- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #27864 üzenetére
Ááá annyit nem akarok költeni a gépre.Olcsóbb ha lapot cserélek a régi beszémításával.
-
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #27862 üzenetére
Köszi.
Már csak le kell vadászni a nindzsát.
Egyébként erősen elgondolkodtam a lap cseréjén mert más problémám is akadt vele.A vga slot nagyon közel van a pci slothoz ezért a passzív hűtésű kártya nemigen szellőzik ha beteszem a tuner illetve a hangkártyát a helyére.Vannak lapok amiknél a pci és a pci-e (16x) között van az kis pci-e (1x) slot.Az jobb volna a passzív borda miatt ha jól gondolom.
Például: -
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #27856 üzenetére
Nekem mondod hogy szar a helyzet?
A kis nindzsával már szemeztem de szerintem a jelenlegi felállásban az sem fér be.Ha át fabrikálnám a hdd-t máshova vagy csak 90 fokkal elfordítanám már sokkal jobb lenne a helyzet nem?
-
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #27849 üzenetére
Szóval nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket.
Egy érdekes elrendezésű fekvő házba keresek cpu hűtést.Már ígértem képet másnak is úgyhogy ezt ma pótolom és írok méretet is hátha akkor tudtok megfelelőt ajánlani.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Wind-Storm #27808 üzenetére
Mondom a címet, gyere számolni.
Cellux van.
-
Speed®
titán
válasz
Wind-Storm #27754 üzenetére
1160 néven szerepel, de stimmel, legalábbis nekem 75x75ös az 1156om.
Viszont most nézem, sikeresen elírtam az 1366ot, az valójában 80x80as. -
viperabácsi
addikt
válasz
Wind-Storm #27754 üzenetére
én is úgy látom viszont az írás szerint 1366 82x82 viszont a rajzon 80x80 melyik a valós méret
-
Gerisz
addikt
válasz
Wind-Storm #27744 üzenetére
-
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #27720 üzenetére
Igen,már informáltak hogy htpc-be nem a legjobb választás.Egyébként a 65W TDP soknak számít?
-
Viktoár
addikt
válasz
Wind-Storm #27678 üzenetére
Köszi,igen sértetlen a gyári paszta és szürke.Akkor hagyom a pasztát és rápattintom az új hűtőt.Én is arra gondoltam hogy a 640-es tdp-je nagyobb ezért talán jobb a gyári hűtője. Méretben kb azonosak de a kialakításuk különböző.
Az x2 3800+ hűtője:
Az x4 640-es hűtője:
A 640-es hűtője mind a 4 oldalról bordázott és "nincs" alja.Gondolom így jobban átjárhatja a levegő ezért jobb lehet a hűtő teljesítménye.Próba után meglátom milyen lesz,remélem nem kell a régit visszaraknom.
Daert: Fekvő házba (HTPC) kellene ezért a magas "torony" hűtőket ki kell hagynunk.
-
maki001
tag
válasz
Wind-Storm #27575 üzenetére
Nem nagyon szeretném szétfurkálni meg szétreszelni a házat.
-
Kissjeno
tag
válasz
Wind-Storm #27484 üzenetére
Kösz a választ !
Biztos jó de az ára elég visszatartó számomra. 3db kéne a házba (kb. 13 ezer ft)
-
sg22
senior tag
válasz
Wind-Storm #27469 üzenetére
végül ilyen radi lett. nem sűrű a lamelázása, nagy légszállítású (halk) venti kéne nekem 9 db. mit ajánlasz?
szerk: static pressure nem lényeg annyira
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #27465 üzenetére
van egy olyan rossz érzésem, hogy annyit elbír egy HR02 is. mindenesetre házban 130Wos i920at elbírta tesztek szerint, szóval mennie kéne neki.
-
macko20
őstag
válasz
Wind-Storm #27465 üzenetére
Vásárlás előtt azért érdemes megnézni a kompatibilis alaplapok listáját ,és nem túl magas rammot választani ,sőt az alaplapi VGA-val is lehet h be kell érni mert a Pci-E slotot is kitakarja bizonyos lapoknál ,mint a gyári szerelős videón látszik
-
Predator2
addikt
válasz
Wind-Storm #27447 üzenetére
Qru
"Az szigetelő gyűrű, a csavar alá kellet volna beraknod "
Ide gondoltad? [link]"3-5 fok különbség a magok között belefér, mert nem egy forma a hőérzékelők elhelyezkedése, ettől nagyobb eltérést viszont okozhat a nem teljesen jól felfekvő hűtés"
Akkor most ez jól raktam össze elméletileg?[link]Wind-Storm
Rádugtam az egyik CPU fan feliratú csatira-> gondoltam rá h ez a baja de akk hova kéne dugni?[link] !megköszönném! h bejelölnéd az alaplapon
Köszönöm
-
Balazuz
tag
válasz
Wind-Storm #27454 üzenetére
Nekem csak az egyik 4 tűs venti aljzatához van odaírva, hogy PWM, a másik kettőhöz csak annyi hogy CPU FAN1 és CPU FAN2. Ezek is 4 tűsek és vezérli is az alaplap a ventiket, de akkor azokhoz miért nincs odaírva, hogy PWM?
-
Balazuz
tag
válasz
Wind-Storm #27447 üzenetére
Mit is csinál a PWM? És mi van ha majd 3db prociventim lesz?
Mert van még CPU FAN1 és FAN2-m.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #27384 üzenetére
na, kíváncsi leszek!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #27382 üzenetére
szimpla golyóból nekem ultra kaze szériávan és a papst 4312vel van tapasztalatom, de azok nem éppen halk üzemre lettek kitalálva.a szélzajuk és a motorzajuk eléggé extrém volt mindkét esetben.
miket próbáltál duplásból?
sflexel nekem nem volt problémám, mondjuk én 1900asokat szoktam 5Vn járatni. sűrű bordán nekem elég jó tapasztalataim voltak velük, bár tény, hogy tandemben nagyon gyengén muzsikálnak.
viszont ezek a silentwingsek jól néznek ki, paramétereik is eléggé ígéretesek. mennyit és min használsz belőlük?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #27380 üzenetére
nidec a gyártó, elvileg spec szabadalom, de tényleg két golyós.
ball és 2ball között azért elég nagy a különbség: a 2BB megoldotta a zaj- és élettartamproblémákat, viszont iszonyatosan drága lett. a mindenféle újított csúszók (sintered, fdb) pont amiatt tudtak elterjedni, mert már bírták a meleget, hozták a 2BBt hangban és emellett lényegesen olcsóbban előállíthatók.
neten még nem láttam rájuk panaszkodni, és elvileg a kifutó sflex szériát a GT váltja.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #27378 üzenetére
Gentle Typhoonok nem golyósok, hanem nidec servok. és jelenleg kb a legjobb 120as ventik az említett San Acek után
a San Acek kb annyiban jobbak, hogy vastagok, alacsonyabb fordulaton halkak és nagyon jól bírják a strapát. képzavarral élve egy Sunon/Delta és egy Gentle Typhoon egy ventiben, az előbbiek árában.
egyébként mora3nak elég sokáig kéne bírnia passzívban is. ha az ár számít, akkor YateLoon pushpull lényegesen olcsóbban megvan, és csak picit hangosabb.
-
sg22
senior tag
válasz
Wind-Storm #27376 üzenetére
nemigazán számit, de először passzivban fogom kiprobálni, nem igazán játszom vga igényes játékkal.
-
sg22
senior tag
válasz
Wind-Storm #27374 üzenetére
még nemtudom, de értettem a lényeget. minél sűrűbb a lamella, annál nagyobb static pressure érték kell
(mora 3-ra gondoltam)
-
sg22
senior tag
válasz
Wind-Storm #26657 üzenetére
radira milyen ventit kéne szted rakni? aminek jó nagy a static presurre értéke? pl ezt? vagy a légszállitás a mérvadó?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #27296 üzenetére
a papst kb az sflex paramétereit hozza, 1600on természetesen van hangja (levegő), 650-700rpm körül lecsendesedik.
a ph! és az spcr tesztpéldánya hangoskodott alulfeszelve, az enyém simán jár úgy is.
egyébként tényleg halk/mármár csend tényleg olyan 650-700rpm alatt kezdődik, szóval egy 1300/1600asnak még bőven lesz zaja. vicc egyébként, hogy a gépben van 9 venti, és a táp 1300at forgó addája messze a leghangosabb (a raptor idle hangjával).
-
Beretvás
veterán
válasz
Wind-Storm #27296 üzenetére
Hát nekem ilyen Noctuám van de semmi nem igaz abbol amit itt leirnak.. szal brutál nagy motorhangja van max fordulaton.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #27294 üzenetére
igen, szerintem az lesz. MTBF és viselkedés -alacsony indulási fesz és rpm, nem zörög, nem zajong, alacsony rpmen is jó a hangja- alapján kizárásos alapon annak kell lennie.
nem lennék meglepve, ha a papst/noctua féle magnetichez is hasonlítana a cm/enermax féle megoldás. mondjuk a cmnél nem tudom miért ballnak hívják, amikor nem a BB/2BB utódja.
egyébként tényleg eszméletlen kavarodás van, pl a sony féle FluidDynamicBearing (sflex széria, thermalrigh 120asok) és a papst sintecje is szinte egyezik, egyetlen különbség hogy a papstnál két réteg van az fdb egy rétege helyett. egy sflex 1600 és egy papst f/gl 1600 között gyakorlatilag nincs is érdemi különbség. aztán persze nem csak a csapágyazáson múlik, a szintén FDBs AC F12pro pwm közelébe sincs semmilyen tekintetben előbbi két típusnak (árban se).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #27290 üzenetére
jó kérdés, valszeg valamelyik javított sleeve bearing, mint pl az FDB és sintec. MTBF értéket nem ír a gyártó (azon derülne ki), hang alapján kizárt, hogy golyós legyen. xbit szerint az mtbf 100k óra, ami alapján csak valamelyik újfajta post csúszó csapágyazásról lehet szó. oem érdekes lenne, de eddig még nem derült ki.
Daert: lesz összefoglaló is logouton, cska két hétig el voltam utazva, nyáron meg alapból is lassan történnek a dolgok. de szerintem az mindent elmond, hogy próbáltam a hűtőn SFlex 1900 tandemet is, de végül a TY140 ment rá.
-
Daert
őstag
válasz
Wind-Storm #27290 üzenetére
[I]Enhanced Hyper-Flow Bearing (EHFB) - to ensure consistent and stable rpm, prolonged lifetime of usage.
Hogy ez pontosan mit takar nem tom,de proci985 biztos tud neked válaszolni. -
smokk
csendes tag
válasz
Wind-Storm #27208 üzenetére
Szia!
érdekes, azt is nyilvánvalónak gondoltam hogy az arctic cooling freezer 13 pro rámegy az alaplapomra és kiderült, hogy a felfogatása korlátolt így a magas alaplap hűtőbordák miatt nem fér el, ez máris veszteség nekem
úgyhogy kérlek ne gyere azzal, hogy buta kérdés, és nekem az is kevés, hogy valószínű minden lapra felmegy
köszönöm és továbbra is várom a választ
üdv
Smokk -
macimisi
csendes tag
válasz
Wind-Storm #27164 üzenetére
Most egy 65w-s amd-n van.Ennek elég.A 89w-s hoz már nem lenne jó?
-
macko20
őstag
válasz
Wind-Storm #27122 üzenetére
az már az emberi tényező,ami a 370,478,775,1155-6,1366,754,939,am2-3-nál jó a tesztnél csak ráhelyezett hűtő az a 462-nél kevés
-
macko20
őstag
válasz
Wind-Storm #27117 üzenetére
Meglehet de egy egész tubust rányomtak és rövidre zárta az smd alkatrészeket...
a szivacsos kis hengerek a lesarkazástól óvtak volna ,de ovatos kézn is kell hozzá... -
szamoki
tag
válasz
Wind-Storm #27109 üzenetére
MInt írtam a SWIF2-höz adottakat használom. Amik így Coolink gyártmányok.
Rikító sárgák és nem kékek, ddeeee az is igaz, hogy a párom szerint zöldek. -
szamoki
tag
válasz
Wind-Storm #27105 üzenetére
Hát ebben akkor lámer rookie vagyok.
Vannak gumi csavar típusok??
És ez a hivatalos nevük a keresztségben, hogy "gumi csavar"?Én a SWIF 2-höz adottakat használtam.
-
szamoki
tag
válasz
Wind-Storm #27099 üzenetére
Ha leveszem az alaplap felőli oldallapot akkor még mindig ott van az alaplapot tartó lemez ami takarja a hátsó venti azon sarkát ahol problémás a gumiláb felrakás.
Igen SWIF 2-eseim vannak.
-
Mad6
tag
válasz
Wind-Storm #27091 üzenetére
Milyen topik is ez?
-
szamoki
tag
válasz
Wind-Storm #27081 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
A 4 fok azért zavar, mert táblázatok szerint kb ennyit hozhatna max ez a paszta, de minusz 4 fok helyett jött fel pluszban. Így a paszta vétele kidobott pénznek tűnik.
Elgondolkodtam: Most akkor mi a jó paszta felviteli módszer? plasztik kártya és talán légbuborékok?
Egyetlen nagyobb adag amit majd szétnyom maga alatt és cserébe lehet, hogy nem terül szét egyenletesen? (lásd a küldött youtube video)Egy tesztet akkor megér, hogy visszarakom az eredeti ventit és megnézem mi a helyzet.
Újabb világmegváltó gyakorlati kérdésbe futottam. A ház hátsó fenti helyére gumilábakkal betett ventilátor beszerelés estében kinek van jó módszere a legbelső láb (legbelső gép sarokba eső) beszerelésére?
Rányomás nem jön be áthúzni fogóval ott nem tudom.
Végül maradt 3 lábonNőgyógyász kezűek kíméljenek
-
szamoki
tag
válasz
Wind-Storm #27073 üzenetére
Na akkor hétvégén kezdem elölről
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz
Wind-Storm #27073 üzenetére
Tévedsz, legalábbis venti ügyben
Swif2 120P
Airflow: 60.4 - 127.6
RPM: 800 - 1700Scyte Ninja3 ventije:
Airflow: 23.0 - 110.31
RPM: 1340 - 1900 -
RufuszX
senior tag
válasz
Wind-Storm #27054 üzenetére
Na átdugtam a ventiszabályzóra. Ezzel már múködik 500-tól egészen 2800-ig, igaz ez 3V-tól 12Vig működtet..
Valószínűleg a CPU fan csatlakozón csak eddig tudja leszabályozni. Megpróbálok szerezni egy 92mm másik PWM-es ventit. Mert ha csak 1000-ig is le tudnám szabályozni a hőmérséklet 2C-t emelkedik, de egyáltalán nincs hangja...Köszi a segítséget!
-
RufuszX
senior tag
válasz
Wind-Storm #27052 üzenetére
Biosból minimumra vettem, a gyárilag adott szoftverrel is azon van. Úgy fest valamiért nem megy 1500 alá. Megpróbálom majd egy másik pwm-es venitvel hátha azzal nincs ez a problémája.
92 mm-es pwm-es ventiből mit ajánlanátok rá ami mondjuk 1000 alatti fordulatra is szabályozható lenne? (én Swif2 92P-ben gondolkoztam első lépésben)
Szerk.: "feszültségcsökkentéses történet + PWM"-nél mire gondoltál? mert van a házban egy scythe kaze master pro 5.25, amivel 4 ventilátort már szabályzok, de akkor az lenne a gond, hogy manuális lenne a dolog. Esetleg arra gondoltál hogy valamilyen okosság kombinálni lehet a dolgot?
-
RufuszX
senior tag
válasz
Wind-Storm #27050 üzenetére
-
python1
veterán
válasz
Wind-Storm #27036 üzenetére
Igen,itt kezdődik és fejeződik is be egy igazi ventilátor.
Gyengébb lamellájú hűtőkben komoly szerkezeti deformálódásokat okozhat,habár ehhez már talán hűtő sem kell elég a cpu irányába fordítani és végzi a dolgát.
Már éppen írni akartam,hogy nem zavar ha kicsi légzaj van a gépben.De komolyan ezt mi a sz@rnak találták ki,vagy inkább mihez?
-
Hexetra
tag
válasz
Wind-Storm #27019 üzenetére
köszi szépen
majd kiderül holnap hogy, hogymuzsikál a cm212+
de ennél 2400-2600rpmnél meglehet őrülni olyan rosz hangja van, aludni meg kb 1800-1900nél lehet.. amimár megvan szokva
még1x köszi a kiveséző választ
-
válasz
Wind-Storm #26998 üzenetére
A Be Quiet Silent Wings USC-ről olvastam már, nem lehet rossz, de nem illene a gépembe, nekem minden venti Swif2, kivéve a Big Boy-t meg a Giga VGa gyári ventijeit.
-
válasz
Wind-Storm #26996 üzenetére
Próbálj ki egy épkézláb Sw2-t, lehetőleg vadi újat, és 1200-as kódszámút, vagy 120P-t minimumra szabályozva. Annak rohadt kevés hangja van, egy Noctua ahhoz képest sugárhajtóműves vadészgép. A D14-es gyári ventijei voltak, ha rákeresel megtalálod a Noctua honlapján. Annyi tudok hogy 1300rpm körül forogtak.
-
válasz
Wind-Storm #26994 üzenetére
A Noctuáknak erősebb a motorzaja, és az engem zavart. Talán szélzaj is egy picit nagyobb. Szóval ennyi.
-
válasz
Wind-Storm #26992 üzenetére
800-900Rpm-en hajtom őket.
-
Roliiii
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26957 üzenetére
Gyárit, de már megvan a megoldás volt valami cucc bios ban a c&q-nál és az level 9 en volt és levettem level 1 re
Este majd írok az új hűtőről egy kicsit.
-
válasz
Wind-Storm #26935 üzenetére
Azért nézd meg hogy milyen vastag a szivacs, és mekkorák a kiálló tüskék! Esélyük sincs átszúrni a szivacsot, mert olyan kicsik.
-
válasz
Wind-Storm #26927 üzenetére
Elég érdekesen van berakva alapod, ha tényleg becsavartad rendesen akkor az alaplai tálca ferde. Én kilökném az asztalra és megnézném hogy a lap nem görbe-e, mert h igen, akkor az nem lesz hosszú életű.
Hidd el a Ninja 3 blackpate töklóéletes úgy ahogy van, a kis kondiknak van hűtésük, a lapba beforrasztott részüknek meg nem kell hűtés, a lap amúgy is kéz meleg lesz, a tálca mögött nem igazán van levegőáramlás (kivéve CM 690, opciós 8cm-es venti).
-
lizRRR
őstag
válasz
Wind-Storm #26932 üzenetére
Ez kizárt.. ha oda lenne csavarozva akkor nem hajlana így
-
Viktor77
titán
válasz
Wind-Storm #26929 üzenetére
Tuti szarul van valami rögzítve. A lapokon pont van egy rögzitőcsavar a PS2-es portok mögött közvetlenül, nem is hajolhatna el.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26929 üzenetére
Hát meglehet, mert az én lapom egyenes, és a hűtő áll a lapon mint katiban a gyerek.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26927 üzenetére
Nincs jól rögzítve a lapod, miven pont a sarkán van csavar elvileg, annak tartania kellene. a hát panelnek az a lényege, h ne szakadjon ki a lapból.
-
CaL!BeR
csendes tag
válasz
Wind-Storm #26873 üzenetére
Én is így véltem és bízok benne, hogy elfér. Köszönöm megerősítő gyors válaszod! Sokat segített, és már meg is rendeltem!
Üdv.
-
Viktor77
titán
válasz
Wind-Storm #26876 üzenetére
-
válasz
Wind-Storm #26876 üzenetére
Ninja 3 - Mugen 2 szvsz. ugyan az
.
-
Roliiii
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26868 üzenetére
Nem lehet pl egy gumipókkal fellógatni a tápra, hogy ne az alaplapon legyen a súly??
Amúgy nem csak dísz, nézd itt alul.
-
lizRRR
őstag
válasz
Wind-Storm #26847 üzenetére
Látom nem érted... pedig előtedd lévő kolléga már be ismerte...
Az 1155 és az 1156 ugyan az a foglalat. -
Viktor77
titán
válasz
Wind-Storm #26847 üzenetére
Most mi is a probléma? A Ninja 3 pont rámegy minden foglalatra.
És az 1156-1155 kompatibilis egymással (mármit hűtőügyileg). -
theiron320
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26831 üzenetére
Csak alapfeszültségen.Igen szeretem a csendet
mióta tudom milyen(4870x2-ről mikor leszedtem a ref. hűtőt és lett rajta egy ac akkor az megváltás volt.
lizRRR
emtudtam, köszönöm
Daert azok közül amiket ajánlottál, csak mugen 2 van.
Köszönöm a válaszokat. -
theiron320
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26827 üzenetére
Most nézem egy ninja3 1500 ft drágább a thermaltakenél.Kb. az lesz.Köszönöm szépen
Szerk.
Az nem baj, hogy nem írják, hogy 1155 el kompatibilis?Azt írják csak, hogy 1156 al. -
theiron320
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26823 üzenetére
Nemtudom
.Mondjuk, hogy a venti nemfog egyszercsak megálni mert úgy találta kedve.Csak nem hallottam még a deepcoolról.
-
Locutus
veterán
válasz
Wind-Storm #26817 üzenetére
Jah
De ott eredetileg a műanyag és a fém közé megy a 120-as venti, egy gyári aerocool csillivilli ledes, 15mm vastag, überhangos cucc
Na ott nekem majd a porszűrők lesznek. Meg a mellé is megy még majd egy 120-as venti, ott is kitakarítom a helyet neki. (kisflex mindent meggyőz) -
Locutus
veterán
válasz
Wind-Storm #26815 üzenetére
Pontosan nem értem mire gondolsz, bár ebben a házban több helyen is van rács, ahol nem kéne
-
Locutus
veterán
válasz
Wind-Storm #26813 üzenetére
Aerocool QX-2000
-
Locutus
veterán
válasz
Wind-Storm #26764 üzenetére
-
lizRRR
őstag
válasz
Wind-Storm #26781 üzenetére
Nem szárad.. csak 2-3 évente érdemes ujra pasztázni
-
válasz
Wind-Storm #26758 üzenetére
VGA-kat akartunk pasztázni vele, hát rosszabb volt mint a gyári paszta, a gyárival 77-78 fokig hevült a 2600 passzívban, az ezüsttel meg 82 fokig! A haverom PC kerekeskedelemből keresik kenyerét már évek óta és mindig mondja hogy ezüst pasztával nem rakok össze gépet! Annyi panasz érkezett már lekapcsoló gépre, túlhevülő kártyákra hogy ő már nem használ ilyesmit, csak minőségi pasztákat.
-
macko20
őstag
válasz
Wind-Storm #26755 üzenetére
Sok 462-es CPU,és agyon pasztázott GPU múlt ki tőle ,a mag mellett aktiv elemek vannak és az oda került fémtartalmú paszta rövidre zárta,egy VGA-ról a teljes fecskendönyit pucoltam le ép hogy túl élte
-
Locutus
veterán
válasz
Wind-Storm #26760 üzenetére
Wikipédia szerint:
"However, cooling solutions are backwards compatible between both LGA 1155 and LGA 1156 sockets, due to both having the same distance of 75 mm between each screw hole." -
Locutus
veterán
válasz
Wind-Storm #26758 üzenetére
De az 1155 furatok nem négyzet sarkain vannak nem? Hanem téglalap. Vagy a lefogató állítható a scythen?
-
válasz
Wind-Storm #26755 üzenetére
Pedig ezekkel van a legtöbb gond, mi anno szoptunk vele rendesen
.
-
@matthew@
őstag
válasz
Wind-Storm #26738 üzenetére
Mind1 azért én a kínai fröccsöntésben nem bízom annyira, meg ha eltörik akkor mire megszerzem a rögzítő pöcköket addig nem is használhatom a gépet mert a proci elszáll
-
@matthew@
őstag
válasz
Wind-Storm #26736 üzenetére
Jó de az megint + pénz lenne, mivel alapból nem jár hozzá
-
kabanka
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26678 üzenetére
és tuti menne mert van egy Yate Loon 12Vos és az meg sem nyikkan 12 volt alatt....
-
kabanka
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26676 üzenetére
biosban ki tudom kapcsolni hogy ne legyen PWM ez tiszta.. és a tekerővel szabályzom...attól még van asszem RPM jelzés...ha jól tudom...
-
kabanka
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26674 üzenetére
olyat lehet....csak mivel nekem nem szobámban van a gép, ezért visszajelzésként fontos tudnom mennek e még a dolgok benne
de köszi az ötletet
-
kabanka
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26672 üzenetére
CPU fanen van ha lehúzom onnan jelzi a gép indulásnál hogy CPU fan failure nem akarok mindig F1et nyomkodni...
-
kabanka
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26670 üzenetére
igen az. standardra van állítva ASUS lapon és a tekerő pedig LOW-on így elmegy...de van szélzaj...highon 1900rpm hát ott meg már süvít....
-
kabanka
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26668 üzenetére
Kaze Jyuni PWM, tegnap behoztam a szobámba a gépet bekapcsoltam
olyan meleget okádott ki majdnem rosszul lettem
de legalább kijön a meleg
-
kabanka
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26661 üzenetére
A scythe ventije tényleg jól kialakított ha megpörgeted csak cunamit indítasz
de hangosnak brutálisan hangos...szerintem az a 39decibel még igen kevés tesztben van hogy 60-70et mértek
amugen 3 hűtője halkabb de kisebb a légszállítása is mint a ninja-nak de akkor is egy AChoz hasonlítva....a csend még minimumon sem csendes....és ha maxon forgatod vagy alacsony fordulatszámon pár fok csak az eltérés...
-
sg22
senior tag
válasz
Wind-Storm #26657 üzenetére
nézelődtem közben énis ezt ajánlják, állitólag egyik legjobb venti, csakhát 6k itthon az ára, elég borsos
-
kabanka
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26418 üzenetére
jah igen neked az alu ház van, nos az nekem drága volt már
ettől vártam csodát... de hát minek van rá szavunk ha nem is létezik?
csoda...
-
kabanka
aktív tag
válasz
Wind-Storm #26415 üzenetére
Én egyszer kicsavartam az előlapot hogy dvd írót tegyek, most elköltözött a dvd író és visszacsavartam és mikor picit megnyomtam az előllapot beszakadt
mert a csavar széb*szta az ótvar műanyagot
nevetséges....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Micro Four Thirds
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- OLED TV topic
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Trollok komolyan
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest