Hirdetés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2026 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
Azt veszed amelyik szimpatikus. Viszont ha a sima TRUE-t veszed ahhoz kell lefogatót is venned, illetve a talpára panaszkodtak páran, hogy igényel némi utólagos megmunkálást. Valamint nagy légszállítású ventivel teljesít igazán jól.
A rev.C nem tudom kapható e itthon, abban van 1366-os lefogató már. -
Henk
veterán
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Hát ez megint ízlés dolga, de a képeken is látszik, hogy itt magas hűtőbordás ram nem fér el, főleg ha az összes foglalatba tesz az ember. Ha leveszed az első ventit máris csökken a teljesítmény valamennyivel. Vagy i7-re így kéne feltenni? Remekül néz ki, meg mi van a légmozgással ilyenkor? Főleg ha valaki házban akarja használni nem az asztalon.
Hát ha ez 5 fokkal jobb mint a mostani, de ez az ára akkor inkább bukom azt az 5 fokot, de lehessen elférni tőle. -
-Gabesz-
senior tag
-
Nagylajos_1
tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Na akkor látom másnál is volt ilyen nem csak nálam
A mugen miatt a ramokat átraktam a másik slotba akkora volt...és a ház oldaláról is le kellett venem a hűtőventit... jónak jó hűtők de sztem kicsit vicces h belenézek a gépbe és nem látok semmit csak 1 nagy bordát...nekem spec nem tetszik... kinek mi... szal még vacilálok rajta h mit vegyek majd a 860-as i7 emre... egyelőre még nemtom 
Nekem bőven elég lesz annyi húzás rajta h megnyomom a lapon az oc genie gombot és felrántja 3.5 környékére... -------> http://www.youtube.com/watch?v=JTiLN6uT1H4 -
-Gabesz-
senior tag
Bazi nagy hűtő az tény. Nekem asus P7P55D lapban van, éppen hogy elfér a VGA mellett és nem centikről van szó...Én 'sima' memóriákat használok és a ventilátor belóg a memória fölé. Jelenleg olyan 1,5-2cm van közöttük, de szerencsére a ventilátort lehet föl-le csúsztatni a bordán bizonyos mértékig, szóval ezt a 1,5-2cm-ert lehet növelni szükség esetén (nekem nem kellett), a határ csak a ház oldala lesz, vagy egyszerűen le kell venni a 12cm-es ventilátort és kész. A tesztek alapján egy erős középső ventilátorral(14cm) is jól teljesít.
Tény hogy magas ramoknál okozhat fejtörést

[link] -
Henk
veterán
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Én szívesen megnézném a Noctua hűtőjét mondjuk egy UD4P lapon 6gb Corsair dominator vagy Ocz reaper rammal, 12gb-ot nem is említem. De még kiváncsibb lennék egy Amd lapon bármilyen magasabb hűtőbordás rammal.
dime27:

Amit én láttam tesztet ott a CM V8 is elverte, az pedig nem TRUE. De a tesztek olyanok amilyenek, majd a saját szememmel ha látom. -
Gerisz
addikt
válasz
Nagylajos_1
üzenetére
-
Nagylajos_1
tag
Azt a "TRUE" hűtőt vki linkelje már be nekem , mert én kajak nemtom melyik az... google meg hülyének néz ha beírom hogy true cpu cooler...köszi
-
-Gabesz-
senior tag
jelenleg az egyik legizmosabb hűtő 1156-ra és 1366-ra a Noctua NH-D14, tesztek alapján veri az IFX14-et is. A lefogatása pedig igen masszív csavarozós.
Az ára egy kissé borsos, de ne felejtsük el hogy 2 db noctua ventit is kapunk vele (1200rpm, halk). Időtálló megoldás. Nekem előtte CM hyper 212+ volt, össze nem lehet vele hasonlítani. -
Alkyra
csendes tag
Arról szeretnék érdeklődni, hogy egy AMD Phenom II X4 945 procihoz milyen hűtőt érdemes használni, ha egy Ati Radeon HD5850-et fogok haszálni és egy FULL HD-s monitort hajtok meg vele és játékra lesz véve a gép?
Nagyjából 10.000Ft-ot szánok rá. Az, hogy mennyire halk nem fontos tényező, mert fejhallgatót használok 90%-ban és a külsős zajok annyira nem érnek el engem.
A segítséget előre is köszönöm. -
Barney™
aktív tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mi a baj a H50-el ?

-
Barney™
aktív tag
Corsair H50 jobb szerintetek, mint egy Cooler Master Z600 ??
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
2 CPU hűtő között vacilálok :
CoolerMaster Hyper 212 (nem plus)
Xigmatek HDT-S1283Melyik a jobb?
-
Henk
veterán
válasz
Nagylajos_1
üzenetére
Mondanám az új üdvöskét, Noctua NH-D14, de ez nagyobb mint a Mugen2. Jó még a Prolimatech Megahalems ami valamivel kisebb borda , de ehhez is külön kell 1156-os lefogató. Illetve a rev.b-ben már benne van, de nem tudom itthon találsz e olyat. TRUE is hasonló kaliber, szintén külön kell lefogatót venni hozzá(de nem is tudom, hogy ehhez van e ilyen lefogató). Aztán a már említett 212+, ez már gyengébb, de ez tartalmaz mindent ami kellhet. A Xigmatek Balder is jó alapból rá. Valamint van még egy lehetőség szerintem, ha nem akarsz komoly tuningot akkor a Xigmatek S1283 is jó lehet, egy ilyen lefogatóval. Ez egy kis méretű, de jó hűtő.
Lacc88: alapórajelen elég mert jobb valamivel mint a gyári, de ha tuningban is gondolkodsz akkor mindenképpen valami komolyabb kéne.
suti_88: kb egyformák, de nekem a freezer 7 szimpatikusabb.
-
volvoguy
addikt
üdv. jelenlegi AMD-s procimhoz kéne valami jó, de nem túl drága hűtő.
5000Ft alatt nézegettem, és az:- CoolerMaster Hyper TX3 - 4.900.-Ft
- Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev2 4.990.-Ftpéldányokat találtam.
Igazából gondolkodás nélkül a CM-et venném, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
-
Henk
veterán
válasz
Nagylajos_1
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de az Xtreme pont ugyanakkora borda mint a Mugen2 csak 27mm-rel alacsonyabb. Meg abban belül van a venti, ami ha tönkremegy nem igazán tudod helyettesíteni, meg teljesítményre is jóval gyengébb.
-
Sdi
addikt
válasz
Nagylajos_1
üzenetére
A Henk által említett 212+-al talán jobban járnál, mert az AC-nak nem cserélhető a ventije / legalábbis nem egyszerűen /.
-
Henk
veterán
válasz
Nagylajos_1
üzenetére
Lehet, hogy még a hűtő eladás elött kellett volna kérdezned. Ez a lefogató van a Mugen2-höz 1156-ra, ez pedig csavaros. Meg 1400Ft, én inkább beruháztam volna rá mert a Mugen2-nél ilyen árban alig ha kapsz jobbat. De az Xtreme-hez haonló árban van a 212+ és az már csavaros. Azt általad említett órajelet még kiszolgálná az is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nagylajos_1
üzenetére
Mugen 2 Rev B már alapból jó LGA1156-ra.
-
Sdi
addikt
válasz
Nagylajos_1
üzenetére
Talán nézd meg a konfigomat, csavaros, nem pattintós
, nem véletlenül kérdeztem. -
Nagylajos_1
tag
1156 ra nem megy rá a mugen 2 csak ha külön vásárolsz hozzá felfogatót de az nem csavaros hanem pattintós és az én véleményem szerint egy ekkora hűtőt ami nem fért le addig a házamba amíg le nem vettem az oldalsó hűtő ventit, nem érdemes csak csavarozva felrakni a lapra...inkább eladtam és veszek egy kisebbet amit csavarozni is lehet vagy annál már nembaj ha csak pattintani de a mugennek volt súlya is... nagyon jó hűtő csak akkora kb mint a fejem...
-
Sdi
addikt
válasz
Nagylajos_1
üzenetére
Milyen pattintósról beszélsz a Mugen2-nél ?
-
Nagylajos_1
tag
10 000 ft ot szánok rá akkor úgy mondom , volt egy mugen 2-m de nem akartam rárakni pattintós fogatóval mer ugye 1156 ra csak olyat lehet hozzá venni...inkább veszek egy normális felfogatású 1156 osat de ha tudsz ebben az árban jobbat az artic nál akkor azt megköszönném ha leírnád... üdv
-
Henk
veterán
válasz
Nagylajos_1
üzenetére
Hát a gyári egyáltalán nem való tuningra, melegedni is fog meg hangos is lesz. Az Xtreme bírni fogja, de az sem a top kategóriába tartozik.
Gerisz: ha leveszed az első ventit biztos, hogy romlani fog pár fokot a teljesítménye.
-
Nagylajos_1
tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Hát én max 3.4-3.6ig húznám fel csak, tovább már sztem fölösleges, a kérdés az h ezt elbírja e a gyári is vagy sem?
-
Lacc88
senior tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Nagylajos_1
üzenetére
Üdv!
A gyárinál jobb, főleg mert halk.
Ha valami extrém tuningot akarsz, akkor ahhoz kevés lehet még ez is. -
Nagylajos_1
tag
Sziasztok!
Jövőhéten veszek egy i7 860 as procit és kinéztem egy hűtőt rá ( Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2 )
Annyi lenne a kérdésem, hogy ez a hűtő amit kinéztem rá sokkal jobb mint a gyári hűtő? Mármint érdemes e kadni ezér a hűtőér 8-9 000 ft ot vagy nincs olyan hatalmas eltérés a gyári hűtőtől?
üdv -
dime27
őstag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Van hát csak keresni kell és amit állítok azt alá is tudom támasztani más kérdés h más is megkeresheti amit én veheti a fáradtságot....Amugy két db Cooler Master 2000rpmes venti is logott a venomuson előrelépni előre tudott a polirozott talpú Truexhez képest de a legidőtálóbb hűtő ami király a mai napig az az ifx-14 más kérdés h hogy tesztelték oldalakon...Sokáig normális 1366os lefogató se volt hozzá mára elkészült az is hasonlit a Prolima lefogatójához illetve 3db 14cmes venti kell max 1200es és egy alapos polír a talpára.Noctuanál ezt mérlegelték megcsinálták több hőcsővel és ennyi ha a TR 2 éve igy megcsinálta volna az ifxet h ezeket ne otthon kelljen rábarkácsolgatni házilag akkor ma a d14 lehet meglett volna de nem az első lett volna amugy is vhol ifx koppintás de amire a TR lusta volt arra a Noctua nem,ennyi...

-
Gerisz
addikt
-
Cthulhu Dawn
őstag
Thermalright Venomous-ról van már valahol teszt?

-
Henk
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Hülyeségen vitatkoztok, nem hiszem, hogy a Venomous-t ugyanazzal a 12-es meg 14-es ventivel próbálták. Ha egy normális ventit tesznek a TR-ra valószínű gyengébb lesz, már a mérete miatt is. Viszont akinél nem fér az a Noctua még egy ventivel sem vagy nem bírja elnézni az tuti nem vesz olyat, akármilyen jó is.
-
-
Henk
veterán
-
Gerisz
addikt
IFX14 vagy Noctua NH-D14.
Úgy kellene, hogy a közepében van csak 1db venti.
Szerintetek jó lenne úgy?
A Noctuából rögtön kidobnám mert nagyon nem tetszik a színe és lehet akármilyen halk nekem az fontosabb
-
kelzsoca
félisten
-
Henk
veterán
válasz
dime27
üzenetére
Szóba sem jöhet UK, nálam 1db Coolink 120P van rajt és terhelve is max 1400-1500rpm-ig engedem fel, de inkább lejjebb. Hang mindenek felett.

Ez így lesz a H50-nél is ugyanezzel a ventivel megy majd, ilyen körülmények között kell bizonyítaniuk. Fel tudom tenni a ház tetejébe is a radit, de ott a felfogatással cselezni kell mert ott 14-es ventik vannak. Lehet megpróbálom majd, ha időm engedi.BMW001: folyamatban van, talán egy héten belül már többet tudok róla mondani. Logout-on megírom majd.
más: nézegettem ezt-azt árgép-en, legolcsóbbnak mindig valami General Direction dob ki. Milyen üzlet ez, hallott már róla valaki? Jóval olcsóbb nála egy csomó minden, de még sosem hallottam róla.
-
dime27
őstag
Két db 2000rpmes ultra kaze Prolimaval elveri ez tutti még ugy is ha push-pullban megy a h50en két db 12es venti jobb megoldás lett volna ha a radi a házon kívül van még esetleg olyat lehetne keresni h egy haf-932be a tetőbe be lehet-e épiteni a csövek elérnek vajon a cpu foglalatig talán ha a mennyezetbe építik és ott van push-pulban jobb eredményt ér el plussz még ugye telibekapja az oldalsó 23as venti hideg levegője de őszíntén megvallva majd ha kijön vmi komolyabb verzioja mondjuk duplaradis mgoldás azzal ez a megoldás amit leirtam sztem jo hatásfokot érne el tutti jobb eredmény jönne ki bármelyik léghűtéstől

Dehát ugye a haf-932ő batár nagydarab csúnya ház szal ezt inkább csak magamnak fejtegettem itt...

-
schawo
titán
-
PunkZoli
aktív tag
olvasgattam és nekem is a gyári am3 as phenomhűtővel van bajom, van erre passzív hűtés ami megbízható?
nekem az a fontos, hogy minél halkabb legyen a gép
-
DroneZ^
őstag
Prolimatech Megahalems lett

-
Henk
veterán
válasz
DroneZ^
üzenetére
Szerintem ez főleg attól függ milyen ventivel használod majd, mondjuk ha a méretét nézzük akkor elképzelhető, hogy a TR jobb kicsivel. Ha a mérete nálad nem gáz és úgy érzed, hogy az 1-2 fok segít, mert szerintem több nincs köztük, akkor válaszd azt.
Én a magam részéről már kiábrándultam ezekből a bazi nagy bordákból, meg én nem is vágyom ilyen ultra tuning eredményekre, tehát nálam nem számít az a pár fok. Inkább kényelmesen férjek el a házban, de ez az én véleményem csak. -
MPowerPH
félisten
válasz
DroneZ^
üzenetére
Az IFX14 drágább mint a Megahalems, de jobban hűt. Viszont piszok sok helyet foglal.
Ilyen szinten ez csak szimpátia kérdése lehet. Az a 3C múlhatott egy rosszul sikerült pasztázáson is.
Én mindenképpen a Prolit választanám.Mert nézd meg ezt a tesztet, elég alapos, IFX elvérzik a high TDP -ben.
Az elsők között meg alig van különbség, 2C az semmi, mint mondtam a szimpátia dönt, a méret számíthat még, és a design. 
-
DroneZ^
őstag
Nézegettem még pár tesztet vásárlás előtt...
Thermalright IFX-14 és Prolimatech Megahalems közül melyikre szavaztok?
Csak mert az egyik tesztben a Mega-t elvileg ez az IFX csúnyán lehűti 3 fokkal
És nemnagyon bízok a netes tesztekben 
-
MPowerPH
félisten
Nekem se tetszik, de nem a mérete miatt. A 830 -as Stackerem is batár, de az valahogy más, és számomra sokkal praktikusabb, még ha nincs is a kábeleknek vezeték vágva, meg nem csilivili.
Cosmos S annál jobban bejön, ott a Stacker -hez hasonló hűtést alakítottak, ami szerintem máig a legjobb. -
Henk
veterán
De ez nem baj. Neked meg nekem nem tetszik, de van rengeteg ember akinek meg igen. Az én házam sem tetszik nagyon sok embernek, meg lehet nekik nem is lenne praktikus, az én igényeimnek viszont tökéletesen megfelel. De így is kell lennie különben mindenkinek egyforma gépe lenne és unalmassá válna.

-
dime27
őstag
Jofan te azt nézed h h néz ki nekem meg nem ronda nem hodály és a lényeget nagyon tudja mégpedig h hűt!De rendesen és igen sokkal de sokkal jobb benne szerelni kábeleket elhelyezni mint pl a p180anomban amiben ez borzalom volt...Ráadásul azt anno 45kért vettem ezt meg 10el kevesebbért válság idején...

-
dime27
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Visszaszívva rosszul értelmeztem elsőre ez még bitti a szilveszteri másnaposság sorry!

-
dime27
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Asszem kimaradt egy nem szó...

-
dime27
őstag
Hát gondolhatod én anno a p180ra mondtam mindig h mekkora mikor hazavittem ezt és melléraktam hát...majdnem 10 percig csak csodálkoztam főleg mikor összeszerelés után bekapcsoltam és szembesültem a brutális hűtési teljesítménnyel anno sosem gondoltam volna h az egyszer a legjobb hűtésű házra majd vmi rá tud verni 10 fokot beszarás de ugy néz ki igen....

-
millerur
tag
-
Henk
veterán
válasz
JNashville
üzenetére
Hát indokolt mindig friss pasztával feltenni, valószínű attól javulnának a hőfokok is. Az MX2 jó paszta, mondjuk valamivel több mint 1k, asszem 1300-1400 körül már láttam. Nézz körül az apróban.
-
JNashville
senior tag
Helló, tudnátok valamilyen normális, 1000 forint körüli hűtőpasztát ajánlani? Ilyennel kapcsolatban van már valakinek tapasztalata?
(Vettem egy AC Freezer 7 Pro Rev. 2 hűtőt az E6300-ámra, szinte teljes néma 1500-1600 rpm-ig, viszont kicsit kevés paszta volt rajta, mivel használt volt. Így a Speedfan a CPU-ra alapjáraton 35-36 fokot, a Core0-Core1-re 51-52 fokot ír. Ez gondolom egy ilyen jó hűtővel egy kicsit magas.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- 3D nyomtatás
- Milyen légtisztítót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy Tab S9 128GB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A mugen miatt a ramokat átraktam a másik slotba akkora volt...és a ház oldaláról is le kellett venem a hűtőventit... jónak jó hűtők de sztem kicsit vicces h belenézek a gépbe és nem látok semmit csak 1 nagy bordát...nekem spec nem tetszik... kinek mi... szal még vacilálok rajta h mit vegyek majd a 860-as i7 emre... egyelőre még nemtom 

, nem véletlenül kérdeztem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Mert létszer ment el
Rowon