Hirdetés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz dime27 #69804 üzenetére
Nem találtam neten semmi leírást a BTK I-ről. Csak a II-est adja föl.
Amennyire ki tudtam bogozni a 1366 és 2011 furattávolságai megegyeznek de az előbbin alaplapon átmenős, hátlapos megoldás van az utóbbin meg egy stud (nem tudom, hogy hívják magyarul) megy a furatba és arra megy a hűtő. Ezért aztán kelleni fog universal retention kit szerintem.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Pityu.
nagyúr
válasz dime27 #36512 üzenetére
na ha ilyen felfogató lett volna az artic cooling frezer extreme rev 2 hűtőmhöz az lett volna a tuti ehelyett a bóvli gyári műanyag keret helyett
crus90
én az aida64 portable változatát használom és az kijelzi
jakuu
13000Ft úgy mindenestől hogy benzinköltség is benne van,és mindenhol 12EFt felett van,itt 3 év gari vanrá
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
AirBooms
addikt
válasz dime27 #23860 üzenetére
Öö, az a gond, hogy HAF932-m nekem van, (oda beférne egy óriás hűtő is, de én vizezem majd a 2600K-t), ez a gép unokaöcsémé, egyelőre ezt rakom rendbe. Ez egy keskeny, kb 18 centi széles Enermax ház. Szép és jó, meg bőven elég neki, de arra nem gondoltam, hogy a hűtő kevés lesz... Vagy megveszem itt az apróban hirdetett HAF 912-t, s veszek hopzzá egy erős, de mégis jóval olcsóbb hűtőt, s ha eladom az Enermax házat (vadiúj), akkor nem járok rosszabbul, mint ha most valami drága kompromisszumot kötünk.
-
Viktoár
addikt
válasz dime27 #17751 üzenetére
Köszi srácok én azt hittem hogy a v8-at fogjátok ajánlani mert ránézésre elég terjedelmes.A noctua ventiket nem kell bemutatni van/volt már minden méretű a gépben és tényleg jók de hűtőbordáikat nem ismerem.Amelyiket a legolcsóbban tudom megszerezni az lesz a befutó.
Üdv:Viktor
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #15177 üzenetére
Én mondtam neked, hogy nem tudjuk összevetni, mert különböznek a hardverek. Az, hogy a lapon minden minimumon volt, az ilyenkor alap, csak az Uncore -nak kellett adnom 1.31v -t, mert az elég magas volt. És nem is számít, az számít mit kap a cpu. De mondom, így nehéz összehasonlítani a dolgokat, nálam így megy, ezért is elégedett vagyok vele.
Don't Tread On Me
-
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #15170 üzenetére
Nah, parancsolj.
Ugye nálam csak 1db venti van a hűtőn, és nincs polírozva, ami egyértelműen óriási hátrány a True esetében. Itt van az általad várt eredmény.
Jah, és nem volt hideg a szoba, és nyitott ablak se, nemrég fejeztem be a Stalkerezést.Kíváncsi vagyok, most mit találsz ki...Aki ismeri a True -t és társait, azok megerősítik, hogy egy polír mennyit javítana még a hűtőn.
MattX: Dehogy...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #15152 üzenetére
Hogy micsoda? Mond, hogy mit állítsak be, és megcsinálom. Meg egyáltalán, mit is akarsz ezzel tesztelni? És a 19x205 -nek mi értelme van? Akkor már 20x200, vagy 19x200, nem? Vagy 20x205, nekem az is jó, ha hűtést akarsz tesztelni.
Mond mit hogy állítsak.Meg Te hol csináltad meg? Én még nem láttam egy scr shot -ot se.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Picturemaker
őstag
válasz dime27 #15148 üzenetére
A Noctua szimpatikus nekem is, meg a sima Hyper 212.
A venticsere azért kell, mert ezeken nem PWM-esek vannak. Alapjáraton meg 1 GHz-en megy a proci, oda nem kell nagyon a "légnyomás".
Kíváncsi lennék mennyi köztük a különbség, mert árban azért elég sok. Olyan tesztet nem találtam, amiben mindkettő benne van.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #14969 üzenetére
Megnézem a beállításokat, és este én is lefuttatom ezt a tesztet. Itt most 23C -van, majd odarakom a radiátor mellé a cumót.
Adj egy load feszt, amit ténylegesen kap a proci cpu-z szerint. D14 -el nem tudsz egy tesztet nyomatni ugyan így?for3l: Igen. A folyadék az gáz is egyben.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #14967 üzenetére
Igen, 3000RPM -en pörgött rajta a venti. Engem nem zavar, a ház első részében is van egy ugyan olyan, amit csak game -ek alatt kapcsolok be, mert a GX2 olyan mint egy kazán, és húzva a venti nélkül 100C fölé megy a GPU.
Engem piszkosul nem érdekel, hogy alapon mit megy. Általában két féle üzemmódban használom a gépet. Az egyik a játék, ami 4GHz@1.264v, ilyenkor megy a hűtőn a venti. Máskülönben, és éjszakai letöltésekre, és minden egyéb dologra 1600MHz -n megy a proci, a min. vid -en, 2 core enabled módban. Ilyenkor a prociventi pihen, csak a két házventi megy. De éjszakára még azokat is kilövöm.
A teszt zárt ablaknál készült, 20C -s szobában, nem győzöm ismételni. Ha rányitom az ablakot, akkor 55C fölé nem megy a maghő. Ha gondolod most este csinálok Neked erről külön egy tesztet, hogy lásd, nem kamuzok.
Amúgy ez megint csak proci függő, az én 920 -asom ugyanis alig melegszik.
Az, hogy másnál sokkal magasabb ez az érték, az egyéni szoc. problem. Nálam ennyi, és azért mert nem hiszed el, attól még nem fogom hajszárítóval melegíteni a bordát, hogy számodra hihető hőfokokat produkáljak.Az meg, hogy a D14 elver mindent, különösebben nem érdekel, és ez a kijelentésed kivételesen állja a helyét. Csúnya is lenne, ha a Proli vagy a True tartaná vele a lépést. Mint mondtam, méretben nem egy kategória.
PunkZoli: AM2+ -osra rámegy, azért jó AM3 -ra is. Nem kell barkácsolni, fúrni-faragni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #14956 üzenetére
Ez kezd nagyon LOL lenni. Ha mindkét hűtő MX3 -al volt megkenyve, akkor ugyan úgy szar. Egyébként MX2 -es pasztát rendeltem, csak helyette MX3 -ast kaptam, MX2 -es áron. És az MX3 -nál nem a hővezetéssel van a probléma, hanem azzal, hogy lehetetlen vele dolgozni.(de ha annyira járatos lennél a témában, mint ahogy azt beállítod, akkor ezt tudtad volna)
Az MX3 -as paszta olyan 2C -vel jobb az MX2 -esnél, de a felvitelnél tapasztalható sok macera miatt nem éri meg azt a plusz pénzt és teljesítményt.Qru: Igen, ezt tapasztaltam is sajnos, mert -20c -ben megfagyott az a valami, vagy legalábbis túlságosan lehűlt.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #14951 üzenetére
Figyelj, mondhatsz amit akarsz, az a teszt sántít.
Nálam nincs user error, MX3 -pasztával volt megkenyve mindkét hűtő, ugyan arra a 920 -asra, ugyan azon a lapon. 4GHz@1.264v linX -el mértem, és 4C volt a különbség a True javára, írtam is, hogy brutális, megérte a cserét. 4.2GHz -n még nagyobb volt a különbség. Minél nagyobb volt a TDP, annál erősebb volt a True."azt hiszem kicsit többet foglalkozom nálad tesztekkel meg több hűtőm is volt már bocsi"
Honnan tudod, hogy nekem mennyi hűtőm volt(ha gondolod felsorolom, de értelmét nem látom ), és hogy mennyit nézegettem teszteket, mielőtt lecseréltem a Mugen 2 -őt? Sőt, már a Mugen 2 -őt is úgy vettem meg, hogy alaposan körbenéztem, akkor ugyanis az volt a legjobb.
És egyenlőre olyan tesztekről beszélsz, amiket csak Te láthatsz, mintha valami titkosított doksik lennének. De még egyet se linkeltél be ezek közül.
Mondom én, hogy Nasa.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #14948 üzenetére
Ez már azért is nevetséges, mert a Mugen 2 köztudottan gyengébb mint egy True.
Ezt azért mondom, mert pont azt cseréltem le egy True Black -re, és nekem 4C -vel jobban hűt most, mint a Mugen 2. (extrém feszeken nagyobb a különbség)
Most akkor mint kiderült, ezek a tesztek mind szart se érnek? Legalábbis ez itt sántít...[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
sz.j
nagyúr
válasz dime27 #14842 üzenetére
Esetleg kaphatnánk egy linket is, ahol némi adatokkal és képekkel is alá van mindez támasztva ?
Mert úgye úgy lenne korrekt![ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Henk
veterán
válasz dime27 #14834 üzenetére
Szóba sem jöhet UK, nálam 1db Coolink 120P van rajt és terhelve is max 1400-1500rpm-ig engedem fel, de inkább lejjebb. Hang mindenek felett.
Ez így lesz a H50-nél is ugyanezzel a ventivel megy majd, ilyen körülmények között kell bizonyítaniuk. Fel tudom tenni a ház tetejébe is a radit, de ott a felfogatással cselezni kell mert ott 14-es ventik vannak. Lehet megpróbálom majd, ha időm engedi.BMW001: folyamatban van, talán egy héten belül már többet tudok róla mondani. Logout-on megírom majd.
más: nézegettem ezt-azt árgép-en, legolcsóbbnak mindig valami General Direction dob ki. Milyen üzlet ez, hallott már róla valaki? Jóval olcsóbb nála egy csomó minden, de még sosem hallottam róla.
-
MPowerPH
félisten
válasz dime27 #14794 üzenetére
Nem tom, de nekem olyan feszes, hogy csak erőlködésre tudom elforgatni a procin, kettő kézzel. Figy, a tesztek alapján nem ez a helyzet, nem szabad alaptalan dolgokat állítani. Nézd meg a grafikonokat abban a részletes tesztben amit már kitárgyaltunk, maximum 2C -s lemaradása volt a Megahalems -hez képest, tök mind1 milyen venti volt rajta. Csak ugye jóval kisebb. És ott mindegyik polírozott talpal volt letesztelve.
Én nem panaszkodok, Prime alatt max. 70C -ek a magok, pedig 4GHz@1.264v -n használom a 920 -ast.
Na de majd meglátod, konkrét teszt nincs is az új TR hűtőről, de az majdnem 100%, hogy új királyt avatunk.Henk: Persze, ez így is van. de pl. i7 -re a hűtésen se lehet spórolni. Vizezni sokkal többe kerül, a jobb léghűtések meg mind 15k -tól mennek, kivétel a Mugen 2.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest