-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
csokad #20435 üzenetére
Látom újra előkerült a probléma. Most ismét a drágák között keresgélsz? Szerintem is a Mugen2-t vedd, elég erős és az apróban már van 10k-ért.
NOD: nem lehet, hogy egy erősen melegedős procid van amit ennyire lehet hűteni léggel. Bár ha nem meleg a borda akkor lehet gond a hőátadással is, lehet a proci kupakja nem sík ha több hűtővel is ugyanaz a probléma. De, hogy a Matterhorn gyengébb legyen mint a Megahalems ez elképzelhetetlen.
A zaj problémára. Nem próbáltad egy ventivel mennyire melegszik jobban? Mert nálam a 2. venti 1 fokot javított azért meg nem teszem fel. Ráadásul azt mondod a 2. jóval alacsonyabb forulaton is hangosabb mintha egy lenne magasabb fordulaton. Így viszont hang/hőfok arányban lehet jobban jössz ki 1-el. Esetleg próbáld ki. -
válasz
csokad #19330 üzenetére
Tudom, attól függ melyik lesz raktáron, bár most memóriák között elsősorban nem az árát nézem, hanem azt hogy sokáig hű társam maradjon
. Nem, nem tudod, de nyugi van azért
. Először Pcx, de náluk se lesz, most már Szépcompban (lakóhelyemen van, tehát ha gariztatni kell, csak átbringázok hozzá), a veterán barátommal, Madai Sanyival intéztetem
.
Henk: Nagyából tisztában vagyok ezzel, szerintem Athlon 64 4400-ra nem érdemes rátenni, és új AM3-as alaplap hiányában sehol sem tudom kipróbálni, remélem ez már nem az én hibám
. Tehát az a problémád hogy nincs egy átfogó teszt, ahol kipróbálják az összes Alpenföhn hűtőt
. A Mugen 2-t nézegettük Intelen, mert az egyik jó barátomnak az van egy Q6600-on (hozzátenném hogy most akarja lecserélni Matternhorn-ra), de nekem nem volt és nem is lesz, attól jobbat akartam
. A 212-re visszatérve, mivel ezt emlegeted, látható a specifikáció alapján hogy nem egy nagy durranás, viszont a Matternhorn mondjuk (pill, megkeresem a dobozát), tehát 134*115*158mm-es adatokkal nem tartozik a kisebbek közzé, ráadásul 6 hőcső viszi a hőt a bordák felé, így részemről nem lehet olyan rosz
. Annyi a gond hogy ahány proci, ház, hűtés és melegedő komponens, annyi különböző adat, tehát valamelyik beszerzőt kellene erre megkérni, nem akarok újjal mutogatni de talán csak egy ember tud segíteni ((OFF)Merlinclub(/OFF))
. Mivel nála szinte az összes hűtő megtalálható (ha van éppen raktáron), így el tudná végezni a tesztet
. De most nekem nem lenne kedvező ha megvenném az összes pocihűtőt, és letesztelgetném, mivel eladni úgy sem tudnám, maximum szarért-húgyért, tehát legalább 30k-t buknék rajtuk
. Ezért remélem ezt nem is várod el tőlem, illetve egyik Alpenföhn tulajtól sem
. Ezt a beszerzőknek kellene, de nekem elég volt az ő ajánlásuk is, illetve a külföldi oldalakon látható tesztek
.
Milyen szép hogy "teleoffoljuk" a topicot, remélem máskor értelmesebb téma lesz
.
-
Songo
senior tag
válasz
csokad #19257 üzenetére
na azthiszem kicsit komolyabb méréseket kell végezzek mert így hirtelenben ránézve lehet hogy még a norwand sem fér be a gépbe pedig elég széles házam van :S
csak van egy 23centis ventilátor a gép oldalán ami 3centit belóg :S
jelenlegi Hyper TX2 136mm így előzetes megállapitsáom szerint maximum 145mmig fér be hűtő :S -
gooool
őstag
válasz
csokad #19152 üzenetére
Egy ilyen ventivel a TX3(már ha arról van szó) sokkal jobb lesz hangban mindenképp,de lehet,hogy e venti légszállítása is jobb.De viszont ennyi pénzért,amit a TX3-ra és a ventire szánsz már simán kapsz 212+-t vagy Xigma HDT-S1283-at,amik elkalapálják rendesen a kis TX3-at.
-
nfsu17
veterán
válasz
csokad #19074 üzenetére
Szerintem nem reálisan nézed a dolgot teljesen.
Van egy elég jó procink (szinte csúcskategória) (nekem is 955), ami nem túl hűvös, még picit alulfeszelve sem. 4 magos, gyárilag kicsit túlfeszelve. Te most ehhez keresel olyan árban hűtőt, amit még 2 magosra sem mernék rátenni, mert ebben az árban még oda is kevés lenne az olyan hűtő, ami ennyibe kerül. Na de ez a "fikázás" része, ha megbocsájtod.CM TX3
Láttam már ilyen phenomom, jobb mint a gyári, végülis lehűti határértéken belül, ámde nem halk és gyak. semmi tuningpotenciál nincs benne, biztonság kedvéért még alulfeszelni is kellene.CM Hyper 212+ (ez már halkabb)
Jobb választás, talán a "bátran" ajánlom kategória, "messze" túllőve az árfekvéseden.
Scythe Grand Kama Cross (10k)
Jól hűt, halk, magas ramosoknak ajánlott, kis házasaknak nem.Én is ebben a cipőben vagyok mint Te, azaz hűtőkeresgélést végzek a 955-re, de azért egy kicsit jobban el kell ereszteni a pénztárcát, ha nyáron is halk és jól hűtő hűtőt keresünk. Télen a gyári is jó, csak hangos.
Nekem a 3. lesz a befutó szerintem az itt felsoroltakból.
--
Ja, esetleg a "narancssárga" hűtő, ha még van olyan, ami 3k-ért ment régebben. Most nem néztem utána van-e még belőle.
-
-
BenJoe80
senior tag
válasz
csokad #18645 üzenetére
Szia csokad!
Nagyon jó kis procit néztél ki, én is ugyan ezt szemeltem ki magamnak. Nagyon én sem akarom tuningolni és miután körbenéztem, kérdezősködtem a következő két procit tudom ajánlani:
- Cooler Master Hyper TX3
- XIGMATEK Red Scorpion S1283Én ezeket ajánlanám, mert nekem is ezeket ajánlották. A TX3-as tesztjét magam is végig olvastam és szerintem megéri a maga 3 fél, 4 rugóját. Ha esteleg még sem tetszik annyira akkor meg ott a XIGMATEK; nekem azt az iPon-nál ajánlották.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csokad #17524 üzenetére
Mugen 2 ár/teljesítmény bajnok. Ennyiért jobbat nem találsz.
Henk:
Itt trónol az asztalomon egy Coolink Corator DS. Marha nagy ez a hűtő!
-
Droid9
csendes tag
válasz
csokad #17524 üzenetére
Én ugyancsak ilyen procihoz keresek megoldást
Nekem két jelöltem van:
1. Zalman CNPS10X Quiet
2. Scythe KabutoVélemények? Érdemes ezekkel fogalkozni? Tesztekben nem jönnek ki rosszul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged