- iPhone topik
- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
diegho
nagyúr
válasz
Baluka71 #25678 üzenetére
Prime95 fusson egy 15 percet, közben realtemp-el nézzed a magok hőmérsékletét. Az AC 13pro lefogatása pedig nagyon jó, a lefogató kampók is nagyon szuperek. Egy keretet kapsz 3 kiosztással 775,1155/6,1366 ezt a keretet fogatod rá a lapra a pöckökkel, aztán megfogod a bordát, leveszed róla a ventit, rácsavarozod a bordát a felfogató keretre és visszapattintod rá a ventit. Nagyon egyszerűen és könnyen szerelhető, sokkal jobb, mint a régi 775 korszakos intel lefogató rendszer. itt látod, hogyan kell összerakni
-
atilius
tag
válasz
Baluka71 #2839 üzenetére
Erre a kérdésre vonatkozott:
"Sajnos ez EP-ben én csak Smart FAN controlt találtam (kikapcs, bekapcs)"Azt értetem ez alatt, hogy ennek az engedélyezésével lehet a proci hőfokának függvényében szabályozni a venti fordulatát.
Feltételezem Budapesten nem lesz probléma egy AC ventit áruló boltot találni.
-
atilius
tag
válasz
Baluka71 #2837 üzenetére
Megpróbálok minden kérdésre válaszolni, ha nem is a feltevés sorrendjében.
Leegyszerűsítve a pwm jelenti azt, hogy képes vagy impulzusvezérléssel szabályozni a venti fordulatszámát. A hagyományos 3 pines megoldással szemben ahol a feszültségváltozással lehetet szabáylozni a venti fordulatát, ez egy 4. szálat használ a fordulat-szabályozáshoz, tehát a feszültség állandó a fordulatot az impulzusvezérlés biztosítja.
Én pontosan ugyanígy jártam lapcsere alkalmával, a régi tudta a feszszabályozást az új nem, ezért cseréltem le a 3 pines gyári ventit 4 pinesre, mert ha 4 pines az alaplapi csati akkor biztosan lehet szabályozni a 4 pines ventit.
A smart fan target lesz a megfelelő beállítás kell lennie valahol ezenkívül egy hőmérséklet követésnek is (mi legyen az a proci hőfok amit a bios kövessen és ennek függvényében pörgesse a ventit).
Azért nincs hatása a CM-re mert az 3 pines szóval csak fesszel lehet szabályozni, a te lapod viszont ezt nem tudja. Ezért nem lehet a speedfan-nal sem állítani a fordulatot (egyénként speedfan a nyitóképernyőjén a speed01 alatt lehet állítani a prociventi fordulatát, természetesen ha az alaplapi cpu csatira kötötted a ventit).
Cseréld le ventit 4 pinesre és máris tudni fogod szabályozni, természetesen ehez az alaplapi csatinak is 4 pinesnek kell lennie.
Az AC venti csendesebb a gyárinál, jobban hűt, jobb a csapágyazása, egyszóval minőségibb darab. A pontos típusa: Arctic Fan 9 PWM
Én egy számtech boltban vettem, de lehet rendelni a netről is. Nézd meg itt a ph-n a bazárosoknál. Hova valósi vagy? Szegeden tudok priviben küldeni bolt nevet ahol biztosan lehet kapni. -
atilius
tag
válasz
Baluka71 #2829 üzenetére
A trükk a CM Hyper TX2 esetében csak annyi, hogy érdemes a felszerelés előtt lepattintani róla a műanyag keretet, mert attól nem lehet rendesen hozzáférni a hátsó két rögzítőhöz. A másik meg talán az, hogy érdemes azzal a lábbal kezdeni amelyik legközelebb van valamelyik alaplaprögzítő csavarhoz, mert ekkor ott kevésbé tudja meghajlítani a lapot, úgyanis a hyper tx rákfenéje, hogy hiába nyomod nem pattan be a műanyag pöcök mert már éri a hátsó alaplaptartó tálcát. Ha kettő sikeresen megvan akkor a végén már a meglévő bepattintott rögzítők merevítik a lapot. Persze mindig átlóssan haladva tovább.
Milyen lapod van? Általában a hardware monitor menüpont alatt található ez a beállítás.
Viszont ha a lapod támogatja a feszültségvezérlést, ez azért kell mert a TX2 ventije 3 pines, akkor szabályozni tudod legrosszabb esetben szoftveresen (pl.: speedfan).
Ha olcsón akarsz jó ventit rárakni akkor én az Artic Cooling 92mm-es 4pines, pwm-es, gumibakos megoldását ajánlom (a régi TX-emre én is ilyet tettem). Kb 1,3k az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged