- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalkerke
aktív tag
Igazából úgy néz ki, hogy ezt a külső Samsung SE-506AB írót fogom megvenni, mert tegnap este szétszedtem a gépet és már nincs benne több hely még egy írónak+ez a Samsung hordozható és kicsi is, tehát akár a másnál is lehet vele lemezt írni és mivel én BD50-es lemezeket nem hiszem, hogy mostanában fogok írni így szerintem nekem ez tökéletes lesz, esetleg vett már valaki ilyet? Ha igen mik a tapasztalatok? Egyébként ez az író tesztképes? Mert sehol sem találtam meg róla, hogy az-e vagy nem.
Lemezből egyébként ezekről mi a vélemény:IT Media BluRay BD-R 4x (1 layer) *Printable* 10cake PHILIPS (IT5909)
IT Media *Fullprint TDK* BluRay BD-R 4x (1 layer) 50cake (IT6770)
Verbatim BluRay BD-R 6x (25GB) 10cake (43742) (IT7372)
Ezeket csak azért kérdezem mert nekem adat archiválásra is kell majd ez az író és mivel a Philips lemez már 230Ft körül megvehető ezért abból is gondoltam, hogy veszek kipróbálni, de ha ti nem ajánljátok akkor nem.
-
gg72
veterán
válasz Daywalkerke #2095 üzenetére
Mi a fontos neked? A jo irasminöseg, vagy a tesztelesi kepesseg? Ha az elöbbi, akkor vegyel Pioneer irot es hozza 25GB Panasonic lemezt, 50GB meretben pedig szinten Panat, Verbatimot, vagy Thats-ot (TDK). Ezeket a lemezeket tökeletesen irja meg, nincs szükseg minösegellenörzesre. Ha szeretsz kiserletezgetni, akkor vegyel Samsung vagy Liteon irot, de minket szidj utana, hogy nem mindig kapsz majd jo irasminöseget, viszont lesz egy tesztkepes meghajtod.
-
Flashget
félisten
válasz Daywalkerke #2094 üzenetére
Azért arra is rákereshetsz melyik író írja jól az 50GB-s lemezt és melyik nem. mert lehet az egyik nem tesztképes de jól írja míg a másik tesztképes és kevésbé írja jól.
Szerintem a Pioneer 207+Panasonic 25GB lemez kombónál nincs jobb jelenleg. Teszt nélkül is tudom az asztali Pioneer BD lejátszóval milyen a megírt lemez. Eddig mindegyik hibátlan!
Aztán ez is mint a DVD írók esetében volt Pio író után (amennyiben 1-2 éven belül olyan olcsó lesz a mostani árhoz képest, hogy veszel egy tesztképes BD írót.Realme GT Master Edition
-
Daywalkerke
aktív tag
Ja és egyébként a külső blu-ray írókról mik a vélemények? Elég egy blu-ray írásnál az USB 2.0 kapcsolat, nem túl lassú? Mert nézegetem most ezt a Samsung külső írót: Samsung SE-506AB
-
jeni
félisten
válasz Daywalkerke #2092 üzenetére
A Pioneer cuccra csak azt írtam,hogy szépen ír,de nem teszt képes.
A Samsung ami teszt képes,a Liteon,és az Asus. -
jeni
félisten
válasz Daywalkerke #2090 üzenetére
Sony BD-5300 ír is olvas is teszt képes csak nem kapható már.
Asus-Liteon (Asusban is Liteon belső van,úgy mint a Sonyban is) írók teszt képesek pontos típusát nem tudom,de az árgépen rátudsz keresni ami közel 19000 Ft-ól indulnak.
Van olyan ami DVD író de meg van fejelve Blu-Ray olvasási képességgel és teszt képes.
ez a Samsung SH-B123L és a korábbi SH-B083L,egyes Liteon cuccokViszont olyan kell ami szépen ír akkor az a Pioneer BDR-206/207
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
Azt honnét lehet megtudni, hogy egy blu-ray író tesztképes-e? Esetleg tudtok ajánlani olyat amelyik tesztképes és lemezeket is jól írja meg?
-
Odi2
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem idevág a kérdés de nem találtam másik topikot erről. Szóval nekem inkább szoftveres kérdésem lenne. Van egy Panasonic HDC-HS60 -as full HD videokamerám. Ebben egy 120 GB HDD van beépítve. Az a gondom hogy csak akkor tudom megnézni a felvételeimet Full HD minőségben ha a kameráról játszom le a TV-re. Ha lementem egy külső vinyóra vagy egy pen drive-ra akkor csak a laptopon tudom megnézni. Ezért gondoltam arra hogy vennék egy blue ray írót. Szóval a kérdésem a következő: Szoftveresenhogyan lehet összhozni a ezt az anyagot a blue ray íróval? Sajnos kezdő vagyok a témában. Én még a DVD korszaknál tartok. A régi kamerámról arra szépen ki tudtam írni a felvételeimet. De most meg vagyok lőve.
-
cekkk
veterán
válasz WhiteWalker #2087 üzenetére
Az meg csak beolvassa az adatot és tovább küldi.
-
cekkk
veterán
válasz WhiteWalker #2085 üzenetére
Szerintem a vastól is már mint, hogy a proci vagy a vga vagy melyik tudja azt dekódolni talán, de elég régi gépek képesek erre szóval, szerintem nem lesz gond.
-
cekkk
veterán
válasz WhiteWalker #2083 üzenetére
Vagy esetleg az xbmc, vagy ha menü is kell akkor powerdvd vagy total madia theatre
-
cekkk
veterán
válasz WhiteWalker #2081 üzenetére
Ha a program amit használsz lejátszáshoz és képes kiadni akkor igen.
-
WhiteWalker
nagyúr
az lenne a kérdésem ha veszek egy bluray irót/olvasót , akkor azon ha nézek BD filmet milyen hangot ad ki,kiadja a DD,DTS vagy True HD hangot?pl:lg bh10ls38 (pc-vel van összekötve a tv hdmi kábellel)
[ Szerkesztve ]
-
McDog
aktív tag
Ha nem ragaszkodsz magyar bolthoz és megbízol külföldi oldalról történő rendelésben, akkor van az említett író legújabb változata a Panasonic Slim Blu-ray UJ-235A 129$-ért + a Federal Express 7$-ért szállítja házhoz.
-
McDog
aktív tag
Ilyet csak a Panasonic UJ-225B Blu-ray Drive-ot találtam,ami nem egy mai darab, de kis hazánkban nem látok róla semmit.
-
McDog
aktív tag
Valami ilyesmire gondolsz? Samsung SN-506AB/BEBE
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
slim slot in meghajtót merre lehet venni itthon? Mondjuk ami BD író is, nem nagyon találok sehol, sőt külföldön sem nagyon.
-
McDog
aktív tag
válasz #33802016 #2070 üzenetére
Ha a 17 GB-os DVD-18-as típusú DVD lemezre gondolsz Nem Viszont láttam egyrétegű kétoldalas lemezt 4,7x2, azaz 9,4 GB kapacitással (DVD-10), így gondolom DVD-18-ast is nem csak elméletbe, hanem gyakorlatba is kivitelezték.
100 GB-os írható BDXL-es lemezt viszont a neten méreg drágán találtam. -
McDog
aktív tag
válasz koncsik #2067 üzenetére
Az EBK már támogatja az új BDXL lemezeket...igazán még nem találkoztam egyenlőre ilyennel, ez valami olyan még számomra, mint régen tudtam, hogy létezik több rétegű 17 GB-os DVD, csak soha nem láttam...
meg ha ír is valaki ilyet, akkor is utána kell nézni, hogy az asztali lejátszója támogatja-e egyáltalán...[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Sikerült nagyon olcsón egy teljesen új, dobozos LG BH10LS30 íróhoz jutnom. Követgettem a fórumot + rá is kerestem a típusára. Jobb alapanyagra még mindig jó választás? Verba lemezt tudnék hozzá, de lehet akár Sony vagy akár Pana lemezt is tudnék jó áron beszerezni hozzá.
Viszont a gépemben már van egy Plextor DVD író és csak egy optikának van hely. Az LG blu-ray író mennyire ír jó minőségben egy és kétrétegű DVD-t?
Előre is köszi!
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
MODERÁTOR
Újabb kérdés, mi a különbség a pio 207 DBK és EBK között (az 5000 HUF-on kívűl?) Köszi
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
Sziasztok, külső blu-ray írót szeretnék venni, mivel desktop PC-t már nem használunk...
Ezt a Pioneer-t néztem ki: bdr-xd04 - igazi tesztet csak külföldit találtam róla, és Magyarországon is csak egy helyet találtam, ahol 34 ezer HUF-ért lehet kapni.
Van esetleg - ennek ellenére - tapasztalat róla? Vagy véleményt is szívesen fogadok. A 207-es külső házban is minimum 27k körül jönne ki, a külső írót részesítem előnyben a drágább ár ellenére is, ha nincs ellenvélemény.
Előre is köszönöm a segítséget.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
gg72
veterán
válasz sulu1701 #2064 üzenetére
3D írás és lejátszás PC-ben nem hardver, hanem szoftver kérdése, mindegyik jelenlegi író képes rá.
Már korábban is kérdezte valaki itt ezt a Samsungot, de én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy egy PC-s BD-meghajtó USB-n (!) keresztül egy TV-vel összekötve képes lenne BD-lejátszásra, de persze ettől még működhet a dolog, utána kell nézni a neten. A digitális hang is USB-n menne át ilyenkor? Érdekes. De akkor biztosan csak a TV-n tudod hallgatni, erősítőn nem, oda vagy HDMI, vagy digitális (koax, optikai) kimenet kell.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Előre bocsátom nem nagyon értek a témához ezért is írok.
Érdeklődnék tőletek, venni szeretnék egy Blu-ray írót. A fórumot olvasgatva láttam ,hogy sokan nagy megelégedésre használjátok a Pioneer BDR-207DBK írót.
Szeretném kérdezni ez az író képes 3D Blu-ray filmek írására? Olvastam ,hogy képes 3D filmeket olvasni.
Nézegettem egy külső írót is egy Samsung SE-506AB-t ennek van egy nagyon jó funkciója , rákötöm a tv usb csatlakozójára és használhatom lejátszóként is, ez létező- használható dolog vagy ez is csak parasztvakítás?
Ebben szeretném kérni a segítségeteket és persze abban is melyiket érdemes megvenni
Köszi a segítséget előre is.
Üdv: sulu1701
-
Roku
csendes tag
Sziasztok,
Habár ez a topic az írókra specializálódott, de nem találtam a sima olvasók topicját. Az lenne a kérdésem, hogy blu-ray olvasók között van-e különbség? Filmek lejátszására használnám, ezért nem is vennék írót, mert nem akarok blu-rayt írni, csak a filmeimet lejátszani, szóval melyiket érdemes venni, vagy elegendő az olcsó Lite-On? Előre is köszönöm a segítséget.
-
moland007
tag
Sziasztok !
Van egy popcorn a210- pana42-es plazmám kiegészíteném egy blue-ray lejátszóval. Sony BDP-S390 -re gondoltam. fontos h legyen külön hang kimenet (optikai,vagy coax) mert az erősítőm régebbi fajta pana és még nincs rajt hdmi bemenet (pana blu-ray lejátszó kilőve). vélemény, tapasztalat ?
55A83J
-
őstag
itmedia.sk-n kívül honnan érdemes még pana lemezt venni? Van valami bevált helyetek?
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
gg72
veterán
Jobb-e lezer? Azt miböl lehetne megallapitani...?
Igen, nekem van egy Sony/Optirac 5300S (Liteon klon) es egy Pioneer BDR-S06XLB (206) irom is, a Pioneer az Infomedia 25GB lemezek kivetelevel mindegyik tipusu/markaju lemezt szebben irja, mint az 5300S, ez utobbit en igy leginkabb tesztelesre, olvasasra hasznalom. Viszont eddig mindkettö megbizhatoan müködik.
-
Multibit
nagyúr
Igaz nekem Pioneer 206-os van, tehát nem tudok a 207-esről nyilatkozni. De van egy Lite-On iHBS 112-m is, és nagyon jó az írásminősége azokkal a lemezekkel, amelyekkel a Pioneert használom. A TDK-alapú That's lemezt és a Panasonicot is szépen írja. Hajlok arra, hogy egy hangyányival szebben is, mint a 206-os. A Lite-On-on PL05 firmware van.
-
gg72
veterán
Vehetsz nyugodtan Liteon irot, csak TDK lemezt ne vegyel hozza... Verbatimot is csak akkor, ha nem LTH tipus. Amugy pedig csakis Panasonic 25GB meretben (ameddig lehet kapni).
Ha a Liteont valasztod, akkor viszont szamits, hogy az 50GB lemezeket gyengebben irja meg, mint a Pioneer.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
írni a Pio207 szebben ír, de nem teszt képes.
Amúgy tapasztaltam, hogy DVD olvasásban a Lite-On 524A sokkal jobban olvas, mint eddig bármely NEC, SONY (7173A, 7243S,7260,7261S).
mert az egyik legjobb hibajavító van benne miként a samsung MTK chipes DVD íróiban is. sőt utóbbi jobb szerintem.
TDK-t nem vennék semmilyen formában..BD-ben is Panasonicot amíg van.
Realme GT Master Edition
-
Ottó58
senior tag
Sziasztok!
Blu-Ray írót vennék, nagyon tetszik a Pioneer BDR-207-es, de tesztképes kellene és Lite-On IHBS 112-04 emiatt érdelekne.
Amúgy tapasztaltam, hogy DVD olvasásban a Lite-On 524A sokkal jobban olvas, mint eddig bármely NEC, SONY (7173A, 7243S,7260,7261S).
Kifejezetten az érdekelne, hogy melyik írja jobban, szebben a Verba- és a TDK nyomtatható lemezeket (DVD,BLU-RAY), Pioneer BDR-207 vs, Lite-on IHBS 112-04?
A gyorsaság nem szempont![ Szerkesztve ]
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
törölt tag
Most van 25-ös kiszerelésű is, de elég gyorsan elkapkodják...
[http://itmedia.sk/showitem.php?item=bdr-panasonic_025x06cakebox_printable_025]
Már csak 75 db (azaz 3 db van)
És 10.25-én lett frissítve a készlet.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Amúgy ez teszt képes Blu-Ray 12x olvasó-DVD-író a LiteON ihes112-29 ?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szia
Mi lenne jobb hosszabb távra?USB külsőre téve:
Samsung SH-B123L van ott egy Samsung SH-B83L a korábbi verziós igaz olcsóbban.
vagy a
LiteON ihes112-29 új -
Marcus88
tag
Heló ezek a Pioneer BDR-207DBK írók,hogy bírkóznak meg a Philips lemezekkel? Valaki írt már vele Philips lemezeket?
[link] -
Flashget
félisten
Pioneer 205/206/207 (valszeg már csak a 207-es tipust kapod itthon és ez a DVD lemezt is szépen pörköli)
Hozzá Panasonic BD-R 6x 25GB lemezt, főleg addig amíg 340-350Ft/db áron lehet hozzájutni ne is keressél mást.
50GB-os lemezből korábban beírt gg72 egy JVC lemezt Panasonic middel vagy verbát.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Giot
addikt
Sziasztok!
20-25e-ft között milyen Blu-ray írót ajánltok?
Mennyire tartós az írott BR lemez, lehet bátran használni hosszú távra is, középminőségű lemez esetében?
Apropó BR lemezek közül van amelyiket kerülni kell? -
szmegma
aktív tag
En is megrendeltem egy 207 DBK irot. remelem pentekig megkapom.
TV: JZ1000
-
Octopus21
aktív tag
Ok. Köszi. Már vettem Panasonic 25 GB lemezeket 10 darabot, de nem igazán szeretnék elrontani egyet sem Ahoz drága
-
Octopus21
aktív tag
Hello!
Megérkezett a szett. Összeszereltem, nem volt egyszerű, most is egy nagyon picit lötyög benne, pedig meghúztam a csavarokat.
Remélem rendben fog működni.
Kérhetek valami útbaigazítást blu-ray íráshoz valakitől? Még sosem csináltam ilyet.
Kell valami extra dolgot tudni?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Octopus21
aktív tag
Melyik a legjobb blu-ray író program? Nero nem tudja?
Köszi. -
Octopus21
aktív tag
Bocs mégegy kérdés Hogy lehet DVD vagy Blu-Ray lemezekre címkét csinálni vagy nyomtatni? Vagy ezek matricák?
Köszi.
-
Octopus21
aktív tag
Innen rendeltem meg, mert a házat is meg lehetett innen:
http://www.a4team.hu/product/view/86892
Így egy postaköltség lesz, de most be*artam, hogy nem jót rendeltem.
-
Octopus21
aktív tag
Mi a különbség a Pioneer BDR-207 DBK és a Pioneer BDR-207 BK között?
Vagy ez csak valami elírás?Mert ahonnan rendeltem ott BK van csak írva.
[ Szerkesztve ]
-
Octopus21
aktív tag
Köszi.
És ez a Pioneer író tud több rétegű lemezeket írni? Mert a Samsungnál asszem azt olvastam hogy 4 rétegűt is ír, bár nem értek ehez, csak kérdem, hogy bármilyen blu-ray lemezt megír e?
Köszi.
-
törölt tag
Pontosabban erről (is) volt szó: 25 gb kiszerelés (japán) De ez azóta sem kapható.
Viszont 10-es kiszerelésben még kapható...
-
jeni
félisten
válasz Octopus21 #2011 üzenetére
Egy ilyen külsőbe kell tenni a belső DVD vagy a Blu-Ray írót. Saját táppal rendelkezik.
árgép külső ház
Pioneer BDR-207DBKegyetlen hátránya a dolognak,hogy súlya van neki és méretes darab,viszont stabil és minőségi cucc.
egybe épített Samsung SE-506AB Blu-Ray ez lapos külsős kivitel
LG változatának a típusát nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Weaver
senior tag
tudom hogy már ezerszer volt róla szó, de most hiretelen nem találtam hiába néztem vissza: melyik az a pana lemez amire esküdtök? 25GB-s kellene. van olcsóbb, de azért még megbízható kategóriájú alternativája?
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Külső Blu-Ray írót szeretnék venni. Melyik szerintetek a legjobb? Kinek milyen tapasztalatai vannak?
Az LG-t és a Samsungot néztem. LG egy 10-essel drágább, de ha jól nézem , akkor az 12X-esen írja a lemezeket.
Köszi.
-
Marcus88
tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni.Bluray írót szeretnék vásárolni és nagyon megtetszettek ezek a külső USB-s írók,kis vékony csinosak,hordozhatók stb.
Arra lennék kíváncsi,hogy megéri e egy ilyet venni megbízható? Max 25 ezret adnék érte,néztem neten van LG és Samsung is. -
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- LG LCD és LED TV-k
- Poco X6 Pro - ötös alá
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os