- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Visszatér a Pebble
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Hát én japán Verbatim-ot évekkel ezeleőtt láttam utoljára... 50GB-seket (Verbatim vagy Mediarange) én az utóbbi időben csak taiwanit láttam.
De ahogy már mondtam, én én személyes tapasztalataimból kiindulba a Verbatimf-es MID-es Verbatim és Mediarange lemezek ugyanolyanok. -
gg72
veterán
Sztem ez így nem teljesen kerek, a CMC 50GB lemeznek egészen más a színe (az írási felület sötétkékes ), a Verbatimf-es lemezek pedig szürkések. Én amondó vagyok, hogy minden verabtimf lemez ugyanott készül, csak az egyiket Verbatim-os hengerbe pakolják, a másikat pedig Mediarange-be. De mondom, nem csak a színük ulyanolyan, sajnos ugyanazokat a hibákat is produkálja mindkét lemez, legyen az drágább verbatim, vagy olcsóbb Mediarange.
-
gg72
veterán
Ebben nem vagyok teljesen biztos, mivel az adott jelenséget (rétegváltáskori megakadás) az eredeti Verbatim és a Mediarange-os Verbatimf MID-es lemez is produkálja, de ezen kívül is teljesen hasonló írásképet (eredményt) mutat a két lemez.
Honnan van neked ez az infó, mert én ilyenről eddig sehol sem olvastam...Én mostanában RitekDR2 MID-es 50GB lemezeket írok, teljesen jók, ez a rétegváltásos mizéria sincs:
-
gg72
veterán
Akit érdekelne tesztképes Plextor Blu-ray író, keressen meg PÜ-ben.
-
gg72
veterán
válasz MaxxDamage #5030 üzenetére
Pedig érdemes, javítottak pár dolgot: [link]
-
gg72
veterán
válasz Lacielvtárs #5008 üzenetére
Hát ezt egy látatlanban nem tudom. Milyen lemezeket akarsz írni vele? Mondjuk nagy választék nincs mostanság... Ha csak 25GB-seket (Verbatim), akkor azokkal talán rendben elboldogul, de a kétrétegűekben már nem vagyok annyira biztos. Ki kell próbálni, aztán meglátod.
-
gg72
veterán
válasz Lacielvtárs #5006 üzenetére
Ha minden igaz, akkor az az Asus egy Pioneer BDR-206 író, ami hát finoman fogalmazva sem mai darab... Alapból uyge nem megy fel rá a Pioneer FW, de ha fel is menne, akkor is 7 éves hozzá a legutóbbi. Én mindenképpen egy külső házat és egy 209-es Pioneer belső írót vettem volna...
-
gg72
veterán
Olvass kicsit vissza, de ha már eldöntötted, akkor mindegy is... Az Asus-oknál azt sem lehet tudni, ki gyártja a belsejüket, a rendszeres fw-frissítést pedig felejtsd is el. Neked kell eldöntened, mi a fontosabb: egy év plusz gari, vagy a jó írásminőség.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz szoszo75 #4809 üzenetére
[LCPOWER EH-525B-PS ], de sajnos már jó ideje nem kapni.
-
gg72
veterán
válasz Luigi87 #4802 üzenetére
A lejátszóknak van saját topikja: [link]
Amúgy miért keresel 4K-s lejátszót, tervezel majd 4K-s filmeket venni?
Ha igen, megfontolandó a Sony UBP-X800 típus is.
Hangminőségben nem hinném, hogy a HDMI-kimeneten nagy különbségek lennének köztük és ugye te sem milliós rendszeren fogod használni a lejátszót... -
gg72
veterán
válasz t72killer #4744 üzenetére
Kérdés, milyen íróval/milyen sebességgel írva tudja az 50évet?
Erre majd térjünk vissza 50 év múlva...25gigás lemezeknél még kérdés, mennyire viseli meg őket, ha hengerben tárolom?
Hát én biztosan nem tárolnám úgy őket, de ha máshogy nem tudod megoldani, akkor mást nem nagyon tehetsz. -
gg72
veterán
Abszolút egyetértek Joshi-val, kétrétegűnél nagyobb a hibaszázalék, ráadásul ezeket a lemezeket pl. az LG írók alapból nem írják olyan jó minőségben, mint a Pioneer-ok. De ez sem szentírás: pont a napokban néztem meg egy 4 évvel ezelőtt 50GB Panasonic lemezre kiírt filmet Panasonic asztali lejátszón és a rétegváltástól akadozott a lejátszás, a másik Sony lejátszómon viszont nem. Újra leellenőriztem és bizony a rétegváltás környékén és utána elég rossz eredeményeket mutatott az írásteszt. A lemezt anno egy Pioneer 207-essel írtam és rögtön írás után minden rendben volt vele.
Találomra amúgy mindig le szoktam ellenőrizni korábban megírt lemezeket, 25GB-ból még nem találkoztam olyannal, ami mondjuk 4 év alatt hasonló hibát produkált volna. Azóta néhány akkoriban megírt más 50GB lemezt is leteszteltem, azok rendben voltak, de mindegyikük gyengébb eredményt mutatott, mint újkorában.
Ezért sem ajánlom archiválásra az 50GB lemezeket, mostantól én is óvatosabb leszek velük... -
gg72
veterán
-
gg72
veterán
válasz MaxxDamage #4684 üzenetére
-
gg72
veterán
válasz t72killer #4665 üzenetére
A slim úgy általában nem ajánlott, pláne ha Samsung... Sajnos elég sok rossz tapasztalat van vele. Ha külsőt akarsz, akkor két megoldás van:
- veszel egy normál méretű írót (Pioneer BDR-209DBK ill. 209EBK vagy LG BH16NS55) és ezt beleteszed egy külső házba
- vagy ennél elegánsabb megoldás az LG BE16NU50 külső írója
- külföldről rendelsz egy Panasonic UJ272 slim írót külső USB 3.0 házzal: [link]A belső írókkal 25GB lemezeket én 4-6X sebességgel szoktam írni, az 50eseket pedig 4X. A linkelt slim Panasonic íróval a legjobb eredményt a 2X sebesség adta.
-
gg72
veterán
Egyik kérdésetekre sem tudom választ, egyrészt nem én fejlesztem az új szabványokat, másrészt nem vagyok jövőbelátó...
-
gg72
veterán
Ezért ez a szabvány nem most jött létre... A 4K nem annyira új dolog, 4K TV-k most a menők, ill. külföldön vannak már szép számmal filmnek is (itthon is, csak kis választékban és magas áron): [link]
VHS/DVD/Blu-ray/4K/???: A fejlődés és a formátumok nem fognak megállni.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Az [Ultra HD Blu-ray] lemezek támogatása (amit az új széria tud), nem azonos és összekeverendő a három-és négyrétegű írható lemezek támogatásával, amit a korábbi széria is tudott már.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz epahladin #4607 üzenetére
Én biztosan az XL-et venném ugyanannyiért, ez a "hol megy be a por és hol jön ki" érdekes felvetés, de szerintem ne agyalj ezen.
jeni: [Ennyiért] nem.
-
gg72
veterán
válasz epahladin #4605 üzenetére
Akkor már inkább [Pioneer BDR-S09XLT] 90 EUR-ért postával együtt.
-
gg72
veterán
De most miért kampányoljak az LG mellett, ha szerintetek silány, ócska, bóvli kategória?
Megkértelek, hogy ne általánosíts, főleg ne az én hsz.emre válaszolva, ÉN SOHA NEM ÍRTAM EZT. Utoljára kértelek és kérlek erre, ezek után törölni fogom azokat a hozzászólásaidat, amelyekben hazugságokad adsz a számba.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
De aki most téved ide, az csak azt olvassa, hogy úgy általánosságban (beleértve engem is, hiszen én írok ide leggyakrabban) ócsárolod a topikot... Ennyi erővel te újra és újra ajánlhatnád az LG íródat, ahogyan mások a Pioneert. Én soha nem hurrogtam le az íródat, ezért arra kérlek, hogy ne általánosíts, hanem válaszolj konkrétan annak, akinek szánod.
Mindig kérdeztem, hogy mi a magyarázata, hogy az LG BH16NS55 nem ajánlott
Elég jó a memóriám, de én nem emlékszem ilyen konkrét felvetésre és olyan válaszra sem, aki azt írta volna, hogy nem ajánlott, de idézd be légyszíves, ahol erről volt szó, én nem találom: [link]De gyanítom, hogy az se feltétlen Samsung mivolta miatt, hanem a slimség miatt.
De igen, a Samsung mivolta miatt, Panasonic is gyárt slim írókat, nekem is volt egy külső házban, nagyon szépen írt mindenféle lemezre, de az a Samsung-ről nem mondható el, és ahogy korábban is írtam, mostanában itt a fórumban is sokan panaszkodnak rájuk. -
gg72
veterán
Azért legyünk tárgyilagosak és tényleg ne keltsük fölöslegesen a hangulatot: azért az utóbbi időben ebben a topikban nem sokan panaszkodtak az LG meghajtókra, a slim Samsung-okra viszont igen. Mivel manapság már csak ez a 3 gyártó dob piacra írókat, így ajánlani én már csak a Pioneert és az LG-t tudom, igaz, ez utóbbival semmiféle saját tapasztalatom nincs, de azt is látom, hogy sokan mások gond nélkül használják őket.
-
gg72
veterán
válasz tissotto #4565 üzenetére
A 209-es is tud BDXL médiát írni.
cocka: Én szoktam LG-t is ajánlani, csak a külső Samsungokat nem javaslom, szóval ne általánosíts. Amúgy te is ajánlhattál volna valamilyen általad kipróbált meghajtót, amellyel jó tapasztalaitad vannak az ironikus megjegyzésed helyett. Meg mi, az hogy "büntetlenül" nem lehet, csak Pioneert ajánlani ebben a topikban?! Azért ne flameljünk már.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz tissotto #4563 üzenetére
Úgy általában a Pioneer ajánlott, nem csak BD25 lemezekhez...
A BDR-2209 tudtommal az emarikai piacra gyártott BDR-209, vagyis ugyanaz a meghajtó mindkettő.Lemezeknek saját topikjuk van, de amúgy manapság nem nagyon tudsz mást venni, csak ezeket (és mindhárom ajánlott, a legolcsóbb Verbatim is, de ott nagyobb a minőségbeli szórás):
[link]
[link]
[link] -
gg72
veterán
válasz epahladin #4560 üzenetére
[Pioneer BDR-S09XLT] a német amazontól, postaköltség nélkül.
-
gg72
veterán
válasz MaxxDamage #4557 üzenetére
Igen.
-
gg72
veterán
válasz MaxxDamage #4555 üzenetére
Mivel azóta is ez a legfrissebb Pioneer író, így természetesen ajánlott.
-
gg72
veterán
válasz Mexildos #4520 üzenetére
ImgBurn-ről és írásról általában (topik-összefoglaló): [link]
Van a lemezeknek is saját topikjuk: [link]. A 208-as és a 209-es legújabb FW-jével is hibátlanul írható valamennyi jelenlegi DVD- és BD-lemez.Nem nagyon vannak új lemezek, ahogyan új írók sem...
A 209-esből az EBK verzió és az S09XLT is tudja már a 100GB-os lemezeket írni, amelyek már elég régóta kaphatóak, szóval tényleg kellene egy kicsit upgradelened.
-
gg72
veterán
válasz Mexildos #4518 üzenetére
Az okok gondolom nyílvánvalóak: egyre kevesebben használnak optikai adathordozót. A piac még nem állt le, de bizony egyre inkább szűkül, a Pioneer sem dob már minden évben picra új írót, hogy lesz-e következő generáció, nem tudni.
Pioneer BDR-S09XLT háza speciális, pormentesen zár, ahogy nézem, a japán BDR-S09J-X ugyanez, csak a megható teteje is fekete színű.
Milyen speciális igényeid vannak egy író-szoftverrel szemben? Mi az, amit mindjuk az ingyenes ImgBurn nem tud?
-
gg72
veterán
válasz Beni2360 #4499 üzenetére
Pl.: [Lite-On iHBS112]
jeni: A Samsung-ok nem mérnek jittert, így ha lehet, én egy Liteont (vagy klónját) ajánlanám inkább.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Pioneer 209-es, de itthon ismét nem kapható, így helyette LG BH16NS55 vagy külföldről egy [Pioneer BDR-S09XLT]. Lemezeknek van saját topikjuk, de így gyorsan:
BD25: [Panasonic] vagy [elfogadható Verbatim], esetleg majd a következő közös rendelésnél [Falcon FTI].
BD50: ebay-ről Verbatim -
gg72
veterán
Tőled sem. És ne "mesterezz", ezt már korábban is kértem, köszönöm.
Azt írta, hogy csak jó minőségű lemezre akar írni, azokra pedig jók az LG-k is, de nyílván ameddig lehet (és most lehet) Pio 209-est venni, én is inkább azt ajánlom. De már annyiszor kibeszéltük ezt a témát (LG vs. Pioneer), nem tudom miért csodálkozol úgy rá a véleményemre, mintha most járnál itt először, meg hogy "egy világ omlott benned összed", jaj... Nincs ez a téma egy kicsit túlmisztifikálva?
-
gg72
veterán
válasz tutitibi #4435 üzenetére
Ha archiválásra kell, akkor gondolom nem gagyi lemezekre akarsz írni. Jó lemezhez nem kell feltétlenül Pioneer-t venni, de ha kapni, akkor vegyél egy 209-est.
ne órákig tartson megírni pár lemezt: ez nem író, hanem írási sebesség függő dolog, egy LG ugyanolyan gyorsan megír 4X sebességel egy lemezt, mint egy Pioneer. -
gg72
veterán
válasz csabili74 #4402 üzenetére
Nem tudom, hogy mit akartál linkelni, mert nekem tápegységek jelennek meg...
Ha írót keresel, akkor én első sorban Pioneer 209-est javasolnám, de mivel azt nem kapni, így a pár nappal ezelőtt említett LG BH16NS40 típust ajánlanám, mert ezt crossflash-el tesztképessé lehet tenni.
Nyomtatható lemezek közül pedig olcsón és elfogadható minőségben ezt: [link].
-
gg72
veterán
Jó hírek, köszönjük!
-
gg72
veterán
1000 évig megmarad rajta a tartalom!
A legutóbbi ilyen lemez éppen a fehérvári bazilika feltárásakor került elő, rajta Szent István intelmeivel digitalizát formában. (=azért nem kell minden marketingdumát elhinni, mert más alapja ennek az 1000 évnek nincsen)
De én már egy 40 éves archiválási időnek is örülnék, igaz lehet akkor már a BD-lejátszómat sem fogom tudni egyedül bekapcsolni...
Szerintem ezzel nem vagyok egyedül, így én speciel nem csodálkozom rajta, hogy nincs kereslet az 1000 Ft-os M-Disc-ek iránt, hiszen már a sima (=olcsó) optikai adatárolás is haldoklik.[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz access_denied #4385 üzenetére
Szerintem mindegy, hogy hogy hívják, ha 100GB-os és raáadásul ott van a támogatott írók között a Pioneer 9-es szériája.
BDR-S09XLT se Lightscribe-ot, se Labelflash-t nem tud, de ezek a technológiák lassan őskövületnek számítanak.[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz cinefilo73 #4381 üzenetére
Olvasnivaló az idevágó topikból: [link]
Gratula az íróhoz.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz access_denied #4373 üzenetére
Igen, tud 100GB lemezt írni:
SL=25GB
DL=50GB
TL=75GB
QL=100GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Baldur's Gate 3
- Xbox tulajok OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- SSD kibeszélő
- EAFC 25
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
- Samsung SSD 870 EVO 500GB 2.5" SSD eladó
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest