Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
FSP sose számított halknak, elég sokban Yate Loon ventik vannak, kevés jön ADDA-val és azonos típusok között is lehet eltérés a ventiben. Nekem van a CX400-am, még a régi jófajta plusz van a szekrényben egy 400-as Seasonic tartaléknak, mindkettő hangtalan, de a CX-et jobban szeretem a kábelezése miatt. Ventikből nekem az AC jött be, a régi PWM-es ventijüket le tudom hozni 400-as fordulat alá, éppen mozgatja a levegőt, totál hangtalan és 2-3 fokot számít, hogy elöl-hátul ilyenek vannak. Nálam a VGA ami egyedül hangos a gépben, de az is kibírható, már nem alszok úgy, hogy megy a gép is.
Említettem, hogy sok hűtő, köztük a Freezer 13pro is csak elfordítva megy fel AMD-re. Ahogy nézem pl a Xigmatek Aegir saját hátlappal és kerettel jön, így az optimális irányban is feltehető AMD-re. kiemeltem, mert fontos infó lehet AMD-seknek.
-
sith7
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Köszönöm a választ

-
-
-
sith7
félisten
A Mugen 2 - est rá lehet tenni AM3 - as foglalatra is ?
Csak mert ellentétes infókat találok a neten, erre vonatkozóan
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
diegho
üzenetére
igaz.
mondjuk nálam épp kint a benchen a gép, a WD raptor és a szintén eléggé kultúráltnak számító FSP 500gln (100wra van terhelve épp) túlharsog két 1200as 140es ventit.
addon: Thermalright TY140enesek 5Vn 300rpm alá is bemennek. kicsit meg vagyok csúszva a teszteléssel, de már kezd látszani, hogy miért is szerepel annyira jó a Thermalright Arrow a teszteken (hint: a TY140esek hatalmasak, az új felfogatás pedig amiatt is kellett, mert egyébként két mmel még az IFX14nek is fölényúlnának úgy, hogy ráülnek a felfogató csavarokra. az arrow felfogatása lapos. ja igen, szélességében átéri a teljes hűtőt, ami megintcsak árulkodik arról, hogy mekkora).
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a segítségeket. Megrendeltem egy Arctic Cooling Freezer 13 Pro -t, úgyhogy most már csak várom, amíg megérkezik.

-
zozz12
tag
Sziasztok!
i5-760 -hoz keresek valami jobb fajta hűtőt (kisebb tuningal). Szóba jött: Scythe Mugen 2 rev.B, Prolimatech Megahalems, Scythe Yasya, Coolink Corator DS, Corsair Air Series A70.
Ezek közül melyiket ajánljátok, ha hosszú távra (újabb, erősebb procival is) halk gépet szeretnék, lehetőleg alacsony hőmérséklet mellett, max. 12-13k -ért?Köszi
-
diegho
nagyúr
válasz
AlexWolf
üzenetére
19 centi széles, tehát befér a 12 centis ventis hűtő is. 15k-ig pedig nagyon sok lehetőség van, nem tudom melyik hűtő amelyik AM3-ra nem fordítva megy fel, mármint, hogy a gép hátulja felé fúj ki, mert mindenképpen olyant kéne venned. Freezer 13pro nem ilyen, szóval azt nem ajánlom, kicsit később utánanézek melyiket hogyan lehet felfogatni, de szerintem 10k körül is lesz olyan, amivel elégedett leszel, nem fontos 15k-t kiadni rá.
-
Köcce a választ!
A helyzet az, hogy a hűtőre olyan 15k körül szántam. Nem baj ha olcsóbb, de drágább ne nagyon legyen, bár ha jó belefér

http://thermaltake.info.hu/szamitogephaz/vj70001n2zd_wingrs_200.html
Ilyen házam van mert helyhiánnyal küzdök (csak ez fér el), ennek az elejébe vettem egy Scythe Kama Bay ventilátort, viszont a ház méretei miatt nem biztos, hogy egy 12 cm-es procihűtő befér.
A lényeg, hogy a ref hűtőnél halkabb legyen, a hőmérséklettel nem lesz gond szerintem, mert elölről kapni fogja a levegőt (ahogy néztem/számoltam a előlapi venti pont a procihűtőre fogja küldeni)ui: húzni nem fogom a procit, alapon ketyeg mind a sok mag
-
diegho
nagyúr
Látom sikerült némi respect-et kiharcolni a Freezer 13 családnak. A sima amúgy kb freezer7 pro rev2 szint, szerintem ha befér a házba, akkor Xigmatek Gaia-t ajánljatok helyette, ami piszok olcsó és jó is. Tehát valahogy így néz ki jelenleg a hűtő ajánlási lista:
4000ft: HyperTX3 - kis tuninghoz, vagy alap órajelhez
6000ft: Xigmatek Gaia - erősebb tuninghoz és halk működéshez
7000ft: Freezer 13pro - erősebb tuninghoz és jó hangerőhöz magas fordulaton isEnnél magasabb árkategóriában pedig a személyes szimpátia dönthet, rengeteg jó hűtő van, ami kiemelhető az a Ninja3, mert 11000-ért nagyon jó választás.
-
Tessék - Freezer 13 - ~5500Ft.
-
Hoi!
Le szeretném cserélni a procim referencia hűtőjét valami izmosabb, de halkabb változatra. Viszont egy picit összekavarodtam, mert egyes oldalakon emlegetnek AM3 meg S-AM3 hűtőt. Nekem egy AMD Phenom II X6 1100T 3.30GHz AM3 BOX Black Edition procim van. Asszem ez S-AM3-as, erre rámegy sima AM3-as hűtő? Alaplap: GIGABYTE GA-870A-UD3.
Milyen hűtőt ajánlotok?Előre is köszi.
AW
-
kem
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
A legolcsóbb jót szeretném. 6k körül jó lenne megúszni. Ha van valami best buy ilyen kategóriában, akkor az kell nekem. Jelenleg 71fok a procim

-
diegho
nagyúr
válasz
Baluka71
üzenetére
Prime95 fusson egy 15 percet, közben realtemp-el nézzed a magok hőmérsékletét. Az AC 13pro lefogatása pedig nagyon jó, a lefogató kampók is nagyon szuperek. Egy keretet kapsz 3 kiosztással 775,1155/6,1366 ezt a keretet fogatod rá a lapra a pöckökkel, aztán megfogod a bordát, leveszed róla a ventit, rácsavarozod a bordát a felfogató keretre és visszapattintod rá a ventit. Nagyon egyszerűen és könnyen szerelhető, sokkal jobb, mint a régi 775 korszakos intel lefogató rendszer. itt látod, hogyan kell összerakni
-
Baluka71
tag
Sziasztok
Q8400-hoz mit ajánlotok?
Most E6550-em van 3,4 megy.
CM Hyper TX2-vel hűtöm valami AC PWM ventivel.
A Q8400-ast is húznám eddig.
Cserélnem kell hűtést? -
diegho
nagyúr
válasz
mitkov77
üzenetére
lehet, de nem az, annyi teszt van róla nézd meg, az egyik leghalkabb hűtő a piacon, bármennyire is nehéz elhinni. [link] persze sok helyen dBA érték van feltüntetve, ami nem egyenlő a dB-vel ugyebár, ezért jöhet ki az, hogy a 32dBA-t tudó 212+ jóval hangosabb a valóságban, mint a 36dB-s freezer 13pro. Ha konvertálni akarod a 0.4 Sone-t ami a freezer 13pro hangszintje, az kb 24dBA-nak felel meg. Egy tesztelői vélemény: In my testing I found the Freezer 13 Pro’s fans to sound the same or quieter as the Scythe fans; I know I could not hear the Freezer 13 Pro over the Scythe fans.
-
mitkov77
aktív tag
-
diegho
nagyúr
50%? Most nem azért, de nálam E8500@3600 volt 3 évig egy OCZ Vendetta-val, a ventije 380-400 között pörgött és nem ment soha 55fok környékére sem prime alatt. Ha nincs tuning 200-as fordulat nem, hogy 50%, sőt lehet venti se kell, nálam is percek után kapcsolt be a Vendetta.
-
Xmodule
őstag
Hali. Nagyon zavar már az intel alap cpu hütöje ezert gondolkozom a cserén. Amiket kinéztem azok:
Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Scythe Ninja III
Noctua NH-U12P SE2Igazából ezt most igy ár szerint is irtam ugy gondolom. Azt olvastam sok oldalon, hogy a NH-U12P nagyon csendes, viszont ugye az ára is elég borsós. A másik kettő ugye jóval olcsobb, kérdés viszont, hogy mennyire lehetnek hangosak? Ahová a hütö kerülne pedig:
Ház
CPU E8400
Alaplap: Asus P5Q PRORitkán játszom, inkább csak film, netezés. Szóval a hang a lényeg inkább meg az ár ugye

-
Whysperer
addikt
Erről a diagramról ami itt szerepel mia véleményetek? bár mondjuk a AC 13 pro nem szerepel rajta. Viszont a AC 7 pro rev 2 igen és az 12%-kal roszabb. Amúgy,ha ebből indulunk ki akkor a ac 13 pro kb egy teljesítményt hoz a CM 212+ -vel csak csöndesebb?
-
nsrking
senior tag
sziasztok!
ARCTIC COOLING Freezer 13 Proez a hűtő mennyire zajos? fontos lenne hogy minél halkabb legyen. egy phenom II x4 965-öt kellene hűteni.
-
-
kem
addikt
HAli!
Van valakinél kézlél egy összehasonlító teszt procihűtőkre? Phenom 2 X4-hez keresek valamit, de a lehető legolcsóbban szeretném megúszni, mert a tápot is cserélnem kell.
-
t-motion
csendes tag
válasz
diegho
üzenetére
Hasonló cipőben járok én is. A házam korlátoz le a hűtővásárláskor.
olvasva az utóbbi néhány oldalt. én már régóta töröm a fejem, hogy lecseréljem a gyári hűtőmet.
Elsősorban arra menetem, hogy halk és kicsi, valamint hogy 15eFt alatt legyen.
Ne akkor mint egy féltégla.De mivel manapság már csak ilyeneket gyárt a piac, nincs mit tenni.
Mindenképp érdemes utánajárni, illetve lemérni, mekkora tud beférni a házba.Én Freezer 13 PRO-t be fogok szerezni a napokban. és letesztelem.
(ha aházam is úgy akarja.) -
csokad
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy egy AMD Phenom II X4 955 BE gyári hűtője felmegy-e AM2-foglalara? Szóval rá tudom tenni AM2-es lapra? Előre is köszi. -
mitkov77
aktív tag
válasz
Whysperer
üzenetére
Az első hűtő olyan mint a hyper 212+. Szép, és jó, talán a 12 cm venti nem zajos, d a proci feletti 5 cm szerintem az lesz. Be kell férjen a házba, de akkor oldalsó venti szerintem nem fér fölé. Legalább is a CM storm scout házamba nem megy már oda a ház oldalsó ventije.
A 2 venti meg olyan mint a tx3. Szerintem ezek a gyári ventik hangosak, bár jóó levegő szállítása. Azt kellene tudni mennyi a miniimum. mert a max fordulatos lehet 100 cm3/h, ha minimumon nem nyom sokat. -
FlashBird
tag
AC 13 pro-hoz adnak normális 1165-1155-s lefogató karokat? Tehát nem a béna melléfúrt 775-est kell használni?

-
Whysperer
addikt
mitkov77 már mondott pár öltetett. de tuti venti vagy full vagy minden csere lesz mert a CM TX3 olyan hangos ,hogy hosszú távon mikor használom a gépet már egy idő után zavaró eléggé még szoftveres sebesség csökkentéssel is!
Meglesem a noctuakat is de arcticcal szemezgetem mert itt az van a gépemben és nagyon csöndes és bevált,de előtt kipróbálom venti cserét csak.
Köszi a válaszokat!
-
FlashBird
tag
Az a nagy helyzet hogy a jelenlegi CM HYPER 212-es hűtőmet nem tudom korrektül rászerelni az 1155 -es lapomra ezért nem tudom kihasználni a maximális teljesítményét emiatt gondoltam hogy váltok vmi olyanra, ami jó lessz 1-2 év.
Első körben valamelyik Alpenföhn-re gondoltam.
-
EneMy84
tag
hello senkinek semi tipje?
-
FlashBird
tag
Hi Skacok!
i3-2100-ra milyen hűtőt ajánlotok azzal a ténnyel, hogy a jövőben biztosan váltok i5-re.
Köszi 
-
kurtz
aktív tag
találtam 1 szép példányt ami még csak festést se igényel
Evercool Transformer 4 plus névre hallgat esetleg vki találkozott már ilyennel ? -
Dtomka
veterán
-
-
kurtz
aktív tag
válasz
proci985
üzenetére
huh az ár cédulája se kicsi
talán be tudom szerezni 18k helyett 12kért
de: 1 scythe ninja 3mat pl 6.5 ért tudok szerezni és kétlem h ez a hűtő ennyivel jobb lenne
lenne vmi megoldás a kettő között ?
pl : dark rock advanced ? bolti ára 13k 1ből barátságosabb 
régen asusnak voltak krómozott hűtői ha jól tudom talán triton névre hallgattak ezek h szuperálnak ?
-
-
Whysperer
addikt
amúgy gondoltam lecserélem egy Arctic Freezer7 Pro vagy ilyen Arctic Cooling Freezer 7 PRO Rev.2 vagy egy Arctic Cooling Freezer 13-ra vélemények?
-
Whysperer
addikt
válasz
BF_ÚrIsten
üzenetére
Arctic Cooling Freezer 7 PRO Rev.2
Nekem ez van a i5 2500-n alapon olyan lassan pörög ,hogy az asus alaplap kiírogatja ,hogy nézzem meg ,hogy működik-e. Teljesen csöndes. azt nem vágom húzva K-s procival hogy megy,de a i5 2500-n alapon alig pörög valamit és hangja nincsen!
-
Whysperer
addikt
Hja és bocsi CM ELite 430-as házba lesz
-
Whysperer
addikt
Sziasztok tudnátok abban segíteni ,hogy e7300-am 3.2-re van húzva és artic géllel akárhogy próbáltam 63 fokos ,de nem is ez a baj hanem , CM TX3-am progival 1900 körül van lefogva ,hogy ne pörögjön maxon viszont Olyan hangos ,hogy a falnak megyek! kérdés már kb 4 hónapos csak kijöttem Angliába szóval 2 verzió van. Vagy kellene ajánlat egy másik hűtésre esetleg olyanra amivel még lehet húzni is vagy ha itt tartom akkor csöndesebb marad. Vagy megtartom ezt a és ventit cserélek rajta vagy akármilyen konstrukció érdekel! Most megyek haza egy hónap múlva csak idegesít ,hogy kb 17 alkalommal volt használva és hangos aztán vagy kukás lesz vagy venti csere vagy nem tudom!
-
Dtomka
veterán
nah ennek szép nagy "teteje" van
, ezt lefujhatod és még X -et is tudsz belevágni
!most komolyra fordítva a szót tényleg ez ennyire fontos egy új cpu hűtőnél?
amúgy zalman cpu cooler most nézem a zalmannak amit én fogok venni annak van X a tetején
! -
kurtz
aktív tag
értem
esetleg tudtok 1 olyan hűtőt aminek szép nagy teteje van és: nem ártana neki ha a tetején lévő díszt le fújnám kékre vagy ha csak 1 lamella: azt le fújnám és vágnék bele 1 X et
és persze jó legyen tuningra
előre is kösz
-
kurtz
aktív tag
heló
nos: úgy néz ki tudok szerezni mindenhez gyári hűtőt [még 1et +ba amit moddolhatok ugye] találtam is rá embert ugyanakkor a réz cuccokat nem tudja be szerezni az eladó :S így marad alu tehát a dizájn kék lesz

a témába vágó kérdés : arctic cooling freezer extreme rev 2 h szuperál ? alkalmas lenne a tuninghoz ?
-
Vico87
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az Arctic Freezer Xtreme rev.2 hűtőről? AM3-as 1055T-re lenne a gyári helyére, mert nyáron nagyon meleg a szoba.
Köszi.
-
xain
csendes tag
Üdv!
egy Hyper 212+ beleférne a házamba
Méregettem de nem tudom biztosra. -
-
5000watt
aktív tag
10-15k
Jah és csak egy Pwm szabályzós csatlakozós lapom van .
Tehát egy ventilátoros kell.
Vagy megoldható az osztása? -
5000watt
aktív tag
Sziasztok Amd Phenom X2 560 hoz ami mostmár X4 B60 Névre hallgat 4magosan.
Az a problémám hogy most becsukott háznál 1,1 12cm venti elöl és hátul + 1 8cm venti oldal és gyári cpu venti 4470 en pörög ami kicsit zajos.Szertnék segítséget kérni hogy milyen árban és milyen ventit vegyek rá.Válaszokat előre is köszönöm.Szép Napot. -
EneMy84
tag
Sziasztok. olyan kérdésem volna hogy milyen hűtőt vegyek ehhez a lap+cpu-hoz. m4a89gtdpro athlon II. x3 445 rena. jah és a memoriáim hűtőbordásak és nem szeretném a memóríákatt állandóan kivenni.
-
diegho
nagyúr
válasz
Dtomka
üzenetére
Én személy szerint nem szeretem a Zalman-t. A Corsair jó, bár a teljesítményét főleg a nagyon erős (és hangos) ventinek köszönheti. Ha nem vagy hangra érzékeny, akkor Corsair, ha fontos a hang is, akkor 11-ért kapsz Ninja 3-at. Ezeknél nem lényegesen gyengébbeket kapsz már 7-ért is, lásd Hyper 212+ és Freezer 13pro.
-
ETOM
addikt
Erről vélemények? 13k-t megér? Jónak néz ki.

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszi
, a többi mind jó
.

Rowon