- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olasz69
senior tag
A pio-hoz nincs is szükség a teszt képességre,mert nem Hibáz ha jó az Alapanyag! /Természetesen: vicc az első része a mondatnak!/ De jól hangzik!!
Elnézést Mindenkitől!jeni ! Miért írsz halványan?
[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
jeni
félisten
válasz szabi081 #3895 üzenetére
Hello
Ha teszt képes kell és feltétel akkor a Liteon-Asus és a TEAC körül keress. Samsungban is lehetséges,csak nem látni olyan PC-s DB írót a piacon. Ami van az csak a notiba tehető.
A Teac tud ilyet de csak 50Gb-ig kezeli és teszt képes,és a BDXL-t nem kezeli.
Pioneer tud BDXL-t kezelni az a EBK végződésűek és nehezen beszerezhetőek,ellenben NEM TESZT KÉPES! -
szabi081
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó írás minőségű, teszt képes, BDXL blu-ray írót?
Köszönöm!
Sz
-
jeni
félisten
válasz olasz69 #3892 üzenetére
ahhoz kellenek asztali lejátszók,más különben csak saját magadnak tudod felvenni és tárolgatni.
az a 4000 Ft alatti ár az már megfontolandó.
az az Iponos bolti ár elégé meglepő.
másik kérdés,hogy 100GB mit is vegyen fel az ember?
megoldható két 50GB terjedelmű film felvétele,hogy egymás nem zavarva "két külön álló filmként" legyen meg?[ Szerkesztve ]
-
olasz69
senior tag
Szerintem is vedd a legújabbat,az fw támogatottsága is jobban halad,az írási sebessége is több,a többire nem tudok mit írni,ja viszi a BDXL-t az is és Pioneer és JÓ!
Duplarétegűt ,/Triplarétegűt/,Qvadrorétegűt is írja akár a 207! A gépem 2012 augusztusi most múlt 3 éves
Majd az idő megmondja,melyik milyen?[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
Truman
senior tag
Kedves gg72, jeni és Flashget! Köszönöm a válaszokat!
Akkor beruházok egy ilyen 3500 Ft -os Samsung DVD íróba.
Blu-Ray -t egyelőre nem akarok. Nincs semmilyen HD -s cuccom hozzá, se TV, se monitor, se lejátszó. Archiválni meg nem nagyon szoktam ilyen mennyiségű adatot.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
skyny
tag
válasz Flashget #3877 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
Nos akkor a jelen helyzet szerint te hogy döntenél? Érdemesebb akkor már a 209 et vásárolni??ahogy irtad frisebb FW miatt.
Értem szóval akkor mindegy 2D vagy 3DMilyen lemezel érdemes etetni az írót??
És még egy apróság ezek tudják a dupla réteg kezelését is igaz ahol mind a két oldalra tudunk írni.
-
Flashget
félisten
az utolsó ekte Pio DVD író a 117/217 volt. Amit ezután adtak ki 118/218 már egy kínai tesco márka a QSI átcimkézett írói a nem ajánlott kategória.
Vegyél egy Pio BD írót BD filmek jobbak mint amik DVD-n vannak, és annak még a dvd író része is ekte Pio, ráadásul nálam jól is teljesít.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
Nekem 207-es van én ajánlom. Állítólag ez a legjobb BD írója a pionak.
Mások azt mondják 209 mert ez a legutolsó emiatt a legfrisebb fw van hozzá.
Mindkettő jó író.lehet buta kérdés de lehet 3D írni is velük??
igen az írás szempontjából nem tesz különbséget 2D vagy 3D között, az írónak mindkettő csak egy BD lemez amire valamit írnia kell.
Viszont az a nem mindegy milyen lemezzel eteted az írót.Realme GT Master Edition
-
skyny
tag
Sziasztok!!
Hosszas keresgetés után és a véleményetek alapján akkor én is PIO választom és nem USB et hanem rendes táposat
Kérdés az hogy melyik legyen ezek közül ??http://www.ebay.co.uk/itm/PIONEER-BDR-209EBK-16x-SATA-INTERNAL-BLU-RAY-DVD-CD-WRITER-BURNER-COMBO-DRIVE-/141616154731?hash=item20f8fb086b:g:A~kAAOSwFAZTusth
http://www.ebay.co.uk/itm/Pioneer-BDR-209DBK-Blu-ray-Writer-Optical-Drive-/111264390788?hash=item19e7dfde84:g:sXMAAOSwrklVMM3q
http://www.ebay.co.uk/itm/Pioneer-BDR-207EBK-Blu-ray-Writer-128GB-BDXL-Quad-Layer-12x-BD-R-x16-DVD-R-/221907814026?hash=item33aabc868a:g:yM8AAOSwo6lWFjeQ
lehet buta kérdés de lehet 3D írni is velük??
köszönöm.
-
jeni
félisten
A gg72 arra utalt,hogy Pioneer nem gyárt már DVD írókat. Ami van azt a QSI gyártja Pio logóval. Használtan esetleg tudnál szerezni eredeti Piokat amik a számozása DVR-217-ig van. Afelett már nem Pio cucc.
Továbbra is Samsung,Liteon DVD írok melyek újként ajánlottak. DVD írokban TARTÓS cuccként nem lehet tudni melyik megy el sokáig. Már annyira a földön vannak az árak,hogy már a gyártóknak nem is cél,hogy 5-6 évet elmenjenek több xxx írást kibírva.
Amennyiben valódi Pioneer írót szeretnél és az tudjon Blu-Ray lemezeket kezelni akkor a Pioneer BDR-209DBK-t vegyél. A többi gyártót azért nem javasoljuk mert annak pocsék a supportja. -
Truman
senior tag
Sziasztok!
Először is bocs, hogy ide írok, de azt tapasztaltam, hogy a DVD írós topik halott.Szóval DVD író vásárlás előtt állok, mert bedöglött a mostani.
Valami normálisabb kéne, ami nem csak gari idő végéig bírja, mint pl. a Samsung meg az LG. Bár lehet ez csak hiú ábránd ma már.
Újra látom a piacon a Pioneer -t, régen volt ilyen márkájú íróm IDE -sbe, nagyon meg voltam vele elégedve. Utána eltűntek, most megint szemet szúrt nekem. Látom azért jóval drágább mint a többi. Hoz-e írás minőségben többet, mint a 3500 Ft -os LG? Hozza a régi Pioneer megbízhatóságát vagy csak valami gyengébb gyártó vette meg a nevet?Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
spiky03
veterán
Már csak egy kérdésem lenne, hogy megéri frissíteni az fw-t?
Mi az újdonság ebben?Anynit értek, hogy megoldották pár lemeznek az írásást.Valamint nekem, hogy kell csinálni a frissítést, mert ugye én külső USB-s házban használom az írót?
Gondolom rá kell dugnom a laptopra az írót majd lefuttatni a exe-t és kész?Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
gg72
veterán
A Pioneer 209-es szériához új FW-k jelentek meg:
[link] -
Zsoó
tag
válasz Flashget #3859 üzenetére
Igen. Vannak példák és ellenpéldák is. Sorolhatok ilyen példákat pl.akár a cipőiparból is. (13 éves Martens) Én viszont általában a számtech világára utaltam a fentiakben. (A mobil is szinte már ide tartozik) Konkrétan pedig a Blu-ray íróra reagáltam, és most is fenntartom hogy nem fog 3 év múlva tönkremenni a Pioneer iró. Mint ahogy a jópár éves 8800GT videokártya és a 7 éves processzor sem a gépemben.
De most már abba is hagyom az Off-ot."Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." - Petőfi Sándor
-
Flashget
félisten
Konkrétumot tudok mondani autóiparból és az időzített tönkremenetelről, ha már van a dízelbotrány...
a Fordok közös nyomócsöves dízelei TDCI garantáltam elromlanak 240.000 km környékény. a javítás 350.000-400.000 Ft körül van.
de az ipar más szegmensében is kitudódott, hogy előírás volt a mérnököknél, hogy 3 évig menjen az adott mobil utána game over..
ezek mind tudott dolgok.
XXI. sz. indulásával megszüntették a tartós cikkeknek azt a bevált hagyományát, hogy 5-10 évig működjenek megbízhatóan.Realme GT Master Edition
-
Zsoó
tag
Eszmefuttatásotok szerint ezek után a gyártók pár év múlva már csak 1-2 évre fognak gyártani estközt. De ha folytatjuk eme gondolatmenetet, akkor rövidesen már csak 1-2 hönapra?! ( Amúgy meg 30 éve is már élt a fogyasztói társadalom intézménye)
Fura módon mai napig működnek pl. 10 vagy 5 vagy 2 éves mobiltelefonok, és a ma vett mobil is el fog menni még akár 10 évig is. Azért fogod cserélni mert jönnek az új technológiák, szolgáltatások, innovációk. Úgyis lesz valami olyan dolog ami miatt veszel újat. És azt is lefogadom hogy a mai processzorok is elmennének még 30 évig is. Nem érdemes szart gyártaniuk mert így is úgy is veszik az emberek az új cuccokat. Ez a fogyasztói társadalom aminek ha tetszik ha nem mindenki részese lett, de nem azzal kényszerítettek rá bennünket mert gagyit gyártottak, hanem jól mondtad azért mert elhitetik velünk hogy szükségünk van az újra.
A Pioneer író is el fog menni még biztos jópár évig. Persze ha nem ipari céllal használja valaki. De akkor is venni fogunk majd valami új cuccot mert addigra a Bluray elavult lesz.
Igen hallottam a tervezett elavulásról. Pont ez az. Elavul a technika ezért fogsz új eszközt venni s nem azért mert tönkrement.[ Szerkesztve ]
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." - Petőfi Sándor
-
Flashget
félisten
pontosan leírtad azokat az okokat, miért nem éri meg a gyártóknak napjainkban is ilyen termékeket gyártani. senki nem venne újat ha jó a régi.
az emberek meg azért veszik az újat (kivéve ha tönkrement a régi)mert hisznek a gyártó pr-nak...aztán rájönnek mennyire át lettek verve.alig módosult a termék csak más külsőt kapott a legutóbbihoz képest.
Realme GT Master Edition
-
olasz69
senior tag
Amit leírsz azokat a gépeket 25-30 éve tervezték amit 12 évesként említesz az is akár 13-14 éve terveztek!
Semmiképp nem hasonlítható össze a mai eszközökkel sem működésben sem technikai fejlettségben illetve az alkatrészek mérete,minősége stsb.... Az,hogy tervezett elavulás mond neked valamit?"de már senki nem úgy tervezi az eszközöket, gépeket (számtechtől kezdve autóiparig) hogy azok 3-5-10 éven át működjenek..."
[ Szerkesztve ]
-
Zsoó
tag
válasz Flashget #3852 üzenetére
Nem azért cserélik le az emberek a számtech cuccokat mert rövidtávra gyártják és tönkremennek, hanem azért mert jönnek az újabbak. Mai napig működnek 386-os, 486-os gépek stb. Nekem még mai napig működik egy 12 éves Dvd íróm amit tesómnak adtam. Nem kevés lemezt írtam vele.
[ Szerkesztve ]
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e." - Petőfi Sándor
-
-
olasz69
senior tag
[link]
Hogy nincs konkurense attól még.....Nem a kereslet határozza meg az árakat? Vagy inkább a kinálat?
Szerintem lesz negatív elmozdulás,sőt már elkezdődött valami....
Attól függetlenűl jobb lehet a hdd-be gondolkozni,de ssd-be főleg![ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Ezeket a lemezeket már nem arra találták k hogy adatokat mentsünk rá.
Multimédia, talán majd idővel video lemezként + játékok ha majd engedélyezik talán konzolokban.Egy jó 206-209 író PIO bármely változata megteszi, ha meg tényleg nagy az adatmennyiséged inkább 2 darab WD RED vagy RED PRO HDD ( 2 külön helyen való tárolás két különbőző széria) + egy külső 1-2 TB ideiglenes mozgatásra
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
jeni
félisten
Véleményem szerint nem lesz olcsóbb. Nincs konkurense a BDXL lemeznek.10000Ft /db lemez árat figyelembe véve akkor inkább egy HDD-t veszek. Kivel lehetne csereberélni,kölcsön adni? Ha valakihez megyek adatmentésre akkor kell vinni egy írót is. EGY KULSOHAZ+ HDD kényelmesebb, bárhol használható. Az elromlott lemezről nem is szóltam.
-
Zsoó
tag
válasz Flashget #3842 üzenetére
Most még horror ára van a BDXL lemezeknek tudom, de gondolom ez majd mérséklődni fog. Nem 1-2 évre akarok írót venni, inkább előrelátó leszek. A Pioneer BDR-209EBK mellett döntöttem.
-
olasz69
senior tag
Szerintem van értelme,de bőven meglehet lenni nélküle!Mások máshogy látják!
Igazából archiválni érdemes lehet rá!
Arra meg nem mindenkinek van szüksége!
Kinek hogy! 14k-ért vettem a Pio 207EBK-m szinte vadonat új!Az asus-ra írtad a bdxl-t! benéztem kicsit!
Akkor is a PIOneer-t mondom,még ha nem is bdxl képes![ Szerkesztve ]
-
Zsoó
tag
Sziasztok!
Az első Blu-ray írómat akarom megvenni. Melyik írót vegyem szerintetek?
E mettő közül választanék:
ASUS BW-16D1HT és
Pioneer BDR-209DBKAz asusra 2 év gari van a pioneer 1 éve helyett, és támogatja a BDXL technológiát. Bár nemtom az a valóságban mennyire használható hogy 128Gigát ír egy lemezre. Meg valami M-disc technológiát is tud ami állítólag 1000 évig megőrzi a lemezen az adatokat. Mondjuk ez akkora kamu szerintem.
-
sony309
őstag
Sziasztok!
(Elnézést, ha rossz helyen teszem fel kérdésemet, de nem találtam jobb topikot.)
Belső BD (BD3D) olvasóra lenne szükségem, de nem találok sehol.
Mivel nem akarok BD-t írni, ezért elég lenne egy olvasó.Van egyáltalán csak olvasó vagy ne is keressek?
Ha nincs csak olvasó, akkor mit vegyek csak olvasásra, Pioneer 209-t?Köszönöm a választ!
S3x, hifi & rock and roll
-
skyny
tag
Köszönöm szépen az infot. 😉😉
Értem tehát ha veszek egy ilyen külső házat neki akkor ezzel együtt hordozhatóm a satas írót és stabil írást is biztosít egyben.Igazából az nem nekem nem probléma ha csak 4x tudok irni idő az van nem probléma. És a Panasonic uj 265 tipus ami ugy tudom Új fajta esetleg?? -
M107
addikt
EBK író 209-s
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
M107
addikt
Nézz, valami külső stabil házat, bár jobb ha benn van a gépben, persze ha van asztali géped, mert USB írásnak vannak hátrányai, s mindig lassabban kell írni mint a rate speed-je a lemeznek 6X helyett 4X. S egyebek.
Hiába jó az író, ha van egy gyenge pont jelen esetben az USB nem biztos hogy olyan minőséget kapsz mint egy belső sata vezérlő által meghajtót egység esetén.
Mondjuk ő kifejezetten külső tápos, a stabil áram felvétel miatt.
Na ő tipikus külső író amit hordozhatsz is, s ha jól tudom még tesztelő író is.
-
-
olasz69
senior tag
válasz Sonny C. #3825 üzenetére
Szerintem akkor,ez a nevük,amit nekem az aida64,a windows ....s.t.b kiadott!?
Attól még EBK!!!
Köszönöm ,hogy válaszoltál,már megijedtem,hogy átvertek vagy...!
Ezt találtam : BDR-207M
Volt egy régebbi bejegyzés : djpundro2 (#2193)
Ő majdnem más fw-t töltött le mert MBK-nak titulálta!Szerintem méretre lehet szíjat kapni! Ha méretbe megegyezik,és az állapota is megfelelő akkor igen,ki veheted!
Szerintem minőségi dvd-t írhat a pio eme verziója!! Lehet itt is megkérdezheted DVD lemez topik[ Szerkesztve ]
-
Sonny C.
tag
válasz olasz69 #3822 üzenetére
Szia!
Igaz nekem BDR-209EBK van, kb.fél évet állt a dobozában, mire tegnap délután bedobtam a gépbe, mert a Plextor PX-880SA bedobta az unalmast, elszakadt az ékszíj....
Szóval nekem ezt mutatja az Imgburn:Pedig én is úgy vettem, hogy BDR-209EBK. Akkor ez most valami anomália?
Annyit szeretnénk még kérdezni a topik látogatóitól, hogy a fenti Blu-Ray íróval milyen minőségben lehet DVD lemezeket írni? Jobban járok, ha a Plextorban kicserélem az ékszíjat? Egyáltalán lehet venni valahol vagy egy régi optikai meghajtóból kivehetem nyugodtan és kicserélhetem arra?
Köszönöm a segítséget!
-
M107
addikt
A Panasonic lemez TUV 50 évig elméletben garantálja a megőrzést, persze megfelelő író és írás stratégia mellett, 100 év egy kicsit marketing szagú nekem
Ajánlott író például PIO 206-207-208-209 és változatai Panasonic BD-R ,RE 25 GB 50GB DL lemezek
S jó esély van az 50 évig való tárolásra. Bár ki tudja a a cd is 1980 óta van porondon, ha akkor irsz meg egy lemezt az most 35 éves lenne.....
Fogós téma..... Személyem 10 éves DVD-ről tudok ami nem épp márkás de kiválóan olvasható, (Princo 4X szitázott, PIO206D stabilan 12000 kb/s) - lassulás nélkül- persze függ a tárolásától is, - most ez fejeld meg hogy minőségi íróval minőségi lemezre írsz.....[ Szerkesztve ]
-
skyny
tag
Sziasztok.
Éppen bluray írót szeretnék nézni usb-be ha lehet, viszont nem nagyon értem de valami olyasmit olvastam hogy bizonyos írók garantálják hogy akár 100 évig is meg őrzi a lemez az adatot amit éppen rá lett írva.igazából nekem adat miatt kellen.kis fiam képi és videoi ami rengeteg DVD-t emésztene fel :/ -
olasz69
senior tag
Kérném szépen,ha valaki olvassa és BDR-207EBK -írója van,leírná ,hogy az imgburn,mit ír ki az írónál típusként?
Köszönöm a választ!
-
olasz69
senior tag
-
olasz69
senior tag
válasz Flashget #3819 üzenetére
Köszönöm a válaszod!Keresem még ,rajta vagyok! Másik topikban is megkérdeztem,illetve az okát,megemlítettem,de lehet nincs is értelme,foglalkozni vele....
itt írtam,az okát a megjelenő BDR-207M[ Szerkesztve ]
-
olasz69
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődöm hogy downgradelni lehet a készüléket?Flashget Neked 207 EBK-d van?
Mit ír a imgburn típusra a (Pio 207 ?köszönöm a választ!
-
félisten
Kössz mindkettőtöknek!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
M107
addikt
Éptsd be házba sata csatin. vagy ha ragaszkodsz a külső dolog hoz minőségi ház minőségi író minőség lemez minőségi middel.
Ja és ha, 6x van rá írva akkor max 2X-4X írd ha első egység akkor mehet a névleges írás 6X
audio grabbelési minőséget
Ezt csak speciális firmvaréval ellátott meghajtó hozza de ez esetben a külső házat felejtsd el . Csak belső sataporton és minőségi PIO TEAC LITEON SAMSUNG meghajtók jöhetnek szóba megfelelő lemezmid és firmvare kombináció esetén.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Sziasztok!
Egy jóféle BlueRay író egy USB-s házban is ugyanazt az írási és audio grabbelési minőséget hozza, mint sata csatlakozóról?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
olasz69
senior tag
válasz Flashget #3808 üzenetére
Köszönöm az infót,sokat olvastam előtte,hogy "kit" vegyek!
Mindenképpen BD-t szeretnék írni vele elsősorban!rendeltem Pana és Verba lemezeket!
Várakozás a csomag beérkezésére. 2015.08.31 14:45
A csomag dokkolóba érkezett. 2015.08.31 18:48
A csomag a raktárban van. 2015.08.31 18:48
A csomag átirányításra került. 2015.09.01 01:51
A csomag járaton van. 2015.09.01 08:37A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
olasz69
senior tag
Arra értettem,hogy amelyik gépem hardvere a legmegfelelőbb mindenszempontból!
Nem fogyasztja az áramot túlzottan stb....
A lefüstölőnél viszont,ha találok olyat aminek az írója szállt el kizáróla esetleg.....A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
olasz69
senior tag
-
jeni
félisten
-
olasz69
senior tag
Láttam 100GB-t 7k-körül,120Gb-s 10k akkor drágán adják,igaz nem olcsó a MM.
/még nem tettem be a gépembe,lehet külső házba lesz,mert az a gépem "gamergép" ami eyefinity 3 monitorral/ van egy kis gépem lehet az gyenge?/
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kriptovaluták és az adózás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Windows 10
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hálózati / IP kamera
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD