Hirdetés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2026 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monyesz
aktív tag
Hááát, én ezt az egész felállást nem tartom jónak !

A hűtéshez levegőt kell áramoltatni. A hatásfok nagyban függ attól, hogy milyen hőfokú a hűtőlevegő, illetve a deltaT.
De az áramláshoz az kell, hogy be is menjen levegő, ne csak ki ! Különben csak a meleg cirkulál. Másrészt vákumot úgysem tudsz csinálni a házban, csak kap valahonnan levegőt, csak bejut amit kiszívsz a ventikkel !De ha ez a felállás, amit vázoltál, akkor egy bazi jó hűtő kell neked !

Szvsz !

-
Henk
veterán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Ezek így meggyőző hőfokok. Teszt meddig futott, ház oldala fent volt?
Esetleg egy Linx-el megpróbálhatnád az szépen dolgoztatja az összes magot. -
0805
tag
Sziasztok !
Egy Phenom II 945-höz milyen hütöt tudnátok ajánlani..?Csendes és ne 1tégla súlyával vettekedjen
..Bár a csendesség ugyis a ventitöl függ 
A lényeg ebben h alsó tápos házban van és teljessen szigetelt a házikó(nem nagyon kapp friss levegöt nincs kedvem minden hónapban takaritgatni a gépet belülröl
)...Értsd úgy h elölröl sem kapp friss 24 fokot és felül sem távozzik a meleg... Most 1freezer 64pro pwm-es hüti és alapon(CnQ bekapcs) 40fokon muzsikál
Sokkalom de viszont porcicák kizárva 
Na most ha vennék valami ütösebb CPU hütöt akkor szerintetek ebben a felállásban lenne vmi javulás?Hátul egy 12cm-es Coolink PWM-es dolgozik......Övé az összes meleg,de még nem érett meg...még mindig ződ
Thermolab BARAM-ot néztem ki vagy vmi hasonló felépitésü Hütöt.Köszi ha vki rámválaszol

-
Picturemaker
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
De tudja használni.
Olyan korlát van, hogy a Home csak egy procit tud kezelni, de az lehet "sokmagos" is. -
Celithrandi
addikt
válasz
Picturemaker
üzenetére
furcsa, én úgy tudtam hogy xp nem tudja kijátszani
-
Picturemaker
őstag
A berakott kép szerint mind a 4 mag 100-on pörög.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Monyesz
üzenetére
no nemtom, hogy jók e az rpm számok, miután lehúztam a ventit és nem ment akkor is 580at írt ki

hangra nagyon kellemes, főleg hogy venti nélkül megy most
nekem jók az értékek, mert ez volt a cél, hogy halk legyen, holnap megnézem még, hogy 3ghz, 3,2 körül milyen értéke van passzívban.de nem elfelejteni hogy most ez egy 32bites xp volt ,tehát valszeg 2 mag a 4 ből a hajtásnál.
ready-ben vettem, 1 db ot hoztak nekem, nettó 8k. de ha odacsörögsz délben lehet már este ott is van a nagykerből legkésőbb másnap

a szobában van vagy 25 fok és közel van a gázkonvektorhoz, lázas vagyok úgyhogy fűtök rendesen
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Majd Henk megmondja, hogy szerinte ezek jó értékek-e, de neked grat minden esetre !

Jó hogy nem nekem kellett cipőt adnom a fotóhoz, mert csak 40-es lábam van és lehet ez a venti megenné a szeretett adidasomat !
Nem aprócska darab.A ventilátor fordulatok jól vannak kijelezve ?
Kama alap 789, terhelés 1096 - előzőt kicsit sokallom, utóbbit kevesellem, mert 1300-at pörög az a venti, szal még adhatna neki.
Hangra mennyire vészes ? Gondolom alapon nem sok, de terhelve mit hallassz ? Bár ha igaz az ezres fordulat, akkor az még nem lehet vészes.
Szobában hány fok volt ?Én a passzívon annyira nem csodálkozom, mert ez egy nagyfelületű hűtő, és ha a hp-ok elég jól lekapják a hőt a prociről, akkor nagy gond nem lehet - persze ez házszellőzés függvénye is. Meg lehet hogy a nyári időszakban azért más lesz a helyzet.
Bevallom bízok benne, hogy a Phenom II-t is elviszi valameddig, egy jó házszellőzés mellett passzívban vagy olyan alacsony fordulaton, ahol gyak hangtalan.Hol vetted egyébként ?
-
-
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
ja az kimaradt, hogy 42 es cipő
PPP -
Celithrandi
addikt
no srácok, készen van egy gyors Scythe Grand Kama Cross idle teszt, összehasonlítás a gyárival.
környezet: WinXP 32bit
Belső környezet berakás után:
összegezve nagyon jól jártam és nem volt igaza azoknak akik azt mondták, hogy nem lehet passzív bordával hajtani i5 öt.
akkor lássuk képekben:
Gyári hűtő 100% terhelés mellett

-
Muró-bá
csendes tag
Ami nálam VIszi a prímet az a Chilltech Ultra. NEm olcsó nem kicsi , ellenben nagyon drága és nagyon súlyos....de mindent lehűt....MAXon 65 Watt-nak megfelelő hőt disszipál, mindenre felmegy....
Amint alkalmam lesz rá teszem a gépbe
-
chooky
tag
Nem önfényezés képpen de az EKL biztosan halkabb (és nagyobb teljesítményű) az AC Freezer-nél (az AC Alpine 64 PWM eleve kiesik mert egy gyengébb kategóriájú hűtő). Erre számtalan írásos tapasztalat van az általad is linkelt hirdetés topic-jában.
600-as fordulatról indul a fordulatszáma, szinte hangtalan.
-
Gabor970
addikt
válasz
luise178
üzenetére
jó néznénk ki, ha nem bírná el. Nekem egy TX3 van jelenleg a négymagosított 550BE-n, és azzal sincs semmi gond akár 3,8GHz 1,5V mellett sem. 56C° volt nyáron a legforrób kupakhő everest szerint prime alatt. Én bízom benn, hogy ezen a Gemin II még fog hozni 5C°-ot legalább.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Monyesz
üzenetére
Azzal csak az a baj, hogy hamar kiszárad és akkor semmit sem ér.
Amúgy a lekvár is jó hővezető... 
mod:
Gabor970: Havernak volt. Elég korrekt hűtő, nem a felső ligában játszik de húzott Quaddal is elbír. Elég nehéz felszerelni de más baj nincs vele. Jah meg hangos, mert ha lassan járatod a 12-eseket rajta nincs elég huzat, ha meg magas fordulaton úgy meg hangos.
-
Gabor970
addikt
sziasztok!
CM GEMIN 2 esetleg van valakinek? Olyant szeretnék, elsősorban amiatt, hogy az fújná az alatta levő memóriáimat, és az alaplapi mosfeteket is, amin nekem sajna nincs hűtés. Valakinek tapasztalatok?
Köszönettel!
Gábor
-
Monyesz
aktív tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Képernyőmentések jók lesznek, háttérképen egy 42-es cipővel !

-
Monyesz
aktív tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Nevazze, múltkor láttam aussi tesztoldalon, fogkrém jobb volt, mint a legtöbb hőpaszta !

-
Celithrandi
addikt
válasz
Picturemaker
üzenetére
nincs annyi pasztám

vagy a fekete cipőpaszta ilyenkor hatásos?
-
Picturemaker
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
A cipő idle és terhelés alatti talphőmérsékletét is kéretik publikálni!

-
Celithrandi
addikt
na megérkezett a grand kama, ha kész vagyok a melóval csinálok egy kis egyszerű tesztet.
fotózzak is? cipővel esetleg?
-
old gray
addikt
Tuninq Tower 120 Extreme, a méretek szemléltetése:

-
Qru
MODERÁTOR
Olvastam, nagyon tetszik, van pár elírás benne - helyesírási csak, de ez mindenkivel előfordul - de szakmailag teljesen korrekt! Örülök, jó teszt lett összességében.
Igazából mint nagy TRU fan sem mertem volna a Proli ellen fogadni, szóval kellemes meglepetést okozott az eredmény. -
kojenci
csendes tag
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a hűtőt?
[link]
Jobb lehet mint egy TX2 vagy 3?
Köszi a választ! -
Monyesz
aktív tag
Henk !
Ventilátor tesztet te nem csináltál ?
Tudsz-e esetleg neten ilyet ? -
Monyesz
aktív tag
Én csak annyit tennék hozzá Henk véleményéhez, hogy a hangosság szubjektív és nem is mindig csak a prociventi határozza meg, másrészt akik az narancsos csodára írtak véleményt, azok a hangjával elégedettek voltak.
Ha lehet PWM-et válassz, akkor nem neked kell foglalkozni a fordulattal (hűteni is fog és hangos sem lesz), intézi az alaplap.
-
Wyll
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Összegezném a kapott tanácsokat az ügyemben:
Ninja - bár nyilván csúcsszuper, sajnos árban most nem fog beférni (hacsak nem tud valaki 3500ért
)marad:
AC Alpine 64 PWM - 2800, elég halk, tetszetős is, új is
Narancssárga EKL csoda - ~3000 (remélhetőleg
), netán még passzívan is menne
AC Freezer 64 PRO - 2500
Árban - és úgy vélem, számomra teljesítményben is - ezek mind nagyon rendben vannak.
Úgyhogy már csak a leghalkabbra kérnék egy(-két) tippet!
ezt meg tényleg benéztem, sorry

-
cheatergs
senior tag
Inkább privátba küldöm.
Szóval nem tudom, hogy zargassam-e őket.
-
FanatiK
csendes tag
Egy linket tudsz küldeni?
-
FanatiK
csendes tag
Melyik ez az oldal?
-
cheatergs
senior tag
Elnézést, hogy ideírom, de nem találtam hirtelenjében ideillő topicot.
Nézegettem a Scythe Ninjákat az Árgépen, és látom, hogy egy cég a szokásos ár ötödéért árulja. Nézegetem, ez tényleg a hűtő, rendes megnevezéssel, képpel, az árfolyam is mutatja, h mekkorát zuhant még tavaly. Főnyeremény.
Kicsit gyanússá vált, amikor rákattintottam a feliratra, mert ott már valami hűtő kelléket írt ki. A honlapon keresem a Ninját, nem is találom a Ninját, csak miniben 8E-ért. Alatta ott van a heat sink 2-ért, ami miatt rámentem az oldalukra.Ilyenkor mi a helyzet?
-
FanatiK
csendes tag
A gépháztól is függ meg hogy tuningolásra lesz e a processzorod

-
Zoli-206
senior tag
egyébként milyen a gyári phenom II X4 hűtő? nagyon hangos?
-
cheatergs
senior tag
Hellósztok!
Passzív hűtőt keresnék 65W-os 5600+-ra a mostani Freezer 64 Pro helyett.
Néztem a Z600-at, de csak egy rossz hírű cég árulja 10 alatt (lélektani határam), a V60-ról meg nem zengenek ódákat.
Tuning nem játszik, csak minél halkabb legyen a gép. Zárt házban használnám egy elülső és egy hátsó ventivel.
Előre is kösz!
-
Zoli-206
senior tag
Sziasztok,
AMD Phenom II X4 965 Black Edition cpu-hoz tudtok ajánlani egy normális hűtőt? A cél: kb 3,8Ghz-ig birja, és halk legyen! (nem vízhűtőt keresek)
Árban: 15 alatt
Köszi
-
Henk
veterán
válasz
Monyesz
üzenetére
Ez kb. annyit tud mint a freezer 7pro vagy a tx3. Tuning nélkül elég, de olyan túl nagy reményeket ne fűzz hozzá.
Gerisz: ilyen hűtőt akartam, de ilyen áron inkább marad a régi.

shadeofme: a 212+ az egyik legkeskenyebb ebben a kategóriában, ha az nem fér el akkor semmi. De ahogy már elhangzott ne így rakd fel hanem 90 fokkal elforgatva.
kellaci: gyárival is elmegy legfeljebb a hangja nem fog tetszeni ha nagyon melegszik. Egy tx3-al már jobb lenne, de ha szánsz rá többet akkor a 212+ vagy a freezer xtreme rev.2 jobb választás.
-
shadeofme
tag
Üdv!
Elolvastam pár száz hsz-t és válasz is került a kérdésemre.
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H deszkában levő Athlon II X 620-hoz kerestem hűtőt, mert a gyári már elkezdett kerregni néhány hetes kora ellenére. (Gariztatás felejtős a távolság miatt.)
A CM Hyper 212 plus mellett szólt a legtöbb érv, mivel 4 magos AMD, ami azért melegszik rendesen, viszont húzni nem akarom. Mellesleg jó áron is kínálják.
Azonban adódott egy újabb kérdés, miközben olvastam ezt a tesztet. Ugyanis van egy egy pár ilyen ramom frankón magas hűtőbordákkal és ez a kép eléggé nyugtalanít.
Most akkor rálóg a 212 a ram slotokra vagy nem lóg rá? (Tudom, ez egy másik deszka, de akkor is nyugtalanít.)
Akinek van ilyen Gigabyte lapja ezzel a cpu hűtővel megnyugtathatna.
-
Gerisz
addikt
Megérkezett a 12.500.000.- es Thermalright!
-
kellaci
csendes tag
Sziasztok!
Kb.10000Ft-ot szánok rá és Cooler Master Rc-690-es házam van és nem szeretnék tuningolni milyen cpu hűtőt ajánlotok az core i5-750-re?
-
old gray
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Igaz, ezen a képen már látom.

-
Wyll
őstag
Még úgy is megkérdezném a dolgot, hogy olyan 3000-3500 forintig melyik a leghalkabb AM2-re (is) jó hűtő?
Na tessék! #15523 Talán pont ez?

-
Monyesz
aktív tag
Wyll !
Ez az aprós cucc is jó megoldás lehet, olcsó is. -
Wyll
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Hm.. tetszetős!
Köszi a tippet, mindenképp részt fog venni a versenyben.Közben ilyen is eszembejutott: egyáltalán melyik a legolcsóbb passzív hűtő?
(Válasszuk külön az "eleve passzív" meg a "nem dugom rá a lapra" kategóriát
) -
fekeandras
őstag
ARCTIC COOLING Alpine 64 PWM viszonylag halk (sokkal sokkal halkabb a gyárinál), fordulatszám szabályzott, olcsó.
Ha belefér a keretbe keress egy használt Scythe Ninja hűtőt. Az teljesen passzívan elvisz gyakorlatilag bármilyen procit. Használtan 5500-ért is láttam már. Mozgó alkatrész híján sosem romlik el. Nincs benne nagy kockázat. -
Wyll
őstag
sziasztok
prológus:
anyut még nem idegesíti, de nálam most telt be a pohár, hogy milyen hangos a gépe![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szituáció:
- Asrock NF7G FullHD, tehát AM2+
- Athlon 64 X2 4400+ (AM2, 65nm)
- gyári hűtő (leghangosabb elem
)
- CM Elite 334 ház
- ház hátuljában egy tök jó kis halk 12cm-es gyári CM venti, kifele fújcél:
- jóval halkabb gép
- költséghatékonyság (!!)
- nincs tuning és egyéb extremitás - "csak menjen"elképzelések (vagy kapcsolatban):
- passzív hűtő, hátul marad a nagy venti; gyári hűtő elad
- passzív hűtő+hátsó nagy venti rákerül; gyári hűtő elad
- (szuper)halk aktív hűtő; gyári hűtő elad, a hátsó ventit meg még meglátom
Amit tőletek kérnék: javaslatokat a hűtőre fenti elképzelésekhez!

-
válasz
TomiLi
üzenetére
Ez függ attól is hogy milyen típusú ventilátorról van szó. A lapátkerekes ventilátornál (amilyet vga hűtésnél is szoktak alkalmazni) szerintem sokat ront ha leszeded a burkolatot, mivel az terelné a levegőt, de mivel nincs ott, a ventilátor csak maga körül forgatja a levegőt.
-
TomiLi
addikt
Azt szeretném kérdezni, hogy egy ventilátor levegőszállításának hatékonyságát mennyire befolyásolja, ha eltávolítjuk a keretet? Mintha magában csak a lapátkerék lenne?
-
-
rapiddani
tag
Sziasztok!
Egyik barátomnak kellene segítség.Amd Phenom x4 9600 Black edition procija van, és szeretne egy hűtőt rá, jobb mint a gyári, elsősorban olyat ami csendes. Körül belül 7k-t szánna rá, ennél többet nem igen.
Nézegettem neki, CM Hyper tx3-mat, mert láttam, hogy ezt sokan ajánlják, de nem tudom mennyire hangos.
Tudnátok ajánlani ebben a kategóriában hűtőt neki? Előre is köszi.
-
kellaci
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy Intel core i5-750-re milyen hűtőt ajánlotok?
-
Picturemaker
őstag
válasz
szegto
üzenetére
Üdv!
Ha olyat fogsz ki aminek nem túl gány a talpa, akkor jó lesz.
Bár a ventije elég hangos, ez persze szubjektív.Ha bal oldalon a keresőbe beírod, hogy "Hyper 212 Plus" vagy "Hyper 212 +", akkor a topik tartalmából csak azokat mutatja, ahol ez a kifejezés megtalálható. Amúgy kb. 80 bejegyzés, tehát nem is kell sokat olvasni.

-
szegto
senior tag
Hali.
Van egy Q8400 procim, azonban szeretnék rá venni vmi normális hűtőt h tudjam húzni picit, kb olyan 3 GHz-ig.
Ezt néztem ki:
COOLER MASTER Hyper 212 PlusValakinek van tapasztalata a COOLER hűtőkről?
A lényeg h halk legyen és hűtsön megfelelően.
Vagy ha van más alternatíva szivesen fogadom.
Még az is lényeges, hogy beférjen a házba, tehát semmiképp nem akarok 1 kilóós vasdarabot szerelgetni.
Köszi a választ előre is. -
Henk
veterán
válasz
Monyesz
üzenetére
Így talán értelmetlen megadni rá értéket mikor nem jár hozzá venti. Valaki meg elolvassa aztán máshol meg terjeszti mint tényt. Aki meg nem ért hozzá az meg elhiszi neki.
A Scythe oldalán meg akkor is félrevezető mert az egyik hűtőhöz oda van írva zárójelben, hogy egyben. A másikhoz nincs semmi írva de beleszámolják, a 3.-nál meg nem. Akkor írnák egységesen és nem lenne félreértés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

..Bár a csendesség ugyis a ventitöl függ 

Nem aprócska darab.

)

)

Rowon