- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
Pioneer +1 csak is
UI:
Személyem még a Pio-kba egyszer sem csalódott, lehet ütni, rugdosni, s..r nyomatott nem készít, persze ha tényleg 95-98% akarsz, mert 100% minőség nincs akkor minőségi lemezt használj.
Amúgy nekem még van most a gépemben egy 206D BD-író (2 éves körüli) még a hulladék lemezt is lekezeli, kis mindenes.
Ja, s egy lemezt sem dobott ki íráshibával.Azt hiszem ez elég meggyőző, aki ismer az tudja soha nem nagyzolok, nem hazudok mindig a a színtiszta igazat s a tapasztalataim írom le.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
plman
tag
Igen tudom, éppen ezért kérdeztem rá itt a fórumon, mivel én nem igen vagyok otthon a számítástechnikában és ezért az optikai meghajtók közt sem ismerem ki magamat. Persze ezt a fórumot viszonylag rendszeresen olvasom így kb tudom, hogy dvd íróban/BD íróban kb. mit érdemes venni és mit kell kerülni.
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, az egyik BIOSban csak az ACHI módot kell átállítani hogy rendesen üzemeljen a blu ray író?
A másik pedig hogy mindegy milyen sata vagy sata 3 as kábellel van rá kötve az alap lapra?
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
jeni
félisten
válasz Moonwolf #3010 üzenetére
ha jól tudom maga a belső Blu-ray írók kivétel nélkül SATA revision 2.0 - 3 Gbit/s - 300 MB/s csatlakozásúak.
egyes külsőknél van a SATA revision 3.0 - 6 Gbit/s - 600 MB/s kiépítés.
ebből kifolyólag tök mindegy,de ha van szabad sata 3 hely akkor tedd arra. veszíteni nem fogsz vele.u.i.: sata kábel anyagában lehetnek különbségek a sata 3 javára.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Azt vágom, hogy elfogyott korábban is volt hasonló, de az, hogy pl (most pont nem találom a linkjét), negyed- fél éve már nincs, az többet sejtet annál, hogy egyszerűen nincs raktáron. Vagy beszüntették a 25-ös kiszerelést?
Egyébként nem tervezek rendelni, még van tartalékba vagy 3-4 db 25-ös pack. (gondolva ilyesmire is )
Mindössze csak érdekelt volna a miértje, ha valaki esetleg tudja/követte a dolgokat.
-
törölt tag
Csak oda megint regisztrálni kellene
De ha jól emlékszem más oldalon sem láttam, így nem hinném, hogy egyedi eset, lehet Magyarországra/ Európába nem szállítanak ilyen verziót, mintha gg72 korábban írt volna hasonlóról, hogy azért nem volt x ideig.Csak az okait nem tudom miért Mert igény szerintem mindig lenne rá.
-
gg72
veterán
Kijöttek új FW-k a Pioneer 208 és 209 szériás írókhoz:
[link] -
gg72
veterán
válasz Ereshkigal #3026 üzenetére
Az új FW-vel én eddig egyetlen lemezt írtam meg, az jobb lett, mint a korábbi FW-vel: [link]
De egy írás alapján korai lenne bármit is mondani, illetve ez a kis különbség múlhat a lemezeken is.[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
Értem, köszi a választ mindkettőtöknek!
-
gg72
veterán
válasz szaszapi #3033 üzenetére
Changelogs
208-as széria:
- Add BD-RE TL support media (2x Writing: SONY, Ltd.)
- Adding a BD-R TL media support (4x Writing: Panasonic, Ltd.)
- Add BD-R SL support media (6x Writing: Ritek Co., Ltd.)*
- DVD + R recording performance improvement
- DVD-RAM recording operation improvement
- CD-RW operating improvements in DVD-RW recording operation improvement specific application209-es széria:
- Adding a BD-R TL media support (4x Writing: Panasonic, Ltd.)
- Add BD-RE TL support media (2x Writing: Sony Corp.)
- BD-R/RE recording operation improvement
- DVD-RW recording operation improvement -
tom1810
újonc
Sziasztok!
Van egy Pioneer BDR-206DBK íróm, amit egy XP-s gépben használtam eddig, és tökéletesen működött. Nemrég átszereltem egy újabb konfigba, amire Windows 7 Ultimate x64-et telepítettem. Az írás továbbra is jól működik (ImgBurn-nel), viszont olvasni csak max. 6-7 MB/s sebességgel hajlandó a korábbi 36 MB/s-hoz képest.
Érdekes módon a Nero DriveSpeed benchmark-ja viszont a specifikációban szereplő sebességet méri, arra nem vonatkozik a lassulás, szóval valószínűleg nem a hardverrel van a gond.
Frissítettem firmware-t (1.56 -> 9.56), ill. a Windows UDF driver-ét is a legújabb verzióra, de nem változott a helyzet. Próbáltam egy Win 8.1 telepítőlemez recovery console-jából is a fájlmásolást, és ugyanolyan lassan ment, szóval úgy néz ki nem Win 7 specifikus a dolog.
Ha valakinek van tippje, hogy mi lehet a gond, vagy mivel érdemes még próbálkozni, azt nagyon megköszönném. -
tom1810
újonc
A régi SATA kábelét használom, és az Intel H77 chipset egyik SATA2 portjára van rákötve.
Van még egy Samsung 840Pro SDD a gépben, az az egyik SATA3 portra van kötve, meg egy WD15EARS 1.5 terás HDD, az meg egy másik SATA2-re.
(Van egy külön Asmedia SATA kontroller is az alaplapon, két extra SATA3 porttal, de azt nem használom semmire.) -
tom1810
újonc
válasz Flashget #3038 üzenetére
Az Intel AHCI drivere van fönt, az SSD-hez mindenképpen az kell, de próbáltam a Win saját driverét is, BD lemez olvasási sebesség szempontjából nem változott semmi.
Ja, azt elfelejtettem megemlíteni, hogy csak a Bluray lemezeket olvassa lassan, a DVD-knél hozza kb. ugyanazt a sebességet, mint a régi gépben (13 MB/s körül). Emiatt gyanakodtam az UDF driverre, mivel a DVD-ken ISO9660+Joliet fájlrendszer van.
-
tom1810
újonc
válasz tom1810 #3042 üzenetére
Írtam két teszt-DVD-t ImgBurn-nel UDF 2.5 formátumban, de mind a kettő hibás lett (ellenőrzésnél leállt L-EC Uncorrectable Error-ral). Pedig Verbatim DVD+R lemezzel sose volt még bajom. Lehet, hogy mégse volt olyan jó ötlet felrakni ezt a 9.56-os firmware-t? (Viszont a Panasonic BD lemezt továbbra is hibátlanul megírja.)
Mindenesetre a teszt sikeresnek tekinthető olyan szempontból, hogy a Windows teljesen korrekt sebességgel olvassa a lemezen levő fájlokat (amíg bele nem fut a hibába), szóval valószínűleg nem az UDF okozza a lassú olvasást.
-
jeni
félisten
mindkét Pioneer íróra a frissítés milyen téren hozott javulást? ezeket olvastam de értékelhető is?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest