Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2026 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Haart
addikt
Nem a jövőről beszélünk hanem a jelen pillanatról
De hidd el fél év múlva sem kell túl sok mindenhez. Nagyon durva gaménak kéne annak lennie. Mondjuk egy Crysis 2-nek
De az meg megint más tészta mert valószínű az 1. rész példájára ott semmi sem lesz elég hogy elfogadható fps fölé menj
De nelegyen igazam. -
eszakas
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Én akkor is tudok aludni ha megy a film rajta

-
Tino
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a procihoz keresek egy gyári hűtőnél jobb hűtőt, minimális tuningra esetleg, de a fő ok az alap járaton a zajcsökkentés, nagyobb terhelés mellett is (game codmw2 pl) 18-as házba elférő hűtő előnyben, na és persze ne legyen drága

AMD Phenom™ II X4 955 Black BoxKöszi!
-
Drizzt
nagyúr
Aeroengine 2 háznál nem tudjátok az alaplapo le kell-e szedni pl. egy N520-as felrakásakor a tálcáról? Nincs sok kedvem szétszedni az egész kócerájt.

-
Lapaj01
csendes tag
Hali
Egy Q6600-as procihoz szeretnék valamilyen hűtőt venni (egyszerűen nem tudja elviselni a meleget). Személy szerint egy Cooler Master TX3 és egy 212 plus közül választanék. Szerintetek?
-
blck1
tag
üdv!
kéne egy ütős hűtő Q9400-ra, és beférjen egy gigabyte poseidonba [link]
, azért írok mert nagyon félek, hogy megvenném de közben be se fér a házba
, úgy 10k körül. mugen2, z600 alternatívák vannak ahogy olvasom... de nem tudok dönteni 
-
MPowerPH
félisten
válasz
millerur
üzenetére
Csupán szimpátia kérdése, és anyagi kérdés lehet.
Thermalright Ultra 120 Extreme/Black vagy Prolimatech Megahalems, ezek egy árban vannak, max. 2C van közöttük a Proli javára, de cserébe a True kicsike.
Olcsó választás lehet a Mugen 2, ami megint piszok jó hűtő, és hajszálnyival van lemaradva ez előző kettőtől, ráadásul csöndes és erős ventit is kapsz hozzá, míg a többihez nem jár. Van még a Thermalright IFX-14, ami sok tesztben megint csak éllovas, elég magas az ára. Ide tartozik a Noctua NH-D14 is, ami kicsivel olcsóbb mint az IFX, felépítés tekintetében ugyan olyan.
Ezek közül mind reális választás lehet, szimpátia kérdése az egész.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Közben olvasom, MattX leírta a lényeget. i7 -re nem sok hűtő alkalmas, ott jön ki a power.

True rev. c elvileg kapható, én olyat rendeltem, igaz nem azt hozták ki. De olvastam egy bolt árlistáján, és az rev. c volt. Az a kivágás ott középen azért kellett, hogy alacsonyabb fordulatú ventivel is ütőképesebb legyen a hűtő. Ennyivel javult a teljesítmény.

-
MPowerPH
félisten
Én jó oldalt nézek, és a Z600 sehol nincs elől.
Még az 1500RPM -es teszteken se...
Most Te arra gondolsz, hogy medium TDP -n ott van az élen. Megsúgom, i7 -nél olyan nincs, főleg nem 4GHz -n.
Itt very high TDP van, ahol a Z600 már sehol nincs, lásd a tesztekben. A medium TDP -s listát meg se néztem, soha nem használom úgy a procimat.
Vagy low, vagy very high, ennyi. 
"A másik hogy 3k fordulatos ventit soha nem tennék hütőre."
Kérem szépen, nekem a True Black -en 1db 3000RPM -es Ultra Kaze venti van, mellette elől az egyik szívó venti is ugyan ilyen. Ezek csak akkor mennek, ha játszok, vagy tesztelgetek.
És brutális vele a hűtő, annyi szent. 
-
Henk
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Az 1156-ra csak a rev.b jó, az amd-re még az sem. Amd-hez mindenképpen külön lefogatót kell venni. A TT annyira gyenge, ennyi pénzért inkább mást.
Drizzt: a 620-at én még nem láttam sehol.
MattX: kb egy kategória a 2 hűtő, de lehet itthon kapni már a rev.c-t? Amúgy szerintem ez még a Megahalems-nél is drágább.
-
mtibi00
tag
Zalman CNPS8700 LED milyen lenne egy Phenom II X2 550-es procin (húzva kb 3,5 Ghz-ig) ?
-
Drizzt
nagyúr
Én se lettem sokkal okosabb.
Olvasgatok teszteket, jelenleg az N520 a legesélyesebb. DuOrb nagyon tetszett, de láttam helyet, ahol nagyon lehúzták.N620-at lehet már kapni idehaza valahol?
-
MattX
tag
Még mindig nem sikerült választanom!
Szerintetek ez megveri a Prolimatech Megahalems-t? -
Haart
addikt
válasz
wannabeinla
üzenetére
Sztem ha egy picit visszaolvasol kiderül minden. Csak néhány hűtő van amit ajánl mindenki, tehát amit sokszor látsz leírva az jó lesz.
-
wannabeinla
tag
erre senkinek semmi otlete? :/
-
sz.j
nagyúr
Ezt a nagyon alapos tesztet elnézegetve (bár a PH csinálna ilyen részleteset) továbbra is az a véleményem, hogy tuninghoz (olykor az extrémebbhez is) az egyik legjobb hűtő a TRUE Black/TRUE.
Ráadásul ezek a hűtők, a többihez képest, aránylag kis terjedelműek és súlyúak.Viszont ehhez a jó eredményhez elengedhetetlen a hűtő talpának felpolírozása, mert anélkül csapnivaló!

-
Haart
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Te mit nézel? Jó oldalt linkeltek neked? Z600 a tesztek többségében elől van. A másik hogy 3k fordulatos ventit soha nem tennék hütőre. 1000 a max. Ott meg majdhogy ő a legjobb. Nekem inenntől a true lehet hüdejó is akár ha csak 5000es fordulaton jön elő az ereje. Tehát én 1000rpm felett nem is nagyon nézegetem a teszteket mert számomra nincs értelme. És a Z600 azért van ajnározva mert ~10k közeli árával igencsak jó választás.
-
Henk
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
A Prolimatech-hez nem jár venti, olyat veszel rá ami szimpatikus. A sima nem jó az 1156-ra, külön lefogatót kell hozzá venned. Vagy megveszed a Megahalems rev.b-t az már jó rá.
Thermaltake ennyi pénzért vicc. -
MPowerPH
félisten
Ez elég meredek kijelentés.
Z600... Nekem 1DB 3000RPM -es venti van fent a True Black -en, és ha megnézed a Z600 -at ott mit csinált, akkor ez elég meredek kijelentés volt, elnézve a többi eredményét is.
(mindig túl van ajnározva ez a Z600, pedig messze van a legjobbtól, úgy az 5. a rangsorban...) De a Megahalems bizonyított, tényleg a legjobb hűtő. De az az 1C nem ért meg nekem +4k -t. 
De érdekes a teszt... A TR IFX-14 elvérzik elég rendesen. Más tesztekben meg az a király, viszi a prímet. Nem is értem...
-
ADAM1337
nagyúr
Aki keres olcsón jó hűtőt 6k-ba van vendetta2 [link]
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
asszem megtaláltam, ő jó választás lenne?
Prolimatech Megahalems
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Thermaltake CL-P0540D ISGC 400 4in1 CPU cooler
nél lehet jobb a témában?
-
Gerisz
addikt
Drizzt: Megahalems, Z600, Mugen II
Pont ott van amit pár hsz-el előlrébb linkelt dime27 -
Drizzt
nagyúr
No változott a helyzet. Pénzem és időm is több van venni. Tehát kéne tipp mit érdemes. Jelenleg egy Q9400-at kéne lehűteni(mivel gyári hűtővel is megy 3.2-n, 60 fok körül occt terhelve), de később kéne, hogy I7-re is rámenjen, vagy valami AMD-s cuccra. Fontos a hang nagyon, ár nagyon max.15e, de inkább 10. Tipp?
-
dime27
őstag
Találtam egy egész jó összehasonlító tesztet igaz asszem olasz nyelvű a de a grafikonok magukért beszélnek és nem akarom isteni a hűtőmet de top3ban benne volt mindíg

-
Celithrandi
addikt
no szóval akkor ebben kellene segítség, hogy mi az ami 1156 foglalatra felmegy és a lehető legjobb hűtést adja ám max 17db a hangja, lehet állandó is akár, bár ha szabálozza a lap mégjobb
köszi
-
Henk
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem lebeszélni akarlak róla, de nekem nagyon nem jött be és gondoltam elmondom róla a véleményemet. Majd lehet jön valaki aki megcáfolja amit mondtam. Meg az sem mindegy, hogy milyen házba, lapra, rammal lesz. Mindegy, nekem elment tőle a kedvem, illetve ezektől a bazi nagy bordáktól. Ha gondolod még pár képpel is tudok szolgálni a rizikós részekről.
-
Henk
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az Orochi-t szerelni elég szopóka, legalábbis nálam nagyon az volt. Az, hogy a lapot ki kell venni az alap, ha fent a hűtő csak utána tudod a ramokat betenni. De a magas bordás( nálam dominator-ok) nem igazán fért alá, úgy kellett befűzni, hogy a lamellákat egymásba fűztem és úgy húztam be a helyére. A lap felső csavarjait már nem tudtam betenni a hűtőtől, a ház szélétől alig fért el. A felső venti csatikat úgy kitakarta, hogy nem tudtam őket használni és a nagy bordára nem tudtam a ventit feltenni az oldallaptól, pedig 205mm széles házam volt. Nekem egy c2d-on annyit tudott mint egy TR HR-01 Plus, így ennyi kínlódást nekem nem ért meg. Ja és a hűt talpa egy alu tömb, felette pedig vannak a lamellák, na most ezek nagyon finoman összeérnek így ha esetlegesen mozog a hűtő akkor ez a 2 felület szolidan reszeli egymást és csikorog. Legalábbis az enyém tudott ilyet, nem kevés mulatságot okozva ezzel.
BMW001: ezek szerint a CM jó ebben, mert a tx2 a bepattintós lefogatójával is korrekt kiflit tud csinálni a lapból.
-
wannabeinla
tag
GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P lapba AMD Phenom x4 955 BE cpu-ra milyen hutest ajanlotok? a procit szeretnem kicsit huzni 3.6-3.8ghz fele 24/7be, valamint ez lesz az elso geposszerakasom szal nem volna baj, ha valami konnyebben szerelhetot irnatok (mar, ha van ilyen egyatalan). a valaszt elore is koszonom

-
MPowerPH
félisten
válasz
millerur
üzenetére
Az más, akkor nyert ügyed van, és beszerelheted a cumót.

Tothgera30: Amúgy is értelmetlen ekkora hűtő, csak nagy légszállítású ventivel jön ki az előnye e felépítménynek. Mugen 2 -re nem lehet panasz, nagyon jó kis hűtő, és olcsó.
A lapfeszítés királya a Gemin II, az szabályosan meghajlította.

-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlatok E8400-ra? Húzni szeretném a procit amennyire lehet.
Lehetőleg 10k alatt érdekelne. -
Henk
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az Orochi sem feszíti jobban a lapot mint bármelyik hasonló kaliberű hűtő. Viszont a teljesítménye szerintem nem kiemelkedő, pedig a mérete és ára nem egy közép kategória. A tesztekben sem szerepel túl kimagaslóan.
Drizzt: a gyárinál azért meglehetősen jobb a tx3.
rollins: a tx2 is csak a bepattintós lefogató miatt hajlítja a lapot. A venti sem repedt el mindegyiken, volt belőle egy hibás széria.
Picturemaker: a rev.2-es 7pro kapható már? A következő lépcső meg nem jön be.

-
rollins
őstag
válasz
Drizzt
üzenetére
TX3 -mal hűvösebbnek kéne lennie legalább 10 fokkal (illene neki) Van itt az apróban EKL, az olcsóbb és állítólag hasonló jó hűtő. Habár nekem volt TX2, de az eléggé meghajlította az alaplapot, nehezen akadt be 1-2 pöcök. (lehet egyedi eset, nem tudom)
Látom neked is Q9400 van. (ennél is 1.28V a vid, nem kevés...) A gyári alacsony rézmagos hűtőt használom egyenlőre én is. Az szerintem 3.2ghz-ig elég feszemelés nélkül, persze nem prime95 meg egyéb stresszhez, mert csúnyán melegszik 65 fok fölé gyárival, de általános használatra még épp elég talán. Sajnos nálam valamiért az 1. és 4. mag között terhelve 9 fok különbség is van
EKL-t tervezek majd venni januárban, ami itt helyben 3K. (remélem ez nem fogja szadizni a lapot...) -
Drizzt
nagyúr
Kéne nekem egy hűtő, ami picit erősebb, s csendesebb, mint a gyári. NEm akarok sok pénzt kiszórni. TX3 jó lesz? Vagy nem csendesebb, vagy jobb, mint a stock hűtés? Az is jó lenne, ha 3.2 ghz felé mernék menni vele, mert gyárival nem merem megkockáztatni. Mivel holnap tudunk pontot tenni az ügyre, ezért sok választás nincs. Lehet még:
Spire VertiCool IV(jóval drágább...). Jó még ez a TX3, vagy inkább hanyagoljam? -
MPowerPH
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Biztosan.

-
MPowerPH
félisten
válasz
millerur
üzenetére
Szeva!
Igen, van a Mugen 2 -nek egy hátlapja, amit csak akkor tudsz betenni, ha ki van kapva az alaplap. Ha az alaplap tálca hátulján a proci részénél van egy kivágott rész, akkor nem kell hozzányúlnod, bár gondolom nincs olyan, mert akkor nem kérdezted volna. Attól még be tudod kábelezni amúgy, csak ne dugj rá semmit az alaplapra. Alaplap betesz utána, és csak kábelek rádug, 5 perces meló se az egész.
Tothgera30: Szerintem a Mugen 2 -őt vedd meg, Orochi fölösleges.

-
millerur
tag
Sziasztok!
A Scythe Mugen 2 tulajokat keresném, mivel a minap rendeltem egy új konfighoz egy mugen 2-t és kezdeném összekábelezni az egészet, hogy mire megérkezik már csak az hiányozzon róla.Ezért kérném segítségeteket, a beszereléséről, hogy kell-e alulra kell egy lapka a csavarokhoz, mivel akkor ki kell vennem a lapot a házból mivel akkor kárbavész az eddigi munka...
Köszi!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ninja -t veri, Mugen 2 az egyik zászlóshajó.
Orochi az más tészta, passzívan a legjobb. Ventivel Mugen 2 szinten van. De egy izmosabb lapátossal egy szörny. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Persze, egy nagyon jó hűtő.
Csak utaltam, hogy ezeknél polírozni se kell, Mugen 2 profin kidolgozott felülettel rendelkezik. -
MPowerPH
félisten
válasz
WiZARD
üzenetére
Igen... A saját véleményt tudok írni. Anno a Mugen 2 -n nem volt mit csinálni, szépen kidolgozott talp(mint a tükör), nem kellett polírozni. A Noctua NH-D14-es cpu-val érintkező felülete is tökéletesen megmunkált(nagykerben kikaptam egyet a dobozából, hajtott a kíváncsiság), megint csak nincs mit csinálni vele.
Ellenben most vettem a True -t, nagyon rossz minőségű ez a felület(nem is értem, hogy lehetett gyárilag ilyen szart csinálni egy ilyen drága hűtőnél), így lepolíroztam, azt mondták sokat számít. 6C -t nyertem vele!!! Ha ezt leszámoljuk, akkor pont a Noctua szinten van, csak fele akkora az egész.
A Megahalems esetében nem tudom milyen a talp megmunkáltsága, erről Henk tudna beszélni.
-
Henk
veterán
válasz
Gerisz
üzenetére
Ja, de azért a 212+-ról eddig nem csak jó kritikát hallottam a tulajoktól. De lehet, hogy a tesztelők is rádobtak egy polírt a talpára a mérés elött mert látták milyen jól sikerült a gyártónak megoldani. Még azzal is gyengébb, nemhogy anélkül.
A Radeon is úgy jobb mint ahogy a 212?

-
Henk
veterán
válasz
schawo
üzenetére
Azért nézd már meg a Vendetta-t, hogy milyen kaliberű egy hűtő. Amúgy a Vendetta stock cooler, low 53 fok, 45dBA. A Mugen2 NCB, low 55,5 fok és 39,7dBA. (5dBA különbség) A TRUE ugyanezzel a ventivel teljesen ugyanezeket az értékeket produkálja. A hyper 212+ ugyanezzel a ventivel 55 fokot produkál. Elveri mindkettőt.

Nem ismerem a szellőzés többi részletét, de még nem láttam eddig olyan tesztet ahol azonos ventivel a 212+ elverné a Mugen2-t meg a TRUE-t is.Cadal: Ha 2 ventit teszel rá akkor bőven elég lesz rá a 2db AC. Azt írja az Arctic, hogy ezekből a ventikből 5db köthető össze gond nélkül. Én egy ideig használtam úgy őket, hogy 4db volt összekötve és a cpu fan-ról voltak vezérelve, nem volt vele semmi gond.
-
WiZARD
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
no akkor 1-2 noctua teszt:
http://www.pureoverclock.com/article870.html
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/noctua-nh-d14.html
http://www.vortez.co.uk/contentteller/articles_pages/noctua_nh_d14_cpu_cooler_review,1.html
http://www.overclockersclub.com/reviews/noctua_nhd14/ -
schawo
titán
Ez így ebben a formában nem állja meg a helyét.
Ha alaposabban megnézed, Vendetta1 csak maximális fordulatszámon teljesít jobban a Mugen2-nél, akkor is csak 0,5 fokkal. Ezt azonban 9,1dB-lel nagyobb hangerő mellett produkálja, magyarul zúg mint a porszívó. Minimális fordulaton, gyári ventivel már jelentősen gyengébben teljesít, de még így is hangosabb mint a Mugen2.
A 12cm-es Vendetta2 pedig maximális fordulaton is gyengébb, mint a Mugen2, igaz már normálisabb hangerő mellett teszi mindezt. Minimális fordulaton sem éri utol csendességben a Mugen2-t, de jóval gyengébben teljesít annál.
Ezért is tetszik ez a teszt, mert itt a hőmérsékletek a hangerő függvényében vannak kifejezve.
-
Cadal
őstag
Kettő darab AC ventit tervezek rátenni, push-pull felállásban. Még Tőled vettem őket a nyár végén, most már ideje lenne használni is őket
Nem igazán légszállítás bajnokok, ahogy elnézem (56.3 CFM / 94.7 m3/h) de szerintem nekem tökéletesen meg fog felelni 
Lenne egy másik kérdés is. Egy alaplap cpu-fan csatlakozójára hány darab ventit lehet rákötni? Mert ugye ezekkel az újabb AC ventikkel amik a PST-t tudják, nem nehéz jó néhányat összekötni.
-
Henk
veterán
válasz
agemate
üzenetére
Húzni szeretnéd, hűvös is legyen meg olcsó is? Ez az elmélet valahol sántítani fog. A hyper tx3 kijön az árból és valamennyire be is váltja a hozzá fűzött reményeket.
Qru: a 212+ nem jön ki 5-6k-ból, esetleg ha használtan talál, de még úgy is necces.
schawo: azért ez a teszt is sántít, itt-ott. Egyforma ventivel a Vendetta2 jobb mint a Mugen2. Sőt a Vendetta gyári ventivel jobb mint a Mugen2. A Vendetta egy kis borda, egy 9-es ventivel.

Mugen2-t meg asszem nem kell bemutatni.Cadal: a TRUE már bizonyított, gondolom a rev.c is hozza azt a teljesítményt. Mondjuk egy nagy légszállítású ventivel produkál igazán jól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De hidd el fél év múlva sem kell túl sok mindenhez. Nagyon durva gaménak kéne annak lennie. Mondjuk egy Crysis 2-nek
De az meg megint más tészta mert valószínű az 1. rész példájára ott semmi sem lesz elég hogy elfogadható fps fölé menj
De nelegyen igazam.

, úgy 10k körül. mugen2, z600 alternatívák vannak ahogy olvasom... de nem tudok dönteni 
Vagy low, vagy very high, ennyi.

!
Rowon