- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, csak nagy terhelésnél meg ott a bibi, hogy hiába tud 180Wot lehűteni a hűtő 80 fok alatt olyan 25 fokig, ha azt a beállítást meg az alaplap nem fogja sokáig bírni. plusz arra kell házhűtés is. egyébként valszeg emiatt sincs túl nagy mozgás utóbbi években a csúcshűtők teljesítményében, egy D14/Arrow már kultúrált hangerő mellett lehűt annyit, amennyit még hosszútávon túlél az alaplap alatta. tuning nélkül meg kb overkill az összes (kivéve HR02 passzívan, de az meg megint egy külön állatfaj).
a nyitott ajtó egyébként egy eléggé érdekes dolog: ha csukva az ajtó, akkor magas fogyasztásnál 30 perc után a szobahő már érezhetően megugrik. nyitott ajtónál nem, de úgy meg kb 2-3fokkal jobb értékeket értem el. légkondi megint megoldás, de ott is jön plusz légmozgás (ez nem sok, de nagyobb bordáknál már érezhető).
na igen... folyékony fém vagy vezetett, vagy szó szerint egymásbakötötte a procit és a hűtőt, minden felrakás után meg kissé erős polírozni két fok miatt.
-
proci985
MODERÁTOR
ugyanmár...
persze, meg azt is tudni kell, hogy nálam políros a proci és a hűtő is, ami megintcsak torzít.
AC7proval (@stock) 1 fokkal volt jobb az MX4, IFX14el meg kb semmivel. de lehet, hogy polír nélkül lett volna nagyobb különbség.
izé, a folyékony fém meg jó, kérdés, hogy mennyire vezető. mert non-conductingot nem írnak az oldalán
egyébként 1-2 fok eltérések lazán lehetnek, abszolút csúcson szórás van, függ a procitól (HS méret is bejátszik), a felfogatástól, sőt akár még attól is, hogy nyitva van e az ajtó(!).
-
proci985
MODERÁTOR
mx2 és mx4 között nevezett hűtőkön szvsz nem lesz különbség (IFX14en próbáltam mindkettőt).
mx2 +1, mert olcsó és jó
kasa85: na igen, Magyarországon nem véletlenül olyan ritkák a Thermalrightok. mióta pár éve csődbe ment a beszállító, azóta csak rosszabbodott a helyzet.
szerk: MX4 jobban kenhető az MX2nél, tehát azért van neki előnye. kevésbé hajlamos ragadni. viszont így visszanézve nem ért duplaannyit
(ja, nekem is megvolt a tapasztalat)
-
bsh
addikt
valami rémlik, hogy volt kép is a házról, de lehet keverem valakivel. ott volt egy lyukacsos rész a táp felett és a proci felett.
így a képeket nézve, én azt csinálnám, hogy leragasztanám ezeket a lyukakat a tetőn, valamint a ház hátulján is, és csak elől maradna lyuk a házon. aztán a táp és a tető köz ha jól látom van még némi hely. oda felragasztanék körbe a táp tetejére egy 1cm széles tömítést, ami a tetővel légmentesen záródna. kimaradna a processzor felé eső oldal, itt szívna levegőt a táp. és csinálnék egy szintén légmentes csatornát vagy tölcsért lemezből, vagy akár kartonpapírból, ami a proci felé irányulna és csak arra lenne nyitott. a procira meg raknék egy nagy disznó bordát (ami csak befér). így a táp ventije szívná le a levegőt a prociról és a házból is egyben, és hátul fújná ki. nem túl ideális de plusz venti nélkül ilyet lehetne csak. hasonlóan a btx hűtőkhöz.
végülis így belegondolva, némi kartonpapír és cellux elegendő is hozzá, úgyse látszódik -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
Nemrég kényszerből megoldottam a 775->1156 szitut, átvertek picit..Retention kit IIIal hírdetett egy srác Ninját, amivel megoldható az 1155/56 elvileg..persze arról nem szólt a fáma, hogy a Ninjának csak 775ös kerete volt..
Lényeg a lényeg, a furatokon 1.5-1.5mmt kellett reszelni és utána már jó volt..Egyébként ez kimeríti a kartellezés témát, mert semmi sem indokolta, hogy a 775ös 72x72es furattávokat megváltoztassák..kivéve a hűtőgyártók érdekeit ugyebár..ezért lett az 1155/56 75x75mm..éljen :S
-
Viktoár
addikt
Ez a mini ninja szerintem még beférhet a maga 11cm-ével ha azt nézzük hogy 14,5 cm magas a ház.A lap+proci nem hiszem hogy több 3cm-nél.
Viszont gond lehet az is hogy mivel fekvő a ház,ezért a tetjén van kialakítva a szellőző a proci fölött.Tehát jobb lenne olyan hűtő aminél a borda tetején van a venti és nem az oldalán.Így talán felülről szívná be a friss levegőt a felette lévő szellőzőn keresztül.Ugye ez az elgondolás mondjuk a mini ninjánál nehezen működne. -
Viktoár
addikt
Igen,így utólag én is azon gondolkodtam hogyha hangos lesz a venti (mert egyszer biztosan az lesz) akkor hogyan oldom meg a cserét.
A másik versenyzőről amit néztem van tapasztalat? Bár nem tudom befér-e a házba.
Nehéz így hűtőt vásárolni hogy nem tudom mi a maximális méret ami még belefér.Pedig jó lenne megvenni a hűtőt mielőtt megjön a ház mert nem akarok kétszer szerelni. -
sanyesz79
csendes tag
-
Viktoár
addikt
A ház 14,5cm magas tehát ebbe a méretbe kell hogy beférjen a cpu hűtő.Jó,valamivel kisebb a hely mert bele kell számolni az alaplapot és a procit is.
Majd túrok a neten hogy milyen hűtők jöhetnek számításba ami olcsó és halk.Ha nem muszáj nem ölnék bele 6-7k-t mert próbálom a legolcsóbban kihozni a htpc-t.Persze így bizonyos kompromisszumokkal kell számolnom.
-
TXT
őstag
-
TXT
őstag
Köszönöm az ajánlást Daert
, ennek alapján utánanéztem a Noctua-nak és eléggé meggyőző!
Ezek közt gondolkodom:
- Scythe Mugen 3
- Noctua NH-C14
- Noctua NH-D14Most Phenom II X2 555-höz, de amikor jön a Bulldozer, akkor az ficereg majd az ASRock Fatal1ty 990FX Pro lapban. Ehhez keresem a legjobban teljesítő és lehetőleg leghalkabb megoldást, amivel szénné húzva is kiváló lesz!
A Noctua (és a Mugen3) alkalmas az imént említett lapban?Előre is köszönöm a választ!
-
-
-
-
-
-
python1
veterán
Nem probléma,persze örülök,hogy leírod a véleményed mindenképp,legalább tisztábban látok a témában.Ebben a kategóriában igen vigyázni kell a hűtőkkel mert könnyen mellényúl az ember,olyan kis különbségek lehetnek,hogy nem éri meg a cserét,itt inkább hűtési hatékonyságra gondolok mint árbeli különbségre.
Hallgatok rátok Qru kolléga véleményetekre.
-
python1
veterán
-
python1
veterán
Igen ezek is jónak tűnek de igazából attól tartok,hogy nem jobbak a jelenlegi Thermaltake Frio hűtőmtől,és igazából valami hasonló formatervezésű hűtőben gondolkodom, ami kicsit burkoltabb,talán még valami cooler master-nél láttam hasonló formaterveket.
De még akkor nézelődőm én is.
Azért köszi a fáradozásotokat!
-
Nem, nem csábított el, mindenképpen maradtam D14-nél, mert tesztek szerint is a Silver Arrow-al versenyzik (hol veri, hol pedig elverik), csak valahogy gondoltam egyet és eladtam, azután meg visszasírtam és rendeltem egy másikat. A Matterhorn-t is szerettem, csak nekem túl kicsi olt, azután jött a Ninja3, az meg nem volt elég erős, féltem hogy 4*4Ghz-t nem bírja. A Noctua ventik szerintem drágák, hangosak és hangos a motorzajuk, a színűk borzalmas, viszont a minőségük és a rájuk adott 5 év garancia felülmúlhatatlan.Azért 1300-1500rpm-en szinte minden venti visít, nekem a 800-900rpm még kellemesen elviselhető, de a VGA-m játékoknál kissé hangoskodik, pedig elvileg ez az egyik leghalkabb aktív hűtős kártya a piacon.
-
-
-
-
petrovicslas
csendes tag
Korábban kérdeztem. Most akarok venni egy ASUS M4A88TD-M EVO alaplapot és 4 db RAM lesz benne hűtőbordával. És, hogy ez mellé milyen hűtő ajánlott, mert a Mugen 2, Corator DS és a Ninja 3, amiket néztem nem férne el mellettük a borda magassága miatt. Egyébként Kingmax 2GB 1600MHz modulokat akarok venni.
De már azon is gondolkodom, hogy veszem a ninja 3at és inkább hűtőborda nélküli memória modulokat veszek, mert azok elférnek alatta.
-
proci985
MODERÁTOR
Ja, főleg, hogy mindkettő limitált széria volt 2 éve, szerintem újonnan már kb beszerezhetetlenek. Villantásfaktoruk jó volt, viszont ventivel mind a kettő 1300g körül volt, az meg sok. A három fok különbség is stimmelt, az meg annyria nem sok.
A Noctua szerintem kicsit más tészta, mert alapből két felsőkategóriás ventit is adnak hozzá. egy Mega/TRUE/IFX se olcsóbb két jó ventivel. Sőt, utóbbi még a memóriákra is rálóg(hat).
Abban egyetértek, hogy jelenleg ezek a csúcshűtők.
jagada: max cseréled a ventit, vannak egész olcsón is használható típusok. az a Noctua tényleg sokkal erősebb, bár ha nagyon nem rántod meg, akkor ez nem fog feltűnni (100W fölött kezd el tényleg látszani a különbség). házad milyen (pár házon az oldalsó 23mas beleakad a magasabb hűtőkbe, akkor viszont lehet kiesik minden a TX3/AC7pro fölött)?
-
proci985
MODERÁTOR
köszi a tippet, akkor körbenézek azok között.
Tothgera30: a megvevés még a fórumban 4kért árult s478 kompatibilis Silverstone hűtőre vonatkozott
. Coratoros infoért köszi, de erős 775es hűtőm már van. apróban posta meg azért nem játszik, mert Svédországban lakok, úgy nehéz
.
-
jblgti38
tag
Szerencsére semminek semmi baja.
legalábbis a vga..azt nemtudom mert a 350es nem bírná beindítani így meg sem n éztem de a többi se jó.De egyébként nemjó 4pines csatit dugtam be gondolom zárlatot okozott ahogy mondod.Mellesleg vmi Titan Nano grease-t használtunk,az egyetlen ami a boltba volt.
nem értek hozzá de asszem a srác azt mondta h ez szerencsére nem ezüst.
de írtam h a végén elég sok kijött és kevésbé elegyengetve.Most itt állok tehetetlenül:S -
Daffni2
addikt
Belefér, mert az oldallapon levő óriás venti befelé nem foglal helyet.
Más kérdés, hogy felső tápos, és a hűtő nagy része belól a táp alá gátolva a normális légáramlást, ezért nagyon pörög a táp ventilátor.
Ezért cseréltem le a hasonló /HiTech-PRO/ házamat RS-9-re.Na annál az oldallapon levő felső ventit nélkülözni kell a 160 mm-es hűtő esetében.
Nekem Xigmatek Red Scorpion van, elfordítva, alul van a venti, a felső ventik rendesen kiszívják a meleget.
-
JHONNY 79
aktív tag
Köszi.Kicsit érdekes a dolog ,azért is kérdeztem mert sok oldalon a 2000 sorozatszámura is azt írják hogy Intel kompabilitás összes,a 2100 az újabb,ahhoz tudom hogy jár a 1156 lefogató is.Azt hittem teljesítményben is van köztük különbség.Egyébként hangos volna a a gyári ventije??
-
törölt tag
[Aerocool Aeroengine II] ilyenem van. a mostani cpu hűtőm pont a felső vágattal van szemben. (alap amd cooler.. vicc egyébként ez a hűtő tényleg csak arra jó hogy éppenhogy ne főzze meg magát a proci
)
a mugen2-re olyan 12k-t számolok nagyjából ennyi mindenhol.
akkor a vga melletti alsó helyre mehet egy szívó (kifele), hátra a táp alá egy fújó (kifele), a fenti oldalsót pedig hagyjam üresen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged