- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zolnagy #169026 üzenetére
Hát általában azt szoktam tanácsolni hogy azt kell venni ami tetszik (pedig scrossom van).
Nem akarom még jobban megnehezíteni a vásárlást, de pl. abban biztos vagyok hogy 10 év múlva amikor eladod az scross jelentősen többet fog érni (bár az 1.4t fiatoknak, legalábbis az "alapnak" amiben nincsen kényes plusz technika elég jó híre van, tehát az sem lesz borzalmasan kevés, csak hát a suzuki nagyon tartja értékét). -
válasz
runner 125 #168901 üzenetére
Ja, így egy szimpatikus dömper
Kicsit talán a csomagtér kicsi, de ne legyünk telhetetlenek.
-
válasz
runner 125 #168893 üzenetére
Ha nem cvt vagy duplakuplungos, akkor csak hagyományos lehet (csak azért kérdeztem rá mert nem tudok egy 7 sebességes hagyományos automatáról sem).
Ha véletlenül mégis cvt fokozatokra tanítva (amit mostanában a honda is próbálgat), akkor viszont óvatos lennék mert a nissan cvt-vel voltak botrányok amiknál (meg nem mondom melyikkel). Ha meg a mostani mercedes 7 sebességes duplakuplungos akkor sem örömhír...
-
válasz
runner 125 #168874 üzenetére
Milyen automata van ebben a QX70S-ben? Ugye nem cvt vagy duplakuplungos? Szép verda...
-
válasz
F-ECT$ #168673 üzenetére
Ha nem taszít az scross orra, és nem fullos változatot akarsz akkor az scross felszereltsége elég sokkal jobb (gl+ full led fényszóró, 2 zónás az automata légkondi ami így elsőre beugrik). Első ülőlapok is kicsit hosszabbak, és minden értelemben tágasabb. Nekem scross van, de jól megértem aki vitarát vesz (ha nem tetszik az scross orra, vagy városban gyakran használja és számít az a -20 cm).
-
válasz
bitpork #168564 üzenetére
Értem én a problémát. Még a toyota iq-t sem tudom mondani, mert az volt nekem. Hiába rövid, de jó széles. Ami addig jó hogy 2-en pöpecen elférnek, de abból sem szállsz ki simán egy ilyen garázsban...
Apropó, vw caddy-nek nem volt valamikor ilyen tolóajtaja? De!
Szerk: Francba, csak hátul, de a két ülés között hátra lehet lépni de az megint csak torna.
-
válasz
focvis #168463 üzenetére
Ha egy autóról van szó akkor én is egyetértek. Nekünk azért lett jazz, mert második és a feleségem használja a városban alapvetően ahol számít a méret. Mivel néha megy autópályán egy 500 kilométeres kört szülőkhöz ezért a belső hely is lényeges volt. Ebben nem volt jobb nekünk mint a jazz. De egyetlen autónak 5 milláért én is scross/focus/i30/ceed/astra/octavia irányba terelgetnék ízlés függvényében.
-
válasz
Szajo #168455 üzenetére
Ha már akár 5 milla is van rá, akkor én megnézném a helyedbe a honda jazzt (akár 1.5 is belefér), meg persze az ideális olcsón járkáló autót a toyota yaris hibridet.
Mondjuk 5 milláért tényleg majd minden van kisautóban (vw polo és társai, amit én nem vennék de valakinek az tetszik).
-
-
válasz
gzbotii #167181 üzenetére
Hát a saját bevallásai a jazz-nél (1,3-as manuál) 5,7 az scrossnál 8,1 (1.4t allgrip automata) a vegyes. Nem méregetem a kútnál, de pályán 120-130ig az utazások alatt jóval kisebb arányában a különbség. Szóval városban szerintem közelít a dupla. Én olyan 10 (nyár)-12 (tél) mondanék az én durva városi ciklusomra az scrossnak, de szerintem a jazz itt is megvan 7-ből vagy az alatt nyáron (tele még nem volt a drágának).
-
Ez jó szöveg
A mazdánál szerintem különben nem elkurvulás van hanem random number generator... Ha nyerőt dob akkor van rozsdavédelem ha nem akkor nincs. Ezt arra mondom hogy 2 féle tapasztalatot látok. Vagy gyorsan és drasztikusan rohad (már 2-3 évesen, és nem osztrák hanem magyar új 3-as...) vagy ez az eset hogy 15 évesen még egész pöpec (de az újakból pl. pár éve az autobildnek a 100 ezres teszten darabokra szétszedve is jó volt a cx-5 korrózióvédelme, ők meg azért nem japán bérencek).
Fogalmam sincs hogy csinálják.
-
válasz
pècsimunkás #167070 üzenetére
Én mellesleg nem adtam a hülye mondásokra, és saját tapasztalatból szívtam a Fiattal (Stilo, újonnan vettem 3 évesen eladtam a p... francba, többet vesztett az értékéből 3 év alatt mint az utána jövő i30 10,5 év alatt). De a többi autóm jó volt (opel, hyundai, toyota, suzuki). Többi F-fel nincs tapasztalatom
-
válasz
Johnny_vT #163560 üzenetére
Hát valós életben a turbó nem spórolásról szól hanem nyomatékról. Elméletileg elhiszem hogy részterhelésen kevesebbet fogyaszt mint hasonlóan erős szívó, de én speciel nem szoktam bírni, ha meleg a motor és olyan a szitu akkor odalépek neki (előzés, sávváltás stb.).
-
válasz
gzbotii #163556 üzenetére
Szerintem most hogy nincs új áron el tudnám adni 10 hónapos scrossom...
Nem tudom mennyit kell várni vitarára, ha jól tudom rendelést sem vesznek fel (és azt sem lehet tudni mennyi lesz a faceliftes ára).
Qru: ha nem lesz valami drága hiba akkor nem akarok még egyszer szívó benzinest. Mondjuk a részecskeszűrőtől félek, mert sokat megyek városba. De mire veszek újat úgyis kiderül hogy igaz-e a "nem kell félni benzineshez egyszerűbb és magasabb is a hőfok, bírni fogja a várost" kitétel.
-
Scross 1.4t awd automata télen 12, nyáron 10 városban (Zugló). És nem panaszként írom, szerintem ez normális.
von toth: ami még szűkebb keresztmetszet az a benzines suv hagyományos (nem dsg, cvt stb.) automatával... Nagyon sok plusz míg jön a következő választási lehetőség.
Gzbotii: A dustertől féltem rozsda miatt és az automatája dupla kuplungos ha jól tudom (azaz nekem köszi nem).
-
válasz
von toth #163550 üzenetére
Feleségem jazz-énél most ez volt az egyik döntési tényező a legvégén az i20 active és a jazz között. Jazz tessék parancsolni 2 hét múlva átadjuk volt, az i20 meg facelift, sorry most nincs és nem is tudjuk pontosan mikor lesz...
Mondjuk az scross és a vitara nehezebben helyettesíthető, nincs tényleg más ennyiért.
De nem gyártják ezeket máshol is? Vagy egyszerre modernizálnak mindenhol?
-
Szerintem elég hülyeséget csinál suzuki ezzel a hosszú ideig nem (vagy későbbi gyártási idővel?) rendelhető scross/vitara dologgal. Hétvégén benzinkúton valaki egyenesen megkérdezte hogy nem adom-e el véletlenül az enyém (szép autó felvezetéssel)... Jó pár vevőt azért fognak veszteni ezzel (bár lehet hogy kit érdekel kategória, megy a szekér rendesen).
-
válasz
footy #163080 üzenetére
Érdekes módon arról az 1.33-asról azóta olvastam egy két egyéb rossz tapasztalatot ezen kívül is. De nem megfelelő olajcserével bármi kinyírható (legfeljebb szívót kicsit tovább tart). És persze van rossz szívó benzines motor is (nekem a vw sima 3 hengeres 1,2-es ugrik be amelyik főleg hideg időben hajlamos volt meghalni, de lehet hogy már keverem).
-
válasz
szallasi007 #163075 üzenetére
Szerintem a civic-ről nem igazán lesz rossz tapasztalat, nagyon új még. Az a motor 3 hengeres, ha ez esetleg zavarna. Az 1,5t elégé szerették a tesztekben, de az elég sokkal drágább.
Renault nem ismerem, de mintha körte lenne almával (5 ajtós vs kombi). De ha ezek tetszenek az annyiban jó irány hogy olyat kell venni ami tetszik.
-
válasz
cog777 #163056 üzenetére
Ha rövid utak akkor szívó benzines kellene. Ebben kezdesz kifutni az időből, egyre kevesebb helyen van ilyen... Mennyi a keret? Én erre a célmegjelölésre honda jazzt vettem feleségemnek (de vonóhorgot nem tettem rá az van a nagyobb autón). De a hyundai i20 sem rossz. Bele kell ülni a lehetségesekbe hogy mennyi a hely (nálunk így nyert a jazz).
-
válasz
gurabli #162760 üzenetére
Dízelben én lehet hogy bevállalnám a skoda kodiaq-ot ha az szimpatikus és a dízel az ésszerű a felhasználáshoz (sok autópálya kevés város), mert ha jól tudom a 2.0 dízelhez "olajos" a dsg. Száraz dsg-s autót nem vennék.
Meg plusz +1, olyat kell venni ami tetszik, sokkal megbocsátóbbá teszi az embert mint a full objektivitás.
Szerk: újabb válaszod alapján nem hiszem hogy dízel kellene
-
-
-
válasz
Chereiose #162482 üzenetére
Scrossom van, de vitarát is nézegettem. Röviden nagyon sok már nincs benne. Talán valami ajándék. Budapesten lehet hogy könnyebb egy kicsit mint ahol egy suzuki kereskedés van a környéken.
De! Ha jól tudom 1.6-os moci már nem sokáig lesz, utána már csak turbós. Ezért könnyen lehet hogy most azt mondják hogy ennyi és kész, ha nem kell elviszi más.
-
válasz
Csabifater #162466 üzenetére
Én automatát akartam venni múlt nyáron, és én a magam részéről félek a száraz dupla kuplungosoktól. Még Hyundai-ban sem mertem megvenni mert sokat megyek városban. Semmi bajom pedig skodával, és azt is elhiszem hogy a tsi-k már rendben vannak.
Nem tudom mi a kereted de 10 milláért van volvo xc40-es hagyományos 8-as automatával. Vagy 5,6-5,7-ért majd lesz (éppen csak nyár vége gyártásra vesznek fel rendelést) suzuki scross 1.4t awd automata. Közte kb semmi hagyományos automatás benzines suv (na jó mazda cx5, de az meg rozsda ügyileg gyanús mint mazda).
De ha mindenképpen ez az autó akkor az a kérdés saját vagy céges és meddig marad nálad. Sajátnak nem venném, de cégesnek király lehet egy dsg karoq. Ha meg saját akkor manuál szerintem (pedig automata párti vagyok).
-
válasz
bitpork #162410 üzenetére
Időnek is ára lehet. Ha jogásszal játszmázik.
Sajnos tényleg az a tapasztalatom hogy bepróbálkozások mennek minden területen itthon. Ahogy rájönnek hogy te kellemetlenebb vagy mint a jogszerű magatartás onnantól gyakran áttérnek arra (mert már az az egyszerűbb út a te esetedben
).
De nyilván könnyen beszélek mert saját magamnak ingyen szakértek, és motivált is vagyok ilyenkor
De ez kb. ugyanaz mint aki ért az autóhoz műszakilag az könnyebben vesz jó használt autót (és az minden tekintetben jobb mint új autó gariztatás ha esetleg hirtelen minden nem rendeltetésszerű használat / ja arra a gari nem vonatkozik / ez külső sérülés okozta stb. lesz).
-
válasz
bitpork #162395 üzenetére
Köszike
Egyébként garis gondom nem volt még új autóval. Szerencse. De ha lesz garis gondom, akkor jobb esélyem van nyerni mint jó használt autót venni. Jogi jellegű vitákat majdnem mindig megnyerem, általában nem is a jogról szólnak, csak sajnos itthon szeretik az ember kitartását először letesztelni.
-
Szerintem ez a használt autó vásárlás is alapvetően azon múlik mint olyan sok más. Szakértelmen. Ha tud az ember megfelelőt venni (nem verik át mert ért hozzá, és olyat vesz mely körülményei és használata során megfelelő) akkor egyértelműen megéri.
De én nem értek hozzá. Veszek újat, megadok neki mindent és eddig egész jó áron el tudtam adni használt autóim. De nyilván így kisebbnek kell lennie az igényeimnek.
De legtöbb esetben amit vitát láttok ebben a kérdésben az a süketek párbeszéde ("a használt elromlik" / "az az új meg gagyi ehhez képest" végtelen variációi).
Lehetne döntetlenre adni?
-
válasz
rbalint88 #162212 üzenetére
Hát nekem i30 volt (2007-es), és komolyan gondolkoztam rajta annak ellenére is hogy nagyobb hasmagasságot is akartam. De ha jól sikerült utána néznem a dct egy "száraz" duplakuplungos. Az meg éppen a várost nem szereti. Hagyományos automatával lehet hogy megvettem volna.
-
Igazán szart nem tudok. Az 1.6 hdi erősebb változataiban van egy öngyilkos szűrő valahol a turbónál ha jól emlékszem, de ennyi. A legendás korai 307-esekben sem a motor volt szar hanem az elektronika.
Szóval nem vagyok peugeot ellenes, de ha valaki azt akar akkor én most peugeot-ként venném nem opelként
Meg nem vennék 1,2-es turbót, mert ha egyszer nem volt elég jó neki az itthoni benzin akkor nem vagyok benne biztos hogy most az. De jobban belegondolva peugeot akkor vennék ha dízelt akarnék.
De következőre úgyis volvót veszek hacsak nem kezdik el a korai tsi féle motorblamákat...
-
válasz
stickermajom #162194 üzenetére
Ebben van valami. De az én szememben opel=peugeot már most is. Igen én is jobban bíznék az opel motorban, de azt is bele kell számolni hogy lesz egy olyan motorú autód amit rövidesen már nem gyártanak és egy másik cég nyakán marad a garanciális támogatása. Nem vagyok benne biztos hogy mindent beleadnak...
De hozzá tennémhogy a távolkeleti lobbi tagja vagyok (japán vagy koreai). De volt opel corsa b-m és elégedett voltam vele (meg egy fiat stilóm amit megbántam).
-
válasz
stickermajom #162192 üzenetére
Voltam ebben a helyzetben, inkább vártam. Az autó luxuscikk, ha nem munkához kell (már nem bkv helyett gondoltam bejáráshoz hanem mint valós munkaeszköz).
A tartalék az jó dolog, ebben az esetben gyakorlatilag negatívban lennél egy darabig (nyilván nem 3 évig). Kevésbé hozhatsz jó döntéseket ha szükséges.
Összeadva azzal hogy olyan autót kell venni ami tetszik, kijön a fránya várni még tétel.
De csak szerintem, minden bántó szándék nélkül, én alapvetően nem a hitel költség alapján döntenék (a 245k valóban nem egy földhöz verő dolog)
-
válasz
BigBlackDog #162185 üzenetére
Bocsi
Szimpla V.
-
-
válasz
BigBlackDog #162139 üzenetére
Igen, ezt tanúsíthatom. De ha jól tudom az opeles maga kapcsolgat le távolságit a szemben jövők függvényében. Azért az fincsi lehet a gyakorlatban...
Qru: Igen azt hiszem az autóvásárlás logika mentén vonalat most végrehajtottam, gondolom és remélem a jazz is megfelel majd (mondjuk a jazz-nél a fő irány a ne romoljon el soha karbantartva az asszonyka alatt volt...)
-
Nálam múlt évben itt szállt el még megérkezés előtt a crossland x. Az 1,2-es turbót régen nem engedték itthon forgalmazni az üzemanyag minőség miatt ha jól tudom. Pedig hagyományos automata magasabb hasmagassággal ritka állatfaj 5-6 millióig és ebben volt mindkettő (így nyert végül az scross). Mondjuk élőben később meglátva nem is tetszett a crossland x.
-
válasz
kisza25 #161130 üzenetére
Azt a 3,5 millás mazda 2-est én is nézegettem. Csak nekem automata kellene az meg nagyon nem 3,5...
Úgyhogy rozsdál és nem kellDe egy pillanatra én is leakadtam.
De ha jól emlékszem valami tesztre akkor tényleg nem megy rosszul az a 75 paci (relatív nagy 1.5-ös moci és könnyű karosszéria).
És szerintem a mazda 2 szebb mint az i20. De praktikusságban jobb az i20 (nekem meg majd a jazz).
-
válasz
szabonagyur #160656 üzenetére
Hát akkor neked az 1.4t való. Azt nem öli meg az automata
-
válasz
kisza25 #160632 üzenetére
2007.11-es, újonnan vettem, 160 ezer km alatt (asszony vezeti 150 és valahány ezer), most éppen a nyári gumit adom majd hozzá még a téli van rajta
Szerintem 1,4 milla lesz (szerintem is sok, de ha ez a piac akkor most az egyszer jól járok, ha nem viszik el akkor majd viszem le az árat) ), de majd csak április elején.
Bigblackdog: ezen speciel 2. szezonban van a téli és 3. lesz a nyárinak ha jól emlékszem, de tiszta jó mind a kettő szett...
-
válasz
i-sti #160386 üzenetére
Feleségem nagy valószínűséggel ezért kap új jazzt. Japánban gyártják, szívóbenzines. Ha el kellene valamiért adni ezen lesz a legkisebb bukta. A piacnak mindig igaza van, de szerintem aránytalanul drágák a szívóbenzines vasak. Mindegy, most ez jó lesz nekem amikor eladom a 10 éves 1.4es benzines i30-ast.
-
válasz
Peterhappy #159981 üzenetére
Nem kell nagyon aggódni, itt kicsi túlzással 1 feleséghez is kisbuszt (nem, bocs nagy buszt) ajánlanak néha
Jazz az szép méretes belül a kategóriájában, ha találsz belőle ennyiért jót akkor az vállalható lehet. És Budapesten azért számít az autó külső mérete is, megértem a feleséged is. Ilyen kerettel én is lehet hogy jazz-t választanék.Nekem i30-asom van 10 éves (újonnan vettem), nyáron fogom lecserélni (majd ugyanaz mint a ceed). Megbízható azt is lehet venni, szerintem az 1.4 is elég. Tágasabb azért mint a jazz, de a fogyi is több lesz elég jelentősen (+1,5-2 liter szerintem).
-
válasz
Dare2Live #159659 üzenetére
Egyébként én közvetlen családi tapasztalatból is tudok. Apámnak nem tudom hányadik corollája van. Az előzőben szar volt az 1,6 benzines motor (egyszer csak legyengült és újraindítás után ok). Hibát a több toyota szerviz sem nem találta. Szépen beadta nekik és elhozott egy újat. De szerintem ez az utolsó dobásuk nála.
-
válasz
bitpork #158546 üzenetére
Hát biztosan nem élvezet. Ezt én munkának veszem, amivel lehet keresni pár százezret 50 telefonért és 15-20 felesleges autó mutatásért cserébe. Nyilván ha nettó 2 millát keresnék akkor nem foglalkoznék vele. És ha sok gond lenne az autóval, akkor én is beszámítanám elmondva a gondjait (mert ilyet magánszemély nem nagyon vesz).
-
válasz
bitpork #158539 üzenetére
Speciel nekem nyáron amikor az scrosst vettem ha 100 egységért akarták beszámítani a toyota iq-t akkor 133-ért hirdettem meg és 129-ért vitték el. És még szívtam a fogam hogy nincs második autó 2 hónapig, mert 1 hónap alatt elvitték. Pedig az nem egy tömegmodell. És a márkakereskedésben az eladó és az én részemről sem volt sértődés, ez egy üzlet.
Szóval szerintem ha nincs nagyon sok pénz, vagy nem szűk az idő akkor a reális aránylag gyors eladási ár is jóval több lesz mint a beszámítási.
-
válasz
MunezXBK #158462 üzenetére
B corsám még manuális volt (és full fapad, csóriság volt és fiatalság
).
Arra gondolsz hogy az Corsa E hagyományos automatán sincs leengedő? Azért egy automatás meg tudja oldani nem? Nem mintha válogathatnék a hagyományos automatás kiskocsik tengernyi választékában...
Köszi az infókat.
-
válasz
focvis #158457 üzenetére
Remélem hozni fogja ezt, a B corsa nagy régen is teljesen megbízható volt. Meg a hagyományos automatában is sokkal több a bizalmam mint az easytronicban. Remélem simán cserélhető benne az olaj (azaz nem nyomják az élettartam ez az olaj szöveget mint néhány gyártó és van rajta olajcserére szolgáló alkalmatosság).
-
válasz
rbalint88 #158449 üzenetére
Hát azt mondták hogy az idei az plusz 60 ezer ehhez képest (ezek még 17-esek). A xenon listaár meg 180 ezer ha jól nézem. Mondjuk nem tudom a xenon mennyire bírja a rövid utakkal járó gyakori fel-le kapcsolást. Led jobb lenne.
Milyen az alap halogén? Mert a 2007-es i30 halogénje amit váltani fog egy nagy kalap... (i30 legfőbb gyengesége). Főleg Scross ledjéhez képest.
-
válasz
alázógyík #158442 üzenetére
Köszi, nekem is jó volt a benyomásom róla. És első autóm B corsa volt ami jól szolgált.
Ebben az esetben még az sem zavar hogy nehezebb, olyan sokat nem fog menni és a törésteszten kívül a való életben a tömeg is számít ütközéskor (ki milyen mértékben lassul a résztvevők között).
-
Sziasztok!
Nagyon elgondolkoztam ezen a corsán. Lehet hogy még egy xenont rádobnék 180 ezerért. Asszonynak lenne 10 évre, valamikor idén megvéve. Hagyományos automatást preferálnék, szívóbenzinnel. Főleg városban menne, de lenne nagy ritkán pálya is, és legalább 10 évig megtartanám. Van valakinek jobb ötlete? Mazda 2 rohad és +1 milla, yaris hybrid cvt +1 milla szintén és félek hogy ellopják. SUV nem kellene, sem suzuki olyan nagyon (bár a baleno és swift vagy szivóbenzin cvt, vagy turbós hagyományos ami amúgy sem felel meg).
Szóval valami olyasmi kellene amibe szervizelve csak benzint kell tölteni (vigyázzunk a turbóra és váltóra nélkül...).
-
válasz
Ezekiell #152061 üzenetére
Hali!
Én egy i30-ból szállok át egy scrossba. A ceed az kb ugyanaz. Pöpec autó, semmi gond vele. Csak annyi amiről nem tehet, márpedig hogy Budapest néhány helyen ahol járok inkább tanknak való akadálypálya (levertem az i30 alját sokszor és rinyálok
).
Ültem vitarában, szerintem kisebb belül mint egy i30 (mondjuk kivül is, az lehet előny). Csak városban azért előnyös a szívó benzin, szóval nehéz döntés.
Sokat segítettem mi? Ha nem zavar hogy alacsony az alja, akkor talán ceed (mert 4 fős család lesz, szerintem arra vitara szűkös, én ezért vettem scrosst).
-
Közeli családtag 2005-ös suzuki altóját kellene lecserélni. Nem sokat használja, évente max 5000 kilométert, igazából valami biztonságosabb kellene méretben és teljesítményben elég (önhibán kivül meg is van törve, jobb lenne a következő "törésteszt" már biztonságosabb autóban). A keret 1 milla környéke, és nyilván erre a használatra benzines. Sokkal nagyobb kifejezetten nem lenne jó, nem parkolóművész (de az 5 ajtó és 170 liter körüli csomagtér plusz klíma azért kellene).
Amin eddig filóztam (zárójelben a kompromiszum):
Előző széria Toyota Aygo és testvérek (kicsi csomagtér és vacak váltó )
Előző szériás hyundai i10 (1.1 vacak, 1.2 ritka és kereten kivül)
toyota yaris (jó régi van csak ennyiért)
Egyel újabb alto (kisebb lett a csomagtér, és jobb de nem meggyőző biztonság)
Chevrolet spark kivonulás előttről (ez már az újabb, de eugye chevy már nincs itthon)
honda jazz (jó régi van csak ennyiért, szerintem normálisat nem is kapok ennyiért)Valami tuti tipp ha van valakinek azt megköszönöm
-
válasz
tom_77 #151321 üzenetére
Hát én ezért nem mertem mazda 3-at, pedig nálam is játszott. Kb a 2 végletet lehet hallani/olvasni (valakinek hamar rozsdál, valakinek meg egyáltalán nem, és igen olvastam anyázást 2-3 éves új szériás 3-asokról és 6-sokról ahol korhoz képest csúny rozsdásodás volt, de nyilván nem ellenőriztem személyesen, nem tudom hogy hiteles-e). Többség véleményének az tűnik hogy le kell kezeltetni és jó lesz, de engem ez nem nyugtatott meg.
-
válasz
Napfénysüti #149893 üzenetére
Hyundai i30 (csak 1 járműves, de saját tapasztalat, már 10 éve, új korától szolgál).
-
válasz
Integrale #149350 üzenetére
Papíron. Suzuki valamiért mindig rosszabbat ad meg mint amit tud (így biztosan nem kapják hazugságon?).
Ahogy a teszteket néztem ahol volt valós mérés a gyorsulás kb pariban lehet az 1.4t és a honda 1.8. Rugalmasságban nyilván az 1.4t nyer.
Megbízhatóságban pedig az 1.8 honda már bizonyított (ha olyan lesz az 1.4t megbízhatóságban akkor majd tapsikolok örömömben). -
válasz
Kornel #148092 üzenetére
Igen, pesti vagyok. Az én gépsárkányom majd 10 éves, az elsők közötti itthoni i30 (még koreai gyártás).
Ahogy magam ismerem akár 1 hónap és lehet hogy eladom valami újért (de az is lehet hogy még több mint egy évig meglesz
)
Írásaid alapján kocsiválasztás nehéz eldöntésében rokon lelkek vagyunk
-
válasz
kisza25 #148043 üzenetére
Ez biztos jó motor. Csak az a kár hogy semmi információ a hyundai duplakuplungos megbízhatóságáról. De ami infót találtam az alapján ez egy "száraz" verzió, ami nem sok jóra utal. Ne adj isten ugyanaz a beszállító mint a VW-nél (ugye nekik is van elég rossz hírű száraz duplakuplungosuk).
A gond az hogy automatát akarok (ezért befutó most nálam az scross 1.4t automata, de asszony pajtás folyamatosan i30-asért nyomul
).
Előzöleg másnál felmerült kérdésre, nekem még az első i30-asom van, 1.4-es. Tapasztalat alapján nem hinném hogy a most kifutó 1.4-es nagyon ugrana (az elsőben 109 lóra van beállítva, ha pörgeted megyeget, de semmi extra).
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest