Hirdetés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz volvoguy #7543 üzenetére
hát ez hülyeség, mivel a felfogatás, és a venti között ilyen szempontból nincs összefüggés!
példa: az én alaplapom amd-s, a hűtőm(asus triton 70) univerzális, és emellett pwm-es, és tökéletesen működik, és szabályoz is!| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
elfelejtette
veterán
válasz volvoguy #7535 üzenetére
Most miért csinálod ezt?
Érdeklődsz általad ismeretlen hűtők után, mikor már többen is leírtuk, hogy a Freezer64 Pro-t vedd!
Írd be a keresőbe az ASUS-t, meg a FREEZER64-et, és hasonlítsd össze, hogy melyiket ajánlják többet.
Én már nem tudom, hogyan győzzelek meg. Ha így folytatod, esküszöm veszek neked egy Freezer-t karácsonyra, mert tuti, hogy még addigra sem fogod tudni eldönteni..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz volvoguy #7507 üzenetére
Én raktam már TX2-t egy-két gépbe, és nem panaszkodtak a tulajok a zajszintre.
De persze azért a mostani legújabb munkámban az X2 5200+ procin a Freezer64 Pro ventije XP asztalnál 130rpm-mel pörgött!!! Ezt gondolom nem kell tovább magyarázni!
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
jenei92
senior tag
válasz volvoguy #7507 üzenetére
A tx2 meg a freezer szerintem venti nélkül ugyan úgy teljesít.(1-2-3fok )
Te meg azt mondtad 5-7fok,ez akkor csak is a ventinek tudható be.
Lehet a pwm miatt,de nem erre fognám a tx2 feszabáylzós ventis.
Szóval szabályozni lehet azt is.de sokan panaszkodnak hogy maxon pörög náluk és iszonyat hangja van..
Lényeg, én freezer pátrti vagyok..[ Szerkesztve ]
-
Sdi
addikt
válasz volvoguy #7504 üzenetére
Hogy tovább bonyolítsam a választást , a Freezer 64Pro / legalábbis a korai kiadásai / problémásak voltak az AM2-es lapokkal, elég sok embernek letörte a hűtő lefogatója az alaplap tokozásának a rögzítő pöckét. Nem tudom, hogy ez mennyire változott meg, de egy időben elég sokan vettek emiatt új keretet. Én is használtam három AM2-es lappal is, de nekem nem volt vele problémám és igen csak jó kis hűtőnek ismertem meg. A CM Hyper TX nekem csak az első verziós volt és az is Intelen. Az is jó kis hűtő volt, annak még PWM-es ventije volt és nem is tört.
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
elfelejtette
veterán
válasz volvoguy #7492 üzenetére
Hy!
Ismét válaszolok:
Szerintem a Freezer64 Pro-t vedd. Több gépbe is raktam ilyet, és mindegyikben ki kellett kapcsolni a biosban a CPU FAN DETECT-et, mivel folyton 400rpm körüli fordulaton forog, az alaplapok pedig azt hiszik, hogy megállt a venti! Szóval nagyon tuti a cucc.
Üdv.
Keva22: Neked is, mint sokmindenkinek ajánlom a 10k körüli árkategóriában a Scythe Ninja2-t. E8200@4GHz PASSZÍVAN hűtve >50fok terhelve.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Qru
MODERÁTOR
válasz volvoguy #7492 üzenetére
Két magra elég sztem a TX2 vagy a Freezer 64 Pro. Nekem X2 4200+-on az AC volt, elég jól lehűtötte még 1,5V-nál is
.
TX2: Igen némelyiken a venti hajlamos elrepedni, de ez nem minden darabnál van így. A két hűtő nagyon egy szinten van teljesítményben, szóval a TX2-t venném mert olcsóbb és ha reped is a ventije garba cserélik. Viszont az AC halkabb ha ez szempont...#nincsbennetarcsi
-
elfelejtette
veterán
válasz volvoguy #7385 üzenetére
Hy!
Az ASUS jó hűtő, a 212 tökéletes, a TX2-t nem ajánlom egy ideje, mióta a lapátok elrepedéséről adnak hírt a tulajok, a Freezer64 jó ár/érték arányú, és a PWM-es ventijével nálam a favorit, a Freezer7 Pro pedig nem a te procidhoz van, hanem az Intel procikhoz.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest