Új hozzászólás Aktív témák

• ilyen_85

senior tag

Hétvégén végre elkezdtem építeni a második descipline 65-öt, a következő projekthez pedig megérkezett egy szett Durock Koala 62g kapcsoló.

Ha már amúgy is kapcsolót kentem összehasonlítottam pár Zeal Aqua Zilent (67g) kapcsolót pár Durock Koala-val.

A videón balról jobbra:
    AZ: Aqua Zilent 67g
    DK: Durock Koala 62g
    1. AZ (ideálisnál kicsit vastagabb ecsettel kenve)
    2. AZ (0-ás ecsettel kenve)
    3. AZ módosítatlan
    4. DK módosítatlan
    5. DK + switch film
    6. DK + switch film + kenve

https://drive.google.com/file/d/1WbA-cANSZnncILYVUGHUq__AwEVc4QjB/view

Mivel taktilisek ezért mindegyik kapcsolót (ahol jeleztem a kenést) Tribosys 3203-al kentem. A rugók még nem voltak itt kenve, így az talán kicsit módosíthat az egészen. Sajna csak telefonom van, így bocs a hangminőségért. Megpróbáltam azért a lehető legjobb felvételt összehozni.

A videón a zilenteknél néhol látszik, hogy mintha nem lenne normálisan összepattintva az egyik kapcsoló, a videót megnézve tűnt fel nekem is, ellenőriztem össze volt pattintva pedig, nem tudom miért volt az a rés a két burkolati elem között... Mivel a Zilentek lábai egy kicsit vastagabbak mint a Durock lábai ezért eléggé bele kellett erőszakolni a pcb-be, kb lehetetlen, hogy ne lett volna összepattintva, amilyen erővel kellett nyomni hogy a helyére kerüljön...

A Zilentek $1.2 a Koala $0.65-ba kerülnek + $0.1 a switch film (per darab), majdnem kétszer annyiba került a Zilent de a Koala szerintem elég zajos és valahogy a gépelés is furcsa rajta, nem is tudom hogy mondjam, mintha lötyögne a stem benne, valahogy nem olyan feszes mint a Zilent. A taktilitás egyébként egyiknél sem tetszik annyira, mint amennyire a Halo True tetszett... Eléggé bejött az a switch csak ugye ott hiányoznak az extra lábak amik nem ideálisak a pcb mounted plate miatt....

Remélem összeszerelve még javul egy kicsit a gépelési "élmény" kipróbálom majd plate-el és plate nélkül is. Kiváncsi vagyok.

A Koala viszont nem igazán jött be, még kipróbálom azt, hogy a rugókat is megkenem, de egyelőre nem tetszik. Kell majd keresnem valami jobbat a Sofle keyboard-ba....

Esetleg valakinek valami ajánlás? :P

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák