére
kellene neki. és picit nagyobb is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #25819 üzenetére
oda remek lesz. kisebb házakba is befér.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #25816 üzenetére
picit jobb, ha kicsi a különbség, vedd a 13mat. AMDn óvatosan, elvileg csak felfelé fújva megy fel.
-
Whysperer
addikt
válasz
csucsbicep #25797 üzenetére
az én gépemben AC 7 pro rev2 van és nagyon nincsen hagnja és felszerelni meg teljen király volt a TX3-hoz képest
-
diegho
nagyúr
válasz
csucsbicep #25797 üzenetére
kb ugyanaz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #25794 üzenetére
Nincs hozzá sajnos.
-
diegho
nagyúr
válasz
csucsbicep #25792 üzenetére
Coolermaster HyperTX3, vagy Arctic Cooling Freezer7 pro rev2. Mindkettő olcsó és jobb, mint a gyári. Xigmatek Gaia érdemel még egy szót 5500 körül kapható, de mérd le milyen széles a házad, mert ez elég magas hűtő.
-
diegho
nagyúr
válasz
csucsbicep #25789 üzenetére
A hagyományos LGA775 felfogatást nem tudod rátenni, mindenki így járt, nem csak te. Lehet menni hűtőt venni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #21158 üzenetére
CM Hyper 212-t pl. Nem drága és jól hűt, igaz nem a leghalkabbak közé tartozik a gyári ventivel.
-
vbbb
őstag
válasz
csucsbicep #20659 üzenetére
Kábelkötegelő?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #20659 üzenetére
Nem. Esetleg egy gyáriról talán a pöcköket át lehetne vhogy aplikálni de...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #20652 üzenetére
Coolink Swift 2 pl.
mod: Henk papa beelőzött.
vbbb: Azért elég sokat. Régi lapot próbáltam kettétörni egyszer, nem volt könnyű. Szóval azért van tartása ezeknek a cuccoknak.
-
Henk
veterán
válasz
csucsbicep #20652 üzenetére
9-ből is van a Coolink-nek pwm-es, swif2 92P szerintem jó lenne rá.
vbbb: nagyon strapabíróak a lapok egy hűtő súlyától nem fog eltörni. Egyszer láttam egy videot amiben egy Orochi volt felszerelve és a srác elkezdte lengetni a lapot ami szépen hajlott ide-oda a hűtő súlya alatt de nem tört el.
-
Henk
veterán
válasz
csucsbicep #20642 üzenetére
Ennyi pénzért nagyon jó az EKL mert tud annyit mint a tx3. Ennyiért a Zalman sem rossz de alapvetően nem túl halk és mivel 3 tűs venti van rajt nem minden lap tudja szabályozni. Annak még a ventije sem cserélhető.
-
knix
tag
válasz
csucsbicep #20643 üzenetére
jó az a tx3, csak venni kell rá 2k-ért egy coolink 9.2-es pwm ventit. azóta olyan halk, mint a kisangyal, és nem mellékesen jobban hűt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged